בשבת התארח אצלנו אחד התלמידים של רב ויזלפלד שליט"א. כמובן השיחה לא יכלה לעבור בלי להזכיר את השיטה של רב ויזנפלד בנוגע ל(לא) אומן בראש השנה. בין הדברים שציין התלמיד היתה הטענה שלפי ספרי קבלה הצדיקים לא נמצאים בכלל במקום קבורתם בראש חודש, שבת ומועד. האם יש מקורות שסותרים את הדיעה הזאת?
נשלח ב-1/8/2006 12:30
אני לא מבין בכלל את השאלה שלך ? ברור שהרבי נמצא בר"ה בקיבוץ ולא על הציון, אנ"ש בכלל לא נהגו לעלות על הציון בר"ה!
וחוץ מזה כל הענין היה להיות בערב ר"ה בציון ובר"ה באומן. ודוק'.
נשלח ב-1/8/2006 13:44
דוקא השאלה שלי היתה באופן כללי בקשר לקברות צדיקים. הרבה נוהגים (עד למלחמה בצפון) לשבות במירון אצל רשב"י, למשל.
נשלח ב-1/8/2006 14:48
אכן זכיתי לראות את הרב נחמן רוזנטל מבני ברק שהיה בער"ה באומן ובר"ה היה בקיבוץ הנקרא ע"ש רבינו בירושלים אך שמעתי מגיסו של הרב ויזנפלד מו"ר הרב שמעון טייכנר כי בעניין ראש השנה אף אחד אין לו שום השגה וחבל בכלל להזכיר דברים בשם מאן דהוא בעניין ר"ה
תוקן על ידי - תינוק_בוכה - 01/08/2006 14:50:09
נשלח ב-1/8/2006 15:50
אמר לי הרב ברנר כי שמע כמה וכמה פעמים מהרה''ח ר' שמואל שפירא זצ''ל שלאומן מותר ללכת גם בשבת וגם בר''ה עצמו לאפוקי מהדעה הרווחת בברסלב כ לא לבקר בציון בר''ה עצמו ונימק דבריו ר' שמואל באומרו כי הצדיק נמצא כל הזמן על קברו ללא עת וזמן
אשר לויזנפלד גדול המחטיאו....{בלי לפגוע בכבודו אישית}
נשלח ב-1/8/2006 23:22
נחמן רוזנטל זה כבר סיפור מעניין...
הנ"ל הוא זה שקירב את הרב ברלנד לברסלב באותו ליל פורים ידוע בישיבת ברסלב. מנהגו מזה שנים הוא להגיע לער"ה לאומן ולנטוש מיד חזרה לישראל ע"מ לקיים מצות 'לשנה הבאה בירושלים'..מצוה שהוא מהדר בה ומקפיד עליה מאד.
בשנה האחרונה עלה להיפרד בערב ראש השנה מהרב ברלנד,הרב ביקש ממנו להישאר כשהוא אומר לו בדרך אגב,אם אדם מתעקש לא לקיים מאמר רבינו להיות אצלו על ר"ה הוא יכול בסוף להיתקע בקייב,אבל הוא לא נענה לבקשה והחליט ליסוע לארץ ישראל לר"ה כדרכו בקודש.
ומה אתם חושבים שקרה...?
הוא פשוט נתקע בקייב לימי ר"ה לאחר שהטיסה המריאה בלעדיו...........
נשלח ב-1/8/2006 23:58
אבקש לא להיסחף ולהכניס דעות כזביות על יסודי היהדות של ברסלב
נשלח ב-2/8/2006 11:58
לקדקוד 148
אתה חייב לתקוף, מה?
נשלח ב-2/8/2006 12:07
קודקוד למה כונתך?
נשלח ב-2/8/2006 17:01
חום אוגוסט האם הסיפור הזה היה השנה,, והאם יש עוד המשך לתגובת רוזנטל,