מבקש הכוונה
שלום שמי אייל, אני בן 30 מת"א. עבר עלי מהפך בחודש האחרון כאשר מחילוניות, התחלתי להקשיב לרב יצחק פנגר ולרב זמיר כהן וחדרו לליבי תובנות חדשות. הבנתי שחכמת החיים האמיתית היא על-פי דרך היהדות והאפשרות הטובה ביותר להפוך לאדם נשגב כפי שאני רוצה להיות, היא בדרך היהודית דווקא, ולא בדרך אחרת כגון חכמת המזרח ו/או הפסיכולגיה המערבית, אותן ניסיתי. יש לי ניסיון עם חזרה בתשובה או ניסיון להפוך לאדם דתי, ניסיון זה לא צלח. אני אדם שנמצא בחיפוש מתמיד וכמעט אף פעם לא מסופק ממה שיש, אך הפעם אני למוד ניסיון, ויודע שרביצה בבית מדרש אקראי ולבישת בגדי דוס, וניסיון לשמור על כל המצוות לא תוביל אותי מעלה. הפעם אני צריך להיות מחושב יותר, ולתור אחר המקום הנכון, וקצב ההתקדמות הנכון. בגדול אני מספר את כל זה כי אני מבקש הכוונה: לזרם נכון(בטח לא חב"ד), לתלמידי חכמים נכונים שאוכל ללמוד מהם איך להתקדם, לדעת האם אני צריך ללכת לישיבה או לכולל לשעות הבוקר בהן אינני עובד, חסידות או לא חסידות. את מי ראוי שאני יעשה לי כרב. בקיצור יש לי המון שאלות. אני מאוד רוצה ללכת בדרך נכונה, ואני מוכן להתעכב ולחכות ולנסוע רחוק, העיקר למצוא את הבית היהודי שמתאים לי. אודה לכם על עזרתכם
 |
|
|