מחשבות היקר חותם בפורום כי תנועת טוב מיצגת את החרדים השפויים ונלחמת הקנאים
דבר ראשון אין אנו צריכים להילחם בקנאים אלא בקנאות
ודבר נוסף בעיקבות הדיונים האחרונים בפורום המנסים להסית את הדיונים לאנשים במקום להתעסק באג'נדה כנראה שיש אנשים שצריכים הבהרה בעבור מה קמה תנועת טוב ומה היא מיצגת
מנסיוני המועט בסוגיה זו אני יכול להוסיף את הידוע, בכל חברה קיימים עיוותים אולם עיוותים שלא הורגלת בהם הם בלתי נסלחים (לדעתי בצדק), לכן לא די בזה שהדשא של השני ירוק יותר, עליו להיות ללא רבב.
ולכן יש שיאמרו מדוע לא תשנו מבפנים? במה דברים אמורים? בסוגיות כמו יציאה לעבודה, רכישת מקצוע, בעיית הדירות ושאר בעיות מעין אלו. כאן ניתן לשחק, להיות "בפנים" ולנסות לתקן. אולם ברור כי אין אדם הגון רשאי להשתייך (ולו בהגדרה עצמית בלבד) לחברה מושחתת, מפלה ומבזה, שמקדשת מעמדות חברה המשמרת ומקדשת בשם התורה עיותים כאשר נציגיה אינם דואגים לעשית צדק עם כולם אלא דאגה צרה למקורביה בלבד את השפה אי אפשר ללכלך. יש שמות למעשים, לא ניתן להחליף רשע (ריש סגולה) מובהק ב"שמירה על המערכת"
על זה קמה טוב וזוהי המהות יתרה מכך לצערי אנשים רבים אינם מבינים את הדבר הפשוט הזה מרוב שטיפת מוח כאילו כל הרוע הזה הוא מצוות הק-ל
מחשבות מעתה אמור
תנועת טוב מיצגת את החרדים השפויים ונלחמת בחוסר יושר בהפליה בשנאת חינם בלקיחת שוחד בקנאות באי דאגה לפרט אלא לממסד ובכל שאר מרעין בישין אשר חדרו לתוך החברה החרדית
נשלח ב-16/8/2009 01:44
יש_כבוד היקר כתבתי
"המסר הראשון: רק תנועת "טוב" מייצגת באמת את החרדי השפוי ונלחמת בקנאים. "
אי"ה אני אחליף את חתימתי במסרים נוספים שתנועת טוב מייצגת, אך דומני שהרבה מהחוליים שציינת נובעים מקנאים (מזוייפים) לדבר ה', הפוסלים כל מי שלא חושב כמותם, לכן המסר הראשון הוא לדעתי גם העיקרי ואידך (חוסר היושר, האפליה במוסדות החינוך, שנאת החינם והאלימות) זיל גמור.
נשלח ב-16/8/2009 10:05
אני רוצה להסביר את עמדתי בנושא זה
תנועת טוב וכן תנועת המפד"ל וכן להבדיל תנועת ג' או כל תנועה אחרת המטרה המוצהרת של הקמתם הוא ללקק משכורת שמינה לכיס ושררה וכח והאמצעי לכך הוא מכירת לוקשים לקהל היעד על כן אינני חושב שתנועת טוב מייצגת את החרדים השפויים ונלחמת בקנאים כמו שאני לא מאמין שהמפד"ל תשמור על העיר שלא תהיה חרדית והמציאות העגומה הוכיחה זאת וכמו שג' לא תדאג לאינטרסים של הציבור החרדי.
הא' ב' בכל מעשה שהנציגים הנ"ל יעשו הוא האם מעשה זה תואם את האינטרסים של הכסא ובאם הדבר לא תואם את האינטרסים הנ"ל הם לא יעשו זאת למרות שהם עושים הפוך מדעת הציבור שתמך בהם.
אני מבקש בכל לשון של בקשה לא למכור לנו לוקשים וזאת ללא כל קשר לשם המפלגה שבענו מפוליטיקאים.
נשלח ב-16/8/2009 13:25
מסייה אינני פוליטיקאי לכן לא אמכור לך לוקשים.
אבל להיות ציני ולחשוב שכולם עושים כל דבר אך ורק בשביל אינטרסים זו לא המצאה חדשה וחבל שכך אתה מרגיש, ברור שישנם גם אינטרסים אישיים אבל לא תמיד רק זה מה שיש.
אינני רוצה לדבר בשמם של תנועות פוליטיות אחרות, אבל בכל מה שנוגע לתנועת "טוב" הרי שנציגיה לא היו פוליטקאים וגם היום הם לא מתפרנסים מפוליטיקה, כך שאינני יודע על מה מתבססת הציניות שלך.
תוקן על ידי machshavot ב- 16/08/2009 13:21:37
תנועת טוב מייצגת את החרדים השפויים ונלחמתבקנאים.
נשלח ב-16/8/2009 18:43
מחשבות אני לא התייחסתי איליך באופן אישי וסליחה אם נפגעת ואני רוצה גם לשתף אותך בתחושת בטן שלי שבפורום זה ישנה פרה קדושה שקוראים לה תנועת טוב שכל ניסיון למתוח ביקורת עניינית זוכה למספר דוברים מטעמה שזועקים חמס על העוול הנורא ומנגד קריאות עידוד ממקוה ובגדול הפורום נשלט ביידי תנועת טוב שמחזיקה במספר שיא של ניקים הנחלצים להגיב על פגיעה כל שהיא בשמה של המפלגה.
ועכשיו לעצם העניין מה שמתניע את העולם כולו זה כסף תנועת טוב קמה כמו כל תנועה אחרת על חלום של מישהו לגרוף כסף מעשיה ציבורית לשם כך הוא שכר חברת פירסום ופעילים שישווקו את המוצר לצרכנים התמימים והכסף של ההשקעה יוחזר לו בהמשך עם ההצלחה ובמקרה של כישלון יפסיד במקרה של טוב במבחן התוצאה הוא הצליח לגרוף מנדט אחד אך למרות זאת מכיוון שנשאר מחוץ לקואליציה כנראה ההשקעה הלכה לפח ולכן נציגי תנועת טוב היום לא מתפרנסים מפוליטיקה אך ברור שלא לכך התכוון המשורר.
המצב העכשווי הוא שתנועת טוב מעצם היותם באופוזיציה לא מסוגלים לספק את הסחורה שהבטיחו לבוחר למרות שהם מאד רוצים מה עוד שקיים חרם מצד תנועת ג' על כך שהם ישבו בקואליציה ועל כן הייתי מציע לכם לאחד כוחות איתנו תנועת המפד"ל המטרות שלנו כמעט זהות וההבדלים בינינו לא גדולים וניתנים לגישור.
נשלח ב-16/8/2009 22:35
ידידי ורעי המוערך מחשבות, האם רוב הציבור החרדי איננו שפוי??
נשלח ב-16/8/2009 23:12
מסייה,
לא כ"כ מבין מהיכן לקחת שנפגעתי או משהו כזה. כל שאמרתי שאת הדעה הפילוסופית כי הכל סובב סביב כסף ואין שום אידיאלים המציא כבר ניטשה. אבל השקפתי כי עדיין קיימים אידיאולוגים.
לעצם העניין נציג טוב בעירייה אלי פרידמן מתפרנס היום ויתפרנס לפני הבחירות בלי עין הרע על כולנו... כך שהוא ודאי לא זקוק לפרוטות אותם הוא היה מקבל לו הוא היה מחזיק איזהשהוא תיק מצו'קמק בעירייה.
לגבי אלה שמימנו אותו לא מדובר בעיקר באנשים טובים (תרתי משמע ), אמידים מאוד, ששוב לא נראה לי ולכל בר דעת שהם יבנו מהפרוטות העלובות הקיימות בעירייה. הרי לכולם היה ברור שטוב לא תקבל עשרה מנדטים והתיק אם בכלל שהיא תקבל יהיה עלוב.
לגבי הצעתך לאחד כוחות עם המפד"ל אזי שבדברים מסוימים אכן טוב מאחדת כוחות עם המפדל כמו שבדברים אחרים היא מאחדת כוחות עם ג', ההבדלים בין טוב למפד"ל הם ברורים ואין מקום לאיחוד אמיתי.
דולה ידידי המלומד,
מהיכן לקחת שרוב הציבור החרדי איננו שפוי? חס וחלילה! אלא שג' לצערי לא מייצגת את החרדי השפוי אלא את החרדי הקיצוני (כשמדובר בחרדי החסיד) ואת החרדי האברך יוצא ישיבות פונוביז' וגרורותיה (כשמדובר בחרדי הליטאי) ולא את רוב החרדים האברכים יוצאי ישיבת חברון וגרורתיה ואת החרדים בעלי הבתים העובדים לפרנסתם שהם רוב רובו של הציבור החרדי השפוי, אותם ג' לא מייצגת ולא דואגת להם, לעומת זאת תנועת טוב מייצגת אותם ולו יהיה לה מספיק כוח פוליטי גם תדאג להם.
נשלח ב-16/8/2009 23:13
שלא יובן לא נכון לא התכוונתי שבוגרי ישיבת פונוביז' אינם שפויים... אלא שרוב הציבור החרדי השפוי לא למד בישיבת פונוביז' וד"ל.
תוקן על ידי machshavot ב- 16/08/2009 23:09:23
נשלח ב-17/8/2009 00:00
מחשבות ידידי
תודה על תשובתך אך עדיין אני חושב שתמים מי שחושב שקיימת אידאולגיה כל שהיא אך אם אתה בכח רוצה להיות תמים אני לא יפריע לך.
בנוסף לפני הבחירות לגבי תנועת ג' אחזת בכל תוקף בדעתי שהכל כסף מה קרה שכאשר מדובר בתנועת טוב הינך משנה את דעתך (הדעה הפילוספית משתנה לפי המפלגה) אני משתייך רעיונית לחוגי המפד"ל ולא מתבייש להגיד שגם במפלגה שלי הכל כסף ואין שום אידאולגיה.
אני רוצה שתחכים אותי להבדל הגדול שקיים בין טוב למפד"ל שאינו נותן מקום לאיחוד אמיתי כהגדרתך (אני לא מכיר אותכם לעומק אך בראיה שטחית אני ממש לא רואה הבדל גדול)
נשלח ב-17/8/2009 02:54
אני תומך...מישהו צדיק מאד!
נשלח ב-17/8/2009 07:50
מיסייה ידידי,
אף פעם לא טענתי שבג' הכל כסף (יש לך איזה שהוא ציטוט ממני?), ואם טענתי כך הריני מודיע שזה היה מתוך פזיזות.
ישנם גם בג' אנשים טובים וראויים (ציינתי כבא בעבר את הערכתי לשמוליק גרינברג ידידי) שעושים את עבודתם נאמנה. ברור לי שגם להם ישנם אינטרסים וזה לגיטימי, אבל להגיד שהכל אינטרסים? נשמע לי קצת מוגזם.
טענתי על ג' היא, שלצערי בעשרות השנים האחרונות היא הסתאבה ונתנה לעסקנים קיצוניים ומושחתים (שוב לא כולם!) לשלוט בה.
המצג שהם מציגים לפני גדולי התורה (כאילו הם עושים הכל לשם שמים ואילו האחרים רוצים רק לקעקע את חומות הקדושה) בשק יסודו!
לגבי ההבדלים בין המפד"ל לבין תנועת טוב, אני חושב שההבדל טמון בדגשים כיצד ראוי לעבוד את הקב"ה ואיזה מצווה יש לייחד, בגדול, ארץ ישראל לעומת תורת ישראל.
אינני טוען שכל האמת נמצאת רק בצד אחד ואני חושב שאלו ואלו דברי אלוקים חיים, אך עדיין ישנם הבדלים.
זה לא סותר שמבחינה אסטרטגית (ולא רעיונית) ניתן להתאחד ולרוץ בעתיד ברשימה אחת ביחד עם המפד"ל, אבל את זה עוד ימים יגידו.
תוקן על ידי machshavot ב- 17/08/2009 7:49:53
נשלח ב-17/8/2009 11:20
מסייה-מה ההבדל האידואולוגי הגדול בין יהדות התורה וש"ס? הם שתי מפלגות שונות בגלל שהם מייצגים שני ציבורים שונים.
נשלח ב-17/8/2009 11:31
קערעסטיר,
אם זה התשובה שלך אז אתם בבעיה קשה! כל ההבדל בין המזרחי לכם הוא בזה שאתה משווה בחילוק בין החרדים האשכנזים לספרדים?
כלומר גם אתם מודים שאתם והמזרחי באותו פלטפורמה, רק שאתה נגד האיחוד, אם בגלל נושאים כספיים כמו שטוען מסיה, אם בגלל איזה מצוה צריך ליחד כלשונו של מחשבות.
ת'אמת לאחר דברים כאלו, באמת אני צריך להפסיק להתקיף את אנשי טוב, זה מזמן הפך מלהיות בעיה חרדית זו בעיה דלי"ת.
נשלח ב-17/8/2009 11:53
מקוה-אינני מייצג את את טוב כל מה שאני כותב הוא על דעת עצמי בלבד. הנקודה שרציתי להעלות הוא שכדומני שטוב מייצג ציבור ולא אידיאולוגיה מסיוימת. יש אנשים שרוצים לשנות את הנורמות בציבור החרדי (ע"ע אגודה אחת) ויש אנשים שרוצים חינוך חרידי בלי שום "פשרות" ומרגישים מקופחים בגלל שילדיהם לא התקבלו במוסדות שונים. טוב מנסה לייצג את אלה ואלה ביחד עם חב"ד וחוצנקים.
יש כאלה שהם על סף הגבול עם הציונות השתית, ויש כאלה שלא רואים אותם ממטר.
נשלח ב-17/8/2009 13:13
מחשבות, אולי רוב הציבור החרדי לא למד בפונוביז', אני אמנם הייתי חלק מחיי בגרורותיה והסתופפתי מעט בישיבה, אך למדתי בישיבות אותם היית כנראה מספח למפלגת טוב. אך שאלתי היא ברורה, אם טוב מיצגת את הציבור החרדי מדוע הציבור החרדי אינו מצביע לה? אם הדברים כה חלקים וברורים כפי שציירת, אם ההבחנות בין המגזרים הם כה מודגשים איפה הם? למה כל בוגרי חברון בית מתתיהו מיר עטרת וכו' לא הצביעו עבור טוב? ומה עם החסידים שאינם קיצונים? ויש כאלו רוב??
נשלח ב-17/8/2009 13:52
הציבור החרדי לא מצביע לה מהמון סיבות.
א.הציבור החרדי הכללי,אינו "שפויי",טוב מייצגת רק את השפוים שבינהם!
ב.כל מיני משבקים,המכניסים לרב שטיינמן מילים בפה,ו"מכריחים" אותו לדרוש בשמם!
ג.באמת בשנה שעברה היו פחות ממה שציפינו,אבל בפעם הבאה תראה שהמספרים יכפילו את עצמם...