אתמול היה שמח בועדת תכנון ובניה
כאשר התבקשו לאשר את הקרוואנים שהונחו בבית הקברות הצעקות הרמות היו מנת חלקו של רוב הדיון ראש העיר לא הצליח להשליט סדר בבלגאן
ריצרד התנצח עם מונטג מונטג אף כינה את פרס כנאצי בכל מה שקשור לחינוך החרדי פרס הגיב כי יגיש נגד מונטג תביעת דיבה פרידמן אמר לפרס אתה במשפחה טובה גם אותנו כינו בעבר כגרמנים עוד אמר מונטג לריצרד כי לא עשה כלום מאז שקיבל לידיו את החינוך והרווחה וכי הוא ישמח עם ילך וניקח לקואליצה שני חברים אחרים
בהמשך הדיון חימם פרידמן את הגיזה באומרו כי חלוקת המנדי"ם נעשתה מבלי לכנס את ועדת ההקצאות תוך שחברי דגל עושים במנדי"ם כבתוך שלהם פרידמן נתן כמה דוגמאות לקיפוח אך מינגד שמוליק ומונטג השיבו מלחמה ואמרו כי פרידמן מטיח טענות שרק
פרידמן מצידו השיב למונטג כי אם החינוך החרדי היה באמת בראש מעיניו היה דואג שהמגרש ברחוב שחם 6 דונם היה ניתן למוסדות מקומיים ולא להביא ישיבה ספרדית מבית רבו ר' גבריאל יוסף לוי כאשר הציבור החרדי נמצא במצוקה כה גדולה.
נשלח ב-27/8/2009 21:16
עוד שמעתי מכמה גורמים כי ריצרד שוקל לפרוש מהקואליצה
נשלח ב-27/8/2009 22:50
פרידמן הוא חילוני?
אה, אני נזכר... הוא פעם היה חרדי
אפילו שר כ"כ יפה בחתונות......
נשלח ב-27/8/2009 23:28
אף שתומך מונטג מושבע אני כידוע, אבל יש לי עליו מעט ביקורת. אחד מהדברים המוקממים ביותר הוא סיפור ה6 דונם אותם הוא סידר לראש ישיבתו המכונה גי"ל.. לאחר דיבורים וליחושים וע"מ לשמר לעצמו את המגרש הוחלט לפתוח במקום ישיבה ספרדית. ועל זה באה הזעקה הלזו הקדשנו ממיטב אדמותינו? וכי יתכן שבית שמש תהיה העיר החרדית היחידה שלא משקיעה מאמצים ומשאבים להבאת ישיבות גדולות (תרתי משמע) ע"מ לעבות את הציבור בני התורה? למי שאוזניו שמעו והפנימו הלא ראש העיר הספרדי הבטיח להביא ישיבה אשכנזית גדולה ומכובדת לעיר (שמלבד אור לישרים, אם...) שאין בה ישיבה גדולה? ולא חסר מוסדות שמוכנת לבוא, רק צריך לסדר את הנדוניה מסביב לשולחן. ותאמינו שזה אפשרי לו רק רצו, ולא רק לשמור על אינטרסים כלכליים של ישיבות בערים אחרות.. וזאת חוצפה של מונטג...
נשלח ב-28/8/2009 08:19
ואיפה ראש העיר בכל הסיפור?
ברור,
מונטג וגרינברג מנהלים את העיר
ראש העיר לא מוביל הוא נגרר...
וכמובן היה ברור,
לא לפי מינהל תקין.
נשלח ב-28/8/2009 11:52
מיסטר פרידמן טועה ומטעה.
6 הדונם בנחל שחם ניתן לבאר התורה עוד בימיו של וקנין ועוד קודם לכך שמונטג כלל היה חבר עיריה, כך שהשקר הזה כאילו מונטג מסדר או סידר לעמותה הקשורה אליו זה שקר, שדרך אגב אפשר לבדוק במסמכים.
הצורה הזאת שפרידמן חושב שהוא יכול להטיח בציבור החרדי בשביל שהוא יקבל עוד קצת מעמד מראה עד כמה הבחורצי'ק לא מפוקס. הוא מוכן לזרוק את כל מה שהתורה אומרת ולהזיק למוסדות שקיבלו גם אם כל מה שהוא רוצה להראות שהוא יכול לעשות משהו.
ת'אמת הכלבים נובחים והשיירה עוברת.
אולי הוא ירויח שבמכתבים למערכת יופיע השם פרידמן, לא בטוח אבל אולי.
נשלח ב-28/8/2009 15:39
שלום לכל החברים
1. מעולם לא אמרתי שמונטג סידר את המגרש ל'גיל' כל זה הזיותיו של מקוה.
2. עניי עירך קודמים לכל העמותות שבאו מחוץ לעיר ולכן עקב המחסור החמור בשטחי ציבור צריכה העיריה להפקיע את הקרקעות הללו לטובת תתי"ם שלנו כאן בעיר הדבר לא נעשה ואותם שרוממות ק-ל בגרונם על המחסור החמור מחד לא עושים את הדבר המתבקש מאיליו, גם אם לא מפקיעים לכל הפחות יכלו להעביר לשם באופן זמני את עיר הקראונים שליד המרכז המסחרי כדי שתתאפשר שם בניית שלוש מבנים למוסדות ע"י משרד החינוך (השטח מיועד לכך) כרגע עקב חוסר חשיבה אין מקום להעביר את המוסדות וממילא הבניה תתעקב והמחסור ילך ויגבר, אבל ככה זה כשאין מישהו רציני שינהל את העניין.
דרך אגב עניי עירך קודמים זוהי דרכה של תורה ואילו חבריך קודמים לא נאמר.
3. תנועת טוב כואבת את המצב בו חולקו מנדי"ם מבלי לכנס את ועדת ההקצאות קודם לכן, מי שרוצה לנהוג ביושר והגינות היה מקבל את ההחלטות בין כל חברי הועדה מי שלא עשה כן שלא יבוא בתלונות על כי הוא מותקף (עובדה היא כי גם דירנפלד וינר וארנריך גם חושבים כך )
4. כל המוסדות הבאים לא קיבלו מנדי"ם למרות המחסור החמור בהם הם נמצאים(ומכלל לאו אתה שומע הן) ישיבת מאורות (6 שנים בשכירות עם סמל מוסד) מגן אבות (18 כיתות חסירות) תורת חסד, תורת שלום, דרכי נועם, תורת משה,ועוד, התירוץ כי בלי סמל מוסד אי אפשר לקבל אינו נכון כי עד להשנה הנוכחית קיבלו כיתות גם כשלא היה סמל מוסד זו עובדה.
נשלח ב-28/8/2009 16:08
יש_כבוד כתב:
בהמשך הדיון חימם פרידמן את הגיזה באומרו כי חלוקת המנדי"ם נעשתה מבלי לכנס את ועדת ההקצאות תוך שחברי דגל עושים במנדי"ם כבתוך שלהם פרידמן נתן כמה דוגמאות לקיפוח אך מינגד שמוליק ומונטג השיבו מלחמה ואמרו כי פרידמן מטיח טענות שרק
פרידמן מצידו השיב למונטג כי אם החינוך החרדי היה באמת בראש מעיניו היה דואג שהמגרש ברחוב שחם 6 דונם היה ניתן למוסדות מקומיים ולא להביא ישיבה ספרדית מבית רבו ר' גבריאל יוסף לוי כאשר הציבור החרדי נמצא במצוקה כה גדולה.
את כל זה כתב אחד מהתומכים שלך, מיסטר יש כבוד לא הומצא על ידי אף שמאוד היית רוצה שיומצא על ידי.
עניי עירך קודמים!! הופ'ה אני רואה שקראת עלון או שנים! תסלח לי אולי תראה לי מקור לכך על חלוקת כיתות! מה מדובר כאן בצדקה? האם נציג ממשלתי אמור להתיחס לבקשות כצדקה או עפ"י אמות מידה אחרות ? דרך אגב כל ההלכה של עניי עירך קודמים נאמר אך ורק היכן שעומדים בפניך שני עניים שוים ערך, מי סיפר לל שכולם שווה ערך? אולי העובדה שמגן אבות קיבלו שני בנינים!! + כיתות גן בנויים במקומות שונים זה סיבה להעדיף אחרים שלא קיבלו אף פעם?????????? חשבת פעם על שיקולים כאלה או שהשיקול היחיד שמנחה אותך הוא הכתבה בעיתון של יום שישי או חמישי??
אל תספר לנו סיפורים על דירנפלד ואנרייך, אני דיברתי עם אחד מהם! יש להם טענות ספציפיות כמו שיש לכל אחד שקשור למוסד זה או אחר.
היום אתה משתמש בהם כביכול לטענות המגוחכות שהצגת מחר תתקיף אותם על דברים אחרים.
כל המוסדות שהזכרת למעט "מאורות" שפתאום נהפכת להם לפה, ולמעט "מגן אבות" שכבר הסברתי למה לא קיבלו, הם מוסדות חדשים שלחקלם יש מבנה ארעי ולחלקם מבנה קבוע. המוסדות שקיבלו כמעט כולם מוסדות שאין להם בנין והתחליף הארעי שלהם נעשה על ידם.
