אזור ירקון: בשעות אלו נערך בפתח תקווה במתחם אייס תרגיל משולב של יחפ"צ ומתנדבי "הצלה ישראל"
26.06.2008 18:38
מאת: יצחק נוי
אזור ירקון: בשעות אלו נערך בפתח תקווה במתחם אייס תרגיל משולב של יחפ"צ (יחידת פינוי צירים - משטרתית) עם מתנדבי "הצלה ישראל" וכוחות מד"א התרגלות במצבים בהם זקוקים ליחידה כמו בתאונות דרכים ואו באירועים גדולים שבהם זקוקים לפתיחת ציר כדי להקל על כוחות ההצלה להגיע לזירת האירוע.
מר חושבים 1 מחכים לתמונות
נשלח ב-27/6/2008 00:08
הבהרה: התרגיל היה של היחפ"ץ (יחידת פינוי צירים) של מתנ"א. כמה מתנדבים מצוות 206 ואזור ירקון השתתפו גם הם כצוות רפואה וכחלק בלתי נפרד משיתוף הפעולה עם היחידה.
מד"א לא היה מעורב בתרגיל כלל וכלל. הדבר לא הובא לידיעתם מאחר ולא מדובר בתרגיל רפואי כזה או אחר.
במידת הצורך, במידה ויתקיים תרגיל משותף עם כל גורם כזה או אחר, יובא הדבר לאישור ולידיעת הגורמים הרלוונטים במוקד האזורי במד"א.
ארגון "הצלה ישראל" פתוח לשיתופי פעולה מבורכים עם כל גוף חירום העוסק בישיר או בעקיפין בהצלת חיים.
מכאן נתונה תודתי והערכתי לכל העושים במלאכה בארגון היקר לנו - הצלה ישראל וכן למפקדי היחידה ובלי התפקידים: משה כרובי, מאיר, צפריר ובני אלבוחר המוקדן מספר 1 של מתנ"א.
היה פשוט נפלא וכל מילה מיותרת. התרעת פתע ותוך כחצי שעה התייצבו 39 ג'יפים מוכנים לפעולה עם כל הציוד הנדרש כשהוא תקין וכשיר לפעולה.
כמו כן תודה לאיש היקר משכמו ומעלה, ידידי אמיר ג'בלי, מפקד שלוחה במתנ"א בית דגן שבימים הקרובים יוצא לגלות באזור חיוג אחר. ברכת ה' תלווך בכל אשר תפנה החכמת אותנו מאוד בהפקת לקחים על כל מה שזז בכבישים וגם על... סרקוזי.
נשלח ב-27/6/2008 00:32
בדיקת ציוד - הכל חייב להיות במלאי ומוכן לשימוש
ברוך לוית (צוות בית שמש) בכובע השני
כאן ועכשיו.. אין עוד מעט. המפקד צריך לראות הכל בעיניים
תראו את המלאי מאחורה
נשלח ב-27/6/2008 01:20
בנצי כל הכבוד תמונות יפות מאוד.
כאן המקם להודות לבני מהיחפ"צ וכמובן לכל היחידה על שיתוף הפעולה בינם לבין הצלה ישראל בכל תאונה או מקרה חריג מתעדכנים היחפ"ץ ע"י הכוננים היקרים וקורה להיפף לפעמים שהיחפ"צ מעדכן את מקד הארצי בתאונות שהם קיבלו דיווח.
וכמובן שיש דברים נסתרים שעושים יחידת היחפ"צ בחדרי חדרים איך שנקרא בפרטי לא בגל הארצי
כמו למשל חיפושים באשדוד ששלחו כמה גיפים לסייע בחיפשים.
ועוד מקרה מעניין שקרה אתמול לאחד המתנדבים היקרים מאיזור רחובות שלנו שנסע בטנדר הסעות עם משפחת לשמחה משפחתית באיזור שרון ובכביש 20 איילון צפון נסע הטנדר בנתיב השמאלי וקרה לטנדר פנצר בגלגל ימני קידמי היה חייב לעצור באמצע הכביש קצת על השול שייש בצד שמאל ולא היה שייך לצאת לתקן את פנצר כי כולם יודעים מה זה כביש איילון לקח יוזמה המתנדב הנ"ל ועלה בפרטי לבני מהיחפ"צ וסיפר לו את כל הסיפור בני בלי לחשוב פעמיים אמר לו אני שולח גיף לא עבר חמש דקות ושני גיפים היו במקום אחד סגר את הכביש כדי שהטנדר יוכל לעבור לשוליים בצד ימין וגיף שני עזר לו להחליף את הפנצר.
ועוד עשרות מקרים שאני אישית לא יודע עליהם אלא בני והכונן שנעזר בו.
פשוט אין מילים שיתוף פעולה מלא ופורה שככה ימשיך בני מחזיקים לך אצבעות.
נשלח ב-27/6/2008 08:50
בני היקר (יו"ר/נשיא/קמב"ץ/-יחידת פינוי הצירים) בהזדמנות זאת אדה לך על מספר דברים.
א. על זה שאתה מעיר אותי כל בוקר עם "ארצי כאן יחפ"ץ,בוקר טוב וכו' וכו'".
ב. על שיתוף הפעולה היומיומי ההדדי המלא והאדוק בין המוקד הארצי ליחפ"ץ , ומתנ"א .
ג. על שיתוף הפעולה במישור האישי.
בקיצור תודה ענקית.
נשלח ב-29/6/2008 09:04
חיברה,
לא הבנתי ,
מי זה בני מנהל היחידה??
אני רואה שהוא הכל יכול שם ,
מה הוא מפעיל גיפים לסיוע לנו??
אם אני ניתקע אני יכול לפנות אליו שישלח גיפ לסייע??