בית פורומים חבלי משיח

דברי הרב שמואל אליהו בסעודת ההודיה של הרב ניר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/5/2009 20:20 לינק ישיר 
דברי הרב שמואל אליהו בסעודת ההודיה של הרב ניר

......

בס"ד

דברי הרב שמואל אליהו שליט"א - רב העיר צפת תובב"א

בסעודת ההודיה של הרב ניר בן ארצי שליט"א - יום חמישי כ' באייר תשס"ט

שלום עליכם. שהקב"ה יברך אתכם, יתן לכם שמחה, תהיה לכם הצלחה, יתן לכם חיים טובים, יתן לכם שלום, יתן לכם בריאות, תזכו תמיד לשבח ולהלל את הקב"ה, שהקב"ה ישמח בכם תמיד.

ברשות הרב ניר וכל הרבנים וכל החבורה הקדושה, וכל העוזרים והמסייעים והתלמידים, אנחנו באנו היום לומר תודה לקב"ה. חכמינו אמרו: "חייב אדם לברך על הרעה, כשם שמברך על הטובה". והגמרא אומרת: מה זאת אומרת, הרי זה ברכות שונות. אומרת הגמרא: נכון, זה ברכות שונות, אבל בנפש המקום שממנו האדם מברך, הוא אותו מקום. באותה הודאה לקב"ה, באותה שמחה אנחנו מברכים גם על זה וגם על זה. זה לא מבלבל אותנו לבוא לומר שזאת רעה וזאת טובה. אנחנו לא אומרים על רעה שהיא טובה, ועל טובה שהיא רעה. תפקידנו בעולם להרבות טוב, לא להרבות רע. מלכתחילה אנחנו עושים כל מה שביכולתנו רק להרבות את הטובה. אבל בדיעבד אחרי שזה כבר קרה, אנחנו אומרים תודה לך הקב"ה גם על זה וגם על זה. אנחנו באמת כולנו צריכים לעשות תשובה, אני אומר על עצמי - איך? איפה היינו? איפה אהבת חברים האמיתית שלנו? איך לא הרגשנו בכאב? איך לא הרגשנו את הצער? איך שגינו באשליות? אני אומר לכם על עצמי, ולעצמי אמרתי זה לא מספיק שאתה חבר, אתה צריך להיות חבר כמו אח, כמו בן, "כמוך", ואהבת לרעך כמוך. כשהבן שלי רוצה משהו, אני יודע מה הוא רוצה, גם אם הוא לא מדבר, כי אתה מרגיש אותו, אתה חש אותו, הוא הבן שלך.

תוקן על ידי פלפלממולא ב- 20/05/2009 20:19:25

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2009 20:24 לינק ישיר 
(המשך)

אהבת חברים צריכה להיות ברמה כזאת, ואני לעצמי אומר, צריכים להתגבר, אנחנו כולנו, כל אחד לאהוב איש את רעהו, בעל את אשתו, אישה את בעלה, הורים את ילדיהם, כל אחד את חבריו, וגם הרבנים את החברים שלהם הרבנים. להרגיש, לחוש, לעזור, לסייע, לתמוך ולפתוח עין. וגם אותה אהבה גדולה לא צריכה להפוך אותנו לתמימים, כי יותר מידי תמימות לא מהכיוון הטוב הייתה בנו. הרב תמיד מדבר על תמימות, כמה היא טובה וזה נכון. אבל צריכים לאזן את המידות, צריכים תמימות וצריך אהבה, אהבת אין קץ, וצריך גם באותה מידה גם לפתוח את העיניים. אני אומר ת'דברים האלה כלפי עצמי בעיקר, והערב הזה אנחנו מקבלים על עצמנו להרבות באהבת חברים, ואומר לכם, גם כלפי אלה שלא התנהגו כמו שצריך. לא צריך להגיד לרע טוב ולטוב רע, לא לבלבל את היוצרות. אבל תפקידנו הוא לא לבער את הקוצים מן הכרם. צריך את זה לעשות, אבל תפקידנו אמור להיות בלהרבות את הטוב. איך כתוב בגמרא: "העולם צריך בשם והעולם צריך בורסקי". צריך בעולם מי שיעסוק בבשמים, ימכור בשמים, וצריך גם מי שיעבד עורות, ריחם לא מי יודע מה טוב. צריכים את שניהם, אשרי מי שאמנותו בשם וההיפך - ההיפך. תפקידנו להביא לעולם את הטוב, תפקידנו להמשיך קדימה ולהוסיף עוד אור, עוד תורה, עוד אהבה, עוד מאור פנים, עוד דיבוק חברים, עוד שמחה. לקחת אנשים עצובים ולהפוך אותם לאנשים שמחים, לקחת אנשים נדכאים ולהפוך אותם לאנשים בעלי אמונה, לקחת אנשים מיואשים ולהרים להם את הראש ו"להוליך אתכם קוממיות" - להסיר מאנשים את הצער מעליהם, להכניס בהם אור - אור. זה תפקידנו, להכניס באנשים אור של תורה, אור של חיים, אור של אלוקות. כל הדברים האלה הם לא צריכים להפוך אותנו להיות תמימים גמורים. כן הרב אמר להיות תמימים וזה נכון, ואני מחזק את ידיו, אבל עם התמימות - שלא יסדרו אותנו. אבל צריך להמשיך עם האור ולהמשיך עם האור ולהמשיך קדימה, לא להתעסק עם הצרות של העבר... קצת, לא יותר מידי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2009 20:25 לינק ישיר 
(המשך)

..

אחי ורעי, יש תפקיד גדול לעם ישראל, יש תפקיד גדול לכל אחד, במיוחד לחבורה הזאת, במיוחד לרב ניר, אין לנו זמן להתעסק עם שטויות. צריכים להתעסק עם הטוב - השמחה הזאת שלכם, איזה דיבוק חברים, איזו שירה, איזו שמחה - נותנת כ"כ הרבה כח, ועם זה צריך להמשיך. יש בעם ישראל הרבה מאוד כח, ועם זה צריך להמשיך. יש בעם ישראל הרבה מאוד אנשים שמחפשים את האור. נספר לכם סיפור קצר, לפני איזה זמן עשינו סקר דרך מכון דחף של מינה צמח, לבדוק כמה אנשים בעמ"י רוצים ללמוד קצת יהדות, קצת תורה, קצת אידישקייט, כמה מהדתיים, כמה מהמסורתיים, כמה מהחילונים. מסתבר ש- 33% מאלה שנקראים חילוניים, רוצים ללמוד תורה. מגיע להם מחיאות כפיים באמת, מגיע להם מחיאות כפיים, כי הנשמה שלהם היא נשמה טהורה, נשמה זכה ונשמה אהובה, והם רוצים לידבק בקב"ה, ולפעמים מי שמרחיק אותם זה דווקא אנחנו, עם השטויות שלנו. אנחנו צריכים לדעת לקרב יהודי צמא - מה תגידו לו? אין מים? תן לו, זה שלו.  "תורה ציוה לנו משה מורשה קהילת יעקב". היא ירושה לכל עם ישראל. יש סיפור על ר' אלעזר שפעם אחת יצא, והייתה דעתו זכה ביותר ואומר: הסיפור הזה הוא סיפור על אותם אנשים שמרוב תורה מרחיקים אנשים אחרים. יש את הסיפור על ר' ינאי שפעם אחת בא אליו איזה יהודי עם הארץ ור' ינאי מזמין אותו לאכול והוא אוכל איתו, אומר לו ר' ינאי 'תגיד דבר תורה', אומר לו אותו איש 'לא יודע'. - 'תגיד איזה פסוק', אומר לו 'לא יודע', 'תגיד איזה משנה' -'לא יודע'. 'מה, אתה לא יודע כלום? אתה נראה כזה מכובד, לא יודע שום דבר'? -אומר לו - 'לא יודע'. אומר לו תגיד אחרי: "יאכל כלבא פיתא דינאי" – ההוא אמר לו את המילים, פתאום הוא תפס מה הוא אומר, כעס, בדרך הלך לבית דין, אמר: 'יש לי תביעה נגד ר' ינאי', אמרו לו 'תביעה על מה'? -'תביעה' הוא אומר 'יש לנו ירושה שנינו, לקח חצי ולא הביא לי'. הביאו את ר' ינאי, אמרו לו יש למישהו תביעה נגדך "אני לא מכיר אותו, אכל אצלי אבל מה..." אמרו לו 'קיבלתם ירושה יחד, לקחת הכל, לא הבאת לו כלום', אומר: 'אני לא מכיר אותו, הוא לא אח שלי, אין לי אליו שום דבר', אמרו: 'כך הוא תובע'. שאלו האיש מה הוא אומר? אמר: 'כן, כתוב תורה ציווה לנו משה מורשה קהילת יעקב... זה ירושה לי ולר' ינאי בדיוק באותה מידה, לא פחות ולא יותר, הוא לקח הכל ולי לא השאיר שום דבר'. אמר ר' ינאי: 'חטאתי, עוויתי, פשעתי, אחי, אתה צודק אחי. הירושה היא שלך בדיוק כמו שלי. אני מתחייב לתת לך חצי מהירושה שלי. בא טעיתי'. זה הסיפור אחי ורעי, זה תפקידנו, להרבות את האור ומעט מן האור דוחה הרבה מן החושך והרבה מן האור... יהי רצון שהקב"ה יברך אתכם בהרבה מן האור. לתת מתוך מאור פנים, מתוך חיבוק ומתוך שמחה, מתוך הצלחה גדולה. והקב"ה יתן כח לרב ניר לעלות מעלה מעלה ולהמשיך להפיץ את האור ואת השמחה ואת ההצלחה, ולא ירע לו שום נזק כלל, וכן יהי רצון ונאמר אמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2009 22:14 לינק ישיר 

יישר כוח גדול תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 00:28 לינק ישיר 

חזק וברוך !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 09:25 לינק ישיר 

פלפל, תודה שהבאת את הדברים, הרב דיבר מאד יפה, אהבתי את ענין התמימות ואהבת
ישראל, ונראה שהוא באמת מדבר מעומק הלב.

ישר כח, תבורכי פלפל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/5/2009 11:15 לינק ישיר 

כל הסיפור הזה הזוי לגמרי.
זה חילול ה' גדול כל העניין הזה.
טוב שיש זרמים אחרים בעם שאין אצלם את הבעיות האלה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 15:14 לינק ישיר 
אכן חילול ה' גדול, אבל לצערי זה נמצא היום כמעט בכל מקום

בגדול או בקטן.
או שיודעים על זה או שעדיין לא.
לקראת הסוף כל השקר עולה וצף. צריך לנקות את מה שלא שייך.
זהו הברור של הסוף.
תהליך כואב אך הכרחי.
בע"ה, נבקש שמתוך חילול ה' הגדול יצא קידוש ה' גדול,
ונאמר אמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2009 11:02 לינק ישיר 

כל השקר נמצא בחסידויות האלה.
הם עובדים את החסיד שלהם ולא את הקב"ה.
על זה דיברו רבנים בזמנו וחלק אסרו על ביקור בקברות צדיקים,מהסיבה הזאת.
ועל זה יש ו יכוחים גדולים עם ברסלב או חב"ד.
הרב אבינר כתב על זה את "בין אור לחושך".
מומלץ לכל חסיד לקרוא.

נאמר שבימות המשיח האמת תהיה נעדרת,עדרים עדרים הכוונה.
זה בגלל החסידויות השונות.
כל חסיד קיבץ לו עדרים של עגלים היונקים ממנו ולא מתורת האמת שלנו.
זאת הבעיה גם כאן.

תוקן על ידי 3ברית ב- 22/05/2009 11:03:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2009 11:57 לינק ישיר 
אתה לא משרה פה אוירה נעימה.

א. בכלל לא התייחסת לדברים היפים שהרב שמואל אליהו אמר.

ב. כל התגובות שלך תוקפניות ומלאות בשנאה. הרי אם הייתה בך הבאת ישראל, היית מגלה
טיפה יותר רגישות, ולו רק בגלל שאני מאד מקורבת לעניין, לו רק בגלל שאני אדם מישראל, עם רגשות.
אבל נראה שכל מטרתך להתקיף ולהראות כמה אתה יודע יותר מכולם.
ולכן אני מקבלת על עצמי בל"נ לא להגיב להודעות שלך.
שבת שלום לכולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2009 13:22 לינק ישיר 

מה קרה ? לא שמעת על ביקורת ?
הוכח תוכיח את עמיתך ?
אם הייתי כותב דברים שאת מצפה להם זאת היתה אווירה נעימה לדעתך ?
אהבת ישראל... כלומר,אם יש אנשים סוטים או רוצחים צריך לאהוב אותם ?
יש גם כאלה בעם אם לא שמת לב...

תוקן על ידי 3ברית ב- 22/05/2009 13:21:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2009 13:37 לינק ישיר 

סבנסון, שבת שלום

1.  כותרת האשכול היתה "דברי הרב אליהו בסעודת הודיה", אני רוצה להודות לפלפל שהביאה
את הדברים לכאן, דברי תורה.

2. אתה לא התייחסת בכלל לדברי הרב אליהו אלא ניגשת בתוקפנות לנושא שכלל לא שייך ולא
הועלה באשכול זה.

3. אני רוצה להבהיר עכשיו חד משמעית - דבריך לא נמחקו עד עכשיו, כי אני מרגישה שאתה
מאד רוצה להוציא דברים שמציקים לך, למרות שהם נכתבים בכותרות שלא קשורות למה
שאתה כותב
. היו הרבה אשכולות עד עתה שאפשר היה להגיב - האשכול הזה לא המקום.

4. כמו שחשוב לי שאתה תבטא את עצמך בפורום, לשם כך הוא נועד, חשוב לי מאד שפלפל
תבטא את עצמה ותביא לכאן ידיעות חדשותיות
בלי שינסו לשים לה מקל בגלגלים .

5. עיקר הפורום הוא להביא דברי תורה, ראה איך תפילות, המשקיף, פלפל, יעקב, יקי,  וכל השאר
מקפידים לעשות את זה (סליחה מי שלא הזכרתי) - אני מצפה שחוץ מטרוניות שאתה לא
מסמיך אותם על כלום
תביא גם אתה דברי תורה, זה ירענן את הרוח שלך ויעקור רוח רעה
מתוכך. הרי כולנו מרגישים שאין שלמות , וכולנו מרגישים חוסר, וכולנו מרגישים שאנחנו נמצאים
בעולם של שקר, מטרת הפורום לעודד ולחזק !!!!

6. לכן, אני לא מתכוונת לעקוב אחריך ולערוך כל הודעה שלך. כמו שאתה רוצה שיגלו רגישות
כלפיך - תגלה רגישות גם לאחר. גם הרב אבינר שאתה מעריץ הוא לא טלית שכולה תכלת,
בלשון המעטה ולא אפרט. ועובדה שאפילו לא העזתי להכניס לפה דברים בעניינו כדי לא לפגוע
באף אחד.

7. ועכשיו לאזהרה לגבי כולם - כולל כלפיך - אני לא אחסום אותך, אבל גם לא אערוך את
הודעותיך אלא הם פשוט יימחקו מהפורום אם תמשיך באותה דרך.

8. אני מבקשת ממך לכבד את הפורום.

פלפלונת, אנא המשיכי להביא חדשות, אנחנו אוהבים אותך ושמחים שאת כאן, אנא קבלי
בהבנה דעות שונות (את לא חייבת לקרוא אותם), חשוב שהפורום יכיל מגוון דעות -
אפילו אם הדעה יוצאת נגד הרב שאת מעריכה ומכבדת, וזאת - רק אם הדעה מסתמכת
על דברים מבוססים
.

שבת שלום לכל חברי הפורום ולכל בית ישראל !

תוקן על ידי 3ברית ב- 22/05/2009 13:34:25

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > דברי הרב שמואל אליהו בסעודת ההודיה של הרב ניר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext