בית פורומים בית שמש קרית רמא רמה ב

סיכום הראיון - אירוח של משה אבוטובל. באתר "לדעת"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/9/2008 18:32 לינק ישיר 

http://ladaat.net/forum/index.php?topic=24688.0  סיכום הראיון - אירוח של משה אבוטובל.

ר' משה, קצת עליך 
מי אתה?
מתי באת לבית שמש?
כמה שנים אתה כבר בעשיה המקומית?
מה היו תפקידך בשנות פעילותיך בעירייה?
יש לך תמיכה חזקה אצל החילונים. ממה זה נובע?

תודה

נולדתי בעיר באר שבע
הגעתי לבית שמש לפני כ 21 שנים
בוגר ישיבת איתרי בירושלים
חבר מועצת עיר 15 שנים
שימשתי במגוון רב של תפקידים ציינתי אותם בשאלות הקודמות הבולט שבהם סגן ומ"מ ראש העיר ממונה על הבינוי וההנדסה

הקשר שלי עם החילונים נובע בעיר ע"י ביקורים אצלם בעיתות אבל ל"ע לוויות אזכרות וכו'
וכן בעיתות שמחה  בר מצוות חתונות וכו'
וכן מדרשות שלי ברחבי העיר ובפעילות השוטפת בעירייה

שלום לראש העיר הבא (?) מה הכישורים שלך שעל סמך זאת החלטת לרוץ לראשות העיר?

הכישורים הינם על בסיס ניסיון רב בעבר בתחומים שונים בעיריה ובחיים הציבוריים בין היתר
ממונה על אגף ההנדסה והבינוי
יו"ר ועדת בניין ערים
חבר הוועדה המחוזית ירושלים
יו"ר המחלקה לתרבות תורנית
יו"ר המחלקה לחינוך תורני
חבר מועצת פועלי בית שמש
נציג עובדים בבית המשפט
וכמובן סגן וממלא מקום ראש העיר

מעניין לדעת מה יהיו סדרי העדיפויות בקנדציה שלך אם תנצח?
על איזה נושא תשקיע יותר? ועל איזה פחות?

העדיפות שלי להשקיע בקשר חם בין התושב לעירייה וכן בהשבחת העובדים ע"י דף משוב ותגמול לעובדים מצטיינים
כפי שציינתי אני מעוניין לקדם את המנהלות השכונתיות ע"מ לחבר את התושבים היקרים לעשייה המקומית בעירנו

ר' משה, למה לנו להצביע למועמד חרדי?
בכנות, האם לא כדאי לסגור דיל עם מעומד חילוני ובכך למנוע את כל הבעיות. היהודים בכל הדורות הצליחו מאוד עם זה למה שלא נמשיך באותה דרך?

בעיר כמו שלנו יש לנו ניסיון מר עם המנהיגות הנוכחית

אכן הנסיון המר היה כי לא השכילו מראש לסגור דיל עם המעומד המוביל, רוב הבעיות דווקא בגלל זה, אך טבעי שראש עיר שיודע שהקרקע בוערת מתחת לרגליו יעשה כל שבידו בשביל להתנכל להם.

צר לי לאכזב אותך גם כשהלכנו עם דני ונשכבנו על הגדרות למענו קיבלנו מרורים
אז הוא חייב לדעת ולזכור שיש יום הבוחר

מר אבוטבול,מה הצפי כמה אחוזים תקבל לפי הנתונים שבידכם?
מדוע הציבור החרדי אמור לתמוך בך ולא להריץ מועמד מטעם יהדות התורה?
האם אינך חושש שיחזור שוב מה שקרה עם נתן שטרית לפני 5 שנים?

אי"ה נקבל  60% מהקולות
יהדות התורה בשלב זה לא הציבה מועמד מוסכם 
אז עם נתן הקולות הגיעו רק מהציבור החרדי ולכן לצערי נפלנו
כעת מדובר בתוספת נכבדה גם  של הגידול הטיבעי של הציבור החרדי וגם תשואה נוספת של הגוש החברתי המונה אלפי קולות שיתווספו למאגר הקיים.

גם אז שטרית הבטיח שיביא אלפי קולות חילוניים.

ההבדל הוא שהוא הביא רשימות ואני מביא חברי מועצת עיר ופעילים מרכזיים אישי ציבור מכל גווני הקשת החילונית
"בא הרוג ברגליו"

לר' משה אבוטבול הי"ו

חוץ מהקמחא דפסחא שארגנת (גם בזכות וקנין) על איזה פעולה משמעותית  אתה יכול להצביע שעשית למען החרדים או למען העיר בשלוש שנים אחורה?

ראשית לכבוד הוא לי ולעונג לטפל בקימחא דפיסחא [זה מצווה חשובה והראשונה במצוות חג הפסח] ולעזור לאלפי משפחות בעירנו על כל שכונותיה
בשנים האחרונות כחבר ועדת בניין ערים סייעתי לרבים בהרחבת דיור ובניית מוסדות תורה
כמו כן כממונה החינוך התורני סייעתי למוסדות בהשוואת התנאים  הפיסיים
הקמתי פרויקט יחודי "ילקוט יוסף" לבני הקהילה האתיופית בעיר בית שמש
וטיפלתי באלפי פניות במגוון נושאים ועוד היד נטויה

האם יהיו חילופי גברא במחלקות הבאות, יו"ר תכנון ובניה? יו"ר אגף שפ"ע? מנכ"ל העירייה? יועץ משפטי מוטי ברקוביץ? יועץ משפטי גסטווירט? פקח העיר אלי שיטרית? ומה עם צ'רלי מהארכיון בהנדסה?

מטבע הדברים לאחר הבחירות ישנם תפקידים שמשתנים כמו יו"ר תיכנון ובניה וכו' הדברים תלויים בהרכב הקואליציה החדשה בעלי תפקידים בכירים זה דין אחר ולא הכל נקשר לפוליטיקה

הרב משה, במחלקות שציינתי הזכרתי בעלי תפקידים שדי הזיקו לציבור שלנו. כולם מלבד צ'רלי שזה היה בצחוק, ידועים או מי שצריך לדעת יודע שהם הרסו לא אחת לציבור החרדי, לכן שאלתי על חילופי גברא בהם, נכון שלא הכל פוליטי אבל זה גם מיקצוע לשרת אינטרסים של מגזר הגדול בעיר.
ציינתי את היועץ המשפטי מוטי ברקוביץ, את היועץ גסטווירט, את מנהל שפ"ע אריה פוקס.. שאלתי האם תחליף אותם אפילו שזה מקצוע, אבל הם שונאים?
וגם הפקח העירוני אלי שיטרית..

עובד שיפעל ע"פ שיקולים פןליטיים ולא מקצועיים יתקשה למצוא בעירייה שבראשותי מקום עבודה ולא משנה מיהו ותפקידו וכו'  [אין זה הוגן לענות באופן ציבורי כאן על העודים שציינת אשמח לשמוע באופן אישי תלונות ע"מ לטפל בבעיות אם ישנן]
זה זכות לתת שירות
שלום משה. אני אמנם לא מהעיר שלך, אבל מעניין אותי לשמוע אחד שמתיימר להיות ראש עיר, מה הוא מתכוון לעשות ב-12 בנובמבר אם הוא זוכה. נכנסת לבניין העירייה עלית ללשכתך, ו....?

לעצב מחדש את השירות העירוני לתושב ולהקים מנהלות שכונתיות
להחזיר את העיר לתושבים
רק............ תנו לתושבים לנצח !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"משה אבוטבול   -  תנו לתושבים לנצח"

מה עומד מאחורי זה?
מה כוונת המשורר?

מאחרי הסיסמה עומדת התפיסה שלאנשים כואב מאוד מהמצב בעיר ובעירייה דבר שגם נבדק בסקרים אנו סבורים שהצלחתנו בבחירות אי"ה תיתן בעצם לתושבים לנצח ולשנות את המצב הקיים

מילה לזכותו של הרב משה, הוא כמעט הנציג היחיד שתמיד עונה לפלאפון בימים אלה מטבע הדברים קצת קשה, אבל בד"כ הוא עונה מיד, בחביבות ספרדית אופיינית, והעזרה תוך כמה ימים הכל מסודר או לפחות קבלות על נסיונות.. מנסיון רב איתו.. עלה והצלח!

סוד ההצלחה בחיים הפוליטיים זה הקשר המתמיד עם האזרח ששלח אותך לפעול למענו  לתת המון אהבה ללא גבולות ולדעת שזכות אבותם מסייעת בהצלחה לענות לטלפון ולהיות זמין זה חלק ממערך של חשיבה עמוקה שהדרך למסר צור קשר
קשה לפעמים להגמל מהמכשיר הטלפון אבל באמת דרכו זכינו בס"ד לסייע לאלפי פונים

איך אתה מסביר שדווקא מפלגות חרדיות לא ממהרות לתמוך בך כמועמד חרדי?
האם אתה יכול לאשר שהיום סגרת עם דגל התורה של בית שמש? אם כן נשמח לשמוע פרטים.

