| נשלח ב-30/5/2013 00:02 |
|
| |
כתב סירוב על אחד האדמורים בירושלים
שמועה מבוססת שמעתי שיצא כתב סירוב על אחד האדמורים בירושלים שמסרב לקיים דין תורה בענין ירושה, כך נאמר לי מפה אחד הדיינים בעיר הנ"ל לא רצה לומר על מי מדובר, אלא על אדמור מאד מפורסם בכל מיני מקומות
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 19:27 |
|
| |
היום נודע לי כל הסיפור: הרג"מ מזוועיל קרא לד"ת את אחיו הר"ש לד"ת בכמה בתי דינים בארץ, וכן את כל חברי ההנהלה של המוסד, בגין תביעה שהם מריצים נגדו. כשהנושא בא להגרמ"מ שפרן ניסה הרב שפרן לקרוא להם חמש פעמים לד"ת והנ"ל ענו שאין בדעתם כלל לדון בד"ת אלא רצונם רק להתדיין בבית המשפט, הרב שפרן שוחח טלפונית עם הר"ש, ודעתו היתה שאדמורים אינם כפופים לדיינים, ואינם מחויבים כלל לד"ת. לאחר שהם נקראו כמה פעמים ולא באו הכריז אליהם בית הדין כמסרבים לדין תורה שהם קיימים בחרם ודינם ניפסק בשו"ע, בינתים בית הדין פירסם רק לאנשים בודדים, ואם הם לא יענו הדבר כנראה יפורסם ברבים. חברי ההנהלה שיצא נגדם כתב החרם הם הר"ש מזוועיל, הרב דוד פרוש, הרב גדלי משה דייטש, הרב מרדכי הורביץ, הרב שלמה דייטש. זה מידע אמין שקבלתי מאחד מאנשים המוזכרים לעיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2013 23:36 |
|
| |
אדמו''ר מירושלים לא מחוייב לבוא להרב שפרן .
אז הוא לא יכול ולא מוסמך להוציא כתב סירוב .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 00:39 |
|
| |
חן חן על התגובה. בררתי את הנושא אצל אחד מהמסרבים הוא קרא לו לביה"ד בירושלים ששם הוא בהרכב
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 01:11 |
|
| |
אם הנתבע לא מגיב לדיין של עיר אחרת. אי אפשר להוציא כתב סירוב. אבל אם הוא כן מגיב ומודיע שהוא לא ילך לדין תורה אלא לבית משפט. על זה לבד מגיע לו דין סרבן, ולא משנה אם הדיין גר בעיר אחרת.
אגב. אני לא מאמין ללשון הרע.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 01:30 |
|
| |
שמעתי את זה מאחד המסרבים בעצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 01:41 |
|
| |
אז לך מותר להאמין לו, אבל לנו אסור להאמין לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 11:03 |
|
| |
עכשיו מובן מה שקרה עם האישפוז בכ' סיון
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 16:47 |
|
| |
הרי לכם רשימת המסרבים לדין, ועל כל אחד לנהוג בהם
כפי המבואר בשולחן ערוך יו"ד וחו"מ
שלמה גולדמן יחזקאל 44 ירושלים:
דוד פרוש אליעזרוב 10 ירושלים:
שלמה דייטש אופירה 10 ירושלים:
מרדכי הורביץ זית רענן 15 ירושלים:
גדלי משה דייטש אבן האזל 15 ירושלים:
אם תרצו אפרט את הדינים שצריך לנהוג בהם
תוקן על ידי לאמפחד ב- 07/06/2013 16:50:49
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2013 18:43 |
|
| |
כל עוד זה לא פורסם ברבים על ידי הבי"ד הרי זה לשה"ר גמור!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2013 21:52 |
|
| |
כאן זה לא מקום לחיסול חשבונות אישיים .
אז תפסיק להשמיץ פה .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2013 22:34 |
|
| |
קשה להאמין שאדמו"ר אמר שהוא רוצה להתדיין רק בבית משפט משהו כאן לא נראה ולא נשמע טוב יותר נראה סגירת או יותר נכון חיסול חשבונות
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2013 22:39 |
|
| |
חברשל ?
באיזה כת אתה חבר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2013 00:32 |
|
| |
אינני חבר בשום כת, רק שמעתי את הסיפור לתומי מאחד הדיינים, ואז החלטתי לברר את העניין לעומק, פגשתי באחד המסרבים ובטוב ליבו הוא עדכן אותי בעוד פרטים על הענין, ועכשיו לגופו של עניין, הענין אינו חיסול חשבונות אלא עיקרו של תורה לפרסם ברבים עושי עוולה כי רק זו הדרך שקיימת לנו מדוד דור, ועל הציבור לנהוג בהתאם להוראות התורה המפורשות בענין ולכך גם מבואר הדין שאין בזה חשש לשון הרע ורכילות, אלא אדרבא מצוה לפרסם לכל אחד ואחד, ועוד סיפר לי הנ"ל שהם קבלו התראה מבית הדין שאם הם לא יענו, יוצא המודעה לפרסום בחוצות, בינתיים הצד שכנגד אינו מוכן לפרסם כרזות ברחוב, מסיבה שאיננה ברורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2013 01:49 |
|
| |
חברשל מי אתה ?
לא נראה לי שהתורה בוערת בעצמותיך בעניין זה .
כי לא זה המקום שהתורה רוצה לסגור עניינים כאלו .
אז בבקשה תפסיק להשמיץ כאן אנשים .
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2013 02:55 |
|
| |
אין זה השמצה כלל, אלא בירור הסיפור, לא כתבתי מילה אחת של גנאי על אחד הצדדים, אלא פשוט עובדות, אינני מכיר כלל את כולם, ולכך אינני חושב שעלי לחדול מלברר האמת, אלא א"כ יש;לך ראיות אחרות הנך מוזמן לפנות אלי
|
|
|
|
|