אתמול: רוכב אופניים נפגע מאופנוע חולף ברחוב השומר בבני-ברק • הוא פונה לבית החולים תל-השומר, כשהוא סובל משברים בידיו וברגליו ומדימומים רבים .
מה אתם חושבים?? רכיבה בעירנו מסוכנת או לא ???
נשלח ב-15/10/2012 11:35
לא יותר מהליכה רגלית בעיר.
נשלח ב-15/10/2012 12:59
איך שהם רוכבים?! מסוכנת מאד! כל יום אני לבד רואה לפחות כמעט תאונת אופניים שבנס נמנעת ברגע האחרון! דוגמאות? בבקשה: נערים צעירים חוצים את רחוב יהודה הנשיא בכיכר כשהם מגיעים מכיוון רחוב דקר לבן זכאי ורק בנס אף רכב/אוטובוס שמגיע באותו רגע מיהודה הנשיא לא פוגע בהם! מעשים שבכל יום!!! עוד? אתמול בערב נסעתי בקו 92 ברחוב דמשק אליעזר נצמד רוכב אופניים מימין לאוטובוס שנסע במהירות, נשימתי נעתקה ועד לרגע זה לא ברור לי איך הוא לא פגע בו! בשורות טובות!
נשלח ב-15/10/2012 13:11
רכיבה על אופניים היא דבר מבורך מהרבה בחינות, לפי חוקי המדינה רכיבה על אופניים היא נהיגה לכל דבר ועניין וחייבת להיות על הכביש.
התאונות נגרמות מחוסר ידע של רוכבי האופניים בדיני התנועה הבסיסיים, לדוגמא נסיעה בצד הימני עם כיוון התנועה, איתות בידיים כאשר רוצים לפנות, שימוש בפנסים בשעות הלילה ועוד ועוד...
תארו לכם את כל הילדים שבמקום לעצור טרמפים כדי להגיע מחזון איש-נחמיה לעזרא-נחמיה היו רוכבים על אופניים על מנת לחזור הביתה מהלימודים... גם חוסך כסף להורים, גם בריא יותר וגם חוסך מכוניות בעיר שהיא ממילא צפופה.
נשלח ב-15/10/2012 13:39
לפי הנסיון שלי ברכיבה של ילדים על אופנים עדיף שיסעו בטרמפים...
נשלח ב-15/10/2012 16:34
רכיבה על אפוניים יכולה להיות ממש סכנת נפשות הכוונה לילדים קטנים ונערים שלא יודעים לרכב כמו שצריך ראיתי אותם נצמדים לרכבים ומתגרים בנהגים מתפרצים לכביש ממעבר החציה נוסעים באור אדום על הכביש מישהו צריך לאכוף את זה לפני שיהיו עוד תאונות ח"ו
נשלח ב-15/10/2012 16:34
מסנגד כתב:
לפי הנסיון שלי ברכיבה של ילדים על אופנים עדיף שיסעו בטרמפים...
נכון
נשלח ב-15/10/2012 21:42
תגובות ענייניות ונכונות! 1. סופקה רשם: "גם חוסך כסף להורים, גם בריא יותר וגם חוסך מכוניות בעיר שהיא ממילא צפופה". הדברים נכונים, אך לצערנו הרב, אין בעיר בני-ברק תנאי כביש שהולמים את נהיגתם של רוכבי האופניים, כלומר, הנזק שעלול להיגרם כתוצאה מתאונה שבה יהיה מעורב הרוכב עולה על הנקודות החיוביות של בריאות וחסכון כספי. בחיי הילדים שלנו אסור לנו לחסוך. 2. לדעתי, העירייה צריכה להשקיע את מירב המאמצים (והכספים...) בכדי ללמד את ילדי העיר על כללי "זהירות בדרכים". כדאי להתחיל בגיל הגן ולהמשיך כמובן גם בבתי-הספר. כמו כן, לתת תשומת לב מיוחדת לנושא של כללי זהירות בעת רכיבה על אופניים. ובמה אנו יכולים להועיל? בזה שנלמד את הדור הצעיר יותר (אחים, אחיינים, ילדים ועוד) את כללי הזהירות בדרכים. חשוב לי להדגיש, אני לא נגד רכיבה, אלא נגד רכיבה שנעשית בשטח שהוא מסוכן ולא מתאים.
נשלח ב-18/10/2012 13:02
אני מאוד תומך בנסיעה על אופניים בעיר.... רק בזהירות!
אני חושב שצריך מאוד להיזהר עם הרכיבה על האופניים בעיר אבל זה כל כך נכון!! גם עבור הילדים!
כיום יש כלכך הרבה סוגים של אופניים, גם אופניים מתקפלים לכל מי שרוצה ניידות נוחה, ובכלל אופניים חשמליות היום נהיו להיט, וזה פתרון מושלם! לילדים יש את האופניים הקטנים ובפיקוח נכון של ההורים הם יכולים ללמוד מגיל צעיר להתנייד בעיר עם אופניים ללא סכנה. אני באופן אישי רכשתי לא מזמן קורקינט חשמלי ולא אופניים כי זה לדעתי יותר נוח, אבל אני חושב שגם אופניים הם פתרון ניידות מעולה! אני תומך לגמרי...
בשביל אופנים בבני ברק צריך לבנות גשר עליון או לחילופין מנהרה, אחרת זה סכנת נפשות, אך עם עירית בני ברק תקצה מסלול מיוחד לזה יהיה אפשרי
נשלח ב-18/10/2012 22:04
ככר_כסף כתב:
בשביל אופנים בבני ברק צריך לבנות גשר עליון או לחילופין מנהרה, אחרת זה סכנת נפשות, אך עם עירית בני ברק תקצה מסלול מיוחד לזה יהיה אפשרי
נשלח ב-19/10/2012 02:37
תודה על תגובתך, מספר הארות: 1. לא דיברתי כלל על רכיבת אופניים של ילדים שהיא דבר מבורך לכשעצמו אך בודאי לא כאמצעי תחבורה אלא כשעשוע ובטח שלא על הכביש אך ילד מגיל 13 בודאי כבר יכול וחייב על פי חוק לרכב על הכביש בכפוף לחוקי התנועה ומי שמודע לחוקים ולכללים בהחלט יכול למצוא את עצמו בחלק מרחובות העיר, הדבר מצריך חינוך לרכיבה נכונה ולימוד של כללי התנועה שרוכב האופניים מחוייב בהם על פי החוק בדיוק כמו כל הרכבים. לצערי אני רואה יום-יום בבני ברק רוכבי אופניים נערים ומבוגרים כאחד שכנראה מפאת חוסר ידע נוסעים בניגוד גמור לחוקי התנועה ותוך סיכון חיים של ממש.
2. חוסר הידע של ילדי העיר וגם של המבוגרים בנושאי זהירות בדרכים ידוע וניכר לעין-כל והדבר נובע מהזנחה של שנים רבות שילדי העיר לא זכו ללמוד בתלמודי התורה ובבתי הספר כללי זהירות בדרכים כפי שנהוג בבתי הספר הממלכתיים בכל הארץ. אני מניח שהעובדה שהרבה מבחורי הישיבות ומהנשים אינם מחזיקים ברישיון נהיגה גורם לחוסר הבנה בכללי ההתנהגות בחציית כביש ובכל יום אני רואה אנשים קופצים לכביש וכשאני בולם בלימת חירום הם זועקים "הרי זה מעבר חצייה" ולא חשבו כלל להסתכל לפני שחצו, הרי אם רכב בא במהירות של 50 קמ"ש הפסים על הכביש לא יעזרו להם.
קונטרול כתב:
תגובות ענייניות ונכונות!
נשלח ב-19/10/2012 06:27
צריכים להיזהר מהם, ברגע הם זוממים איזה משהו!
נשלח ב-22/10/2012 11:27
אני לא מבין איך ההורים של הילדים האלו מרשים להם לרכב בלי אורות וקסדה . ואיך נהג רכב אמור לשים לב לילד בן 6 שנצמד לו למכונית?? ומאיזה גיל מותר לילדים לעלות לכביש עם אופניים???
נשלח ב-8/9/2013 14:14
רכיבה על אופניים היא אכן דבר מבורך לילדים ולמבוגרים. כמובן שמדובר על חיסכון בהוצאות נסיעה ויש גם יתרונות בריאותיים רבים הן למבוגרים והן לילדים. כמו בערים אחרות, גם בבני ברק אפשר לרכב בבטחה על אופניים פשוט צריך להכיר את תנאי השטח ואת חוקי התנועה. כמובן שחייבים לחבוש קסדה ואם נוסעים בלילה אז גם פנס.