|
|
| נשלח ב-13/8/2009 22:39 |
|
| |
מעשה שהיה: הרב ספקטור והרב מרדכי אליהו
ברוח ההתנגוחיות והשקרים אספר כאן סיפור שבדידי הוי עובדה שמעתי את הדברים עצמם והייתי נוכח בהם.
בזמן בניית המקוה של נשים בנחל לכיש היה שיתוף פעולה של אי שיתוף פעולה בין הרב פערלשטין והרב ספקטור, באותם ימים שמרו על הגגות במשמרות כל שעה אברכים אחרים עד להתמלאות המקוה במי הגשמים, הרב ספקטור שלא אהב את חומרותיו של הרב פערלשטין טען שלא צריך לשפץ את בור ההשקהה הר' פערלשטין לעומתו טען שכיון שיש בתוך היציקה של הבור חומר עשוי דמות רשת כזו שחלקה יוצאת מהקיר היא מקבלת טומאה ולכן צריך לעשות שיפוץ ולכסות את המקומות בו יוצא החומר הזה. הרב ספקטור טען שאין עם זה בעיה בכלל. כידוע הרב ספקטור אחראי על המקוואות בבית שמש ואף הוציא ספר בנושא, הרב ספקטור לטענתו תלמיד מובהק של הרב מרדכי אליהו אחד האנשים שהתעסקו אז במקוה פנה עם כותב השורות לביתו של הרב מרדכי אליהו בגבעת שאול וישב ושוחח איתו על הנושא תוך שהוא מציג שהרב ספקטור אמר שאין עם זה בעיה. "אני לא מאמין אמר הרב מרדכי אליהו" זה יכול להיות דאורייתא אמר בזעזוע.
כותב השורות היה בזמנו אצל הרב ספקטור לאחר מכן כשאותו אחד שאל את הרב ספקטור באם הרב מרדכי אליהו יאמר שיש עם זה בעיה האם תסכים לדעתו של הרב פערלשטין והוא על אתר ענה בודאי מה השאלה. מיד הוציא אותו אחד את ההקלטה של דברי הרב מרדכי אליהו. לזכותו של הרב ספקטור יאמר שהוא אמר אם כך תעשו מה שאתם רוצים בנושא הזה.
אני רק רוצה לדעת, לשיטתו של הרב מרדכי אליהו ללא הרב פערלשטין היו נשים עוברות על ספק דאורייתא וכאילו לא טבלו במשך שנים רבות... זה רק על קצה המזלג רבני המזרחי.
ידוע הסיפור עם הבריסע'ר רב שעל ספק קטן במקוה שהכשיר שמישהו הראה לו בבריסק התעלף במקום. ולאחר עשרות שנים כשהגיע אותו אחד לארץ ישראל ונכנס לבריסע'ר רב הוא התעלף שוב רק מהפחד שיכל להתיר מקוה עם סרך קטן של זוחלין. איזה הבדל שמים וארץ איזה הבדל
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 03:33 |
|
| |
סיפור נחמד....
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 15:41 |
|
| |
אני לא מבין את הטענה שלך, הרב ספקטור הוא ת"ח שיכול לפסוק בעניני מקוואות, אבל הוא ביטל את דעתו (לפי הסיפור הנ"ל) לרבו.
הוא אינו חייב לבטל את דעתו לרב פערעלשטיין.
במקום לייצג את הסיפור כאדם שבמקום מאוד לא נוח, ביטל את דעתו לדעת רבו להמרות הכל, החלטת לכתוב "זה רק על קצה המזלג לרבני המזרחי".
עוד דוגמא של ביזוי ת"ח
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|