וְהָיָה יוֹם אֶחָד הוּא יִוָּדַע לַ ה' לֹא יוֹם וְלֹא לָיְלָה וְהָיָה לְעֵת עֶרֶב יִהְיֶה אוֹר:
קוֹל הָרַעַם מס' 421 התש"ע
ריבונו של עולם כל כך רע לנו.......
חשבתם על כך כמה רע לנו בעולם הזה? בעיות פרנסה, לקום בבוקר לנסוע ברכב לעבודה, הפקקים בדרך, ואז מגיעים לעבודה והבוס המעצבן והטלפונים שמשגעים אותנו, או שאנחנו בבית חורף בחוץ והנה אוף הפסקת חשמל, ממש חוצפה, והגשם יורד בחוץ ודופק על החלונות והרוח נושבת והרעש מעצבן ולא נותן לישון, ובסופר אוי אתה מגיע לסופר וכשמגיע לקופה ואז הקופאית המעצבנת הזאת עובדת לאט לאט והתור ארוך ואת\ה רוצים כבר לצאת ממש מעצבן. וכשכואב לנו משהו בגוף צריך ללכת לקופת חולים ושוב גם שם התור המעצבן הזה וכל הנודניקים למיניהם שרוצים להידחף בתור ואז סוף כל סוף נכנסים לרופא ואז הוא שולח אותנו לצילום אוי ואבוי זאת אומרת לעמוד שוב בתור..... ואז לחזור ושוב בתור לרופא ומהרופא שוב לעמוד בתור אבל עכשיו בבית המרקחת......... מה אני אגיד לכם ממש ייאוש לחיות ככה
יט חשוון הת"ט 24/11/1648 למניינם
השעה ארבע וחצי בבוקר קור אימים בחוץ וחשוך אבא קם ומעיר את המשפחה כולה מהילד הבכור בן 17 עד הילד בן ה 7 כי השאר קטנים מדי. והם על ערמת קש מסתובבים ומנסים למשוך עוד כמה דקות עם הפשפשים שבתוך הקש. ולבסוף אבא לא מרפה והם קמים מתגרדים קמים ומתלבשים ואז משה הבכור אומר אבא נגמרו המים בחבית!! מה נעשה? קח את הדלי ולך תביא מהבור מים אוף אומר משה הבור נמצא במרחק של כ 500 מטרים מהבית בחוץ גשום וקר וחשוך אבל אין מה לעשות והוא לוקח איתו את אחיו דוד והם משרכים בחושך לבור מים הבאר הקרובה בינתיים שאר האחים מתלבשים ויוצאים וכל אחד לוקח איתו את כלי העבודה שלו זה מעדר וזה מכוש וזה קילשון ויוצאים לעבוד בשדה ממש כמו שאנו אומרים "מצאת החמה עד צאת הנשמה" וחיים הקטן בן השבע מנכש עשבים בשדה והשמש מתחילה לזרוח ואז מגיעים משה ודויד עם המים ומיד כולם רצים לשתות וככה כל הילדים עובדים מהבוקר עד החשכה, ובדרך הביתה הם עוברים ממקום למקום כאן להחליף קישואים שהם גידלו בעגבניות ושם בחתיכת בשר ושם בכמה ביצים של התרנגולת של השכן, וככה במשך כשעתיים הם אוספים את המוצרים הדלים להכנת הארוחה שלא אכלו כל היום, וכשמגיעים לבית הם רוצים להתרחץ אבל כמות המים מעטה ואין לכולם. וגם המים קרים קרח וצריכים לצאת לחטוב עצים כדי לחמם קצת מים למקלחת, וכשמחשיך מדליקים נר אחד (אחד בלבד כי השמן יקר מאוד) שיאיר קצת. וכשהולכים לישון על הקש הלח שלהם מדליקים כמה עצים באמצע החדר שיהיה קצת חם, והרוח בחוץ שורקת והם מכווצים במיטה ומתפללים שלא תהיה סערה ואז כל הגג במקרה הטוב יעוף להם ובמקרה הרע כל הבית ייפול עליהם!! ואז כשכואב לישראל בן ה 9 הראש הוא קם לאמא בוכה והיא אומרת לו לך לישון אין מה לעשות!!! חוץ מחיבוק ונשיקה, ושוב ארבע וחצי בבוקר הכול מחיל מחדש והנה מגיע השבת המבורכת ואז יושבים כל המשפחה בצהריים והם מתחילים לדבר בניהם ואז קם חיימקה ואומר אבא תגיד יכול להיות דבר כזה שלא נצטרף ללכת לבאר ולשאוב מים ולסחוב אותם לכאן? ואבא שואל אז איך יגיעו המים? לא יודע מושך חיימקב בכתפיו אני יודע כמו שיה שבני ישראל היו במדבר המדרש אומר שלכול אוהל נמשך מים והם לא היו צריכים לשאוב ולסחוב כל פעם מחדש ותגיד אבא האם יכול להיות מצב כזה כשיהיו לנו מים בשפע שיגיעו ישר לבית שהם יהיו חמים מתי שאנו רוצים איך שנגיע מהעבודה נוכל להתרחץ מבלי להדליק אש? ואבא אומר מה קרה לך? התחלת לדמיין? איך אפשרר מיים חמים מבלי להדליק אש? תגיד אבא שואל שרוליק האם נוכל לבנות בית כזה שגם בסערה בכי גדולה לא נפחד שיעוף הגג או ייפול עלינו הבית? לא בני איך אפשר דבר כזה? הרי הגג שלנו עשוי מבוץ וקש איך הוא יעמוד בסערות חזקות? אבא אבא קורא דויד תגיד האם אתה חושב שפעם נוכל ללכת ולקנות את כל הדברים במקום אחד ולא נצטרך להתרוצץ ממקום למקום? למה אתה מתכוון שואל אבא? אני מתכון לכך שיהיה מקום כזה שיש בו את כל המוצרים כמו ביום השוק שיש בערים הגדולות ולא רק זה שיהיה עגבניות ומלפפונים כל השנה לא רק בעונה יכול להיות מצב כזה? לא בני איך זה יהיה אם יש תפוזים רק חודשיים בשנה איך יהיה לנו כל השנה? בני היקרים אתם ממש הוזים! רגע אבא אתה חושב שאפשר יהיה לחמם את הבית מבלי שנצטרך לחטוב עיצים ולסחוב אותם ולהדליק באמצע החדר? או אבא בקיץ כשחם לנו נוכל להביא את הקור שיש לנו במערה לבית? זה אפשרי? ואז אימא שואלת תגיד בעלי אתה חושב שתהייה פעם אפשרות לעשות לי שיניים חדשות במקום אלו שנפלו לי????
אתם שואלים את עצמכם מה קרה לו פתאום שהתחיל לכתוב לנו את כל זה?
השבוע התחלתי לחשוב לעצמי שאנחנו יותר מדי קוטרים!! יותר מדי לא מעריכים את מה שיש לנו ולא מודים על כך, לדוגמא חשבתי לעצמי לאחר שהייתי בסופר וקניתי לחמניות טריות מהמאפיה 5 לחמניות ב 19 שקל ואז אמרתי לעצמי ריבונו של עולם לא רק זה שאני בא וקונה בכזו פשטות לחמניות טריות בסכום כזה גדול, בזמן שעד לפני מספר לא רב של שנים. האנשים בקושי היו קונים כיכר לחם שחור. וגם זה בטרחה כל כך רבה אם בכלל הייתה להם אפשרות לקנות. כי בזמנם זה היה כמו שאברהם אבינו קיבל את אורחיו שימו לב: וַיְמַהֵר אַבְרָהָם הָאֹהֱלָה אֶל שָׂרָה וַיֹּאמֶר מַהֲרִי שְׁלֹשׁ סְאִים קֶמַח סֹלֶת לוּשִׁי וַעֲשִׂי עֻגוֹת: וְאֶל הַבָּקָר רָץ אַבְרָהָם וַיִּקַּח בֶּן בָּקָר רַךְ וָטוֹב וַיִּתֵּן אֶל הַנַּעַר וַיְמַהֵר לַעֲשׂוֹת אֹתוֹ:וַיִּקַּח חֶמְאָה וְחָלָב וּבֶן הַבָּקָר אֲשֶׁר עָשָׂה וַיִּתֵּן לִפְנֵיהֶם וְהוּא עֹמֵד עֲלֵיהֶם תַּחַת הָעֵץ וַיֹּאכֵלוּ: אתם מבינים כמה זמן לקח לו להכין את הארוחה? תחשבו לקחת קמח ללוש ואז להדליק אש ולאפות ואז לרוץ לעדר לקחת פרה לשחוט ולפרק את הבשר וכן הלאה שעות!!!! וזה במקרה שהאדם היה עשיר כמו אברהם אבינו!!! או תחשבו שאם אישה כורעת ללדת והתינוק לא יוצא מסיבה כל שהיא!!! לידת עכוז תינוק גדול וכולי אתם יודעים מה המשמעות שהייתה לפני לא הרבה זמן!! מוות!!! ועוד על הרבה פחות מך אנשים היו מתים מסריטה קטנה שהיית מזדהמת אנשים היו מתים ואילו אצלנו היום קצת משחה על הפצע והכול עוברררר בקיצור חשבתי לעצמי שהיום אנחנו בבעיה קשה משום שאנחנו באמת ובתמים חושבים שלא טוב לנו כמו שכתבתי בפתיחה!!! ולא צריך לפרט את ההבדלים בין אז להיום כאשר כואב הראש למישהו יש לו לאן ללכת עם כל הקיטורים על הרופאים כאלו ואחרים או ההתקפה של חלק מהחרדים על בית חולים בישראל מבלי להתייחס אם האשמות שלהם נכונות או לא רק המחשבה שש לנו לאן לפנות בעת צרה שווה כל מחיר!!! זה שאנו נכנסים לסופר ויש שם ה כ ו לללללל כל סוגי הפרות והירקות כל סוגי הבשר והגבינות כל סוגי הלחמים כל סוגי הממתקים החטיפים ואני יכול למלא את הדף מהשפע הזה ואילו אנחנו ממש קוטרים תחשבו על כך שאנחנו מחממים מים בלחיצת כפתור!!!!!!!!!!לפני כמה זמן התעוררתי באמצע הלילה ורציתי לעשות אמבטיה מה אתם חושבים שעשיתי? נכון נכנסתי לאמבטיה שמתי פקק ומלאתי מים!! אבל תחשבו עכשיו על יהודי מלפני 500 שנה שרוצה לעשות פתאום אמבטיה? הוא רק יחלום על זה ואתם יודעים מה גם מלךךך באותה תקופה לא יכל היה לעשות
את זה בקלות שכל אחד ואחד מאיתנו עושה את זה היום מבלי להניד עפעף!! או ביום קיץ חם בלחיצת כפתורררררררר הבית קר!! ומים מישהו מכם פעם חשב לצאת החוצה להביא מים בדלי? גן עדןןןןןןן אנחנו רק פותחים את הברז ויש מים!! וכן הלאהאחים יקרים אני כות את כול זה כי שכחנו להודות לקדוש ברוך הוא על כל הטובות שהוא עושה איתנו יום יום שעה שעה שניה שניה!! התרגלנו לכול השפע הזה שנהיה ברור מאליו!!! אני נזכר שלפי כעשרים שנה הגעתי לגור בבית שמש ואז הייתי מספק גז למושבים ללולים של עופות ואז ראיתי איך המושבניקים קונים עופות בחצי מחיר מהסופר ואני תל אביבי, צפוני כזה. אמרתי לעצמי איזה רעיון לקנות בזול. ואז קניתי לאשתי חמש עופות שחוטים ולא מרוטים!! כלומר עם הנוצות. והבאתי אותם הביתה בתחושת הצלחה שכזאת והבאתי לאשתי היקרה את העופות. ואיך שאני מסתובב אני רואה את העופות עפים מהחלון ולרגע נבהלתי חשבתי שהם חזרו לחיים!! וכשהסתובבתי