בן ארי יצא להגנתו של הומינר לאור דבריו של קליין
הכל החל בכך שקליין העיר הערה שנשמעה לבן ארי לגלגנית כלפי פנחס הומינר. בן ארי העיר לקליין על כך וקליין השיב לו
בבוטות: "אני לא עוזי סלנט ואתה לא תטפס לי על הראש".
בן ארי השיב: "סתום את הפה שלך."
קליין הוסיף: "לא קיבלת את סגנות ראשות העיר ועכשיו אתה מנהל לנו את העניינים?!"
בן ארי: "אתה לא תעליב את הומינר. רד ממני עזוב אותי."
בסיומה של ישיבת המועצה התקררו העניינים בין השניים ונרשם פיוס ביניהם.
בן ארי: "אני כאיש קטן מבקש להתנצל בפני קליין."
קליין: "גם אני מתנצל."
סלנט העיר משהו ובן ארי קפץ מייד וצעק שאני אקריא כאן את העיתונים עליך. עדיף שתשתוק." הרקע הוא הויכוחים הקולניים בין בן ארי לסלנט בישיבות המועצה הקודמות שם נרשמו הערות על עברו של סלנט כמנכ"ל קופ"ח על ידי בן ארי. בן ארי הקפיד לסנוט בסלנט וסלנט ספג את מתקפתו עליו בשתיקה. ואפרופו סלנט בהצבעה על התקציב החליט סלנט להצביע בעד התקציב להפתעת חברי הקואליציה. חבר המועצה חנניה וינברגר יש לציין הצביע נגד. וינברגר הסביר לי בתום הישיבה שלא היה שלם עם התקציב בגלל חובות הארנונה והמים של עובדי העיריה שנזכרו בדו"ח מבקר משרד הפנים. לא ניתן לעניין פתרונות לדבריו והחובות ממשיכים לטפוח גם השנה בסכומים לא מבוטלים מה שיכל להתווסף לתקציב העירוני אם היה נגבה כמו שצריך.
גזברית העיריה ציינה כי החובות נגבים מעובדי העיריה בתשלומים מתוך משכורותיהם.
וינברגר העיר כי התשלומים מגוחכים ופרוסים לשנים רבות וזה עוד לפני שהעלה את עניינה של אילנה שמעוני היו"ר הקודם של ועד העובדים שלא משיבה עד לרגע זה את ה- 300 אלף שקל שהיא חייבת לעירייה.
וינברגר העלה הצעה לסדר בעניין ניירות המכתבים של שמעוני ששלחה לחבריה על חשבון מחלקת החנייה. תגובת העיריה הייתה שהכספים הושבו. וינברגר משך את הצעתו בעניין. עוד הצלחה קטנה רשם וינברגר. בשיחה איתו הוא מציין כי פעולה במישור המשפטי תהיה אפקטיבית וכי עו"ד שיהיה מוכן לקחת על עצמו עתירות מינהליות בתחומים הללו שהוא מעלה יועיל להתנהלות העיריה. את המידע על עובדי העיריה לא קיבל וינברגר בדרכים המקובלות מהעיריה אלא בהדלפה ממשרד הפנים. את המידע לעיתונות העביר מנחם קליין בעניין.
עמוס חלפון העיר שאל מדוע שמות עובדי העיריה החייבים לא נחשפים. קליין השיב בגלל צינעת הפרט. מלול ציין כי עובדי העיריה החייבים נמצאים במצב כלכלי קשה ולכן ההתחשבות. 53 עובדי עיריה חייבים נרשמו במשרד הפנים והסכומים לפי וינברגר הם: 528 אלף שקל, 100 אלף שקל, 120 אלף שקל, 145 אלף שקל, 126 אלף שקל ועוד דוגמאות כאלו. סך הכל 3.5 מיליון שקל. מסכם וינברגר: "הדברים הללו עלו בדו"ח ביקורת של משרד הפנים והם לא דברים של 'חנניה המשמיץ'. מדובר בכסף שניתן לעשות בו דברים רבים."
(מקומיני)
תוקן על ידי רחובות200 ב- 30/01/2012 10:13:51
 |
|
|