בשורה לאלפי מתפללים ומתפללות בעלי נכויות: ביום ראשון, במהלך ישיבת מועצת העיר, אישרו חברי המועצה ובראשם ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג-איכר, החלטה הקובעת, כי כל בית כנסת שיימצא זכאי לקבלת כספי תמיכות לשיפוצים, יחוייב להשקיע חלק מהסכום העירוני שניתן בהנגשת בית הכנסת לנכים.
המאבק הציבורי בנושא הנגשת בתי הכנסת לנכים עליו נכתב בעבר ב"קול השרון" וכן בפורום "קול השרון" נפתח כמה ימים לפני יום כיפור. פעיל הציבור הנכים בנתניה, אברהם רואש, המוגדר כנכה קשה בכסא גלגלים, פנה בקריאה נרגשת באמצעות התקשורת לפרנסי העיר בתחינה כי יפעלו להנגשת בתי הכנסת לנכים.
לטענתו, למרות שבנתניה יותר ממאתיים בתי כנסת, רק שניים מהם נגישים לנכים, כאשר לנשים נכות המתפללות בעזרת נשים בקומה השנייה אין כלל בתי כנסת נגישים. ''מדובר באבסורד הזועק לשמיים'', ציין רואש החרדי שניסה להבין כיצד מתעלמים הרבנים וחברי מועצת העיר הדתיים מאלפי נכים ונכות, בעלי מוגבלויות שונות, המבקשים להתפלל ואינם יכולים לעשות זאת בשל תנאי נגישות בלתי-אפשריים.
בעקבות הפרסום הרב שלו קיבל והאמפטיה מהתושבים התגייסו מספר חברי מועצה אשר הצדיקו את דרישותיו. בעקבות זאת יזם חבר מועצת העיר, אדיר בנימיני (הירוקים) מהלך אותו הגדיר ''חוצה מפלגות'': בו ביקש ממועצת העיר לסייג מעתה ואילך כל מתן תמיכה כספית-עירונית לבתי כנסת בהתנייה כי חלק מתקציב השיפוצים יוקצה לשיפור נגישות הנכים - זאת כתנאי הכרחי. מועצת העיר נתניה, כאמור, קיבלה זאת ביום ראשון.
במהלך ישיבת המועצה, מסר חבר המועצה, הרב משה לחובר, כי ''מדובר בדרישה צודקת והוגנת מאין כמוה ועלינו, כנבחרי ציבור וכמאמינים, לאפשר לכל אדם להתפלל''.
ואילו חבר המועצה בנימיני סיכם את המהלך באומרו: ''מבחינתי מדובר בעשיית צדק. אם בתי כנסת ירצו להשתמש בכספי הציבור למטרות שיפוץ, שיפעלו קודם כל להנגשת בתי הכנסת לנכים. המצב הקיים הוא בלתי נסבל בעליל, וטוב שההיגיון והצדק המוסרי ניצחו את העסקנות. עדיף להשקיע את הכספים הציבוריים בשביל גישה במקום מדרגות שיש ובמעקה מתאים ושרותים המתאימים גם לנכים מאשר בעוד קיר ועליו קישוטים מזהב. עשינו היום מצווה ואני מודה לפעיל הנכים אברהם רואש שחשף אותי למצבם העגום של אלפי מתפללים נכים בנתניה. אלה מהרגעים הבודדים בהם אני חש גאה להיות חבר מועצה בעיר נתניה".
 |
|
|