לכבוד
פרופסור אריה אלדד
א.מ.נ.
בראשית דבריי ברצוני לברך אותך ולחזק את ידיך בכל מה שהנך פועל לרווחת אזרחי מדינת ישראל.
מכתב זה משוגר אליך בעקבות דרישתך לחייב את חובשי מד"א להיות בעלי 12 שנות לימוד + ידיעת שפת האנגלית.
ברור לעין כל שכאשר יגיע חובש לחולה/נפגע הדובר את שפת האנגלית סיכויי הצלתו גדלים פי כמה אם יפנה אליו החובש וידבר עמו בשפתו, כך יוכל החובש להבין למשל היכן ומה בדיוק נתקע בגרונו של החולה שגורם לו לחסימה מלאה של דרכי הנשימה, ולתת את הטיפול הטוב ביותר.
גם 12 שנות השכלה יוכלו לתרום רבות להצלת חייו של חולה הנזקק להחייאה ע"י כך שהחובש בעזרת חשבון מתמטי שלמד במשך 12 שנות לימודיו יוכל לחשב למשל את מס' העיסויים וההנשמות הנדרשים בכל סבב בכדי לבצע החייאה תקינה.
אשריך שבפעולותיך הברוכות תזכה בין היתר לסייע בהצלת חיים!
כאן המקום להתנצל בפניך על מס' מקרים:
הגעתי למקרה של ת.ד. קשה, פצוע עם קטיעה, לא היה לי די זמן לחשב את כמות הדם שאיבד הנפגע בכדי לאמוד את מצבו חרף 12 שנות לימודיי, כיון שעשיתי בזמן הזה פעולות מצילות חיים – סליחה.
נתקלתי במקרה של תינוק כבן שנה שנחנק – תושב חו"ל, פניתי אליו בשפתו לוודא שאיני מכאיב לו יתר על המידה באמצעות הטפיחות, לצערי הוא לא ענה לי – סליחה.
גם במקרה של החייאה על מבוגר תושב חו"ל נתקלתי, רציתי לוודא איתו בשפתו אם העיסויים נעשים בקצב הנכון, גם הוא לא ענה לי – סליחה.
יצאתי למקרה של ילד שנפצע, לאחר הגשת הטיפול הגעתי למסקנה שגם לולא 12 שנות לימודיי הייתי מגלה בעזרת ספירה פשוטה שפציעתו מסתכמת באצבע חסרה – סליחה.
כמו כן במקרה של שריפה עם לכודים בדירה, לא היה לנו די הזמן לניצול 12 שנות לימודנו, ובכלל... חבשנו מסכות בכדי להמנע משאיפת עשן בעת חילוץ הנפגעים כך שגם להשתמש בשפת האנגלית לא עלה בידינו – סליחה.
פרופסור נכבד, לידיעתך!
עיסויים והנשמות ניתן לבצע בכל שפה, ולאחר 4 שעות הכשרה במד"א.
שחרור גוף זר, ניתן לבצע בכל שפה, ולאחר 4 שעות הכשרה במד"א.
תוך כדי כתיבת השורות עולה הרהור במוחי שאולי בכל זאת כבודו צודק, כי ללא 12 שנות לימוד כיצד ידע החובש לחשב נכון את כמות החמצן שנותרה במיכל שבידו.
אולי מוטב יהיה שכבודו יאפשר לכל מי שהוכשר לשם כך ע"י מד"א להמשיך להציל חיים, ולהתנות את ענין 12 שנות הלימוד ושפת האנגלית עם אלו המבקשים למשל להנפיק רשיון נהיגה.
הרי בכל זאת... גם לקלל בכביש צריכים לדעת.
בכל הכבוד הראוי
חובש מד"א
בוגר 12 שנות לימוד
דובר אנגלית.
תוקן על ידי ישראלייף ב- 22/07/2008 13:15:05