בית פורומים בעולם הישיבות

אמנת הפורום-חובה לחתום!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/4/2007 11:08 לינק ישיר 
אמנת הפורום-חובה לחתום!

אחרי הרבה עבודה "חוקת הפורום" נכנסת לתוקף, כולם צריכים לקרוא ולחתום!

חוקת הפורום

עד היום לא נקבעה לפורום חוקה. אולם במשך הזמן נוספו תקנות שונות שראינו שיש בהן מן הצורך. אנא קראו אותן בקפידה, כי הן נועדו להיטיב עם כולנו.

דרך ארץ

א. יש לכתוב בדרך ארץ כלפי כל אדם. אין להעליב. גם אם הדעות אינן מוצאות חן בעיני, מה שאני צריך לעשות הוא להסביר מדוע לדעתי הן לא נכונות. זו גם הדרך היחידה להשפיע ולשנות, אם אני מעוניין בכך.

ב. יש להתייחס בכבוד לחז"ל ולחכמי דור ודור. יש להעניק תור "הרב" או "ר' " לכל מי שהוסמך לכך או למי שמוכר כתלמיד חכם, או שהוא נושא במעמד ציבורי מתאים.

ג. מותר למתוח ביקורת ומותר להסביר מדוע לדעתי פלוני טועה, גם גדול שבגדולים, אך יש לעשות זאת בשפה נקיה.

לשון נקיה

ד. יש לכתוב בשפה נאותה ונקיה.

1. אין להעלות נושאים שהצניעות יפה להם ללא אישור של אחד מהמנהלים.

2. לא להשתמש במילים שאינן צנועות. ביטויים חריגים יוחלפו בכוכביות.

3. אם אחד הכותבים מעוניין להפנות למקור שיש בו דברים לא צנועים, מוטב להסתפק בלינק ולציין שהמקור מכיל דברים בלתי צנועים.

[הסעיפים 1 ו3 מוצעים מתוך גישה שמהווה פשרה בין רצונם של מנהלי הפורום ורבים מן המשתתפים בו לשמור על אוירה נקיה ההולמת את הציבור הדתי והחרדי, מצד אחד, לבין הצורך של גולשים אחרים להעלות נושאים בעלי ענין באופן פתוח.]

4. מומלץ לזכור כי לא כל אחד מבין מהי ציניות, ויש כאלו שנהנים ויש כאלו שנפגעים.

5. יש להיזהר מחשיפת פרטים אישיים, אאוטינג בלשון הפורומים.

כללי הלכה

ה. כללים שיש להקפיד עליהם בהתאם להלכה.

1. אנו מבקשים מכל אורחינו שלא לכתוב בפורום בשבת ובמועדי ישראל. כדי למנוע לזות שפתים, גולש הכותב ביום חול בחו"ל, בשעה שהיא שבת בארץ ישראל, מתבקש לציין עובדה זו בסוף דבריו, כדי שלא יחשדו בו בחילול שבת.

כללי כתיבה יעילה

ו. מטרת הפורום היא לנהל דיון. יש לכך כללים.

1. כל אדם רוצה להציג את עמדתו. אך יש הבדל גדול בין עמדה מנומקת לשאינה מנומקת. גם כשאין רוצים לנמק, כדאי לציין שאין רוצים לעשות זאת ומדוע.

2. אין שום טעם בויכוח, כאשר כל צד חוזר על עמדתו. עדיף לברר הנחות יסוד. מפני מה אתה חושב שאתה צודק? מה המקור? מקור מסמכות (לא משכנע בדרך כלל אלא אם כן יש הסכמה שזו סמכות), מקור מן החוש, מן הידע הכללי? מסתבר מאד שדיון על הנחות יסוד עשוי להוביל אחורה עד לדיונים מתודולוגיים.

3. שימו לב כי אין משתכנעים מחרפות, צעקות, עלבונות, או אפילו הומור וציניות.

4. אם מישהו טועה לדעתי, האם לא יהיה יעיל יותר לבקש ממנו להסביר את עמדתו ולציין באורך רוח כי "נדמה לי שיש כאן אי דיוק" במקום, "טיפש מטופש וחמור חמורותיים, אינך תופס שאלו שטויות?".

5. מותר להביא ציטוטים כדי לנמק עמדה. אך יש לעשות זאת בקיצור ולהסביר מדוע הם מהוים ראיה.

6. מי שמביא כתבה באנגלית/כל שפה אחרת חייב לתרגם את הכתבה, ולא, היא תימחק!

ז. יש לבחור לכל אשכול כותרת משמעותית. למשל: לא "רעיון של האבן עזרא" ובוודאי לא "מה דעתכם על השאלה הזו" אלא "פירוש האבן עזרא על בראשית א א". אשכול הנפתח בכותרת שאינה מצביעה נקודתית על הנושא הנידון בו, תתוקן הכותרת, בהתאם לאפשרות החדשה שמציע הייד פארק לעריכת כותרות. (בעבר נאלצנו לפתוח את האשכול מחדש ושם המחבר נזכר רק בכותרת).

ח. אין להרבות בציטוטים. למעשה, אין לצטט כלל, פרט לציטוטים קצרים, שבאים

1. כדי להמחיש רעיון בצורה תמציתית.

2. כדי להוכיח שהמקור אכן תומך ברעיון של הכותב.

3. בתור נושא לדיון.

ט. רצוי לסדר את הדברים ולהסתכל בהם לפני לחיצה על "שלח". (כדאי לשמור העתק שלהם לפני שמנסים לשלוח כי הייד פארק עושה בעיות.)

כללי עריכה גרפית

י. זכרו שלכל אחד טעם משלו, ועדיף לשמור על אחידות ורגיעות מבחינה גרפית, מה שמאפשר להתמקד בעיקר, בתוכן, ולא בצורה, המראה החיצוני.

לכן:

1. אין להשתמש בגופנים גדולים או קטנים מדי. או אפילו בגופן שאינו המקובל בשאר ההודעות בפורום. (למרות שהוא "הכי יפה").

2. אין להשתמש בצבעים לא נוחים לקריאה. אדום ושחור כן, ורוד וצהוב לא.

3. אין להשתמש ברגשונים (איקונים) או בשאר תוספות גרפיות מרובות מדי.

4. הדגשה, כשמה כן היא, באה להדגיש מילה או קטע קצר בלבד כאשר השאר מופיע באותיות רגילות.

5. הכלל הוא שמעט מועיל והרבה מפריע.

6. יש להימנע מתמונות לא צנועות באופציה החדשה של הייד פארק להוספת תמונה אישית.

יא. מי שעבר על חוקת הפורום, בכל זאת אנו משתדלים לא לפגוע ביגיע כפיו. אנו מקוים שנוכל להעתיק את הדברים, לשלוח אותם לכותב לתיבתו האישית, ולהסכים על תיקון. במקרים חריגים, תהיה מחיקה מיידית. אך גם אז נשתדל לשלוח העתק לתיבה האישית עם הסבר על מה ולמה.

יב. אאוטינג יימחק מייד. חלק מחברי הפורום עלולים להינזק קשות מעצם נוכחותם בו.

יג. הייד פארק מעניק לכותב שעה אחת כדי למחוק ולתקן. לאחר זמן זה, אין שום הבטחה למחוק. קרה בעבר כי כותב הרגיש שנכשל בסגנונו ואפשר שהיה בזה עבירה לפי ההלכה לדעתו. אין אנו מבטיחים למחוק דברים כאלו, אם לדעתנו יש להם מקום, או שהם מזמנים דיון חשוב (כי אי אפשר לדון ברע ולהוכיח שהוא כזה בלי להזכירו... הפרדוקס של פרמנידס).

כיצד נראית הודעה מוצלחת לפתיחת אשכול?

א. כותרת

1. הכותרת מסכמת את הנושא. עליה להבהיר לקורא מה יהיה נושא האשכול. כמו כן, זה מאפשר למיין את האשכול במפתחות הפורום.

2. במידת האפשר הכותרת מושכת תשומת לב, אפשר בדרך של הומור, אבל לא באופן שלא יבינו מה הנושא.

3. כדאי להימנע מכותרת ארוכה. הייד פארק אינו מאפשר לראות יותר מחמש שש מילים בכותרת.

4. אין להשתמש בעריכה גרפית בכותרות.

ב. בנית האשכול

1. הציגו את הנושא בצורה ברורה ומסודרת ככל האפשר. עשו רווח שורה בין פסקה לפסקה.

2. קבעו מתוה לדיון. אם יש ציטוט, הביאוהו בקצרה. אם יש לינקים, ציינו אותם בסוף. הציגו שאלות מנחות. לחילופין, העלו תזה והעמידו אותה לבדיקה. אפשר ואף מומלץ לחלק את הנושא לפסקאות ולסמן אותן במספרים או אותיות. זה מקל על העיון וגם מקל על ההתייחסות בהמשך.

3. האם זה נשמע אקדמי מדי וקשה מדי? אין זו כלל הכוונה! המטרה היא לעזור לקוראים להבין ובכך להתייחס. כמו כן, כאשר אדם כותב מסודר, הוא מגלה פעמים רבות דברים חדשים באותו נושא שהוא רוצה להציג...

כללים לכתיבת תגובה

1. נסח את התגובה בצורה ברורה ומסודרת.

2. ציין למי אתה עונה ואם יש צורך בכך, לאיזה סעיף.

3. ניתן לצטט בקצרה מדברי מי שאתה מתכנן להגיב על דבריו.

4. אם אתה חולק עליו, השתדל לנסח את הדברים בצורה אובייקטיבית ככל האפשר. הימנע מביקורת אישית ("אתה אויל ומוטב לך להחריש") והשתמש בנימוקים ("אתה לדעתי אינך מדייק כי פירוש דברי הרמב"ם בסעיף דלעיל הוא כך וכך"). אם יש צורך בביקורת, כגון אם אתה סבור שהכותב טעה, עדיף להשתמש בלשון עדינה ומסופקת. ("כמדומה שלא דייקת כל כך"). המסר הוא אותו מסר, אבל הוא נקלט הרבה יותר ברור וגם הכותב לא ייעלב.

5. קביעות גורפות, חלוקת ציונים וקביעה סתמית של דעה אינם מהוים תגובה טובה. לעתים הם פשוט יימחקו.

דוגמא:

"כל מי שכתב כאן ביקורת על החסידות/קבלה/פילוסופיה/חבד/הרב שך/הפורום עצמו טועה כי הם קדושים וטהורים וכל מי שאינו מבין זאת לא זכה לאור התורה האמיתי."

זו אינה תגובה מתאימה והיא כנראה תימחק. ואכן, כך מוטב לה, כיון שהיא מציגה גם את הכותב וגם את הדעה שהוא רוצה לקדם באור שלילי, של אדם חסר ביקורתיות ויכולת הבחנה בין דעה לבין נימוק.

כל בקשה/הערה/הארה נא לשלוח אך ורק לתיבה האישית של מנהל הפורום ישיבה_אחת, ולא לאף מנהל אחר.

למי אין הפורום מיועד?

בכאב לב ובצער אנו נאלצים להוסיף את התזכורת הבאה. כנראה יש בני אדם שעבורם הפורום אינו מיועד. לפחות לא לכתיבה (אך אנו תמיד ממליצים לקרוא). ואלו הם:

א. מי שרוצה להגיב בלי לקרוא את ההודעה שאליה הוא מתייחס.

ב. מי שכותב בסגנון של סעיף 5 לעיל.

ג. מי שאינו מסוגל להבנת הנקרא.

אך אל דאגה. אם אתה/את מסוגלים לקרוא את הפסקאות האלו ולהבין אותן, וכל שכן לחייך, יש לכם מקום בפורום!

החוקה נכתבה על ידי הניק "מיימוני" מהצות של הפורום "עצור כאן חושבים", אחנו מודים לו ולצוות הפורום על כך שאישרו לנו להשתמש בחוקה שהוא חיבר!
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1927226

שיהיה לנו בהצלחה!

צוות פורום "בעולם הישיבות"

תוקן על ידי ישיבה_אחת ב- 20/05/2007 0:04:29

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2007 11:22 לינק ישיר 

אתם לא חושבים שהגזמתם עם הדיקטטורה? אם אני אעז לכתוב ל"ע בצבע ורוד תמחקו לי את ההודעה? אם אני אכתוב הודעה שלטעמכם לא תהיה עניינית אני עתיד למצוא אותה נמחקת? תפתח כבר פורום סגור לחברים בלבד...
זכותו של כל אחד להגיב בצורה לא עניינית ובצבע ורוד, די עם הדיקטטורה!!!
זכותו של כל אחד לכתוב בברוטאליות ובגסות (כל עוד אין שם ניבול פה וחוסר צניעות), ולחסום את כל מי שיגיב באורח קצת שונה או מקובל יהפוך את הפורום לחסר משתמשים ושמרני מאד...
קדימה, צנזרו את ההודעה הזאת!!!

תוקן על ידי מערבניק ב- 04/04/2007 11:19:26

חבר פורום "בעולם הישיבות" בראשות המנהל הדגול "ישיבה_אחת"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2007 11:28 לינק ישיר 

חשבתי שדחית את המינוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2007 11:30 לינק ישיר 

גם לי יש אינטרס לקדם את הפורום, אני חבר טוב של המנהל הדגול שלו. הבעתי את המחאה שלי על החוקה, כי אני חושב שעם כזאת צנזורה ומשטר הפורום יהפוך להיות הרבה יותר שמרני ומשעמם... אדרבה, תוכיחו לי שטעיתי!
ברור שזה לגיטימי, אבל הוא גם יכול למחוק את הפורום (אם יש כזאת אפשרות) וזה עדיין יהיה לגיטימי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2007 11:41 לינק ישיר 

גם לך, תקרא היטב את התגובות שלי ושלכם ותראה אם זה לא לעניין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2007 12:38 לינק ישיר 

לגבי צבעים אני לא חושב שכזה קשה לא לעשות שום צבע.
בכל מקרה צבעים זה לא כזה נורא.

אממ..שפה ברוטלית וכאלה.. זה מעכיר את האווירה של הפורום ומי שמשתמש בה משיג בדיוק ההפך ממה שהוא רוצה. במקום שיקשיבו לדעה שלו יתעלמו מהדעה שלו.
אני חושב שזה אמור להיות המלצה.

כמובן לא דיברתי לגבי העלבות ופגיעות. שבזה, אין ספק, צריך לטפל.

חבר פורום שידוכי חרדים  (מ"מ)
חבר פורום בעולם הישיבות (מ"מ זמני)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2007 16:30 לינק ישיר 

מידי ארוך.
סורי.
אני מאמינה שאין כאן דברים שלא נכתבו כבר בפורומים חרדים אחרים.
לכן אקבל את כל הכתוב ועל כך אחתום:
חכמה_אחת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2007 16:35 לינק ישיר 

חכמה_אחת, ברוכה הבאה!

א. אני מקוה שתכתבי פה בכמויות שאת כותבת בפורום "שידוכי חרדים"...

ב. דוקא כדאי לקרוא, יש שם הרבה עצות, איך לכתוב תגובות/לפתוח אשכולות... וכו'.

מנהל פורום  "בעולם הישיבות"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2007 17:39 לינק ישיר 

קראתי הפנמתי ובע"ה איישם!
על החתום,
פרימה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2007 17:41 לינק ישיר 

פרימה, ברוכה הבאה!

אין לי כוח לכתוב מה שכתבתי ל"חכמה_אחת", אז תסתכלי ותפנימי.

מנהל פורום  "בעולם הישיבות"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2007 17:48 לינק ישיר 

פרימה !! תגידי לאיפה נעלמת מהפורום שלנו הא??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2007 22:00 לינק ישיר 

בחור מוכשר המימוני הזה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2007 22:46 לינק ישיר 

פרימושששששששששש,
תתחברי למסנ'. מה את באה לכאן ובוגדת בכל הפורומים האחרים?!
התגעגעתי אליך ואני עדיין דואגת לך. לא יפה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/4/2007 21:17 לינק ישיר 

גם אני חותמת, יעל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/4/2007 00:30 לינק ישיר 

אני מתחייב בלנ"ד לכשאסיים לקרוא את התקנון של פורום זה אשקול לחתום על התחייבות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2007 02:39 לינק ישיר 

על החתום,
ישראלגל

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בעולם הישיבות > אמנת הפורום-חובה לחתום!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext