כך הורה בשיעור ביום שלישי האחרון למאות משתתפי השיעור כשהוא מציין כי מי שיסע רק לקבר ולא לשם בילוי הוא מבטיח כי הוא לא ינזק
אגב אמש התקיים שיעור רב משתתפים לעשרות רשמי חברת 'מעינות החים'
נשלח ב-28/7/2006 21:16
האם זה קשור להאימרא של הרב שטו באב יותר גדול מר"ה?
נכתב בחו"ל קודם כניסת השבת.
נשלח ב-29/7/2006 21:36
לא קוראים לי הרב ברלנד... אבל תהיה בטוח שלמה שהוא אומר יש כיסוי
נשלח ב-29/7/2006 22:34
הרב ברלנד בשיעור בשבת : חובה ליסוע לצפת לאריז"ל במוצאי שבת ואפשר להמשיך גם למירון או לעמוקה ורק בתנאי שחוזרים קודם הנץ
נשלח ב-29/7/2006 22:58
בחורי פקיעין הנשמעים לרב ברלנד שליטא יצאו ברננה לכיוון הישיבה אחרי הוראה של הרב הכוללת גם יציאה בטוחה לשדות לשם התבודדות , אז הנה מבחן האמונה לנגד עינינו.
באומן ר' לוי יצחק נסע בעיצומה של מלחמת כנופיות רצחניות, כדי לעבוד את השם.
שמחנו ותגל לבנו לראות פרחי צעירים חדורי אמונה נוסעים לישיבה. בזכות זה ישראל תוושע ביד השם ואם נזכה זה יקרה ללא "עזרת" הציונים של כוחי ועוצם ידי (האמינו לי יש לשם מספיק דרכים לכך).
נשלח ב-30/7/2006 04:11
ביום שישי האחרון עליתי עם אחי הלומד בפקיעין והרב הורה לו להעביר לכל בחורי הישיבה: ''שכל הבחורים ייצאו לישיבה במוצאי שבת ב9 בערב וללמוד ולנהל את סדרם כרגיל'' לשאלת אחי האם אפשר גם להתבודד כרגיל בשדות אמר לו "חובה ללכת בלילות לשדה ואני מבטיח שאני שומר עליכם ואין לכם לראות פחד כלל"
הבחורים יצאו באוטובוסים ובטרמפים לכיוון האר''י ובתכנונם להמשיך בבוקר לישיבה.
יוסף איטדגי שקיבל מסר מהבחורים כי הם בדרכם לישיבה וביקש מהם לא להגיע ושהוא לא מוכן לקבל אותם לבניין כל עוד המלחמה בעיצומה.
בהמשך נראה מה יצא עם צעירי הצאן
נשלח ב-30/7/2006 23:55
לא ידעתי שפקיעין ומירון הינם אותו דבר כמו אומן, שר' לוי יצחק מסר נפשו על זה.
נשלח ב-31/7/2006 02:43
ביאור חכה שהמצב יחמיר ואז זה יהיה אולי עוד יותר גרוע,צריכים להתאחד ולהרבות בתפילות.
נשלח ב-31/7/2006 09:34
ביאור בעל כרחו יענה אמן כנראה. ר' שמואל שפירא כנראה כן ידע שמסירות נפש שייך גם לנסיעה למירון ושמעון הצדיק או כל דבר שבקדושה, אולי לא נעים לשמוע זאת על בחורים מפלג לא אהוד, אבל לדאבונינו זו המציאות יבורכו הבחורים אמן אמן.
נשלח ב-31/7/2006 13:02
very nice
נשלח ב-6/8/2006 07:58
ובחורי ישיבת פקיעין באמת חוזרים לישיבה בפקיעין לזמן אלול? הישיבה בכלל תחת הנהגתו של הרב ברלנד? הישיבה דפקיעין שיכת למוסדות שובו בנים?