תושבים ברחוב הרצל ברחובות נדהמו לגלות שפאב שכונתי פועל כרגיל בערב יום השואה. הם הזעיקו שוטרים שהורו לסגור את המקום. אחד ממפעילי הפאב: "אני מודע ליום השואה, אבל דווקא באותו יום היו הרבה לקוחות".
ידיעות רחובות מאת גיל סימה.
ביום ראשון השבוע, שבו צוין יום הזיכרון לשואה ולגבורה,
תושבים ברחובות הופתעו לגלות שהפאב מתחת לבתיהם ממשיך לעבור כרגיל. במקום, שנמצא ברחוב הרצל 125, היו אנשים רבים ששתו בירה ושמעו מוזיקה, ורק בעקבות תלונות השכנים הגיעו למקום שוטרים שהפסיקו את החגיגה. כידוע, במהלך יום השואה החוק אוסר על הפעלת מקומות בילוי ומתיר רק פעילות ההולמת את הנושאים והתכנים המותאמים לזכר ששת המיליונים שנספו בשואה.
השכנים, שהתרגלו לרעש שבוקע מהפאב מידי יום, התפלאו כאשר ביום ראשון האחרון, אחרי שבעלי עסקים אחרים במקום סגרו את בתי העסק שלהם, הפעילות והמוזיקה בפאב נמשכו. מפעילי הפאב, שעד היום לא המציאו לו שם, לא מכחישים שהוא המשיך לפעול אחרי כניסת ערב יום השואה, אך יחד עם זאת הם גם מסבירים שלא יכלו לומר לאורחיהם, שהחזיקו בקבוקי שתייה בידיהם, לזרוק אותם מהיר.
"אני מודע ליום השואה", מסביר האחראי במקום, "באותו יום רציתי לסגור בחמש, אבל אני לא יודע למה דווקא באותו יום היו הרבה לקוחות, יותר מכל יום אחר. ביקשתי לסגור את הבר ובאמת שלא המשכנו למכור, אבל מה אני יכול לומר למי שכבר קנה שתייה? אני אקח את הבקבוק ואשפוך לו אותו? היו כאלה שרצו להיכנס לפאב ולא הכנסתי אותם".
השכנים מציינים כי מעט אחרי השעה 21:00 בערב, כאשר ראו שהפאב ממשיך לפעול, הם טלפנו למשטרה וזו הזעיקה למקום ניידת, השוטרים שהגיעו הורו למפעילים לסגור את הפאב ולפנות את הבליינים.
"אני מתבייש שהגעתי למצב שביום השואה אני נאלץ לקרוא למשטרה ולהודיע לה על מקום שפועל. ביום כל כך טראומטי, זה כבר הרבה יותר מרעש או ריח, יש בזה משהו מאור לא מכובד", אומר אחד השכנים.
כבר תשע שנים פועל הפאב במקום ומגיעים אליו מידי יום בעיקר יוצאי אתיופיה, כשבשנים האחרונות הצטרפו אליהם גם עובדים זרים מאריתריאה וסודן. "זה הפך למקום המפגש שלהם. מידי יום המסיבה מתחילה בשעות הצהריים ונמשכת עד הלילה", אומר אחר השכנים.
לדבריו, מדובר בעשרות אנשים שמתגוררים במקום ולפעמים גם יוצאים לרחבה שנמצאת מחוץ לפאב, זאת על רקע מוזיקה רועשת, עשן סיגריות וריח חריף של אלכוהול.
לטענת השכנים, לא פעם האווירה השמחה של החוגגים מתחלפת באלימות ושבירת בקבוקי שתייה. "השיא מגיע בעיקר בסופי שבוע. אחרי כמה שעות של שתייה הם יוצאים החוצה ואז כל הבלגן מתחיל. כבר הפסקתי מזמן לצאת מהבית בערבים ובטח בלילות", מספר שכן אחר, שהחליט לעבור מהמקום.
המשטרה מסרה בתגובה: "בעקבות הקריאה למוקד הגיעו שוטרים למקום, פיזרו את האנשים שהיו בפאב והוא נסגר. למחרת הוזמן בעליו לשימוע וניתן לו דו"ח על הפעלת המקום בניגוד לחוק".