אם היית טוען טענות נכונות ואמיתיות מילא, אבל אתה מרבה להשמיץ בלי כל קשר וזה נראה שאתה מחפש לשרוף את המועדון בשביל עוד איזה כותרת או מכתב למערכת. חבל...... לך תלמד מג'קי עוד כמה דברים.
ודרך אגב, הייתי ממליץ לך בחודש אלול לפחות לשאול רבנים לפני שאתה עושה עליהום על מוסדות ומסתכן במ"ש הרמב"ם שהמוסר מרים יד בתורת משה. "מוסר" דרך אגב הוא לאו דווקא אחד שמלשין גם אחד שגורם נזק לממון חבירו על ידי זה שמרים צעקות יש לו דין מוסר ממון חבירו. סתם נקודה קטנה למחשבה!
נשלח ב-30/8/2009 08:17
תגיד מקוה אתה באמת חושב
1. ש... בלי מאה סימני שאלה או אלף סימני קריאה, לא יבינו את טענותיך?
2. ש... בלי להשמיץ א יבינו את טענותיך?
ההשמצות וסימני הקריאה והשאלה (ע"ע פעשקעווילים) הם מרעותיו החולות של הציבור החרדי, יאללה תתבגר ותנסה להתעלות על עצמך, ולנהל דיון עינייני ולא מתלהם.
נשלח ב-30/8/2009 09:00
יישר כח לפרס ופרידמן .
הנושא של הבית קברות עבר כל גבול .
מי אמר שזה מגיע לדושינסקי ולא למתמידים או תולדות אברהם יצחק או תולדות אהרון ? פשוט לקחת קרקע ולגזול אותה מהציבור כולו .
עכשיו הבנתי בסטמאר לא לומדים דף יומי כי זה תקנה של "אגודה " אחרת אולי היו נזכרים באלול שהתוה"ק הקפידה על חצי טפח קרקע .
הקושיה היא על מונטג הרי גם אם הוא לומד עכשיו דף יומי עקב עיסוקיו הרבים למען הכלל והפרט הרי שבתור נושא דגל התורה הוא אמור לשרוק קצות ונתיבות ישר והפוך . אין שם אפעס משהו לגבי גזל וחמס ?
נשלח ב-30/8/2009 09:10
כהכרת טובה על כך שלא צריך לדאוג לתקצב אותם, ראש העיר מוכן להתעלם ממחטפים כאלה מצידם.
נשלח ב-30/8/2009 09:59
פיינרך זה לא עובד ככה . אפילו שמאבוטבול לא מתקצב הוא לא יכול להרשוןת מול גזל קרקע מי קבע שזה דוקא לחוג מתבדל מסויים ולא למשנהו ?
נשלח ב-30/8/2009 10:03
אז ש"משנהו" גם יגזול - "כל דאלים גבר" מסתבר עובד יפה בבית שמש, ובא לציון גואל.
נשלח ב-30/8/2009 14:51
דל,
אני לא מבין על איזה דת אתה מדבר כל הזמן על התורה או על הברית החדשה, אני פשוט לא מכיר את התורה שאתה מכיר.
מחשבות!!!!!! מה קרה???????? זה הדרך שלך לענות על ההערות שלי להתקיף את ה !!!!!!!! ואת ה ?????????? תענה פעם אחת לענין במקום לפטפט על כך שלחרדים יש !!!!!!!
נשלח ב-30/8/2009 17:36
מקוה , רחמנות עליך בתיכון לא למדת גמרא ועכשיו שנשרפת אתה עוסק בעסקנות כמו גפרור עקום .
אני לא מדבר על אוון-גליון ( יהודי יר"ש לא קורא לתועבה הזו בשם הגויים בבכדי לא להסכים ח"ו להודאה בטעותם . אבל בעצם מה לך וליר"ש ? ) אלא על הלכות ברורות ויסודיות לא גוזלים קרקע !
נכון קצת יותר קשה ללמוד בבא בתרא ולמצוא איזה מנחת יצחק שהודפס אחרי הסתקלות המחבר בנושא הלל ביו"ט של יום העצמאות .
אבל כאן זה ביעא בכותח - אסור לגזול , אסור לקנות חזקה על קרקע שאינה שלך ואסור גם נעבך לשקר .
נשלח ב-30/8/2009 17:43
מי גזל קרקע? מתארגנת קבוצה לרכישה!!
לקנות זה גם גזל? אולי אתה חושב שהכל שייך לך? חבובצ'יק על מי אתה עובד כשאתה מטיח האשמות חסרות שחר, בסיס, וטיפשיות כאלה? עלי בוודאי שלא, ולא נראה לי שאתה עושה רושם אפי' על החברים שלך החרדיים אז חבל על המאמץ.
בפעם הבאה כשאתה מגיע עם טענה כביכול לימודית תפוס שיחה קודם עם הרב י. פ חברך