בית פורומים בחדרי חרדים רמות

דבר תורה לחג

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/9/2009 11:27 לינק ישיר 
דבר תורה לחג

ראש השנה

אנו נמצאים זמן קצר לפני יום הדין, ביום הזה באים כל באי העולם לדין מול הקב"ה, לא רק אנחנו מגיעים למשפט אלא כל אומות העולם, ביום הזה יקבע באיזה מדינה יהיה שלום ובאיזה מדינה תיהנה מלחמה, איפה רעידת אדמה  ואיפה יהיה צמיחה כלכלית , מי השנה יצליח ומי חלילה ירד. היום הזה הוא חלק ממערכת של 40 יום שהחלו בראש חודש אלול,    בימי אלול היה לנו את הזמן להכין את עצמנו למשפט ביום הדין ולבדוק את המעשים שלנו ולקבל על עצמנו קבלות, גם יצר הרע ניצל את חודש אלול להשיח את דעתנו, עדין חודש אלול היה חלק מהחופשה הכללית, הכנות והקניות של הציוד לבית הספר לילדים וגם לאחר שהילדים חזרו למוסדות הלימוד , החלו הטלפונים והויכוחים עם מי עושים את החג? שעות של ויכוחים בבית ובטלפון והכול בחסות יצר הרע במטרה שלא יהיה לנו את הזמן להרהר בתשובה, אך יום הדין הגיע ואנו נמצאים בישורת האחרונה, ראש השנה הוא יום המשפט וביום הכיפורים גזר הדין נחתם.

" "דרשו ה' בהמצאו" אלו הימים של עשרת ימי תשובה אומנם כל השנה טוב לחזור בתשובה , אך בימים הללו יש סגולות מיוחדות לחזור בתשובה וגם אדם שמתפלל לבורא בימים אלו ביחיד מתקבלת תפילתו כאילו התפלל במניין רגיל, משמים רוצים שנחזור בתשובה, שהבן הקטן שלי החל לדבר התרגשתי מאוד לשמוע את המילים אבא, אימא, שמיים, דובי... האמת שזה לא היה בדיוק נשמע  ככה למעשה אימא היה נשמע בתחילה קצת כמו אינה, אבל היה ניתן להבין שהכוונה לאימא וב"ה השם הוא ידבר בעוד זמן ויגיד אימא בצורה מלאה ואפילו יגיד אימא אני רוצה... אז ככה אנחנו נמצאים בימים הללו, הקב"ה רוצה כמו אבא אוהב לשמוע אותנו כבר מדברים אליו, גם אם כוונת הלב לא שלמה או ברורה והתפילה גם אם לא הצלחנו לכוון את כל הכוונות בתפילה הקב"ה רוצה לשמוע אותנו, אומרים "אבא" תחזיר אותנו אלייך, ותשובה היא דבר אפשרי . דבר ראשון בתשובה שאנו צריכים להבין שתשובה היא "כניעה" שאדם נכנע בפני רצון הבורא הוא עושה תשובה מלאה, כי זה לא משנה איזה קבלות ניקח על עצמנו לשנה החדשה , אם לא נשכיל להבין שיש בורא לעולם והוא רואה את הכול.  הוא רואה אייך התנהגנו בחודש האחרון והוא יודע את המחשבות של כל אדם בליבו ומה השאיפות של כל אדם  בחייו " כי בדרך שאדם רוצה לילך – בה מוליכין ", "הבא לטהר מסייעים אותו".

תשובה היא הבנה שפגמנו במעשים שלנו כלפי המקום וכלפי החברה וכל אחד יודע במה הוא פוגם, ואם לא שישאל את חברו הטוב מה הוא צריך לתקן והחבר יגיד לו, ואם הוא כבר התחתן הוא ישאל את אישתו כי כל התיקון שלו בחיים לאחר החתונה זה באמצאות אישתו ואם יש לו ייסורים ממנה , אלו ייסורים שבאים להראות לו משמים במה הוא פוגם. וכשם שעבד נכנע בפני אדונו ככה אנו צריכים להכניע את עצמנו לפני הבורא, ביום המשפט אנו צרכים להראות שאנו מתנהגים בהכנעה מול בורא ואנו מפסיקים להתגאות ולייחס לעצמנו כבוד מיוחד כי הכול מאיתו יתברך, ועלינו להפסיק לכועס כי "כל הכועס כאילו עבד עבודה זרה", עלינו פשוט להעמיד את עצמנו במקום, ושאדם הבוס שלו בעבודה  נוזף בו לאחר שהוא התרשל בה , הוא פשוט מעמיד אותו במקום ומסביר לו כמה שהוא טעה ולמרות שהוא חושב שהוא הפועל הכי חשוב במפעל הטעות הזאת יכלה לגרום לו למצוא את עצמו עוד היום מחוץ למפעל וללא עבודה לתקופה הקרובה. רק אם נדע להבין זאת נוכל לעמוד מול בורא עולם, כי מה אנו מבקשים ביום הזה.? בריאות, פרנסה, הצלחה,

הכול מסתכם למילה אחת "המשכיות" אנו מבקשים המשכיות בעולם הזה וגם שתיהנה לנו המשכיות לעולם הבא, וכדי שנזכה להמשכיות עלינו לתקן את דרכינו, וכמו שאבא מחכה לשמוע את בנו אומר אבא, כך הבורא מחכה לשמוע אותנו אומרים סליחה , על מה סליחה? נכון יש הרבה דברים! אבל לפחות דבר אחד בולט אנו יודעים וכל אחד אם יגיד ביום הדין : סליחה בורא עולם אני יותר מידי עצבני בבקשה תעזור לי לשבר את מידת הכעס לי, סליחה בורא עולם אני פוגם כל יום בשמירת העיניים בבקשה תעזור לי שאני אפסיק לסובב את הראש שלי ככל היום כמו "ממטרה", סליחה בורא עולם תעזור לי לדעת אייך להגיד תודה למשפחה שלי על השפע שאני מקבל מהם כל יום ושאני אפסיק לחשוב רק על עצמי וכמה שאני מסכן ושכולם מחפשים רק להרעות לי, סליחה בורא עולם על זה שאני לא שולט על יצר האכילה שלי, בבקשה תעזור להתגבר ושאני באמת אבדוק כל דבר שהוא בכשרות מהודרת לפני שאני אכניס אותו לפי ולא כמו עכשיו שתוך כדי אכילה אני אגיד זה בסדר זה כשר הסבתא על מוכר הפלאפל הייתה רבנית  בחו"ל..... ועל זאת הדרך , אם אדם ידע להגיד סליחה לבורא עולם על דבר אחד שהוא פוגם בו ויקבל על עצמו לחזור בתשובה באותו דבר מובטח לו שהוא ב"ה יזכה בדין ביום המשפט. ולכן עלינו לנצל את הרגעים האחרונים הללו ולבדוק ולבקש סליחה כלפי בורא עולם וכלפי המשפחה וחברים הסובבים אותנו , כי שאדם הולך ברחוב ונתקל במישהו הוא אומר" סליחה אני מצטער" ואותו אדם שנתקלנו בו למרות המכה החזקה שהוא קיבל מאיתנו הוא אומר " לא נורא" לא קרה כלום" , ואם לא הינו אומרים סליחה ? אותו אדם במקרה הטוב היה אומר לנו "חצוף תיזהר..."

יהיה רצון שנדע לבקש סליחה מבורא עולם על המעשים שלנו והתפילות שלנו יתקבלו ביום הדיןשנה טובה מברי עוז

זכויי הרבים:

"הפצת היהדות מזכה אותך בחיי נצח", העלון הנ"ל מופץ מידי שבוע ונקרא ע"י קרוב ל 700 איש בשבוע, וכל המטרה של העלון היא הפצת דברי תורה לזיכויי הרבים ללא מטרת רווח , יש לכל אחת אפשרות להיות חלק בזיכויי הרבים , לבעלי חשבון דואר אלקטרוני , ניתן לשלוח מייל ל

[email protected]  ולקבל מידי שבוע לתיבת הדואר הפרטית את העלון ואז ניתן לשלוח לחברים ולשאר בני המשפחה ואף להדפיס את העלון ולקרוא בשבת בתום הסעודה, אז למי שיש אפשרות שישלח מייל ויהיה חלק חשוב בזיכויי הרבים.

http://www.youtube.com/watch?v=iMFEt3A4MUU

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים רמות > דבר תורה לחג
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext