בענין "התבודדות" ומדוע אין מצליחים לקיימה בקלות:
כל מי שזכה להתקרב,אף במקצת,לדרך רבנו הקדוש,הוא "רבי נחמן", בוודאי יודע שכל עניינו של רבנו זצ"ל,מתחיל ומסתכם במילה אחת-"התבודדות".
נשאלת השאלה:מה כל כך מיוחד בהתבודדות? מה העניין לדבר בבדידות (גשמית) עם בורא עולם? מדוע יש עניין לדבר דווקא במילים שלי? וכן מדוע שלושת התפילות שאני מתפלל אינן מספיקות?
ולהלן קטע מליקוטי מוהר"ן אשר מביא רבי נתן הקדוש (ודי לקרוא זאת ולהבין התשובות לכל השאלות):
"עוד שמעתי בשמו לעניין מעלת השיחה בינו לבין קונו,שאמר,שעל תפילות ותחינות ובקשות הסדורות מכבר,כבר יודעין מהם כל המחבלים והמקטרגים,והם אורבים על הדרכים של אלו התפילות,מחמת שיודעים מהם מכבר..."
אומר רבי נחמן שישנו עניין גבוה מאוד בשלושת התפילות (שחרית/מנחה/ערבית),אך קיימת בעיה מסוימת שחלקים מתפילות אלו,לפעמים,נגנבים ע"י המקטרגים,ונסביר:
כאשר אדם חפץ להשיג ממון רב בצורה "קלה ומהירה",אז ברוב המקרים מחליט לגנוב. כעת,לאחר שהחליט לעשות מעשה נורא כמו זה (אוי לנו על פעם אחת, שחס ושלום, חטאנו בגניבה,אילו היו מראים לאדם מה עושה גנבה של עט-כתיבה בשמים,היה נכנס למערה ל30 שנה ומתחיל לבכות בלי סוף כדי שימחלו לו!!!) מתכנן הגנב את מקום הגניבה,ובודאי (אם אינו כסיל גמור) שילך בסביבה שם גרים עשירים,בעלי ממון רב באמתחתם,וימתין עד בוא עשיר פלוני וכשיגיע אז ישדוד אותו!
כך ממש לעניין התפילה (ע"פ דברי הקודש,רבי נחמן) כלומר,ישנם מזיקים (רוחניים) רבים שנוצרו ע"י עוונות האדם (ובעיקר בעוון פגם הברית שהוא יוצר מזיקים במליונים!!!). כאשר מגיע האדם להתפלל שחרית/ מנחה/ערבית (שבהם עניינים מאוד גבוהים,מצד הסוד,וחייב אדם לקיימם בכל יום,חוק ולא יעבור),אזי אותם מזיקים (שנוצרו בעוונותיו) יודעים שפלוני יתפלל תפילות אלו וממתינים ומצפים לתפילתו,זאת כדי שיוכלו "לינוק" מן התפילה (שהרי יניקה זאת מעניקה להם חיות,כנודע לבעלי הידע).
מאידך,כאשר אדם מתבודד (וזהו העניין של רבנו הקדוש),אזי נוצר מצב שהוא מעלה תפילותיו בלי נגע ויניקת המקטרגים והחיצונים למניהם (שכאמור נבראו בשל עוונותיו),זאת משום שאין הם מוכנים להתבודדות,כלומר לא ידעו שהוא הולך לעשות זאת (להתבודד) ומכאן תבין אח יקר וכן תפנימי אחות קדושה,עד כמה חשובה מעלת ההתבודדות וכן מדוע כה קשה לקיים דבר זה.
שהרי אם יקיימו כולם התבודדות מהיכן יקחו המזיקים את כוחם???
ומכאן נחתום השפתיים ונעצור הכתיבה ודי לחכימא ברמיזא—והרי שניתן לפרש התורה הזאת ולהעמיק בה עוד כמה ימים ברצף---אשרי מי שזוכה,ואני הקטן עדיין מצפה...
לעלוי נשמת יורם בן פיירה.עשירות גדול אברהם בן רבקה..