אשתי אמרה לי: מה השתגעת? שאני אשב למרוט את הנוצות של העופות? לחתוך אותם להוציא את המעיים ולנקות? רוץ לסופר ותביא לי 5 כרעיים מנוקים!!! וזה בעצם אנחנו התרגלנו לטוב!! ועד כאן טוב ויפה רק מפריע לי שאנחנו לא מודים מספיק לקדוש ברוך הוא על כל הניסים והטובות שהוא עושה עמנו. אחים יקרים בואו ניקח על עצמנו כל יום לשבת חמש דקות בלבד! עם עצמנו רק חמש דקות ולהתחיל כל אחד ואחד מאיתנו לחשוב על הטובות שקבלנו מה' יתברך ולהודות לו חמש דקות ביום ואני מבטיח לכם ניסים ונפלאות שיהיה איתנו עם הפרט ועם כל עם ישראל ככלל ואולי בזכות הכרת הטוב הזאת נזכה לגאולה שלמה עכשיו ממש ברחמי רחמים. כי איך כתוב לנו "כל הכופר בטובת חברו לא תמוש רעה מביתו" ואנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לכפור בטובות שעושה איתנו ה' יתברך ואם רק נשווה לאחינו שחיו לפני לא הרבה זמן, אז נראה שאנחנו חיים עכשיו ברגע זה במעין גן עדן גשמי ועלינו להעלותו למדרגת גן עדן רוחני. ואת זה נתחיל בהודאות שלנו לקדוש ברוך הוא יתברך. ואני מבקש לסיים במשל קטן
יהודי אתה שולח אישורים? למחלקת האישורים!
חלמתי חלום שבו הגעתי לגן עדן ומלאך עשה לי סיור. תחילה נכנסנו לחדר גדול מלא במלאכים.
המלאך - מדריך שלי עצר ליד האזור הראשון ואמר: " זו מחלקת הקבלה. כאן, כל הבקשות שנאמרו בתפילות לאלוהים מתקבלות".
הבטתי סביבי וראיתי המון מלאכים עסוקים במיון בקשות על דפים וניירות רבים מאנשים מכל רחבי העולם. אז המשכנו לאורך מסדרון ארוך עד שהגענו לחדר נוסף. המלאך אמר לי: "זו מחלקת האריזה והמשלוח. כאן, כל הבקשות והחסדים שהאנשים בקשו מאלוהים ממוינים ואז נשלחים לאנשים שביקשו אותם." שוב התרשמתי מהפעילות הרבה. המון מלאכים עבדו פה, כי היו כל כך הרבה בקשות שצריך לארוז כדי לשלוח אותם ארצה. לבסוף בסוף המסדרון, עצרנו בדלת של חדר מאד קטן. להפתעתי הרבה, ישב שם רק מלאך אחד ולא עשה שום דבר. "זו מחלקת האישורים," חברי המלאך אמר במבוכה. "איך זה? אין פה עבודה?" שאלתי.
"כל כך עצוב," נאנח המלאך. "אחרי שאנשים מקבלים את הברכות שהם בקשו, מעט מאד מהם שולחים חזרה אישור."
"איך מאשרים ברכות של אלוהים?" שאלתי "פשוט מאד," ענה המלאך. "רק צריך להגיד: תודה אלוהים"
"אלו ברכות צריך לאשר?" שאלתי
"אם יש לך אוכל במקרר, בגדים על גבך, קורת גג מעליך ומקום לישון... אתה יותר עשיר מ 75% מהאנשים בעולם.
"אם יש לך כסף בבנק, בארנק שלך וכסף קטן בקערה, אתה בין 8% העשירים ביותר בעולם.
"ואם קראת את ההודעה הזאת במחשב שלך, אתה חלק מ 1% שיש להם אפשרות כזו.
וגם...
"אם קמת הבוקר עם יותר בריאות מחולי... אתה יותר מבורך מהרבה אנשים אשר לא ישרדו עד סוף היום הזה.
"אם לא חווית פחד של מלחמה, בדידות של מאסר, ייסורים של עינוי או כאבי רעב... אתה נמצא לפני 700 מיליון אנשים בעולם.
"אם אתה יכול ללכת לפגישה בבית כנסת ללא פחד של הטרדה, מאסר, עינוי או מוות... 3 מיליארד אנשים מקנאים בך ומבורכים פחות ממך. "אם הוריך עדיין בחיים ועדיין נשואים, אתה מזן מאד נדיר.
"אם תוכל להרים את ראשך ולחייך, אתה לא בנורמה, אתה ייחודי לכל אלה שמטילים ספק ומיואשים."
טוב, מה עכשיו? איך אני יכול להתחיל?
אם אתה יכול לקרוא את הודעה הזאת, כרגע קבלת ברכה כפולה, כי מישהו חשב שאתה מאד מיוחד ואתה יותר מבורך ממעל 2 מיליארד אנשים בעולם שכלל לא יודעים לקרוא.
ואם אתה יהודי אזי אתה 0.013333333333333333 מתושבי העולם היהלום שבכתר חלק מעם הסגולה!! ברוך שלא עשני גוי
יהודי יקר שיהיה לך יום טוב, ספור את הברכות שלך, ואם תרצה, תעביר את זה הלאה כדי להזכיר לכולם כמה שהם מבורכים.
[ עבור: מחלקת האישורים - תודה לך אלוהים! "תודה לך אלוהים, שנתת לי את היכולת לחלוק את ההודעה הזאת ועל שנתת לי כל כך הרבה אנשים נפלאים לחלוק אותו עימם". ]
בבִרְכַּת שבת שלום עוּזִי עֶזְרָא מִזְרָחִי כ"ר המצפה לגאולה שלמה עכשיו ממש א.נ.ס.ו ב.י.ל.א.ו י.י.ל.א.ו
להצלחת ולשמירת יוסף בן גרציה
יהודי קראת את המאמר, אנא אל תחזיר לגניזה. זכה יהודי אחר ושים לו את המאמר בתיבת הדואר שלו כי לעולם לא נדע איזה שינוי יכול לעורר מאמר בלב אדם.
לִרְפוּאַת כָּל חוֹלֵי עַמּוֹ יִשֹרָאֵל. וּבִכְלָלָם: , קוֹרַל שִירָה בַּת אִילָנִית רומיה בת נעמי קָרִין בַּת אִילָנִית לימור בת אסתר, חגית בת יהודית, שולמית בת מרים, מענדל יוסף יצחק בן סוזן, גרציה בת אלגרה, ברוך בן לינדה חגי דוד בן אורה, דוד בן עישה, תהילה שרה בת אורה, מזלה בת איבון, יעקב בן גוטה, אברהם בן חנה, עומר בן שולה, לימור בת אסתר, בר בת שרה, אדרת בת יפה, נוי בת ורד, אילנית בת זיווה, , מור בן מיכל, שירלי בת עליזה, הרב משה בן תרצה הלוי, שאול בן סימה, ויקי בת פרידה, מאירה בת ברכה, אילן אברהם שליש בן מזל, נהוראי יעקב ישראל בן עליזה, תומר יאיר בן אלגרה, רחמים ושמואל בני רחל,
וּלְזִוּוּג שֶׁל כָּל בְּנֵי וּבְּנוֹת יִשֹרָאֵל וּבִכְלָלָן: קוֹרַל שִירָה בַּת אִילָנִית, קָרִין בַּת אִילָנִית תְּחִיָּה ליאל בַּת חָנָה, תהילה שרה בת אורה, מיכאל בן אסתר, הדס בת מיכל, שירלי בת מיכל, שמרית בת רֶיְימוֹנְד. שמואל בן ויקטוריה. אוֹרִית בַּת אלגרה. שׁוּלָה בַּת גְּרַצְיָה, יוֹסֵף בֵּן יָפָה. אֵתִּי בַּת שוֹנטל. אֶסְתֵּר בַּת סִימָה, דָּוִד בֵּן חָנָה, דּוֹרִית בַּת רוּת, שִׁמְעוֹן בֵּן אִיזָ'ה, דליה דלית בת. אסטריה לְזֶרַע קוֹדֶש בָּר קְיימָא: תמר בת עליזה, בת שבע בת אורה, איריס מיכל בת פרלה. מאיה בטי בת עֲנָת בַּת חַוָּה. עִדֵּן וְכַרְמִית אלבכרי. וְיָעֵל בַּת חָנָה. דָנִי בֶּן חָמוֹ, לְזֶרַע בַּר קְיָמָא בֵּן זָכַר! אָמֵן! (סגולה בדוקה להריון קול הרעם מס' 221)
לעִילּוּי נִשְׁמוֹת עַם יִשֹרָאֵל וּבִכְלָלָם: לעילוי נשמת: משה בורי בן זכריה, אסף בן רוזט. משה אילוז. ושיר לאה בת ציונה. ליזו בת אולגה, עזיזה בת סוליקה. שרון רפאלי בת נורית, משה לוי בן רחל, אנג'ל בת פנחס ואנה, מריה בת יוסף נחמיה בן רחל ומשה חיים, מישל בן שימחה, יעקב בן אסתר, עוזי בן מסעודה, אורי בן שמריה. גדליה בן מאיר,יוסף רפאל חי בן פורטונה, אלעד בן חנה, נחום בן אסתר, חי אל בן אסתר, בנימין אלבז בן אסתר,יצחק איסק בן אפרים, אליהו בלוקה בן חנה., שֹמְחָה בַּת רָחֵל, יוֹם טוֹב בֶּן פְּרִידָה, אהרון בן פרידה, זִיוָהּ בַּת דְּבוֹרָה וִיקְטוֹר בֵּן סוֹל, אֶסְּתֵר בַּת רָחֵל וִיזְמַן, לִינְדָה בַּת פְּרִידָה, מָּרֶק מָרְדְּכַי בֵּן מְנוּחָה, עֶזְרָא בֵּן חָנָה , בָּרוּךְ בֵּן פְּרִידָה הי"ד, ג'נט בת פרידה, בְּכוֹרָה בַּת שֹמְּחָה, פְרִידָה בַּת פָּרְחָה, סוֹלִי קסוּטוֹ בֵּן שֹמְחָה, מָרִי בַּת סוֹל, וּלְכָל נִשְׁמוֹת בֵּית יִשֹרָאֵל שֶׁאֵין מִי שֶׁיַּזְכִּירֵן לְהַצְלָחַת משיח צִדקנוּ. ולְהתגלותו עכשיו ממש!!!!!! לְאַחְדוּת עַם יִשֹרָאֵל
שָבָּת וירא תש"ע הוֹצָאָה לָאוֹר "חֶבְרַת הַבִּטּוּחַ מְזַכֵּי הָרַבִּים" קוֹל הָרַעַם נָא לְהָפִיץ בְּכָל מָקוֹם שֶׁאֶפְשָׁר!!!! וְתָבוֹאוּ עַל הַבְּרָכָה נָא לִשְׁמֹר עַל קְדֻשַּׁת הַגִּלָּיוֹן
נִתַּן לְהוֹרִיד אֶת הֶעָלוֹן מֵאֲתָר "שַׁעַר הַשָּׁמַיִם" http://www.myib.co.il/kh.htm הַמְּעוּנְיָנִים לְהָפִיץ אֶת הַדַּף יִתְקַשְּׁרוּ ל 054-3331077 עוּזִי
מייל זה נשלח אליך באהבה רבה מהאתר שער השמים ובמידה ולא קבלת מייל מהאתר
תמיד תוכל להיכנס לאתר בכתובת WWW.MYIB.CO.IL ולראות את המאמר בדף המאמרים של קול רעם
מייל זה נשלח אליך באהבה רבה מהאתר שער השמים ובמידה ולא קבלת מייל מהאתר
תמיד תוכל להיכנס לאתר בכתובת WWW.MYIB.CO.IL ולראות את המאמר בדף המאמרים של קול רעם