בית פורומים בחדרי חרדים נתניה

הפרשייה החדשה של איקאה עם תשעה באב......שעוד ידובר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/8/2008 23:59 לינק ישיר 

למרות היותה מסעדה עם הכשר מהדרין יסעדו בה אנשים רבים בצום תשעה באב.

חנות הרהיטים 'איקאה' שבנתניה, היא חנות שנמצאת אף בבעלותו של איש העסקים החרדי שולם פישר. בחנות פועלים 2 מסעדות, חלבית ובשרית. אבל למרות היותה בבעלות חרדית, וחרף העובדה כי היא עומדת תחת כשרותו של הרב אברהם צוריאל ומציגה עצמה כמהדרין, היא תאכיל אנשים רבים בעיצומו של צום תשעה באב. ואם לא די בעצם האכלת יהודים בעיצומו של הצום, טען אחד מעובדי החנות כי בעלי החנות ביקשו להכריח את העובדים החרדיים לעבוד ביום הצום, למרות האיסור ההלכתי והקושי העצום שבדבר.

ל'חרדים' הגיעו עדויות של עובדים דתיים בחנות שהתרעמו על העובדה שהם מאולצים לעבוד ביום הצום במסעדות החנות. "פנינו לאחראי הכשרות שמסר לנו בשם הרב צוריאל שיש היתר הלכתי לעבוד בתשעה באב". סיפר אחד מהעובדים הדתיים ל'חרדים'. "הם הסבירו לנו שהרב מתיר לעבוד בגלל שהאנשים שיאכלו במסעדה הרי ממילא לא צמים אז לפחות שיאכלו כשר".

'חרדים' פנה להרב אברהם צוריאל בכדי לשמוע את גירסתו, אולם הרב רואה את הדברים אחרת לגמרי. ראשית מבקש הרב להבהיר כי לא קיבל כל פנייה מעובד חרדי. אולם מסכים עם העובדה כי הוא מאשר למסעדה לפעול ביום תשעה באב. "יש הנחייה של הרבנות הראשית שאין להוריד כשרות למסעדות שפועלות בתשעה באב כדי שלפחות אלה שאוכלים יאכלו כשר". אומר הרב צוריאל. "אני מלווה את איקאה 3 שנים" ממשיך הרב ומסביר "ואני יכול להגיד שלא נתקלים בשום מקום אחר ביחס כ"כ מיוחד כמו זה שיש באיקאה לעובדים החרדיים. צריך לזכור שהבעלים הוא אדם חרדי שמפעיל את המסעדה כמהדרין רק בשל תפיסת עולמו ולא בגלל רווח כלכלי, חבל שדווקא על אלה שבאים לקראת החרדים יעלילו עלילות". בנוגע לטענת העובדים על כך שחויבו לעבוד ביום תשעה באב אומר הרב. "אני מתקשה להאמין לכך. באיקאה מתחשבים מאד בעובדיה החרדים. אם יש לו בעייה שיפנה אלי ישירות". 'חרדים' הקשה ושאל האם הרב מתיר הלכתית עבודה ביום תשעה באב? "ממש לא. יש גם כאן עניין של לא תחסום שור בדישו ואני מבקש מהעובדים שטוענים שמחייבים אותם לעבוד, לפנות אלי".

תגובת חברת 'איקאה' כפי שהתקבלה במערכת 'חרדים': "חנות איקאה תהיה סגורה במוצ"ש, ערב תשעה באב וביום ראשון תהיה פתוחה כמותר על פי חוק.
עובדים המבקשים שלא לעבוד ביום זה אינם חייבים ומשוחררים על פי בקשתם, זוהי מדיניות איקאה מאז מעולם. מבדיקה שנערכה בקרב עובדי החנות והמסעדה בכללה, לא ידוע על עובד שביקש שלא לעבוד ביום ראשון ונענה בשלילה.
איקאה הייתה ותמשיך להיות חברה שמכבדת ומתחשבת בעובדיה".

מתוך: פורטל חרדים הסלולרי

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2460860&forum_id=771

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים נתניה > הפרשייה החדשה של איקאה עם תשעה באב......שעוד ידובר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext