|
|
| נשלח ב-31/10/2007 11:47 |
|
| |
בס"ד
כבעבר כך בהווה ונקווה שלא יבוא הצורך גם לעתיד
אני קורא לרבני העיר והעוסקים בצורכי הציבור הדתי והחרדי לתת דעתם במתן שירות הולם לציבור הנכים בנתניה
- יש להנגיש את בתי הכנסת בעיר ולאפשר לנכים להתפלל ככל האדם.
- יש להכשיר מקוואות נגישים ולהעניק הנחייה מיוחדת עבור זוגות נכים המעוניינים בשמירת הטהרה.
- יש להקים מרכזי מידע ותמיכה תורניים בנושא הלכה ואמונה שיעסקו במתן פתרונות אטרקטיביים לנכים שות"מ.
תוקן על ידי אברהם_רואש ב- 31/10/2007 12:00:43
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2007 12:25 |
|
| |
דווקא כתושב רח' אברהם שפירא כל הבתי כנסת באזור שלי הם נגישים לנכים.
ראה דוגמא:ישראל הצעיר,ויז'ניץ,הרב אילן,מניין אברכים,
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2007 12:57 |
|
| |
בס"ד
אינני אוהב לתת התייחסות להיבט העדתי, אך לטובת חוקרי הסוגייה אציג פרספקטיבה שיתכן ויכולה לענות גם לך על העניין.
לצערי כל בתי הכנסת המוחזקים כנגישים לנכים בנתניה, הינם בתי כנסת אשכנזים ולא ספרדים.
יש המבארים בהקשר זה את ההתייחסות האירופאית לכל סוגיית הנכים. חברי המשפחה שלא מזמן חזרו מטיול בארה"ב מספרים עד כמה התפעלו לראות את הייחס הניתן לנכים שהיו עימם בקבוצה. הם מספרים כי נכים אלה לא הפסידו ולו אטרקציה אחת ובמקומות מסויימים אפילו נמצאים אנשי שירות שכל תפקידם ללות את הנכה במתחם בו הוא נמצא.
בברכה,
אברהם רואש
פעיל הנכים בנתניה
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2007 13:19 |
|
| |
עכשיו אני מבין אותכם......
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2007 17:52 |
|
| |
מאגר ארצי של בתי כנסת נגישים
בס"ד
מתוך ליבון הסוגייה שהועלתה כאן והרצון להעמיד את הפרטים במקומם הראוי, אבקש מכם לקחת חלק במאגר כלל ארצי של בתי כנסת נגישים.
הדין , החסד והצדק מחייבים אותנו לעשות הכל בכדי לאפשר גם להם להשתתף עמנו בתפילה ולשמוח אתנו בשמחת החג. כולנו חייבים לעשות כל מאמץ להגשמת מעשה ערכי ומוסרי זה.
מתוך הבנה כי המקום בו נפגש האדם עם אלוהיו חייב להיות נגיש לכל הוחלט בעמותת במעגלי צדק (יחד עם עמותת נגישות לישראל ועמותת צוהר) בשיתוף עם מעורבות ynet לפתוח בפרוייקט שמטרתו להעלות את המודעות ולהנגיש בתי כנסת.
דווחו לנו על בתי כנסת נגישים.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3308152,00.html
תוקן על ידי אברהם_רואש ב- 31/10/2007 21:18:24
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2007 23:38 |
|
| |
אני נהנתי כמה פעמים להתפלל בביית מדרש "מניין אברכים"
ונהנתי לראות הרבה בוגרי ישיבות מ'מיר' 'חברון' 'עטרת' 'בית מתתיהו' ועוד'
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|