בית פורומים חבלי משיח

"חכמת הצירופים לצורך נבואה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/4/2009 16:04 לינק ישיר 
"חכמת הצירופים לצורך נבואה"

בס"ד

שלום לכל החברים ושבוע טוב ומבורך בזה המאמר ארצה להראות את הקשר בין הנביאים לחכמת הצירופים אך יש לי להגיד שלא רק את חכמת הצירופים הם למדו אלא גם את חכמת הספירות אך האמת שכל החכמות האלו עזרו להם להתנבאות אך בשביל שהיו מגיעים לרמת נבואה היו צריכים לשנות את מידותיהם ולהתגבר על יצרם הרע ובכך לשנות את טבעתם וכמו כן לעשות כל מצוה קלה כבחמורה על מנת שיוכלו לזכך את גופם להשראת השכינה.

כתוב בספרו דרך ה' של המקובל האלקי הרמח"ל זצוק"ל על חכמת הצירופים שהיו משתמשים בה הנביאים והיא עזרה להם להתלמד ארצה להציג לכם את הדבר בצורה בהירה ושווה לכל נפש שכל אחד יוכל להבין את כוונותי:

קישור לאתר: http://www.ramhal.net/book.html

למי שיש זמן פנוי מאוד מומלץ לקרוא את חלק ג פרק ג - בענין הרוה"ק והנבואה.

בפרק זה הרמח"ל מגדיר מה זה רוח הקודש ומה היא נבואה, לאט לאט הוא אומר את הסימנים לרוח הקודש ולנבואה בצורה מאוד בהירה ושווה ממש לכל נפש ממש פלא פלאים הרמח"ל זצוק"ל שיודע לבאר סודות עמוקים.

בחלק ג פרק ד - במקרי הנבואה הרמח"ל מסביר על הנביא איך ישיג כל עניני ההנבא בלי ספק ובהמשך הוא כותב את הטקסט הזה שאציג:

ענין המתלמדים בנבואה:

ב. וממה שצריך שתדע, שהנה לא יגיע הנביא אל המדריגה העליונה בפעם אחת, אבל יעלה מעלה אחר מעלה עד הגיעו אל הנבואה השלימה. ויש בדבר התלמדות, כמו כל שאר החכמות והמלאכות שיעלה האדם במדריגותיהם עד שיעמוד על בורין. וזה ענין "בני הנביאים", שהיו עומדים לפני הנביא להתלמד בדרכי הנבואה מה שהיה מצטרך לזה:

וממשיך הרמח"ל להגיד איך היו מתלמדים בני הנביאים:

הלימוד למתלמדים:

ד. ואולם יתלמדו המתלמדים בנבואה בענינים ידועים, מה שימשיך עליהם השפע העליון, ויבטל מניעות חומר הגוף, וימשיך גילוי אורו ית' וההדבקות בו, וכללם - כונות והזכרות שמות הקדושים, והלולים בתהלות יצורפו בם שמות בדרכי הצירופים, וכמש"ל. וכפי מה שיהיו זוכים במעשיהם ומזדככים והולכים על ידי ענינים האלה, כך יתקרבו אליו יתברך, ויתחיל השפע וישפע עליהם וישיגו השגות אחר השגות עד שיגיעו אל הנבואה. והנביא המובהק ויודע כבר דרכי הנבואה על נכון, ילמדם כל אחד לפי הכנתו מה יעשו להשיג את התכלית המבוקש. וכן כשיתחילו הגילויים עליהם, ילמדם הנביא כפי ענין הגילוי המתגלה, ומה שיחסר עוד להם מן התכלית אשר הם מבקשים. והנה יצטרכו למלמד ומדריך, עד עמדם על בוריה של הנבואה בשלימות. כי אע"פ שכבר יתחיל בגילוים והשפע עליהם השפעות, לא מפני זה ימצאו מגיעים אל סוף הענין מיד, אבל הדרכה רבה יצטרכו להגיע אל הסוף על נכון, כל אחד לפי מעלתו והכנתו:

אפשר מה שהוא אומר:
"כונות והזכרות שמות הקדושים, והלולים בתהלות יצורפו בם שמות בדרכי הצירופים"
כוונות דהיינו ללמדם לכוון בכל רגע ורגע בחייהם איך ליבם יהיה קשור לאביהם שבשמים אך הכוונות זה תורת הייחודים שגילה אותה האר"י וגם הוא גילה הרבה כוונות שמועילות לרוח הקודש ולנבואה על ידי ספרים רבים על כוונות באכילה שתיה מצוות ובכל דבר ודבר בחיינו אפילו לאדם שהולך לשוק יש כוונות לכוון.

ההזכרות זה להזכיר שמות קדושים דרך פסוקים עם ראשי תיבותיהם הכוונה שהנביא מזכיר פסוק ומכוון בו כוונות של שמות קדושים על פי מה שרבו מסר לו לכוון.

"שמות קדושים" אלו שמות הקודש שעוזרים לנביא להתנבאות אך גם כאן צריך מורה ומדריך שידריך אלו שמות הם שמות קודש.

"והלולים בתהלות יצורפו בם שמות בדרכי הצירופים"  הכוונה שהנביא יחבר תפילות בראשי תיבות ובסופי תיבות של שמות קדושים וישיר ויהלל את בוראו לדוגמת השיר "אנא בכח גדולת ימינך תתיר צרורה" שבראשי תיבות בכל השיר מייצג שמות קדושים על פי מה שרואים בסידורים.

בעל הסולם גם נותן אישור לדברים האלו אבל אינו מרחיב את דיבורו בם וגם אני לא יכול להרחיב את דיבורי בדברים האלו:
הוא כותב בספר "אור הבהיר" שהוא ספר למי שלא מכיר על מושגים בקבלה.
ושמה יש מושג הנקרא "צירופים" וכותב בעל הסולם: "צירופים: הכחות לא יפעלו אלא בסוד חזרתם וצירופים אל מקוריהם, ואז יושפע עליהם שפע רב וחזק שיוכלו הם לפעול פעולתם בחוזק".

לסיום אומר שזה מה שאני יכול לגלות ולא יותר מכך מי שרוצה להרחיב ולהבין יכול לפנות לספר של רבי אברהם אבולעפיא זצוק"ל שבע נתיבות התורה.
בקישור הזה: http://hebrew.grimoar.cz/abulafia/seva_netivot_ha-tora.htm

במחילה אך אין לי רשות לדבר יותר מכך ומי שראוי יבין את הנאמר.

בברכה ממני ידידכם אביחי, ושבוע טוב לכולם.

הערה: קיצרתי את הכותרת שהיתה מאד ארוכה

תוקן על ידי 3ברית ב- 13/04/2009 1:02:44

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2009 19:08 לינק ישיר 

אביחי נשמה, תודה על הקישור לספר של רבי אברהם אבולעפיא (חיפשתי משהו דומה..).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/4/2009 19:38 לינק ישיר 

בס"ד

בבקשה,
האם המאמר הזה הוא יותר מובן ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2009 11:23 לינק ישיר 

בוקר טוב אבישי

אני חושבת שהוא יהיה עבורי הרבה יותר מובן, אם כי ספרות מהסוג הזה צריכים ללמוד ולא
לקרוא.

אבל ישנו דבר אחד שאתה מתעלם ממנו: החלטה אלוקית להעביר לאדם את רוח הנבואה,
שהרי מהדברים שאתה כותב גם באשכול הזה וגם באשכולות קודמים, כל אדם יכול לנבא
ואני טוענת שאף אדם לא יכול לנבא אם אין הסכמה משמים שהוא ינבא ואם לא יקבל רוח
נבואה מאת השם.

גם אם ניסיתי למצוא במה שהבאת קשר בין הנבואה לתורת הצירופים במה שהבאת - לא
מצאתי.

שיהיה לך יום מבורך

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/4/2009 11:47 לינק ישיר 

בס"ד

כתוב שמשה רבינו בכל זמן היה יכול לנבא אך הנביאים האחרים היו אמורים לעסוק כל הזמן בחכמות התורה ואם השם היה רוצה להשכין את שכינתו עליהם היה משכין יש בזה הרבה מאוד מצבים ולכן לא הייתי יכול להתייחס לכל מדרגות הנבואה ולכל המצבים לקבלת כמובן שיש עוד דברים שהנביא נדרש מידות טובות מצוות להתגבר על יצרו להיות שמח בחלקו ועוד הרבה, וכמו שאמרת יש נביאים שנבחרו להיות נביאים מגיל קטן ויש כאלו שבגלל שעבדו על מידותיהם ועלו במעלות הקדושה נהפכו לנביאים אך אלו עשו עבודה מעל הטבע ממש.

אך כמו שאמרת הנביא לא מקבל כל הזמן שתשכון עליו נבואה אך כן רוח הקודש נחה עליו כל הזמן אם ראוי לכך כמובן כמו שנאמר מעשייך יקרבוך ומעשייך ירחקוך כמו בכל דבר ככה גם אצל הנביאים.

בברכה וכל טוב ושוב פעם לא הייתי יכול לגעת בכל ההבטים בזה המאמר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > "חכמת הצירופים לצורך נבואה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext