בית פורומים בחדרי חרדים נתניה

האם האירועים האלימים בפקיעין יגיעו גם לכפר יונה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/11/2007 17:49 לינק ישיר 
האם האירועים האלימים בפקיעין יגיעו גם לכפר יונה ?

האם האירועים האלימים בפקיעין יגיעו גם לכפר יונה?

שם עתון:  "השבוע בנתניה"
 רונית בלאס (07/11/2007 09:00:23)  

עשרות תושבים המתגוררים ברחוב בני דן בכפר יונה, הגיעו בשבוע שעבר לישיבת המועצה בכפר יונה, כדי להביע מחאה על הכוונה להקים אנטנה בגובה של כ-60 מטרים,  כמה עשרות מטרים מבתיהם. התושבים, עמדו וצפו בכל הישיבה ולבסוף הורשו להביע את דבריהם. ראש המועצה, אפי דרעי, הסביר לתושבים שהמועצה אמנם התנגדה להקמת האנטנה, אך ועדת הערער המחוזית הורתה לועדת שרונים לאשר את הצבת האנטנה הזו ולכן מדובר בהליך חוקי. יחד עם זאת הסכים דרעי לבחון שוב את הנתונים, ולבדוק אפשרות של מאבק משפטי וציבורי באנטנה האמורה.

במוצאי שבת התאספו עשרות מתושבי השכונה למקום בו מתכננים להקים את האנטנה שמתוכננת, נכנסו לשטח הפרדס שבו תקום האנטנה ודנו בדרכי הפעולה האפשריות, כדי להסיר את איום האנטנה. בקרב דיירים רבים נשמעה הקריאה להתנגד למיזם באלימות, בדומה לאירועי האלימות בפקיעין.

ירון חדוות, תושב בני דן המתנגד להקמת האנטנה, אמר: "אני חושב שיש פה זלזול באיש הקטן, חוסר שקיפות לציבור גם מצג שווא של פורום החברות הסלולאריות ושל המועצה. יש לציין, שבמועצה מנסים לשתף פעולה, אבל לא תמיד זה עוזר. מה שמדהים בסיפור הזה, זה ההתגייסות של האנשים שרוצים לעשות מאבק הוגן והגון ומשתדלים לא להיגרר לפרובוקציות של אלימות. אבל  מה שהחברה הסלולארית מנסה לעשות בכפר יונה, זה ליצור המון אנטנות בגדלים מפלצתיים, במרחק של מאה מטר מבתי תושבים" .

חבר מועצת כפר יונה, אבישי ברעם, מסר: "אני שמח שדרעי נעתר לבקשתי והסכים לשמוע את הדיירים. מאידך, בטוחני שאכן יש לבדוק האם אכן נתקבלו כל האישורים הנדרשים ולראות את כל הניירות בעין. אסור להסתפק ב'אמרו לי', 'מסרו לי', היות שגם על גג הקניון שבכפר אמרו שהכל חוקי מה שהסתבר כלא מדויק – אבל לא שינה את התוצאה וחבל. בכל מועצה נורמטיבית, ששומרת על תושביה, היו מתגייסים לפעול משפטית ובכל המרץ נגד מהלך כזה, אבל אצלנו משום מה - לא. כמובן, שהצבת האנטנה הזו כל כך קרוב לאזור מיושב, לאולם הספורט החדש , לחטיבת הביניים, מראה על חוסר רגישות. אני מבין עתה, יותר מכל את תושבי פקיעין שלא הסכימו לוותר על בריאותם כדי שמישהו ירוויח כסף. לא אתפלא אם התושבים הנזעמים ייקחו את החוק לידיהם, כי נראה שזה מגן יותר על החברות הסלולאריות מאשר על בריאות הציבור".

אפי דרעי, ראש מועצת כפר יונה, מסר בתגובה: "אני נמנה בין אלו המתנגדים להקמת האנטנה. השבוע אני צפוי לקיים פגישה עם חברת 'פרטנר' כדי לנסות ולמנוע את הקמתה של האנטנה הסלולארית. אני כראש מועצה דואג כיום לבריאות תושביי, ומזמין אחת לשנה בודקים מקצועיים מהטכניון, שיבדקו את רמת הקרינה מהאנטנות הפזורות ביישוב".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2007 22:44 לינק ישיר 

הגיע הזמן שיורידו את האנטנות הלא חוקיות
זה גורם למחלות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים נתניה > האם האירועים האלימים בפקיעין יגיעו גם לכפר יונה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext