| נשלח ב-28/7/2007 23:44 |
|
| |
סקר: כמה באמת עברו לפלאפון כשר
בההיא עידנא,כמה שנים לאחר צאת הטלפון הסוללארי וחדירתו לשוק הכללי ונגישותו לכל ינוקא,יצאו הרבנים בהוראה "עוברים לפלאפון כשר"
האם האם אתם נושאים בגאווה טלפון כשר החתום על ידי וועדת הרבנים לעניני תקשורת?
או שמא גם אתם נוטים לקבל את הדעה הרווחת שהכל פוליטיקה וכסף?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2007 23:56 |
|
| |
לא חושב ששני הצדדים היחידים בדיון הזה זה האם זה פוליטיקה ואם לא אז האם עברנו. אני לא עברתי ואין לי ספק שלא מדובר רק בפוליטיקה, נכון, יש גזירות שנובעות רק מפוליטיקה, אבל במערכה הזאת שכל רבני העולם החרדי נרתמו לטובת הפלאפון הכשר, קשה לטעון לפוליטיקה. וכסף ודאי שאין כאן, לחברות הסלולר יש אינטרס שאנשים ישתמשו בפלאפון "טמא" שכן שם יש להם דרכים רבות פי כמה לעשות את כספם על גם הלקוח, ולכן אם היה מעורב בעניין כסף הוא היה לרעת האיסור. אני לכשלעצמי לא עברתי לפלאפון כשר היות ולא כל הגזירות נומקו לדעתי כראוי, מצאתי הגיון באיסור האינטרנט הסלולרי. מצאתי הגיון באיסור שיחות התוכן, אבל היות ואין , לעניות שכלי הדל, שום הגיון בפלאפון נטול SMSים ואני לא מסוגל להסתדר בלי המסרונים משיבי הנפש האלו, לא עברצי לכשר. אז אמנם אין לי דור שלישי עם מצלמה וטלוויזיה ווידאו ושאר מרעין בישין, אבל פלאפון פשוט דור שני עם סמסים יש לי
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 00:55 |
|
| |
לא החלפתי.
אינטרנט פה או שם זה לא משנה.
sms שם או אייסיקיו/מסנג'ר פה זה לא משנה.
אז מה פתרתי אם אני אחליף?
עכשיו אפשר ללכת הפוך- להפוך את זה לאתגר לגבי עצמך.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 01:09 |
|
| |
מה העניין? (חח..כשר בישיבה לא כשר בבית?)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 01:15 |
|
| |
לא החלפתי. הגם שאני מסכימה שזה לאו דווקא רק פוליטי. (גם...)
כפי שמערבניק אמר, זה שאין בכשר sms קצת מקשה. אולי אפשר גם לומר מרגיז - למה א"א שיהיה גם כשר וגם עם הודעות? לא מובן.
עוצר, העניין הוא שבשביל לרשום את הילדים למוסד 'טוב' אסור שיהיה רגיל. צריך לרשום 'מספר כשר'. גם במודעות בעיתונים החרדים. ועוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 01:16 |
|
| |
אז אומרים שאין בכלל.
אה או שיש הבדל בין לשקר והלגיד שאין בכלל
לבין לתת את המס' של הכשר ולתת להם לחשוב שזה היחיד שיש לך...?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 01:32 |
|
| |
אה..אוקיי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 16:58 |
|
| |
כשר
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2007 20:17 |
|
| |
טרף
|
|
| נשלח ב-30/7/2007 13:53 |
|
| |
לי היה מאז ומתמיד טמא, ואז לכשניזקקתי לשיחות יוצאות, זו בדיוק היתה התקופה של "הכשר". אז בכל הסיחרור הזה, פשוט קניתי כשר... ומזה כחצי שנה, יש לי כשר וגם לא. רק שבעקבות קניית הכשר, כמעט ונדם לחלוטין פלאפוני הטמא.
השבת חשבתי על לשדרג את המכשיר לטמא....
גם אין לו קליטה, הוא גם דפוק ברמות ובנוסף, אין sms.
אז כמה בנאדם אחד יכול לסבול?!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2007 13:58 |
|
| |
אכן,s.m.s זה דבר שפרידתו ממנו קשה מאוד..ואתם מדברים עם מישהו שמפרנס בצורה מכובדת את אחת מחברות הסלולר מהוצאות הs.m.s....
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2007 14:02 |
|
| |
בדיוק בגלל המשפט האחרון שלך כדאי לחשוב על להחליף.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2007 14:08 |
|
| |
חחח....חוק מספר 1256 בהוצאות שוטפות קובע שהוצאות לא מתבטלות אלא רק משתנות [פארודיה לחוק שימור האנרגיה..]..ולכן בטלפון כשר אני עלול להוציא את אותו סכום שהוצאתי עבור למסרונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2007 14:08 |
|
| |
לי יש טמא שבוע שלם בישיבה בלי SMS ואינטרנט?!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2007 14:12 |
|
| |
לא..זה לא העניין של הכסף..זה העניין של החשיבות, הזמן והתשומת לב שאתה מייחס לsms .
איצי...מה עשו לפני שהיה סמסים ואינטרנט..לא לפני הרבה זמן...נגיד- 10 שנה...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2007 14:22 |
|
| |
עוצר,
סליחה על ההתפרצות לשאלה לא לי.
לפני עשר שנים באמת לא הסתדרו בלעדי כל החידושים הטכנולוגיים שלא היו קיימים אז,רק מה..זה לא היה סוף העולם כיוון שלא היו מודעים לחיסרון כי לא חשבו על היתרון.
המסרונים [יותר נוח לכתוב את זה כך..לחסוך את אלט+שיפט להעביר לאנגלית..] זוהי המצאה חשובה מאוד..ותחסוך ממני למנות את ייתרונותיה.
|
|
|
|
|