האם צריך לעצור את הפסטיבלים המטופשים הללו או שבכל זאת יש עניין בזה? אם אכן יש בזה עניין מדוע נשותיהם של גדולי חסידי ברסלב בדור הקודם לא השתתחו מעולם על הציון ?
נשלח ב-3/8/2006 01:34
שאל את הרבנית המחופשת משנה שעברה שנכנסה לעזרת גברים
נשלח ב-3/8/2006 03:06
הרבנית ארוש ,כל משמרת הקודש חיפשו אותה והפכו את אומן עד שנתפשה בציון עמוק עמוק בפנים מתערבבת בין הגברים.
נשלח ב-3/8/2006 08:55
כפעיל משה"ק ברצוני להבהיר כי נוכחותם של נשים באומן פוגמת בקדושת הקיבוץ בקשר לרבנית ערוש לא נראה לי שיש למשה"ק בעיה שהיא תסתובב באומן היא לא מבלבלת אפי' את השטן
נשלח ב-4/8/2006 10:20
ת'אמת אשה לא יכולה לפגום בקדושת תינוק בוכה...
נשלח ב-6/8/2006 07:48
הסיטרא אחרא מגיע לכל מקום שיש קצת קדושה כמו המוני התירים שמגיעים לכותל בכל עת מצא ככה גם לאומן מגיעים נשים וזה עבירה חמורה על הפסק של כל הרבנים שאסור לנשים להגיע לאומן ב זמנים. רק רבניות שחזרו שלשום בתשובה יכולים להכניס עצמם בקהל של גברים בפריצות נוראה. זה שהיא רבנית רק עושה יותר חמור את כל הדבר ולא מוריד מהחומרא.
נשלח ב-6/8/2006 12:55
אכן האם יש למישהו מקור לכך שנשים הגיעו בדורות קודמים לציון של רבינו ?
אך אינני רואה סיבה שזה יהיה שונה מציונו של רשב"י למשל או כל ציון אחר.
במקביל לזה צריך לזכור שתפילת הנשים מאד חשובה, ולכן אני בעד שבמשך כל השנה יוכלו להגיע נשים חוץ מר"ה והימים הנסמכים לו מלפניו ומאחריו.
נשלח ב-6/8/2006 14:00
סביר להניח שבדורות קודמים נשים כמעט לא הגיעו לאף מקום. התנאים היו קשים וכרוכים פעמים רבות בסכנות.
לא צריך להיות בעיה עם הנשים בציון כל עוד ששומרים על גדרי צניעות.
כח של התפילה של הנשים חזקה מאוד וידוע שרבנו ז"ל מאוד החשיב אותן.
מהרבנים בברסלב שאני מכירה, יש מעט שנשותיהם לא נוסעות לאומן.
נשלח ב-6/8/2006 18:49
סופר אמא, מדברים איתך על ראש השנה שאז בודאי שאסור שאשה תגיע לאומן וכן בשאר שלושת הזמנים שנועדו לגברים בלבד.
נשלח ב-6/8/2006 23:26
חס ושלום לאשה להיות באומן בראש השנה!!! דיברתי פעם עם 2 בחורות שהיו שמה ואמרו שלא הוציאו את האף החוצה למשך שבועיים שהיו שם.
מה יש לאשה לחפש (חוץ מצרות) עם 10,000 גברים? אחת כזאת צריכה פסיכאטר דחוף!!!
נשלח ב-6/8/2006 23:38
יש עניין לנשים אצל רבינו
וחשוב ורצוי לנסוע לאומן
אבל לא בראש השנהאלא בזמנים המיוחדים לנשים
נשלח ב-7/8/2006 09:59
אגב ידוע לי על רבניות חשובות ביותר בברסלב ולא בעלות תשובה ואפילו לא מזרחיות שהיו באומן בראש השנה........... אז אנא אך תיתממו.
נשלח ב-7/8/2006 10:02
בשיחה עם הרב צביקב ממש"ק אמרתי לו שאם הרבניות הכי גדולות בברסלב נוסעות לר"ה אין לא"א אפשרות לעצור בעד שאר נשות ברסלב מלבוא זה כולל כאמור את הרבניות ערוש וברלנד גם הרב דבש מהגוש מביא את כל משפחתו
נשלח ב-7/8/2006 16:10
אני מופתעת מאוד. הן בטח לא יוצאות מהבית. במיוחד שאין עניין להיות על הציון של רבנו בראש השנה אלא בקרבת מקום. איכשהו זה נראה לי יותר קשה להיות שמה בראש השנה מלהשאר לבד בבית.
נשלח ב-8/8/2006 15:28
אותם רבניות צדקניות התמימות וישרות תליט"א עוד יתנו על כך את הדין אין שום תירוץ להגיע בר"ה לאומן גם אם נשות ה...
תינוק צחקתני -הרב דבש מהגוש ? מה הוא עוד רב בעיינך ? נשוי למספר נשים כמנהג בני דודינו
אתה ממש לא נשמע לי פעיל משהק ,כבר היית צריך לדעת טוב טוב מה קורה בדירתו של דבש