הגאון הרב יעקב יוסף מדבר על פר´ עמנואל
לראשונה מאז התפוצצה פרשת עמנואל, מדבר הגאון הרב יעקב יוסף על הסערה שחולל. היום הוא העניק ראיון בלעדי לרדיו קול חי, והציג את עמדתו המלאה: "אסור לשתוק. היה כאן עוול. השפילו כאן את המשפחות, את בנות ישראל התמימות והכשרות. עשו מהם לעג" (חרדים)
לראשונה מאז התפוצצה פרשת עמנואל, מדבר הגאון הרב יעקב יוסף על הסערה שחולל. היום הוא העניק ראיון בלעדי לרדיו קול חי והציג את עמדתו המלאה.
"אסור לשתוק. היה כאן עוול. השפילו כאן את המשפחות, את בנות ישראל התמימות והכשרות. עשו מהם לעג וקלס. דברים קשים מאוד. אני ועוד שלושים ושלושה רבנים התקוממנו כנגד הדבר הזה".
הרב יעקב יוסף מגולל את השתלשלות האירועים: "זה התחיל בבניית הגדר, בהפרדת הכיתות. מאיפה נודע לי הדבר? יש לי אחד מהחברים, יהודי נדיב שיש לו מפעל גבס.
"הם פנו אליו וביקשו ממנו לתרום את הגדר. הוא שאל אותם מדוע ולמה צריך גדר. הם הסבירו, חדר מורות לאשכנזיות, וחדר לספרדיות. הוא לא היה מוכן לתרום, ואז הוא הגיע אליי וסיפר את הסיפור".
הרב יוסף מספר כי בתחילה לא האמין למה ששמעו אוזניו. "זה היה נשמע דמיוני. ואז שמענו שהם פנו ליהודי תימני, קבלן, שיקים את הגדר בחול המועד!".
חסידי סלונים טוענים שהם לא עושים אפליה על רקע עדתי.
"זה לא נכון. זה שקר. הרקע שם זה עדתי. אנחנו בטוחים בכך. האנשים שגרים שם מספרים לנו את הסיפור האמיתי".
אז למה הם לא מדברים?
"הם אנשים צנועים מאוד. עניים מרודים בגשמיות, אבל צנועים וענוותנים. הם מנותקים מהתקשורת, יושבים ועוסקים בתורה. אברכים, משפחות נפלאות. מי נתן לאנשים רשות לבוא ולהוציע לעז על עם ישראל? הייתכן?"
יכול להיות שבסלונים לא יודעים שמדובר באברכים? זו חסידות שמקרבת. האדמו"ר הוא איש קדוש, שרחוק מהדברים הללו.
"ביקשנו כמה פעמים להיכנס אל האדמו"ר מסלונים. קבעו לנו פגישה, אבל בכל הפעמים היא בוטלה ברגע האחרון. אם נבהיר לו דברים מסוימים, יכול להיות שהאדמו"ר יפקח את העיניים ויבין את הדברים.
"שלוש שנים אנחנו רצים אחריהם. אין לי שום אינטרס בעניין. לא להיות רב ראשי בעמנואל, לא לפתוח כולל. אין לי ממון לכך.
"האם יואב ללום יש לו אינטרס שיהיה בעמנואל כך וכך? לא. אבל ברגע שזה עובר על איסורי דאורייתא, באים ומבזים ציבור שלם, זה כבר דבר שמקומם ואסור לשתוק.
"איפה כל הרבנים האלה שחתמו? שלוש שנים הם שתקו. למה עכשיו הם מדברים? שימשיכו לשמור על זכות השתיקה".
כיצד התגבש התהליך של פנייה לערכאות? הרב יעקב יוסף מספר כי במשך שלוש שנים, הוא ביקש להקים בית-דין ארצי שיוכל לנווט בצורה שקטה בפרשה.
בית-הדין הזה היה צריך להכריע ולשמש סמכות עליונה מעל מנהלות הסמינרים ובתי-הספר, אלא שהחינוך העצמאי התנגד בתוקף.
את המנהלת שמעורבת בפרשה מכנה הרב יעקב יוסף "מרשעת". ולדבריו, החינוך העצמאי לא רק שלא התנער ממנה - אלא אף גיבה אותה ואת התנהגותה.
"יש לנו הקלטה של יותר מ-40 דקות, בהם נשמעת המנהלת משתלחת באמא האומללה", מספר הרב יוסף. "והחינוך העצמאי ממשיך ונותן גיבוי? בית-הדין היה אמור לפתור הזה. החינוך העצמאי נוהג בטיפשות. כל העסק הזה עלה להם יותר ממיליון שקל".
לאודיו:
http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%99%D7%A2%D7%A7%D7%91-%D7%99%D7%95%D7%A1%D7%A3-%D7%9E%D7%93%D7%91%D7%A8.html
 |
|
|