הכל עניין של תהליך
העניין עם דגל טרם סגור אבל ישנה התקדמות יפה  אי"ה הכל יהיה בסדר

למה דגל וליצמן לא רואים בך כמועמד הטבעי? ויושבים עם וקנין ולרנר לבדוק כל אחד מי הכי מתאים?

אני שמח לעדכן ולבשר על כך שאני יושב עם כל נציגי הסיעות והמפלגות שמיום ליום רואים בי חיבור נכון לכל הקהלים בעיר  לדעתי בעז"ה כולם יצטרפו למהלך ובקרוב יחד נברך על המוגמר

ברצוני לשאול כתושב בית שמש עם איזה גדולי תורה התיעצת לפני שהצגת את המועמדות שלך לראשות העיר - והאם גדולי תורה גם מהמגזר הליטאי אשכנזי
תודה מראש
וכמובן הצלחה מרובה !!!

בעיקר עם רבני השכונות שליט"א ורבותי שלימדוני ראשי כוללים ובראשם מר"ן הרה"ג עובדיה יוסף שליט"א שנתן את ברכתו בכתב ובע"פ

הרב אבוטבול, האם ש"ס הארצית תשלוט בכל תנועותך?
על כל המשתמע מכך..

אני חייב לציין שבכל שנות עשייתי הפוליטית מעולם לא נשלטתי ע"י אנשי תנועתי  זה שיבחי וזה גם שיבחם שהם מאוד סומכים עלי ב"ה בכל.

במבט לאחור,
הרעיון להכתיב מצב בהכרזת מועמדות של נציג חרדי ראשון לראשות העיר, ומכאן, כל חרדי שירוץ מוריד את הסיכויים של המועמד הקיים, ובעצם פועל נגד האינטרס החרדי, מצב זה הוכיח את עצמו? מבחינתך? ומבחינת הבטחת הצלחתך במערכה?
או שהוא גרם לכך, שהציבור החרדי בבית שמש, מפולג כהוגן בענין הבחירות?מה שמשחק לטובת ועקנין...
זאת אומרת, ייתכן שבמבט לאחור היה עדיף שכל המפלגות החרדיות היו יושבים יחדיו עד שיצא עשן לבן, ויגיעו למועמד מוסכם אשר היה לוקח את ראשות העיר כלאחר יד?!

מה דעתך כיום?

היות שזכיתי ב"ה שנים רבות לשרת את הציבור היקר מתוך תפקידים שונים בעירייה  לכן בהתיעצות עם רבנים ואישי ציבור מכל החוגים ופניות רבות של תושבים ובהם גם גורמים מרכזיים בעיר שאינם מהציבור החרדי הקלסי החלטתי להתמודד לראשות
חודשים מספר לפני ההכרזה סובבתי בבתי הרבנים והעסקנים והודעתי להם על רצוני.  אני שמח שבכל מקום התקבלתי במאור פנים ונענתי בחיוב והם ראו בכך צורך השעה

ר' משה. הצהרת לפני כשנה שכל הכרזת מועמדות מצידך תבוא בתיאום עם כולם  מדוע הפרת הצהרה זו שהתפרסמה בעיתונות ברורות שלא תעשה שום צעד מבלי להידבר עם כלל גורמי יהדות התורה והודעת חד צדדית על מועמדותך? לא התייעצת עם שום גורם מיהדות התורה לא דגל ולא גור
אם אתה מפר הבטחותיך עוד לפני הבחירות איך יהיה אפשר להאמין שתקיים את הבטחותיך לאחר הבחירות?

עדכנתי את כל הגורמים הדומננטים ביהדות החרדית והדברים נעשו כפי שהבטחתי בתיאום יש דברים שלא הזמן כעת לספר אבל באופן כללי שמחו בי חברי
אני שמח שישנו רצון עז בכל חלקי הציבור לראות שינוי בעיר ואנו יחד נעשה את השינוי הגדול למעננו ולמען ילדנו

שאלה למועמד לראשות העיר:
איך תתמודד מול התופעות של מעשים קיצוניים מפלגים מסויימים בציבור החרדי? והאם אפשר בכלל להתמודד עם זה?

