שלום וברכה
רציתי לשתף אותך במשהו אישי
קצת ארוך אבל מרתק
בננו היקר מוישי כידוע נולד פג (750 גרם) דבר שכמובן השפיע מאוד על התפתחותו למרות זאת בהגיעו לגיל 3 הכנסנו אותו לת"ת של הקהילה ובס"ד הוא השתלב שם יפה בזכות המלמדים המסורים
אך עדיין היה פער משמעותי (חברתי לימודי וכו) ביחס לשאר בני גילו
ואז בגיל חמש בבוקרו של פורים דפרזים הזעיקו אותי באמצע תפילת שחרית
*מוישי לא מתעורר!! משהו נורא קרה לו!!* צעקה לי אשתי חנוקה מדמעות
אני רץ הביתה אחוז טרוף ונתקל באמבולנסים ואופנועי איחוד הצלה ומד"א
ומשם אנו מתבשרים שבננו סובל מאפילפסיה וכבר איבדנו את מספר הפעמים בו אנו מפונים באמבולנס מפוחדים ודואגים עוברים אין ספור אנשי רפואה בתי חולים זריקות והמון סוגי תרופות
כשדבר אחד עומד מול עינינו שמוישי המתוק שכל כך הרבה עבר בחיים שבע"ה כבר נמצא עבורו את הטיפול הנכון ושהוא יוכל להיות כשאר בני גילו ילד שמח נורמטיבי ובריא
בינתיים עברו להם 3 שנים שבגלל חוסר איזון תרופתי והמון היעדרויות הפער הלימודי /חברתי גדל מאוד
ובס"ד לאט לאט הוא התחיל להתאזן תרופתית וכך התפננו לקדם אותו בפן הלימודי/חברתי כשאנו במרוץ נגד השעון רצנו למאבחנים ואנשי מקצוע כשמנסים לקדם אותו כשזה נראה כמעט לא מציאותי
ואז הגיעה שנת הקורונה ועשתה סתימת הגולל לכל ניסיונות השילוב והקידום
זהו העניין נגמר הבנו שאין סיכוי להמשיך ככה
וכך ללא שום ניסיון התחלנו לחפש מקום לימודים חדש שיתאים לבננו היקר
אחר אין ספור מכשולים מצאנו את המקום המדהים *תלמוד תורה דרך התורה* של מוסדות *חינוך ועתיד* בהנהלת ר' אלחנן וייסנשטרן שליט"א
הגענו לפגישה עם מנהל החיידר הר' זלפרוינד היקר שקיבל אותנו במאור פנים והקשיב לכל האתגרים שאנו עוברים עם מוישי שלנו, והוא ענה בחיוך *יש לי מענה בשבילכם!!*
אני לא יכול לתאר איזה שמחה הרגשנו באותו רגע "סוף סוף אנחנו רצויים" רוצים לקבל את מוישי שלנו ולקדם אותו
ומאז הכל היסטוריה מוישי בלי ע"ה מתקדם נפלא בכל המישורים עובדים שם צוות של מלאכים שמשקיעים את הנשמה שלהם ולא חוסכים כלום בכדי שהבן שלנו יצליח וזה בכלל לא קל, אבל מי שעובד במוסדות *חינוך ועתיד* נמצא שם בתחושת שליחות עצומה שנותן להם כח להתגבר על כל הקשיים הכרוכים בללמד במוסד חינוך מיוחד
*שורה תחתונה* למה אני מספר לך את כל זה
הנהלת המוסדות הם אנשים חדורי מטרה שמשקיעים לילות כימים להצלחת המוסדות (תלמוד תורה, מכינה לישיבה, 2 ישיבות קטנות, וישיבה גדולה)
אבל החלק החלש שלהם זה שהם אנשים ישרים מידי ולא יודעים איך להחניף וללקלק (סליחה על הביטוי) ולעבוד מול פוליטיקאים שנוני לשון.....
לצערי עיריית ביתר מתנכלת להם בכל צעד לא רוצים לחדש להם רישיון (זה הרי גוזר להם מהתקציבים וכו) ועוד הגדילו לעשות ופנו למשרד החינוך עם דיווח שהמוסד עוברים על עשרות סעיפים של חוק חינוך המיוחד
ולאחר ביקורת מחמירה ע"י משה"ח מייד התברר שהכל שקר וכזב פשוט עלילה שפלה
אך העירייה לא אמרה נואש וכעת הם פתחו בתהליך משפטי בכדי לשלול להם את הקצעת השטח2;
שזה אומר שאם הם יצליחו המוסדות יקרסו ומוישי שלנו ועוד עשרות תלמידים יצטרכו להתחיל הכל מחדש 7;
עוד פעם לטלטל את הנפש הרגישה עוד פעם אבחונים וקשיי הסתגלות וכל המשתמע
בטח תשאלו *אז מה ניתן לעשות??* הנהלת המוסדות הגיעו להסכמה עם המועמד *חננאל שם טוב* שבמידה ובס"ד הוא יבחר הוא יעשה כל מה שהוא יכול לבטל את רוע הגזרה ולסייע למוסדות במלכת הקודש
אז בבקשה תרחמו על מוישי שלנו ועל עשרות הילדים שמקום הלימודים שלהם בסכנה
ומחר בקלפי תשימו פתק *חננאל שם טוב* לראשות העיר ומפלגת *לב* למועצת העיר בו אחד הנציגים שם נשכב על הגדר לקבלת הרישיון (אותו צריך לחדש כל 3 שנים) בפעם האחרונה למרות התנגדות העירייה וגם הוא התחייב להמשיך לסייע ללא כל טובת הנאה
זה ההשתדלות שאנחנו יכולים
תודה רבה ענקית
מ.ק.
 |
|
|