בירור עקרוני בעניין כבוד התורה ולומדיה
בהמשך לויכוח עם אותו הניק . אני רוצה להבהיר עקרונית את העמדה שקיבלתי מרבותי בנושא כבוד תורה .
לא מבזים ולא עושים ליצנות עם תלמידי חכמים קטנים ( דהיינו אברכים צעירים ורבנים של מקומם ) וגדולים ( מי שציבור כזה או אחר רואה בו את גדול הדור ועמוד ההוראה שלו ) .
בהיותי בחור בשיעור ב' בישיבה גדולה קיבלת סטירת לחי מהר"מ כאשר הקשתי בצורה קצת ליצנית ( מתוך ריתחא דאורייתא שטיינגען של לימוד בלי פוליטיקה ח"ו ) על אחד האחרונים . ואני מחזיק לו על כך טובה וברכה הנושא של כבוד התורה ולומדיה מושרש חזק בציבור ובבתי המדרש בהם זכיתי ללמוד .
הפתרון החינוכי לפני עשרים שנה כאשר אחד מגדולי הדור התקיף בצורה חריפה ביותר גדולי תורה ממגזרים אחרים היה האנק דום ! וגם "לוחות ושברי לוחות מונחים בארון " כואב ככל שזה ישמע היתה הנחה כאשר ראש ישיבה אינו כבר במצב שהוא תופס את הישיבה בפועל גם דבריו הרוחניים והשקפתיים אינם באותו תוקף . גם תלמידיו ושומעי לקחו המובהקים יודעים היטב שבשנים האחרונות לפני שניצחו אראלים את המצוקים לא התקיימה בשלמות הברכה שזכה לה משה רבינו . אין בכך מלגרוע כהוא זה מגדולתו האדירה בשנים אשר תפס ישיבה והקים עולה של תורה בקרב העידית והסולת של אהבת לימוד התורה בעיון ובמסירות -בני התורה הליטאים והנלווים עמם אשר מי אנחנו זבובים קצוצי כנפיים בכלל להעריכו . נכון שתלמידיו המובהקים "רבם דקרו " לשמע גישה כזו והם רואים בה בזיון . אבל כך אני קיבלתי מרבותי כולל איסור מוחלט ללמוד תורה לקנטר ולחפש בדווקא קושיות ופירכות בספר "אבי העזרי " . בשביל זה אולי נולד פורום ששכנים יבינו מה קורה בחוגים אחרים של שכנים שלהם .
אני מאוד עקבי בגישה הזו כאשר חבר ורע רב חבד"י ( אגב למדן ויר"ש מרבים ורחוק מאוד ממה שמכונה "משיחסט" ) התבטא בצורה איומה על בעל "אבי העזרי " מתוך הכאב של "רבם דקרו" ירד לדיוטה התחתונה של ביטויים בנוסח אותו אנו מוצאים אצל מיודענו מקווה שמימיו מרודדין עמדתי בפניו לקרוע קריעה ששמעתי כזה ביזוי של תלמיד חכם .הוא הזדעזע ותפס את עצמו . באותה מידה איני עובר על סדר היום כאשר ת"ח ליטאי פוער פיו על קדוש ישראל אשר רבים השיב מעוון -הרבי מחב"ד זי"ע .
כיהודי שמצוי אצל כל החוגים אני מזועזע לפרקים כיצד מציאות של דור החורבן ותלמידי ר' עקיבא חוזרות על עצמן בשומעי כיצד חוג מדבר על משנהו בלי קשר למשהו ספציפי .
לא מבזים תלמידי חכמים בשום מצב .
לקרוא בביטויים חריפים קל מאוד יש לזה יצר הרע כי העבירה מספיק שמינה . יש ויכוח השקפתי צריך לנהל אותו כראוי לגופו של עניין וללא ביטוים מתהלהמים . ( אמת , אני מזכיר לאותו הניק את חומרת מעשיו ואת היותו לעת עתה בגדר מומר , פוקר ובכת שאינה רואה פני שכינה דוקא מפני שהוא מתלהב בביטוים שיבין מה מצבו לפי שו"ע וחפץ חיים מפורשים בלי שום תירוץ )
בית שמש כבר נכשלה בקבלת פני ארון השם האם יש לנו סיכוי דוקא בגלל הסיכון לאחד את כל יראי השם וחושבי שמו לאוהבים ומכבדים אחד את השני ?
אני מציע שנמשיך להתווכח ולהעלות דעות שונות בפורום אך מתוך כבוד הדדי והבנה עקרונית שכולנו יהודים שלא יצאו חלילה מכלל ישראל .
 |
|
|