בית פורומים בית שמש

"השיטה" והקלקולים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/8/2009 16:35 לינק ישיר 
"השיטה" והקלקולים

לאחר שראיתי שהצטרפו חברים חדשים לפורום שלא מכירים אותי כמכלול וכלל אינם יודעים מדוע אני בוחר להשמיץ לקלל ולהתקיף ולשנוא אנשים מסויימים הגיע העת לפתוח על כך אשכול ולהסביר.

יודע אני כי יהיו אנשים שכמה שאסביר לא יבינו, אבל חזקה גם עליהם שמשהו בכל אופן יכנס עמוק גם אם בהשקפה ראשונה היא לא השפיעה כלל.

מר פרידמן ומר יעבץ, הם חלק משיטה שעליה אני נאבק! אין לי כלום נגד מר יעבץ, נהפוך הוא חבר טוב אני שלו ומעולם לא היה לי איתו שום מריבה, ההיפך הוא הנכון! וכנ"ל אלי פרידמן.

בא נקח כדוגמא אדם כמו בלבעת, הבחור בחור חביב ונחמד ללא ספק! בימים עברו היה הבחור כשאר הטועים והמטעים שמסתובבים כאן בפורום למכביר, אני התקפתי אותו לא מפני שהוא עלה במשקל או מפני שהתקיף את טומבק, אני התקפתי אותו כי האמנתי שהוא מייצג שיטה ודרך, שיטה האומרת הכה בחרדים ושנה את דרכם!

היום אני יודע שבלבעת הוא בחור עם ראש על הכתפיים שיודע היטב לנתב את דעתו כאשר הוא נוכח שאינו צודק! לא שתמיד אני מסכים איתו אבל אני בהחלט מכבד את דעתו בדברים מסויימים.

אני מסכים שישנם אי אלו דברים הנצרכים תיקון גם במחוזות החרדים, אבל בדיוק משום כך קבעה התורה שיש מי שקובע דרכים תקנות וסייגים, והם גדולי ומנהיגי הדור. ברגע שקמה לה תנועה שראשיה מוצאים קונטרסים כמו מר אלי פרידמן בעניני החינוך הקלוקל של הציבור החרדי ומר יעבץ עם שיעורי תנ"ך ומאמרים בעלונים ועיתונים, התאגדויות ופורומים למיניהם. הגיע הזמן להסיר את המסווה מעל פניהם ולומר עד כאן!!

אם כל אחד שחשב על רעיון ודרך על בעיה וקילקול יישב במשרד החינוך לשכנעם לשנות את שיטת החינוך החרדית מה יהיה השיטה החרדית שיטת כל אזרחיה? מאיזה כח היה לו לחוזר בשאלה מר יעבץ לפנות למשרד החינוך כדבריו ברשת ב' ולבקש שישנו את שיטת החינוך?? מאיפה מגיע העוז לכך? מלימוד תנ"ך? מההכנעה לרבנים? ממה?

זה מגיע מדבר אחד! משיטה קלוקלת, עיקרי השיטה הם המצא מה שאתה רוצה ועשה ופעל למענה אין גדולים אין רבנים הכל דמוקרטיה! היום זה בשיטת החינוך מחר זה בצניעות מחרתיים זה באמונה ולאחר מכן אפשר כבר להתנצר, זה נשמע מופרך נכון? אבל מה לעשות שבדיוק כך עבדה השיטה! בהתחלה זה היה רק רצון לעלות לארץ ישראל לאחר מכן נוספו עוד רעיונות היה יהודי בביתך וכו' עד שהרצל ביקש שיתנצרו!

זו השיטה זו הדרך, אם אין מסורת, אם משנים מהיהדות טיפ טיפה מחר זה כבר כת חדשה! את הדברים האלו לא אני המצאתי את הדברים האלו כתב בנו של רבי חיים סאלבצייק מרן הגרי"ז בשמו, וכך כתבו כל גדולי הדור, עיין בכתביו של רבי ראובן גרוזבסקי רבי אלחנן וסרמן בקובץ מאמרים וכן החזו"א במאות מאגרותיו.

תנועת "טוב" אם מקימיה היו חושבים על מצב הזבל ועל כך שלא קיבלו ילדים למוסדות ניחא! אבל לא זו היתה כוונת מקימיה! כוונת מקימיה היתה שיטה ורעיון אידיאולוגי האומר אין רבנים אין מסורת אין דעות קדומות בואו ונעשה שינוי בואו ונעשה מהמפיכה רעיונית. בא לו מיסטר יעבץ ועוד כמה ממקימי אגודה אחת והקימו תנועה בדיוק כמו שהיתה תנועה בראשית הקמתה של ההשכלה, קודם כל תנועה לאחר מכן בונים שיטה! אבל הכל מבוסס על דבר אחר אין מסורת אין רבנים! אין תורה אחת איש ככל הרוצה יכתוב ויאמר.

משום כן נאבקתי קשות בתנועה הזאת, משום כך חשבתי שעם כל הכבוד לכותב המאמר מר ליאור מודברת בם בפרשת פנחס הוא אינו ראוי לומר לנו איך התורה מבקשת מאיתנו לנהוג. כמו שגם אני אינו ראוי לומר כך! אני יכול בס"ה לצטט את גדולי הדור לא מעבר לכך!

אין לי דבר וחצי דבר נגד אנשים מסויימים אין לי שום עסק איתם וכמעט שאני לא מתעסק עימהם בכלום! כל הנושא הוא כך שאני מכיר שישנם אנשים המתפתים ועוזבים את התורה ואת דרכה רק משום שמגיע מסלף תורה כמו יעבץ ומחליט שהוא נהיה לאומי!

אני מאמין שיעבץ נכלל במה שאמרו חז"ל הלא את משנאיך ה' אשנא וכו'

הציונות היא מינות כתב רבי ראובן גרוזובסקי

הציונות היא אליל כתב מרן החזו"א

הם כופרים גמורים כתב רבי אלחנן וסרמן

כנביאי השקר בשעתם כתב רבי יחזקאל סרנא

אסור לאכול את פיתם ולשתות את יינם כתב המהרי"ל דיסקי בכוונתו לציונות.

חצופי ישראל, ערב רב, קרא להם רבי אליהו דסלר

ועוד כהנה וכהנה למכביר!

לא באתי להחטיף למישהו לא באתי בגלל אינטרס זה או אחר באתי בגלל דבר אחד בלבד והוא לשנות את התורה!

יבוא יום וכולנו ניתן דין וחשבון, שלא תאמרו שהיה מישהו שהזהיר אותכם מלכת בדרכם של מסלפי היהדות, עמדתי בשער ודרשתי בכל תוקף יש רבנים יש גדולים יש תורה, לא אנחנו הבעלי בתים נקבע דעת תורה מהי.

אברך שיושב והוגה בתורת ה' מחזיק את העולם הרבה יותר מאשר כל אחד אחר גם אם הוא עושה חסד כל היום! זה הדעת תורה שכתב החפץ חים לא אני המצאתי את זה!

לא אני המצאתי שמי שאומר שכל הדעות של הרבנים זה עסקנים הריהו עוקר את התורה! את זה כתב החזו"א בספרו אמונה וביטחון.

לא אני המצאתי שאסור לשנות התורה! זה כבר כתוב באני מאמין שזאת התורה לא תהא מוחלפת ולא תהא תורה אחרת!

עכשיו עשו חושבים ותעברו בין כתביי ותראו שזהו שורש דעתי ותו לא!

אתם יכולים לחלוק על הצורה בו אני תוקף, אתם יכולים לחלוק על הדרך שאני נוקט, אבל על דבר אחד לא תוכלו לחלוק שאני צודק בטענותיי!!!!

תרצו, תהיו חרדים כמו שסבא שלכם היה לא תרצו חפשו לכם כת חדשה, יעבץ בימים אלו מגבש את ההשקפה כל מי שרוצה להשפיע מוזמן!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 16:47 לינק ישיר 

מקווה
אתה מעסיק קלדניות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 16:53 לינק ישיר 

אני מצדיע לך מר מקווה

התקדמת יפה ברבע שעה,

תנפה את המאמר היפה שלך עוד פעם או פעמיים, עד שהוא יהיה לגמרי נטול השמצות ואז נוכל להתייחס לגופם של דברים - הנוקבים למדי.

רק כי ניכר בך שאתה אכן מנסה לתקוף שיטה ולא רק שוטים, אני אעזור לך. אימרה בסגנון של "חוזר בשאלה מר יעבץ" נחשבת בעיני האדם הסביר כהשמצה. כי הלא לחוזר בשאלה יש משמעות חברתית מאוד פשוטה, אתה מנסה לרכב על אותה משמעות בכדי לגרום לקורא לקטלג אדם בצורה לא מוצדקת. 
בכלל מיותר להוסיף כינוי כלשהוא, מאחר וגם אם היית כותב "מר יעבץ" כולם היו יודעים במי מדובר. כמובן שהיה עדיף שהיית מתייחס אליו בכבוד בשל תפקידו כרב קהילה. 

אם תתיחס למתנגדיך בשיא הכבוד, גם אם הם לא ראויים לו, תופתע לראות עד כמה הגיוניים יראו טענותיך.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 17:03 לינק ישיר 

מקוה טענותיך המלומדות ידועות, ונסכמם במשפט אחד.
כל מי שלא מסכים והולך בשיטת גדולי הדור שאני קבעתי שהם גדולי הדור הריהו כופר.
ובכן, טענתך התקבלה ראשי "טוב" אלי פרידמן הרב יעבץ ואני, כולנו כופרים.
ורק כדי להרגיע אותך, הריני מצהיר ומבקש שכל בני התורה ומוקירי רבנן כדוגמת מקוה שלא יצביעו לתנועת טוב. עכשיו נרגעת? תגיד לי מה אני עוד יכול לעשות כדי להרגיע אותך.
הא נזכרתי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 17:05 לינק ישיר 

אכן אתה צודק במאקרו אבל לא במיקרו.

חז"ל אומרים שליצנותא דע"ז עדיפא, וכ"כ למה? משום שלפעמים בפרט כאשר האדם עצמו מציג דרך משכנעת הדרך היחידה היא לתקוף אותו ולהציגו במעמוריו.

קח את הרב שך זצ"ל מדורינו אנו, הוא לא רק דיבר נגד שיטת חב"ד הוא התקיף את האדמו"ר! למה הוא עשה את זה? מדוע לא דן לגופו של דרך והתקיף את האדם עצמו? משום שברגע שהאדם עצמו הופך להיות כאילו "רב" אז הוא כבר מאן דאמר!

בעצם זה שאתה מונע מעצמך להתקיף את האדם שממציא את השיטה אתה גורם לכך שהוא עצמו גם צד בויכוח!

כאן מדובר באחד שמצהיר על עצמו כרב, בדיוק משום כך חובה לומר הוא לא "רב" הוא חוזר בשאלה כמו כל החוזרים בזמן ההשכלה.

שוב פעם, אין לי שום דבר נגדו באופן אישי. אבל חובה להבהיר עם מי יש לנו עסק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 17:06 לינק ישיר 

בכל זאת גם לשיטתך, אפשר להוריד את רף השנאה הגואה מידי פעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 17:11 לינק ישיר 

מחשבות,

לא מספיק לי שתאמר, אני גם רוצה שתאמין בכך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

דרך אגב, עד היום לא גילת לנו מי הם גדולי הדור שלכם!

אשמח אם תעשה זאת כאן!

לפני הבחירות זה היה בשם הגראי"ל שטיינמן שליט"א מה קרה עכשיו? זהו ? אתם כבר לא מאמינים בו?

במי כן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 17:16 לינק ישיר 

אני מכיר את השיטה, ויודע שהרב שך ועוד גדולים אחרים השתמשו בה בכדי להניא את ההמונים מלטעות אחרי הטועים, לדעתם. 
אבל, ראשית, יש הבדל בין מנהיג בסדר גודל כזה המדבר אל ההמונים וחייב לשרטט קו עבה וגס, לבין שותף פעיל בפורום שכוח.
ושנית, יש הבדל אדיר בין אדם העומד על במה, ידוע ומוכר בציבור, לבין כותב אלמוני המסתתר מאוחרי ניק. זה האחרון קרוב מאוד להכלל ב"ארור מכה רעהו בסתר" . 
מבין שורותיך ניכר שאתה זועק מקירות ליבך. חבל לך, שברצף כוונותיך הטובות תפסיד את עולמך בזה ובבא. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 17:17 לינק ישיר 

אני משתדל להאמין בהקב"ה... (אני יודע שנפלט לך אבל על זה נאמר טעות פרוידיינית... - אם אינך יודע למה הכוונה אשמח לאסביר לך).
עם הרב שטיינמן התייעצנו וקיבלנו את דעתו שמותר לנו להקים את תנועת "טוב", ואנחנו נמשיך להתייעץ כשיאפשרו לנו להיכנס אליו בלי שמירה של שמשי החצר שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 17:36 לינק ישיר 

מוישע,

אני לא דואג להפסיד את עולמי, לשיטתי הרי זה מצוה.
שכוח או לא, בפורום מסתובבים כל אלו הדוגלים בשיטתו, בחוץ, קשה למצוא אותם.

מחשבות,
קיבלתם את דעתו? חחחחחחחח.

לא ענית לי עדין!!! מי הם הרבנים שלכם????????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 17:40 לינק ישיר 

אודה לך אם תואיל להפנות אותי לאחד ממוני המצוות, סעיף בשו"ע, או הלכה ברמב"ם המתייחסת למצווה אותה אתה שש לקיים בכזו השתוקקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 17:48 לינק ישיר 

מקוה, אין מושג כזה רבנים שלכם.
אני יודע שקשה לך לקלוט שיש אנשים שאינם חיים בעדר.
אבל תדע שיש כאלה (כאלה שלמדו בישיבות של ה"כופרים" חברון עטרת וכו') שלא קובעים את רבותיהם , הכשריהם, דעותיהם, צבע החולצה , עובי הגרביים וסוג הכיסוי לפי העדר אלא נשמעים לרב שמקובל עליהם אישית כרב ירא שמים שמכיר אותם אישית ויכול לייעץ להם אישית.
לגבי הלגלוג שלך לגבי הרב שטיינמן, הרי שלא יעזור לך מה אומר? אם אומר לך שאנני מתייעץ עם רב תאמר כת אם אומר שהתייעצתי עם רב תלגלגל, אז מה המסקנא? תסיק לבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 17:51 לינק ישיר 

רמב"ם פי' המשניות סו"פ חלק בסנהדרין

וכשנתקלל לאדם יסוד מאלה היסודות, הרי יצא מן הכלל וכפר בעיקר ונקרא מין וכו' ומצוה לשונאו ולאבדו ועליו נאמר משנאיך ה' אשנא וגו'.

ספר החינוך מצוה רל"ח
מצוה לשנוא רשעים ארחי שנוכיח אותם על חטאם הרבה פעמים ולא רצו לחזור בהם שנאמר וכו'.

רבינו בחיי בפי' לאבות פרק ד' משנה ט"ו על המשנה בנפול אויבך אל תשמח במה דברים אמורים במילי דעלמא אבל במילי דשמיא בוודאי מצוה מן התורה לשנאותו.

אבות דרבי נתן סו"פ ט"ז

הגהות מיימוניות פ"ו מהלכות דעות

רמ"א חו"מ סי' רע"ב ס"י

חפץ חיים כלל ד' ס"ד

רוצה עוד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 17:55 לינק ישיר 

מחשבות,

סלח לי אם אורשה להעיר לך על כך שאתה מוציא שם רע על ישיבות כמו חברון ועטרת, עשא נא טובה הם לא קשורים לדעות שלכם בכלום!!!!!!!!!!!

הם לא אוחזים ח"ו כמוכם ואין להם קשר עם הדעות שאתה וחבריך מייצגים, אל תנסה להפוך אותך לראשי השיטה הקלוקלת שלכם! הם צדיקים תלמידי חכמים והולכים בדעת גדולי התורה!

מי הם הרבנים המקובלים על סיעת טוב אישית?????????

אנשי טוב, אולי תועילו לגלות לנו מי הם הרבנים שלכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 18:09 לינק ישיר 

אני לא מדבר בעד טוב, אבל אני יכול לנחש שהרבנים "המקובלים עליהם" הם, בין השאר:

1. הרב האבּער
2. הרב יודלביץ
3. הרב מלינוביץ
4. האדמו"ר מפיאסצנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 18:15 לינק ישיר 

מקווה לא טרחתי לעיין בכל מקורותיך מלבד ברמ"א הנ"ל.

ואכן אדם שחטא והתרת בו ולא שב בתשובה מצווה עליך לשנאותו. ולכן אין חובה מיוחדת לטעון עימו כי אין בזה משום מצווה לכפות את יצרך.

א. על איזו מצווה מן התורה יהודים הנ"ל עברו?
ב. אני מתאר לעצמי שהלכת ליהודים הנ"ל והתרת בהם והוכחת אותם כהלכה אודות אותה עבירה שלטענתך הם עברו.
ג. מנין לך שבכלל המצווה של לשנוא את הרשע עליך גם לבזותם ולהשמיצם ברבים.

שאלות אלו מן הסתם תקפות גם ביחס לשאר מקורותיך

תוקן על ידי מוישעאמס ב- 02/08/2009 18:12:42

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > "השיטה" והקלקולים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext