בעקבות הדברים הלוהטים של עוצר וחושב באשכול "פטור מהצבא" חשבתי שהנושא עלול להיות מספיק רחב ששווה לפתוח לו אשכול בפ"ע. אני מצטט את דבריו של עוצר שם :
"חחח זה הנקודה שרציתי להגיע..כי אני יודע שכל התשובות האחרות הם בכלל לא בכיוון.
מה קרה לירא ורך הלבב - במצוות?
והאם תשלח לצבא את כל מי שלא שהלימוד לא הולך לו ?
ועל פי מה אתה קובע מי צריך לסכן את חייו ומי לא? מי צריך להיות חייל ומי לא?
האם בחורי ישיבות באמת לא רוצים להתגייס כי יש להם אלטרנטיבה הגנתית אחרת על העם או שזה יותר אינטרס אישי או מגזרי ?
(אגב חלק מהתשובות אני כבר יודע..רק מעורר מחשבות)
"
<סוף ציטוט>
ובכן, באופן תיאורטי הרעיון לשלוח את כל מי שלא הולך לו בלימוד לצבא הוא רעיון מצויין. אבל, יש כמה סיבות שבגללן גם לו יצוייר שזה היה מוסכם שצריך להלחם וכו' זה לא היה קורה. כאן נכנס מה שנדון קודם, הבעייתיות שבצבא. יש כמה סיבות לבעיתיות הזאת, אני לא מדבר עכשיו בדיוק על מה שהועלה קודם כמו פריצות וכדו' אלא על העובדה שהיתר כל שהוא לצבא עשוי להתפרש כמתן גושפנקא רשמית שתתיר גם לבחורי הישיבות המצויינים שכן עושים את חלקם בלימוד ללכת לצבא.
אם זה לא מה שיקרה, אזי יווצר מצב הפוך, שבו הליכה לצבא תהיה סטיגמה של מופרעים עם קשיי לימוד. כמו שאני מכיר את החברה החרדית, אף בחור טוב לא ילך, כי א. זה ידפוק לו את השידוכין. ב. הוא יצא שבבניק ועוד תארים שמוכרים לכם כנראה.
מכל הסיבות האלה, אין מסגרת שתאפשר היתר ו\או הוראה ללכת לשרת בצבא...
נשלח ב-4/4/2007 20:28
אגב המצב השני שתיארת הוא מה שקורה. בחורים שמשרתים בצבא נחשבים סוג ב' למרות שזה איננו ככה.
סנקציות מגזריות.
בואו נניח שניה את זה בצד.
ומה לגבי עצמכם? אתם שאינכם לומדים? האם מעניין אותכם בכלל נושא נשיאה בעול?
או שהצבא הוא פשוט קוץ במערכת החיים שלכם שאינכם מעוניינים לשים לב אליו ?
אני חושב שכל בחור ישיבה גם אם הוא לא יכול ללמוד צריך להיות מערכת מוסר לגבי עצמו.. אנחנו נמצאים היום בהגנה על יהודים מערבים. אם זה עמידה במחסומים וזיהוי טרוריסטים
ואם זה כשתהיה מלחמה ממש.
הכל יוצאים למלחמת מצווה..ואני לא צריך לצטט את הגמרא.
נשלח ב-4/4/2007 20:55
אתה בא לדבר על ההנהגה הפרטית של כל בחור ובחור, או על התנהגות של חברה? אם הנושא הוא התנהגות של חברה, הרי שכמודומני שהסברתי את הבעיה. אם זה מצד הבחור, אז שוב, אם מדובר על בחור שכן לומד - אין מה לדבר. הוא תורם יותר מאשר אילו היה משרת. אם מדובר על בחור שלא לומד, כאן שייך לשקול בכובד ראש, כמובן צריך לחשוב בכובד ראש על שאר הבעיות כמו פריצות, כשרות ודת...
נשלח ב-4/4/2007 21:08
כמו שכתבתי אני מניח את הבעיות המגזריות בצד. אני פונה לבחור באופן אינדבדואלי.
באופן אינדבדואלי אדם יכול להיות שונה. אם חברה בצורה מגזרית מחליטה להיות סגורה..זה לא אומר שזה טוב. זה אומר שזה טוב לחברה כחברה. אבל לא אישית לכל אדם.
לגבי אלה שלא לומדים, בהנתן מקום שאין בו פריצות (נח"ל חרדי אין בנות. יש רק בנים דתיים)
כשרות..הרי זהו מקום חרדי. הכל כשר כדת וכדין.
ודת, כנ"ל. אם יתגייסו קבוצה של בחורים אפשר להבטיח למעלה מכל ספק פלוגה איכותית.
נשלח ב-4/4/2007 21:41
כמובן, תזכור שכל עוד זה מיועד רשמית לבחורים שלא לומדים - יגיעו לשם רק שבאבניקים שהסכימו להשיל מעליהם סופית את השם "בחורי ישיבה", ובעצם זה המצב שקיים היום בנח"ל החרדי. לא תרוויח כלום מכזה דבר...
נשלח ב-4/4/2007 21:47
א. זה לא נכון. יכולים להגיע גם בחורים עם לב טוב ונורמליים ולא שבאבניקים שהמסגרת הישיבתית לא מתאימה להם.
ב. זה לא המצב שקיים שם היום... בחלק של החרדים יש בחורים דווקא די טובים. מהיכרות.
אני לא יודע מאין נחתה לה הסטיגמה העתיקה הזאת שבנחל החרדי יש רק שבאבניקים.
שבאבניקים, נמצאים בישיבות חסרות שם מסתובבים ברחובות ודוחים גיוס.
למה להם צבא בכלל?
נשלח ב-6/4/2007 12:23
עוצר וחושב, פשפש קצת בנח"ל החרדי, על רמת הדת של החבר'ה שם, (בלי להכליל) ותודיע לנו מה מצאת שם.
נשלח ב-6/4/2007 13:09
דוסי היקר..אם היית עוקב היית רואה שכתבתי שאני מכיר משם הרבה חבר'ה.
נשלח ב-8/4/2007 02:29
מה הענין לשרת בצבא?
נשלח ב-8/4/2007 02:47
ברוך בואך לפורום! (אגב, תחתום על "חוקת הפורום")
חכה למחר בבוקר שהמיזרוחניק ועוצר_וחושב יקומו ויהיה לך תשובות.