ראשית למען הגילוי הנאות, אני מודה שמעולם לא היה לי מחשבה ולו לשעה קלה להצביע למפלגה אחרת זולת הליכוד.
יחד עם זאת אני חושב שהיום לאחר הגשת הרשימות, ואחרי שהוברר לכולנו שמה שהיה הוא גם מה שיהיה, ואותם עסקנים קטנים שניהלו את המערכה המכוערת בירושלים, שטרם נראתה כמוה בציבוריות החרדית - הם אלו שימשיכו לשמש 'נציגינו' בקדנציה הבאה, הרי שברור לכל בר דעת שאסור לנו בשום פנים ואופן לתת להם את הקול שלנו שבשמו הם יעשו את כל המלחמות הבאות עלינו שלא לטובה.
מה גם שבבחירות אלו הוברר לכל, את מה שאני וחבריי ידענו מאז ומעולם: אין חיה כזאת שנקראת "דעת תורה", בפולטיקה, העסקנים מסדרים לעצמם כל פעם דעת תורה לפי הצרכים הקטנוניים שלהם באותה שניה ובאותו רגע.
כולנו ראינו איך שאותה קבוצה שניהלה פעם אחר פעם מלחמות נגד כל מי שנחשד על ידה בחילול שבת - כשהדברים התנגשו באינטרסים שלהם התהפכו פתאם היוצרות, וממאבק נגד מחללי שבת הם עברו למאבק נגד מועמד שומר שבת ולמען בחירתו של מחלל שבת בפהרסיה.
לכן היום יותר מתמיד הציבור מבין שהאחרונים שמייצגים את האינטרסים שלהם הם חברי הכנסת של המפלגות החרדיות ויהדות התורה בפרט, אותם עסקנים יודעים שבסופו של יום הם לא יצטרכו לתת לנו הבוחרים דין וחשבון על מעשיהם, ולכן הם אינם חוששים להמשיך את מעשיהם הנילוזים, לעומת זאת במפלגה כמו הליכוד שבשביל להבחר אתה זקוק לקולתיהם של המצביעים, הנבחרים אינם מרשים לעצמם את הלוקסוס הזה של ניהול מאבקי אגו על חשבון הבוחרים שבחרו בהם למשרה הרמה הזאת.
אם אתה חרד באמת, הצבע מחל, הצבע ליכוד!!!
נשלח ב-29/12/2008 21:30
מסכים איתך בכל מילה!!!
אני אכן התפללתי, קיויתי, וייחלתי עד לרגע האחרון, שישאירו את נציג הכת מר ליצמן מחוץ לרשימה.
מכיון שהתבדתי, ואותו אחד שאת מעלעליו האחרונים בירושלים כולנו זוכרים. - נשאר לכהן כמס' 1 ברשימה הרי שאני וכל בני ביתי נשים בקלפי את הפתק עם האותיות מחל.
אני בטוח שאני לא היחיד שבעקבות הנ"ל ינהג כך.
נשלח ב-30/12/2008 10:48
אני שואלת שאלה רוטורית. אם הרשימה לכנסת היתה כזו! 1אורי מקלב 2רוני פאלוך 3חנינה צולק 4ישראל אייכלר 5חיים ולדר 6נחמן בן שעיה7יעקב ריבלין8חנוך זייבט 9קובי רוזנשטין 10ליצמן 11גפני 12פרוש .... כה היתה ניראה הרשימה. של יהודת התורה דגל התורה אגודת ישראל המבשר. בעלז עזר מציון בקהילה והשבת(נשאיר משו לליצמן) ..... והיתה יוצאת קריאתם של כל גדולי ישראל להצביע דווקא לרשימה הזו... האם בזה הרו חכמינו אפילו אומר לך על ימין שהוא שמואל. אתה שומע לו... זו הרי רשימה נחשקת שכל חדרי באשר הוא מבין את העינין שלהצביע בשבילו.... אז דווקא עכשיו כשהרשימה מלאה אנשים אשר לפי כל הגיון בריא. אסור להצביע להם בכלל!!! זהו הרי שמואל קלאסי... ומגיעים הרבנים ואומרים תצביעו כן בשבילם! אוי זו היא מצווה אמיתית זו מצוה בהידור...אומר רשי אל תגיד אי אפשי באכילת חזיר אלא התורה צויתה עלי(זו הדוגמא המדיוקת) ולכן אני לא אוכל חזיר... וגם כאן .אני רוצה לא להצביע אבל ועוששיששתא.... שיינדי....
נשלח ב-30/12/2008 10:51
אני שואלת שאלה רוטורית. אם הרשימה לכנסת היתה כזו! 1אורי מקלב 2רוני פאלוך 3חנינה צולק 4ישראל אייכלר 5חיים ולדר 6נחמן בן שעיה7יעקב ריבלין8חנוך זייבט 9קובי רוזנשטין 10ליצמן 11גפני 12פרוש .... ושאר ירקות ככה היתה ניראה הרשימה. של יהודת התורה דגל התורה אגודת ישראל. המבשר. בעלז .עזר מציון. בקהילה. והשבת(נשאיר משו לליצמן) ..... והיתה יוצאת קריאתם של כל גדולי ישראל להצביע דווקא לרשימה הזו... האם בזה הרו חכמינו אפילו אומר לך על ימין שהוא שמואל. אתה שומע לו... זו הרי רשימה נחשקת שכל חרדי באשר הוא מבין את העינין שלהצביע בשבילה.... אז דווקא עכשיו כשהרשימה מלאה אנשים אשר לפי כל הגיון בריא. אסור להצביע להם בכלל!!! זהו הרי שמואל קלאסי... ומגיעים הרבנים ואומרים תצביעו כן בשבילם! אוי זו היא מצווה אמיתית זו מצוה בהידור...אומר רשי אל תגיד אי אפשי באכילת חזיר אלא התורה צויתה עלי(זו הדוגמא המדיוקת) ולכן אני לא אוכל חזיר... וגם כאן .אני רוצה לא להצביע אבל ועושישתא.......... שיינדי....
נשלח ב-30/12/2008 11:59
שיינדי. להזכירך אפילו הורו לך על ימין שהוא שמאל וכו', נאמר על החכמים ולא על מלחכי פינכה והגיחזי למיניהם....
נשלח ב-2/1/2009 14:00
מה לעשות !? האם החתימות מזויפת??? שמא ליצמן חותם בשם הגערער רבהע. והאים גפני חותם בשמו של הרב אלישיב. או שזה אוטנתי?
נשלח ב-6/1/2009 19:36
האם אתם עדיין חושבים פוליטיקה בעוד המלחמה שם בחוץ?
קשה לי מאד לחשוב על הבחירות הקרובות בגלל הלחימה בעזה.
היום שמעתי ברדיו ששוקלים לדחות את מועד הבחירות מפברואר למועד אחר.
מה דעתכם?
נשלח ב-21/1/2009 22:44
אני מצביע מחל , והכל הבל לא דוחים את הבחירות
נשלח ב-22/1/2009 13:14
אני חושב שאסור להצביע לאדם שמחלל שבת בפרהסיא, ובוודאי לאדם חילוני, (הליכוד).
בנוסף לחרדים שיש ועושים מחלוקות אסור גם להצביע להם..
לא נותר אלא להצביע ש"ס.
ואני כאשכנזי במקור יצביע ש"ס..
נשלח ב-22/1/2009 15:25
אני קורא לכל האשכנזים שחושבים להצביע ש"ס בבחירות הקרובות: משוגעים רדו מהגג!!!
גם בש"ס לא חסרים מחלוקות ופוליטקות מכוערות בסגנון אחיהם האשכנזים מיהדות התורה, אנחנו לא שכחנו את דרעי, סויסה וחבריהם...
נכון שכעת עיקר הכעס מתועל לכיוון ג' וש"ס מרויחה מההפקר, אבל אסור לנו לשכוח שגם הם אינם טליתות שכולם תכלת.
הפתרון היחיד הוא הצבעה לליכוד! נכון, גם שם לא חסרות מריבות וחיכוכים מבישים, אבל אם כבר הולכים על פוליטקה, לפחות בואו נלך על המקור, ועוד מפלגת שלטון! זה לא עדיף????