אי"ה בהידברות מתמדת  נצליח לטפל בכל העינינים חלק
מהלחץ והמתיחות לצערי זה המדיניות הנוכחית של העיריה הגורסת התעלמות מציבור זה או אחר

זאת עובדה שבבית שמש, נפתח סניף פעיל של שכונת 'מאה שערים' המיתולוגית, על כל המשתמע מכך!!!

איך אתם חושבים להתמודד עם הציבור הזה?
מה הדרך בה עיריה בראשותכם תנהג עמהם? עם 'ההפגנות' והדרישות המיוחדות של הציבור הזה, שלא פעם מתחכך עם החוק, בכל הקשור לענינים של העיריה...
איך אתם חושבים למצוא שפה אחת עם כלל הציבורים המהווים יחד את 'הציבור החרדי בבית שמש'?

צריך לכך אומנות מיוחדת אני מאמין שאי"ה בחן בעננוה ובכבוד נתגבר על כל הפערים ויחד נחייה בשלום ובשלווה בעיר

גם אני לא תושב העיר ב"ש וברוך ד שכך.אבל עלה שאלה בעקבות הכותרות הארחונות שהיו עליכם ם הנשים עם הרעלות שעשו לעצמם קומנה כזאת אתה תדאג לפזר אותם?

לא בתחום טיפולי

אבוטבול, האם זה נכון שר' נתן קופשיץ שולט עליך שליטה מלאה?
(ברגר נציג הגורי הולך לעוף בגלל זה..)

אני מכבד את כל רבני העיר שליט"א
לכבוד הוא לי שזה "חטאי" אני חושב שבן תורה חייב להיות בקשר מתמיד עם כל הרבנים ע"מ לקבל כיוון נכון בסוגיות השעה העולות על הפרק מידי פעם
אני חייב לציין ששיחותי הרבות עם הרה"ג קופשיץ היו נעימות ביותר ולהגיד שליטה זה רחוק מהמציאות
כבוד זה הסוד

האם תפנה קראוון בית כנסת שהונח באופן בלתי חוקי .  כמו הקרוואנים שהונחו וסולקו לשמחת התושבים ברחוב יהודה הנשיא"
האם יש לך את הכוחות לעמוד מול אלפי פשקווילים שיופצו נגדך באם תפנה?

אני מקווה שהאימון שהציבור היקר רוכש לי יביא לכך שדברים מעין אלו לא יקרו גם מהטעם שאנו ניתן פיתרון לכל קהילה קדושה
אני חושב שלהרוס את הקרוונים זה מידת שחיתות חיבים לגלות רגישות

שוב, מר אבוטבול הנכבד

השאלה היא, מה תעשה כשתעמוד מול עובדה של השתלטות על מגרשים ושטחים ציבוריים, ואין עם מי לדבר...?
(ברור, שכל עוד ויהיה פתרון אחר תמנע מפעולה שכזו)
זו השאלה, ומגוחך לומר שבבית שמש ניתן להמנע מלהגיע לבעיות שכאלה?...
מה תעשה כשתעמוד מול בריונות (במסווה חרדי)???

כולם שוים בפני החוק

ר' משה, האם לא מפחיד ופוגע המקרה הזה כמשל  שאירעה לפני שבועיים שהוזמנת, ואני יודע שהוזמנת, לחתונת בנו של הרב הלר, שם הוא כיבד אותך כפי שאני יודע וראיתי, אבל נאלצת לברוח ולא עוד אלא שהפשקווילים לא איחרו לבוא? זה לא מאותת עם מי ומה העסק?

לא ברחתי פשוט מיהרתי לחתונה נוספת של האדמו"ר משאץ שנערכה ביום זה
הרגשתי נעים בחתונה  ראיתי את הפשקווילים אין מה לעשות ראש העיר זה לא רק כבוד גם..............

נכון שהיה עוד חתונה, אבל העויינות שנשבה באולם ובפתח זה קצת מפחיד, לדעתי. האם זה לא יוצר עליך לחץ? האם הם לא גורמים לך לחשבן בכל פעולה מה עלול לקרוא אם וכאשר? האם זה לא פוגע בשיקול דעת?

תאמין לי הרגשתי שם "היימיש"
לא חשתי בעויינות או בסערה אולי בגלל שהיית גם שקוע קצת בקיגל

זהו, אתה הגעת לקח כמה דקות אבל קיבלת קיגעל, אנחנו היינו אחרי העוף אז שמנו לב. אולי גם לא שמת לב שהרחיקו ממך את הרב הלר, אולי חשבת שזה בשביל שתוכל לאכול בנוח, אבל הסיבות עצובות יותר..

עזוב רד מזה עד החתונה הבאה זה יעבור
אשתדל יותר להיות רגיש אם צריך
והעיקר............ שיכתבו נכון את השם שלי בפשקולילים

על פניו זה נראהשאתה נכנע ללחצי הקנאים
אין לי שום דבר נגד זה שצריך לסייע להם בתור תושבי העיר, אבל אין ספק שהם בהתנהגותם גורמים לבעיות רבוץ בעיר ולרוב הם מקבלים גיבוי מהרבנים שלהם לפחות גיבוי שבשתיקה ועם כל הכבוד לרבנים שלהם שעפר אני תחת כפות רגלם אבל אין ספק שבכל עניני העיר צריך העדפה ברורה לאלו התושבים השפויים שמצביעים בבחירות ואמחויבות אליהם צריכה להיות טבעית וברורה
על פניו נראה שאתה נכנע לסחיטותיהם דרך הרבנים שלהם ויש כאן מצב בעייתי ביותר ולמרות שאתה תענה בדיפלומטיות שאתה מכבד את כולם וכו' וכו' אבל אם אתה לא יכול לעמוד מול לחציהם אתה תביא את העיר לעברי פחת בכניעה לטירור שלהם
ואתה צריך להודיע ברור שהרבנים הנימנים על מצביעי הבחירות להם תשמע היות והם אלו שאתה דורש את תמיכתם בשביל להגיע לראשות העיר ולהודיע כעת בשער בת רבים שבכל קונפליקט בין צרכי הקנאים לצרכי המצביעים בבחירות תהיה העדפה ברורה לטובת התומכים בך
האם אתה מוכן להצהיר זאת מעל במה זו?

צר לי לאכזב אותך אבל אני לא לחיץ ולא סחיט
אני מכבד את כולם ולכן אצליח לטפל בבעיות שצינת

רבי משה, ישנם גורמים שטוענים שאתה אדם 'לחיץ' דהיינו שכל רב או רבן מלחיץ אותך, משהו מעין צביקה כהן אלעד, האם אכן עלו הדברים האלה בפגישות איתך? מה תשובתך לאנשים אלו?

אני חושב שאהגדרה לא נכונה אני אכן אדם רגיש לציבור וכשצריך אני עוזר וידע גם לסרב כאשר הדרישות לא מוצדקות
יש לי לא בלקסיקון.

לפני זמן מה היה בלאגן גדול על שהעירייה לקחה הרסה קרוואנים שהוצבו במקום ללא האישורים הנדרשים.
האם אתה בתור חרדי האם תוכל לעשות את מה שוקנין עשה?

יש הבדל בננו אני יותר רגיש מחד
אבל נאפשר ע"פ חוק לבנות בתי מדרש גם זמניים

ר' משה, האם תסגור את כביש נהר הירדן בשבת?

אני שמח שכיום הכביש בפועל לא פעיל בשבתות
אני סבור שהציבור בעיר הפנים שנהר הירדן זה איזור שכולו שומרי שבת ומתוך כבוד הציבור לא נוסע שם בשבת

הרב משה אבוטבול היקר, שאני מכיר היטב את כל פעליך שלך ושל חבירך היקרים והמסורים הרב מדיזדה ועוד במסגרת ש"ס המקומית אני פונה בשאלה כנה ואמיתית

1. אמנם בטוחני שתעשה הכל ותפעל למען תושבי העיר באשר בהם בצורה שויונית והוגנת [ולא יזיק אפליה מתקנת לציבור החרדי] אך מניין תשלים את הקשרים שיש לדני בצמרת ובזכות זה הוא מביא לנו בנינים למוסדות החינוך?

2. איך תצליח להסתדר בין כל המחנות והקבוצות שבתוכנו, חסידים, ליטאים, ספרדים, מזרחי, קנאים, ועוד ועוד?

3. מה אתה מבטיח לי בתחום הדיור וברמת בית שמש ג'?

גם דני הגיע לתפקיד ללא קשרים
קשרים בונים עם העשייה והפעילות
אמר לי רבי "קשרים יותר טוב מכסף כל מקום שיש לי קשרים אני לא צריך פרוטקציה"
יש מאחרי תנועה רחבה עם חכי"ם ושרים נכבדים במשרדי ממשלה ארתום אותם ללהט העשיה בעיר
לכ המחנות שציינת ישנו מכנה שותף אחד גדול תורה וריבונו של עולם עם הדבק הזה נחבר בין כלל הציבורים נתאמץ לתת לכולם ולפתור בעיות של הקהילות בדרכי נועם ובאחדות הלבבות.
רמב"ש ג' תשמש פתרון דיור לזוגות צעירים 

האם זה נכון שהיתה הסכמה בינך לחילונים התומכים במועמדותך, כי השכונה הזו תופנה לציבור חילוני?!

לנוכח מצוקת הדיור הידועה לכל, וחוסר עצום בשטחים לבניה מיידית לציבור חרדי, בכל רחבי הארץ. וכולנו יודעים, כי זה השטח היחיד שהוא מעשי ומציאותי בטווח הקרוב לבניה לחרדים בעיר בית שמש, ואולי בכל הערים החרדיות...

מה יהיה עם מתחם זה באם תבחר לראשות העיר?
האם הוא ייוחד על ידך, וע"י הקואליציה שתקום בראשותך לציבור חילוני?
ומה תעשה בשביל לייעד אותו לציבור חרדי?

יש מקום לכולם

שאלתי, מה כוונתך לעשות במתחם? תשובה?

לבנות דירות לזוגות צעירים

ועקנין מבטיח רק לחרדים
אתה?
במחילה ממך, זה מאוד משנה, אם תוכל לענות במדוייק האם הדירות ילכו גם לחילונים? כן או לא?
תודה

לכולם ולא תחסר שום יחידת דיור לחרדים
התחייבות
אל תחפור

שלום הרב אבוטבול, מצוקת הדיור בעירך היא משהו שכבר הפך לעובדה מוגמרת. הבנתי שהיום יו"ר ש"ס אלי ישי אמר שצריכים לבחור בך כדי שאתה תפשיר קרקע שלא מפשירים. א. מי לא מפשיר? ב. מדוע לא מפשירים ג. כיצד אתה כן תפשיר? ושאלה נוספת, למה לעזעזאל המחירים אצלכם בבית שמש כל כך גבוהים?

מקווה אי"ה להפשיר את כל התבע"ות ברמת בית שמש על מנת לבנות לכלל הציבור דירות במחיר מוזל
יש ב"ה מקום לכולם
אזי ירדו מעט מחירי הדירות הקיימים שזה פונקציה של ביקוש והיצע

אתה מטיל כאן פצצה!
יש שמועות שוקנין מבטיח
את רמה ג' לציבור החרדי או שכן או שלא, אבל אתה החרדי כותב כאן בפרוש שאתה מתכוון לבנות שם לכלל הציבור ולא דוקא לציבור החרדי
הבנתי נכון
?

האם אתה חושב שבית הספר לשוטרים ושכונה לכוחות הביטחון שדני הבטיח זה הכוונה לציבור החרדי?
אולי לנחל החרדי?

רמת בית שמש ג', האם היא תופנה על ידך אך ורק לציבור החרדי, או שלא?!
ראיתי כאן לאורך הראיון הרבה תגובות מצידך על השאלה
הזו, אך אף אחד מהם לא ענה ענייני ונקודתי... בשחור לבן! כן ולא!

אני חוזר יש ברמת בית שמש מקום לכולם אף אחד לא חושב שכולה שלי 
והכל אבל הכל בהתיעצות עם מרנן ורבנן ופרנסי הציבור ועסקני הדיור הי"ו

מה יהיה עם המצוקה הנוראית של החוסר ההולך וגדל בדירות לציבור החרדי?

מה אתם הולכים
לעשות בנידון,
ועד כמה אתם יכולים לעזור למצב במעט או בהרבה
.

פרטו מה
בכוונתכם לעשות בנידון

אפעל בכל כוחי לסייע במצוקת הדיור למען כלל הציבור 
רמת בית שמש הינה אחת  האפשרויות
כמו כן תוכנית פינוי בינוי בעיר הוותיקה

למר משה אבוטבול
בסיור שערך השר אלי ישי בבית שמש שבוע
שעבר, הוא הכריז שיש אופציה לעוד 30,000 דירות בבית שמש.
למה היתה כוונתו
? לרמה ג' (יש דברים שאנחנו לא יודעים).

לכלל הרמה ג' ד' ה' ו' ז'  וכו' וכו'
ישנם עתודות קרקע שיכולות לעזור למצוקת הדיור בארץ ישראל

הגוש החברתי חילוני התחיל בקול רעש גדול  עם תמיכתם של שלום אדרי וסיעת דור אחר וסיעת העבודה
איך אתה מתייחס לזה שהגוש הזה מתפורר
שלום אדרי זה שעמד מאחורי כל המהלך עזב אותך ועבר לתמוך בדני
מרציאנו -הקול
השפוי בסיעת דור אחר- עזבה אותך ותומכת בדני
יש כבר דיבורים שר'יצרד פרס
מהעבודה  הולך לעזוב אותך
מה נשאר
?

עניתי כבר בשאלה קודמת הגוש חי וקיים נושם ובועט

לא מבין, השמות שהוזכרו כאן לא עברו לאחרים???

מי שעזב את הגוש שלום אדרי מלחצים של ביבי נתניהו
מרציאנו זה עניין פנימי של "דור אחר"
החברים בדור אחר ממשיכים איתנו בגדול כך גם חברי העבודה

משה, סליחה ענית כאן קצת לא נכון ועם עצימת עיינים
אירית עזבה אותך
שלום אדרי עזב אותך. לא משנה הסיבות
איך אתה כותב שהגוש מחוזק
?
שמועות
חזקות שר'צרד פרס מהעבודה גם עוזב אותך
גם עכשיו תענה שהגוש חי ובועט
?

בסוף שבוע תקבלו הפתעה נעימה סקר נוסף שמפלגת העבודה הזמינה והתוצאות הטובות הכריעו אצלם את ההחלטה הישנה שהולכים איתי
קצת סבלנות והכל יסתדר
שלום ואירית ברחו רגע לפני שנעשיתי גביר הם רק יפסידו מהמהלך הזה שלהם
הגוש עובד יפה!!!

אם הגוש החילוני מתפורר  אז יורד כל הטענה שלך שיש לך סיכוי להצליח יותר ממועמד אשכנזי אז תפנה את מקומך שלקחת במחטף ואתה מכריח את התושבים החרדים להצביע למועמד שלא היו רוצים אותו לכתחילה אבל רק בגלל שוועקנין יותר גרוע אז אתה ברירת המחדל אבל זה לא צודק ששס שהיא מפלגה קטנה מאגו"י ומהבחירות האחרונות הפער רק גדל לטובת יהדות התורה אז תפנה את מועמדותך ותן ליהדות התורה להציג מועמד אחר בבקשה

הגוש החברתי חזק מתמיד
רק היום ערכנו הרמת כוסית לחג אצל סגן ראש הממשלה אלי ישי , חברי הגוש ואנו פועלים עוד ועוד להרחבתו
לא פעלתי במחטף לפני ההתמודדות פניתי לחברי ביהדות התורה שיציבו אלטרנטיבה שילטונית לדני הם לא מצאו והתעלמו
ובמקום שאין איש..............
אני לא ברירת מחדל אני לכתחילה ושס לא קטנה בהרבה מיהדות התורה רק ב400 קול ולא מחייב שהסיעה הגדולה מציבה משהו לראשות העיר ראה ערך דני שהליכוד הוא קטן בעיר ו"מיעז" להתמודד לראשות.

לא נראה לך שידיך יהיו כבולות בעשיתך הציבורית החרדית, כשיש סביבך קרוב אליך מפלגות חילוניות.

כל אחד בתחומו מלך
אני מכיר אותם הם חבר'ה שמכבדים מסורת ודת הם לא יפריעו לי לעבוד יש להם את הנישה שלהם שבה הם מתעסקים שלא נוגעת אלינו.

בתוך השכונה החרדית הערשי פרידמן הוקם בית ספר בשם שעלי תורה
דבר זה יגרום לחיכוכים תמידים
.
מה אתה סבור בענין זה
?

ובפרט שלאחרונה אישרו גם עוד 9 דונם בשכונה הזו לישיבת הסדר

האם תבטל
את ההקצאה?

לדעתי בהבנה ניתן לגשר ולהגיע לפיתרונות
כבר החלתי לטפל בנושא  אני מקווה שנצליח  להשיב את השלום על כנו עם כלל הציבורים בעיר

מה בנוגע לשביל בין הקריה לרמת ב"ש ב'? מה בנוגע לקניון רסידו או מכולת בשכונה? מה בנוגע למגרש 419 שעלי תורה? מה בנוגע ומה ומי בקשר הפעולות למניעת מגרש 420? האם יש לך נציג או אדם שהינך בקשר רציף איתו בנוגע לשכונה זו?

לצערי פניות שלי חוזרות ונשנות לעיריה לגבי השביל הנ"ל נופלים על אוזניים ערלות אני מקווה שפעולה זו תהיה בין פעולותינו הראשונות בעיר למען התושבים כמו גם השביל המוביל מחפיצבה לקריה
אני שמח שבימים האחרונים ישנם מגעים חשובים בין העסקנים והרבנים שליט"א למצוא את שביל הזהב כיצד להפעיל את הבניין במתכונת שתותאם לציבור החרדי והשכנים במקום

האם 419 שהוקצה כולו לשעלי תורה ונבנה עד כה רק בנין אחד האם זה ישתנה בעתיד לטובת אלו שבאמת מגיע להם כמו תושבי השכונה

הנושא נלמד ונבדק וכל פעולה תיעשה בתיאום ובכבוד הדדי

למה שיפור פני העיר נראית נורא ואיום, מקרצפים כביש לפני כ-3 חודשים וזה עדיין לא תוקן, לא מנקים את הרחובות, לא אוספים את הזבל נורמלי
מה
תעשה בנידון, למה ההבטחות זה רק על דירות מה עם לדאוג קצת על העיר ?

נקיות מביאה לידי טהרה
נעמול שהעיר תהיה נקיה ןמטופחת ומגוננת
לצערי בעירייה כל השנים זה שנת "שמיטה
חייבים ירוק בעיניים

האם תתמודד גם במקרה שפרנקנטהל יגיש את מועמדותו?
אם לא מה
תדרוש ממנו עבור זה?
אם כן מה נראה לך שיהיו התוצאות
?

במקרה וההתמודדות
שלך תהיה רק מול ועקנין מה נראה לך שתהיה התוצאה?

אי"ה אתמודד עד הסוף [הטוב]
אני מאמין שמול וקנין התוצאה שלי תהיה טובה ומצויינת לטובתי שזה טובת התושבים

באם תפסיד, האם תפרוש מהפוליטיקה?

אני נכנסתי ע"פ בקשת הרבנים ואצא ע"פ בקשת הרבנים
וחוץ מזה אנחנו הולכים לנצח!!!!!!!!!!!!

לכל מועמד נראה שיש 50/50  למה שלא תעשו רוטציה ביניכם?

לא ניתן לערוך כבעבר רוטציה באמצע קדנציה
מצבנו כיום ע"פ הסקרים והסתברויות 30/70

אם וכאשר הציבור החרדי יצביע באופן מוצהר עבור וקנין, ולבסוף תבחר אתה שלא הצביעו עבורך, איך תתייחס לציבור שבעצם אכזב אותך?

לא מענישים את הציבור על הצבעתו כי בעצם זה מה שהורו לו רבותיו וצריך לכבד זאת
מעבר לזה התנהגות אחרת זה פוליטיקה זולה

לו יכולת, האם היית עוזב את הפוליטיקה ?
האם זה לא מסבך לך את החיים
?
ומה דעתך על הפוליטיקה החרדית
?

כשרואים תוצאות אז  רוצים להמשיך
לא , די נחמד האישה והמשפחה כבר התרגלו שאני לפעמים רק "אבא של שבת"
אני רואה בכך שליחות ולא פוליטיקה

אתה עצמך משיב לשאלות או שמא צוות יועצי תדמית?

השאלה פוגעת כי מי שמכיר אותי היטב אני  מתמודד יפה גם בראיונות של ניסים משעל ודן מרגלית בטלויזיה ללא עדת יועצים,  יש דברים שהקב"ה חנן אותי 
את היועצים נשאיר לתחומים אחרים

פורסם שנפגשת עם האדמו"ר מבעלז בירושלים
האם הוא הבטיח
לכם את התמיכה ?
ובנימה אישית, האם האדמו"ר השאיר עליך רושם
?
זה פעם ראשונה
שאתה נפגש איתו?

קיבלתי תמיכה ועידוד האדמו"ר גם זכר כמה פעלתי להקמת קריית בעלז  כממונה על הבינוי נשארתי עם רושם אדיר שמלווה אותי זמן רב ונוסך בי כוחות רעננים בעשייה הציבורית בעיר וכעת גם במערכה שבפיתחנו

מהו הדברים שאתה מבטיח לעזור לקהילת בעלזא בבית שמש?

לסייע במצוקות כמו כלל הקהילות
אני חייב לציין את התרגשותי בשבוע שעבר אצל כ"ק האדמו"ר שליט"א  שברך אותי ועודד אותי במהלך החשוב למען התושבים היקרים

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש קרית רמא רמה ב > סיכום הראיון - אירוח של משה אבוטובל. באתר "לדעת"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext