| נשלח ב-25/4/2009 23:41 |
|
| |
מר"ן עובדיה יוסף נגד המעשנים
בשיעורו הקבוע המועבר בלווין בכל מוצאי שבת, יצא הערב (25/4) מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א בקריאה נגד מעשני הסיגריות.
במהלך השיעור אמר הרב, כי יש מנהג בישיבות שכבחור מתארס הוא מחלק לחבריו סיגריות, "זה טיפשות, במקום זה שיחלק סוכריות, הציע הרב.
עוד הוסיף ואמר שהוא מציע שראש ישיבה שתופס את אחד מתלמידי מעשן, ייתן לו במקום סטירה.
הרב גם סיפר על חמיו, שעישן בין קופסא לשני קופסאות ביום, 20 או 30 סגריות ביום.
אמרנו לו "אנחנו אוהבים אותך, מה אתה מעשן כל כך הרבה, הרופאים מזהירים שזה מביא הרבה מחלות. הוא ענה קשה לי.
הצענו לו שיוריד כל יום סיגריה אחת. ביום הראשון במקום 30 שיעשן רק 29, ביום השני 28 וכן הלאה. כשיגיע ל-10 סיגריות, הוא רואה שזה קשה לו מאוד רק 10, שיחתוך אותן לשני חלקים, ככה יהיה לו 20 סיגריות. וככה עשה מור חמי והצליח.
לסיום אמר הרב ששמע ששר הבריאות הציע שיעלו את מחיר הסיגריות, הצעה זו נראתה לרב כמגוחכת שלא תעזור מאומה, שכן מי שמעשן ושילם עד עכשיו על הסיגריות 20 שקל מה זה בשבילו לשלם 21 שקל.
תוקן על ידי 3ברית ב- 26/04/2009 0:28:57
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 00:37 |
|
| |
זה לא חדשמרן הרב עובדיה יוסף כבר לפני יותר מ-20 שנה הביא בנושא זה בספרו יחווה דעת ה' ל"ט, עמ' ק"פ, "אולם מה טוב ומה נעים להימנע מעישון סיגריות בכלל בכל ימות השנה, לאחר שנתפרסם הדבר ברבים שלפי דעת גדולי הרפואה והמדע בזמנינו, העישון מזיק ומסוכן מאוד, ועלול להביא למחלות נוראות ולסכן בריאותו של האדם. שומר נפשו ירחק ממנו. וכבר הזהירה התורה ונשמרתם מאוד לנפשותיכם". הוא אמנם לא פסק לאסור, כי זו בעצם גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה, ובפסיקה כזו, זה עלול לגרום ליראי שמיים להיות חוטאים.
עישון היה מוכר עוד משנים עברו רש"י עישן מקטרת, ראשוני החסידים מביניהם אדמו"רים (לפני 300 שנה) ראו בעישון דרך להגיע למדרגות נפש גבוהות יותר אך זה הרבה לפני שזיהו את גורם המחלה בעישון. העישון כמו השתיה, פתחה את "מרובעות" החשיבה כידוע נכנס יין יצא סוד - במימרת חז"ל הכוונה לאו דוקא בזה שאדם יחשוף סודות , אלא שהעומק הפנימי של האדם יתגלה, לטוב ולרע השכל האנושי מאוד מוגבל במיוחד כשהאדם במצב "עירות" ההשפעה של יין או עישון (בכיוון של סמים קלים) מאפשר לאדם לצאת מהסגירות השכל האנושי לרמה אחרת מתוך עירות לדוגמא יש דרשות גבוהות מאוד שנכתבו על ידי אדמו"רים מתוך השתיה של פורים ולהבדיל כמה מהיצירות הקלאסיות הגדולות נכתבו תחת השפעת סמים
כמובן אין בכל זה להצדיק את השימוש בשתיה עישון וכו' ובודאי אם זה גורם נזק ובמיוחד אם זה גורם לנזק למה שנקרא מעשן פסיבי, כי זאת חוסר התחשבות ופגיעה בזולת זה רק על מנת לתת פרופורציה לכך
כמובן שהעלאת המחיר אינו פתרון, מי שמעשן המחיר לא ירתיע אותו להיפך הוא יבזבז מעתה יותר כסף על העישון זה צריך לבוא מהצד החינוכי אכן בהרבה ישיבות העישון הבך לנגע תרתי משמע וזה כפי שאמרתי בראשית דברי דבר לא חדש רק חינוך נכון יעזור לתת לאותם מעשנים להבין את הנזק מול התועלת וכמו שהבאת מדברי מרן על חמיו למצוא לפחות שיטות לצימצום הנזק
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 02:37 |
|
| |
ועוד על עישון
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 16:56 |
|
| |
אני כל כך מסכימה איתך שיש לחנך מגיל צעיר מאד, אפילו להפחיד מגיל קטן מאד (וזו אמת)
איזה סכנות נוראיות מביאות הסיגריות והסמים, והרי גם תורה אסרה עלינו שלא להגזים וגם
"נשמרתם מאד לנפשותיכם", וכנראה עד כדי כך כואב לרב עובדיה לראות נפשות שמסכנות
את עצמן עד שדיבר על "סטירה" ממש, שהרי הרב עובדיה אוהב את תלמידיו עד מאד ואם הגיע
לכזו חריפות לשון, אני יכולה להבין מה הוא מרגיש.
עם זאת, אני חולקת על דבריך:
העישון כמו השתיה, פתחה את "מרובעות" החשיבה כידוע נכנס יין יצא סוד - במימרת
חז"ל הכוונה לאו דוקא בזה שאדם יחשוף סודות , אלא שהעומק הפנימי של האדם יתגלה,
לטוב ולרע השכל האנושי מאוד מוגבל במיוחד כשהאדם במצב "עירות" ההשפעה של יין
או עישון (בכיוון של סמים קלים) מאפשר לאדם לצאת מהסגירות השכל האנושי לרמה
אחרת מתוך עירות
לדוגמא
יש דרשות גבוהות מאוד שנכתבו על ידי אדמו"רים מתוך השתיה של פורים ולהבדיל כמה
מהיצירות הקלאסיות הגדולות נכתבו תחת השפעת סמים .
סיגריות או סמים לא מביאים ל"התעלות נפש" ובוודאי לא הגזמה בשתייה, ההיפך, התוצאה
מביאה לחולשה ורפיון השכל והיצירה.
נכון שאומרים "נכנס יין יוצא סוד", הכוונה היא אך ורק לכך שהחולשה מביאה לפתיחות פנימית
ואמירת דברים שאדם לא אומר אותם כשהוא שקול ולא שתוי.
אין יצירה קלאסית אומנותית ולו אחת שנעשתה (נכתבה או נוצרה) תחת השפעת סמים.
תוקן על ידי 3ברית ב- 26/04/2009 16:54:15
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 18:00 |
|
| |
לא דברתי על הגשמה בשתיה ובעישון, גם להסכמתי שכך צריך לעשותאז אין חולק שדברים אלה פותחים סוגרים שאינם נפתחים לולא כך
לגבי סמים ויצירות קלאסיות ישנם עדויות על כך שבטהובן, בזמן שעבד עד כלות כוחותיו לקח סמים מעוררים על מנת להמשיך בעבודה ובעקבות כך יצאו לא יצירות מדהימות (ואין צורך להזכיר את החיפושיות)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 18:09 |
|
| |
בוודאי, פותחים הרבה שערים... לגיהנום.
ושוב אני מדגישה, אין ולו יצירה אחת איכותית שיוצאת תחת ידי אמן בהשפעת סמים.
אגב, אני מכירה יצירות מדהימות באמת שציירו כל מיני שטויים ושטויות (סליחה על השג'),
וכולם נהנו מהיצירות, חוץ ממי שמכיר את שפת האמנות האיכותית (שמבטאה את
הרוח העילאית הטהורה שלא נגועה בסמים ושכאלה....).
תוקן על ידי 3ברית ב- 26/04/2009 18:07:28
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 18:33 |
|
| |
לא בהכרח דיברתי על איכות "על טעם וריח אי אפשר להתווכח"
אבל מדעית זה כבר הוברר אמנם לא מצאתי לזה אסמכתות בעברית ראי את הקישורים הבאים באנגלית
ציור
מוסיקה
שוב, כמובן שזה לא נותן לזה לגטימציה, ובודאי שאיני מסכים עם זה אך אלה העובדות
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 18:38 |
|
| |
עובדות צריכות להישען על ידע.
אמנות לא קשורה למדע, כמו שאמונה לא קשורה למדע (שאינו מאמין אלא "יודע").
למדע שפה משלו ולאמנות שפה משלה. לכן המדע לא יכול לחקור את האמנות כפי שאינו
יכול לחקור את האמונה (מנקודת הסתכלות "שפת המדע").
בוודאי ש'על טעם וריח אין להתווכח' כאשר מתייחסים באופן חיצוני לדבר ולא לנשמה שלו.
תוקן על ידי 3ברית ב- 26/04/2009 18:35:43
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 08:27 |
|
| |
טוב את לא רוצה מדעי אז נלך לכיוון אחר - פרשת השבוע מוזכר על שני בני אהרן אחרי מות שני בני אהרן בקרבתם לפני ה' וימותו על מה מתו - יש אומרים נכנסו שתויי יין למקדש האם יתכן לומר שהם היו שיכורים לא זה מה שכתוב, כתוב שתויי יין, ששתו יין ועוד למה דוקא להכנס עם מחתות קטורת?
אלא שהם ביקשו להגיע למדרגות של משה ואהרון (רש"י - הורו הלכה בפני רבן) והם לא היו באותו זמן במדרגה זו לפיכך הם ניסו להגיע למדרגה זו בשימוש בעזרים חיצוניים שירוממו את רוחניותם עונה על כך הקב"ה "יין ושכר לא תשת אתה ובניך אתך בבאכם אל אהל מועד"
ואיך אנו יודעים שמטרתם היתה להגיע למדרכה גבוהה לפי דברי משה לאהרן אחר כך "הוא אשר דיבר ה' לאמור בקורבי אקדש" רש"י מסביר אל תקרי בכבודי אלא במכובדי אמר לו משה לאהרן, אהרן אחי, יודע הייתי שיתקדש הבית במיודעיו של מקום והייתי סבור או בי או בך עכשיו רואה אני שהם גדולים ממני וממך
בכל מקרה, הקב"ה לא מקבל דרך עבודה כזו אלא צריך לעבוד רק כפי שעושה הכהן הגדול ביום הכיפורים
(אין לכך מקורות נוספים, אני מניח שלא תסכימי למה שכתבתי, אך זה מה שהאיר לי על הבוקר, תוך כדי עיון בתחילת פרשת אחרי מות)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2009 23:33 |
|
| |
כן, לדבריך אלה אני מסכימה (אם כי אתה מחדש לי קצת בפרשנות), הם רצו להגיע למדרגות,
אבל באמת יש הבדל בין רצון לבין יכולת. ואתה בעצמך כותב "הם ביקשו... והם לא היו באותו
זמן במדרגה הזו".
האמת, שכל אחד יכול לבדוק בעצמו לאיזה "פתיחות והישגים" הוא מגיע בשתיה שמעל המותר,
תחושת הערפול 'פותחת' את עולם הדמיון אבל בלי הנפש המושכלת והרוח היוצרת שצריכה
להיות נקיה מערפול זה אי אפשר להגיע לשום גובה מעל הגובה הרוחני הקיים, ההיפך, אמנם
רואים שינוי וזה אולי מה שראית באומנים יוצרים, אבל השינוי חיצוני (מאד טבעי) ולא איכותי.
תודה שבתוך זה הבאת לי דברי תורה יפים, תמיד חשבתי שהם מתו בגלל שנראה שבהתנהגות
שלהם (השתיה המופרזת) הרגיזה את השם שזה נראה זלזול בקודש.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2009 08:54 |
|
| |
לא כתוב בשום מקום שהם הרגיזו את ה'כתוב "ויקריבו לפני ה' אש זרה אשר לא ציוה אותם" לא היה כאן זלזול בקודש היה כאן תזמון לא נכון, אש זרה, זו התקדשות בזמן שלא התבקשו כפי שאמרתי, הם ביקשו להתעלות, אך עשו זאת בזמן שהקב"ה לא ציוה על כך לפיכך הם אכן עלו, קיבלו אורות שמעבר ליכולתם לסבול ואז "ותצא אש מלפני ה' ותאכל אותם וימותו לפני ה'"
במילים יותר פשוטות, הם הכינו כלים להארה שלהם הם לא היו מוכנים ההארה הזאת באה, אך מפני שהם לא היו מוכנים, האור (אש) שרף אותם מובא ברש"י שהם נשרפו מבפנים (הנשמה) ולא מבחוץ
|
|
|
|
|