| נשלח ב-30/4/2009 13:07 |
|
| |
עד מתי תימשך גלות יוסף הצדיק ?
באוקטובר שנת 2000 נפתחה מלחמת דת על ישראל שנמשכת עד עצם היום הזה.
ההחלטה של הישמעאלים להשתלט על המקומות הקדושים ליהדות, לחללם, ולרצוח יהודים רק בגלל שהם יהודים,
קיבלה כח בגלל תבוסתנות איומה של השלטון שהיה פה (באותה עת - ממשלת ברק).
קבר יוסף חולל ביום שבת ע"י טרקטורים של פלשתינאים ימח שמם, שהרסו את הקבר, לאחר שישראל נסוגה לפנות
בוקר מבסיס המג"ב שהיה שם, הפקירה את השוטר יוסף מדחק הי"ד שדימם למוות לאחר שברק הורה לפנות את המקום
ולא לסכן חיילים בהצלתו של הבחור, והפקידה את האחריות לשמירה על המקום בידי המשטרה הפלשתינאית. אמנם,
תשמישי קדושה וציוד פונו ע"י צה"ל (חלק מהם נמצא היום בקבר רחל), אך הקבר עצמו נרמס וחולל, ומאוחר יותר
נרצח עוד מתנחל שהגיע למקום תוך חירוף נפש - הלל ליברמן הי"ד , גופתו נמצאה כשהיא נקובה בכדורי ירי.
מאז ועד היום חולל קבר יוסף מספר פעמים, למרות שמאז אוקטובר 2000 התחלפו ממשלות, הצבא נמצא באזור ויש לו
גישה למקום, יהודים מגיעים לקבר בחשאי בעיקר בראשי חודשים בחצות, אבל מאז ועד היום השלטון לא מוצא לנכון
לשפץ את הקבר ולסלק את הערבים מהסביבה כדי שיהודים יוכלו להגיע באין מפריע להתפלל במקום.
כך נראה הקבר כיום:
בהסתכלות יותר רחבה אנחנו מוצאים את עצמנו במצב שבו יוסף הצדיק נמצא בגלות, יש חזרה על האירועים שאירעו לו
בחייו כאשר בגיל צעיר אחיו היהודים השליכו אותו לבור ולאחר מכן הישמעאלים קנו אותו והעבירו אותו למצרים, אבל
השם היה יחד איתו בגלות עד אשר סובב את האירועים כך שאחיו היהודים יגיעו לגלות ויוציאו את עצמותיו בגאולה
הראשונה לאחר המכות הרבות שמצרים קיבלו וישראל יצא מעבדות לחירות.
גם כאן האירועים חזרו על עצמם. ממשלה יהודית הפקירה את קבר יוסף לישמעלים, יש לי תיעוד מדוייק של השתלשלות
העניינים עד שהממשלה העבירה את האתר לידי ישמעאל.
יהודים רבים, ביניהם חרדים, דתיים וחילוניים עושים דרכם בחירוף נפש לבקר קברו של יוסף הצדיק שחולל, לא אחת
הישמעאלים ניסו לפגוע בהם, זרקו עליהם אבנים, ומנסים למנוע הגעתם למקום.
לא מזמן, בראש חודש ניסן שוב הגיעו יהודים לבקר את קבר יוסף, ביניהם גברים, נשים וטף, אך זמן קצר לאחר מכן - שוב
חולל הקבר בידי פלשתינאים ימח שמם.
כבר עשר שנים עצמותיו של יוסף הצדיק נמצאים בגלות, עשר שנים יהודים מבקשים ובוכים מרה להשיב את האתר
לשליטת ישראל ואין עונה. עשר שנים מחזיקה אמא רחל את תשמישי הקדושה שהיו בקבר יוסף - בציון רחל,
יחד עם גלימת יוסף - עשר שנים מבכה העם היהודי את גלות יוסף.
עד מתי ?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2009 13:35 |
|
| |
קבר יוסף בשכם
יהודים צדיקים פתחו אתר שמתעד אירועים ותמונות מאז חולל קבר יוסף. נדמה לי שהאתר עכשיו לא כל כך פעיל, גם
הנסיונות להתקשר לטלפונים המופיעים שם או לכתוב לאימייל - לא נשאו פרי.
עם זאת, האתר הוא עדות נוספת לאירועים, לביקורים, ויש גם תמונות מקרוב של המקום. הקישו כאן להכנס.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2009 21:11 |
|
| |
דיברנו על זה בקשר לעליה להר הבית ,יפה שהבאת את הנושא הכאוב הזה ,טראומה שהרבה זמן שותתת דם ,המחבלים ימ"ש מאותתים לנו כל פעם כשהם הורסים את המקום שהגיע הזמן שניתן להם מכה שלא יקומו ממנה ונחזיר את השטח לרשותנו ,אני עוד לא ראיתי את נתניהו עושה משהו ולא בטוח שהשמאל "ירשה" לו ,אז אני תולה תקווה דווקא בימין הקיצוני ,עד עכשיו הם מדברים ועושים פעולות בשטח ,נכון שזה קצת מרעיש אבל רואים שמשהו מתחיל לזוז בכיוון הזה ,אני חושב שלא סתם הם נבחרו דווקא בעיתוי הזה ,חכי לבאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2010 12:22 |
|
| |
שלום רב,התחלתי לקרוא בפורום כל מיני נושאים שקרובים לליבי מתחילת הקמת הפורום ובכך הגעתי גם לנושא הכאוב הנ"ל,הפקרת קבר יוסף ומחלליו. ובדחילו ורחימו. אני שואל את בורא עולם,איפה נקמתך ודינך בגויים? הלא מדובר ביוסף הצדיק,שמשה רבינו נשא את עצמותיו 40 שנה ובאו הארורים הללו ושורפים את קברו כסמל לשרפהו ובניו ישראל. תן להם כגמולם,כמו שלא כיבדו את עצמות(קבר) יוסף ושרפו את קברו, כך ב"ה דינם של יושבי שכם.מוות בשריפה. "אל נקמות השם אל נקמות הופיע" .
נ ב,מצטער על הקיצוניות
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2010 19:57 |
|
| |
בס"ד
בפי יקרה, ברוכה הבאה. אני ממש שמחה לקרוא מה שאת כותבת, האם געגועים וכמיהה לרועה ישראל - זו
קיצוניות ???
בשנים האחרונות מאז שעקבתי אחרי הרס קבר יוסף באינתיפאדת אל-אקצה נולדה בי מחשבה שמלווה אותי עד
היום, שכמו בגאולת מצרים שהים לא נבקע עד שמשה רבינו העלה את עצמות יוסף מהים, כך לא תיבקע הגאולה
האחרונה עד שקבר יוסף לא ישוחרר.
אני מצטרפת לתפילה שלך: "תן להם כגמולם,כמו שלא כיבדו את עצמות(קבר) יוסף ושרפו את קברו,
כך ב"ה דינם של יושבי שכם.מוות בשריפה".
"אל נקמות השם אל נקמות הופיע" .
תודה על דברייך, הם מחממים את הלב, המשיכי לכתוב כאן.
חג כשר ושמח.
תוקן על ידי 3ברית ב- 22/03/2010 19:57:29
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2010 19:44 |
|
| |
מצטרפת לתפילה !
תוקן על ידי sarah ב- 23/03/2010 19:45:21
|