בית פורומים בית שמש

"רצח" בבית שמש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/9/2009 12:57 לינק ישיר 
"רצח" בבית שמש

הודעה שקיבלתי להעביר לידיעת משתתפי הפורום מאיש חביב ונחמד המתגורר בשכונתינו והביע שאת נפש ממה שקורה בביצה המקומית וז"ל :

לפני מספר דקות קיבלתי טלפון מאחד מחשובי האברכים בשכונה אשר הודיע לי באופן דרמטי כי "בימים אלו מתבצע רצח בבית שמש " וזה ציטוט מדויק מפיו .
נדהמתי וכשבררתי במה הענין נתברר כי אחד מתושבי השכונה משפחה חרדית שילדיה לומדים בחיידר של סגן ראש עירנו האהוב והנחמד שמוליק היקר אשר לא נתקבלה ביתו לבית יעקב "מגן אבות" ברמה ב' כפי הידוע ונתבקשתי לפעול על מנת לעזור למשפחה באופן מיידי וזאת בשל קירבתי וחביבותי בפני הרב סיימון  על מנת לחלץ את הילדה מההשפלה הנוראית ומכך שהיא נמצאת בביתה ללא מסגרת .לאחר התעמקות נוספת עניתי מיד ואמרתי ומדוע שלא תנסה לעזור למשפחה על ידי הכנסתה למוסד בית יעקב המקומי היא על פי חוק מחויייבת לקבלה בשל השתייכותה למסגרת החינוך העצמאי ובשל כך מקבלת מימון מלא עבור הענין ומחיובת על פי דין הן ממלכתי והן תורני לקבל כל מי שרוצה לעלות ולהתעלות בתורה ויראת שמים ובביתה נשמרים אורח החיים המתאים .אמר לי אותו האברך כי שמוליק כבר מנסה מזה חודשים לעזור להם להתקבל למגן אבות . זו אינה תשובה עניתי כי למגן אבות הן בשל העובדה שאינו מוסד מקומי והן בשל העובדה שהינו מוכר שאינו רשמי אינו מחויב בדבר בעוד החינוך העצמאי מחויב ולו בגלל זה שהילדים האחרים לומדים במוסדות חרדים ואינם לומדים במוסד שלו(של הרב סיימון י.כ.) 
וכעת הבן שואל : 
א. מדוע אין לממונה על תחום החינוך החרדי האפשרות לאכוף את החוק על המוסד המקומי ?
ב. מדוע הוא אפילו לא מנסה לעזור למשפחה להתקבל למוסד הקרוב למקום מגוריה ומנסה להכניסה למקום מרוחק זאת ועוד שבכל כוחו שומר על אותה משפחה אצלו במוסד הבנים .
לא מוצא חן ואין לך כח התכבד ואכוף את החוק או פתח מתחרה ותיישם את יכולותיך תן מבנה ואפשר לילדה לקבל חינוך טוב.
ואולי הכל בגלל שהוא הצביע לג' והוא מגיע מגלות אירופה המזרחית ??????

עד כאן דברי האדם שפנה אלי לכתוב את דבריו בשל חוסר יכולתו לכתוב בפורום 

ואני מוסיף:

"אנשי טוב אולי לא יודעים מי הם הרבנים שלהם אבל אנשי ג' פשוט מצפצפים על רבניהם ואיני יודע מי טוב ממי? "

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2009 15:44 לינק ישיר 

תיקח שני אימודיום לפני השינה ועד הבוקר זה יעבור לך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2009 18:33 לינק ישיר 

הלוואי שכל הרציחות יהפכו לרציחות כאלה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2009 18:43 לינק ישיר 

אולי תסביר לנו מדוע הרב סיימון לא מעוניין לקבל אותם אם אין איתם שום בעיה זה לא הקנאים מב' זהמגן אבות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2009 19:06 לינק ישיר 

יש כבוד

הוספת בסוף דבריך טענה ואני מצטט

"אנשי טוב אולי לא יודעים מי הם הרבנים שלהם אבל אנשי ג' פשוט מצפצפים על רבניהם ואיני יודע מי טוב ממי? "

עברתי על כל מה שכתבת  ולא מצאתי במילה אחת רבנים שהורו לבי"ס מסויים לקבל את התלמידה הזאת, כן מצאתי את העובדה שלטענתך החוק מחייב!

עכשיו שגמרת לשאול את השאלה שלך, שאלתי היא, אולי אתה סובר שאם החוק מחייב אז הרבנים מחייבים? כי אחרת אני פשוט לא מבין מה זה הסיומת המצחיקה הזאת!

מחשבות, אולי אתה יכול לעזור כאן ליהודי במצוקה?

אנשי טוב, אולי תואילו לגלות לנו מי הם הרבנים שלכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2009 19:06 לינק ישיר 

ישנם אנשים שחושבים שמגן אבות אמור לקבל כל מי שלא יתקבל במקום אחר.
אז נכון הוא שבמגן אבות לא מקבלים לפי עובי הגרביים של האמא,
אבל זה לא אומר שכל מי שלא יתקבל לחיידר זה או אחר מתקבל אוטומטית למגן אבות.

יכולות להיות כמה סיבות בין היתר...
1. אין מקום.
2. הילדים לא מתאימים.
3. הרב סיימון ממעט מאוד לקבל משפחות ישראליות ובמיחד אלו שלא יתקבלו במקומות אחרים, כי מנסיון היו איתם לא מעט בעיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2009 19:16 לינק ישיר 

מחשבות,

לחצתי על לחצן המצוקה של יש כבוד והנה אני רואה שהגעת אבל לא עזרת למסכן. תעזור לו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2009 19:24 לינק ישיר 

לא הבנתי מה המקום לציניות שלך ישנה משפחה יכול להיות שהם שכנים שלך שעומדים חסרי אונים ללא מוסד מחנך לילד שלהם, מה כאן מצחיק?
לעצם העניין אני עוזר ועזרתי להרבה משפחות להיכנס למגן אבות ואם אוכל לעזור גם במקרה זה אשמח לסייע, רק אמרתי שלסירוב של הרב סיימון יכולות להיות הרבה סיבות.

תנועת טוב מייצגת את החרדים השפויים ונלחמת בקנאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2009 20:03 לינק ישיר 

מקוה
את הלינק הזה פתח חבר שנתתי לו אפשרות חד פעמית ולכן לא יהיה מי שיענה לך
צר לי

מה שיפה איתך שכאן אתה נהנה לרדת לאותו אחד שכתב לחיים
ואילו כאשר אתה צריך להיות בוש גם אתה נהנה מזה שאף אחד לא יורד לחייך ודובר איתך באופן עיניני

ובמה דברים אמורים אתמול הביא לנו פום מראי מקומות שהנה סוף סוף התכתבת בלימוד עם יעבץ בפורום בחדרי והנה שם שאל אותך יעבץ מה הם מקורותיך למה שאמרת לו  שם בלינק

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2680760&forum_id=771

ולא השבת עד כה אז אולי לפחות בלימוד תהיה קצת רציני ותענה כששואלים אותך אם יש לך מקור אז תלמד אותנו ואם אינך יודע אז חזור בכך סוף סוף יש לנו דו שיח  בינך ליעבץ אז יאלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2009 20:42 לינק ישיר 

אז בוא ואענה לך לך אחת לאחת.

קודם כל מחשבות, חזור ותקרא את מה שכתבתי ביחס למה שכתב יש כבוד בראשית האשכול, ותראה שלא הבנת מה כתבתי בהודעתי השניה שתעזור לו להסביר היכן הרבנים של ג' הורו לקבל את הילדה הזאת. על זה הייתי ציני ותו לא. אנא בדוק שוב את דבריך ותראה שטעית.

יש כבוד.

בא ואסביר לך, כשעניתי ליעבץ על שאלתו בחדרי חרדים לא התכוונתי שפום יעשה מזה מטעמים ויראה שהנה החוזר בשאלה מדבר בלימוד. מעולם לא אמרתי שהוא לא שנה אני רק הוספתי שהוא גם פירש, לעצם שאלתו אני אענה לו כאן.

המקור הוא אכן לא המשנה במסכת במכות אלא משמעות דברי הראשונים בפ"ב דמכות בסוגיא דקרוב למזיד.

אבל לעצם הנושא השאלה היא כלל לא מתחילה, משום שלהשאיר ילד במכונית זה אפי' לא גרמא, כי עצם הכנסת הילד למכונית אין בו בעיה הבעיה היא אי הוצאת הילד וכיון שכך זה אפי' לא גרמא ולכן כל השאלה כלל וכלל לא מתחילה ואין בזה משום גלות כלל.

הסיבה שבכלל עניתי לו היא משום שמדבריו היה במשמעות שהשאלה אם מגיע כלא לאחד שהשאיר את ילדו במכונית קשורה לנושא אם יש בכזה מקרה חובה ללכת לגלות, כאילו שהנושא של גלות מחייבת בזמנינו אנו כלא. וזה דבר שא"א לסבול מכיון שאין כל קשר בין דיני הגלות לכלא של במדינה כביכול, הדתי לאומי שהפכו את המדינה למדינה קדושה דוגלת בכך שכלא צריך להיות עם דינים ושכביכול דיני התורה וחוקי המדינה הם אותו דבר ולכן התקפתי אותו שלא כדרכי.

אני לא מתכוון להכנס לפולמוס בנושא הלכתי עם יעבץ ולכן עד כאן מילותיי בנושא הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2009 20:48 לינק ישיר 

חברה , לא נראה לכם שהכותרת קצת מוגזמת ? לא כל דבר זה רצח!!!
ולפי דעתי כל מנהל מוסד רשאי להחליט את מי מתאים ללמוד אצלו ומי לא...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/9/2009 20:59 לינק ישיר 

מקוה,
א. אכן לא ראיתי את תגובתך הקודמת, ואכן טעיתי.
ב. אם כבר על רבנים, אז ידוע מקרהו של א.פ ממשכנות יעקב שילדתו לא התקבלה לבית יעקב של גב' גינזבורג אע"פ הרב גולדשטיין חזר וביקש כמעט התחנו שתקבל, רק לאחר שהוא איים שהוא יוציא מכתב בו הוא יסיר את אחריותו מבית יעקב הנ"ל ניאותה גב' גינזבורג לקבל את הילדה תוך שהיא מתנה זאת באי אלו תנאים.
ג. לא חושב שקצת הגזמת? גם אם נלך לשיטתך שהרב יעבץ הפך לדת"ל האם אסור לדבר עימו בלימוד? האם יש גדול בתורה שנוהג כך?

תנועת טוב מייצגת את החרדים השפויים ונלחמת בקנאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2009 21:35 לינק ישיר 

שמעתי שמקוה הגיב מה שהגיב אז לידיעתך חלק נכבד מרבני השכונה היו מעורבים בענין לפי טענת שמוליק נתנו הוראה להכניסה לבית יעקב אך מדוע שגב' וייס תקבל על עצמה את חינוך הבת אפשר לזרוק למגן אבות הבעלבתים הללו יקחו כל דבר גם אם הוא לא מתאים .

אז כן מקווה חשוב שתדע בידו של סגן רה"ע לבצע על פי חוק כי לרבנים ממילא אין כל יכולת השפעה על אף אחד מנושאי המשרות כאן בעיר
לא רציתי לפגוע ברבנים ולכן לא אפרט במי מדובר .....

ואני חוזר וחותם אולי לאנשי וב לא ידוע מי הם רבניהם אבל אנשי דגל התורה ממילא לא נשמעים לרבניהם

לידיעתך מקוה
אני אישית הייתי מעורב במספר מקרים בהם ציפצפו מס' מנהלי מוסדות על דברי מרן הגראי"ל שטיינמן שליט"א ורק התערבות של גורמי החוק (כמו במקרה האחרון בפתח תקווה) הענין הסתיים אז אולי כדאי שלפחות בימים אלו של אלול  שתפשפש בחברך רבותיך ומנהיגך.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2009 22:36 לינק ישיר 

מקוה הראש שלך כ"כ עקום שבאמת אפילו בנאי זקן לא יכול ליישר אותו.

אני עשיתי מטעמים? אני צריך להביא ראיה שהרב יעבץ לומד? תאמין לי את מה שהוא שכח מה אתה עוד לא למדת (והוא לא שוכח כמעט כלום)

פשוט נהנתי לראות אתכם בדיאלוג וזו היתה כל כוונתי ולא יותר מזה במאומה!
אבל בפלנטה שאתה חי בה מכל דבר עושים מטעמים, שיבושם לכם.

תוקן על ידי פום_פאקערט ב- 02/09/2009 22:34:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2009 10:38 לינק ישיר 

לידיעתכם
סגן ראש העיר והממונה על החינוך החרדי בעיריה ומי שבסמכותו לפתור בעיות מעין אלו טרם הצליח להתגבר על הגברת המכובדת היושבת בראש מוסד החינוך העצמאי ברחוב נחל גילה לשם הילדה יכולה להכנס על פי כל דין תורה ובוודאי על פי חוק (אגב הרבנים הרימו כבר ידים מהגברת הנ"ל)

שמוליק היקר
הייתי שמח לראות תמונות מתוך הפעילות הזו כשזו תצליח להכניס את הילדה האומללה לבית הספר ולא מתוך המתנפחים ופתיחת חנויות בשר ברביקיו בהצלה וכד' 

למי שטרם הבין הילדה עדיין בבית.

תוקן על ידי יש_כבוד ב- 10/09/2009 10:36:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2009 14:43 לינק ישיר 

מקפיץ את האשכול

טרם נמצא פתרון לילדה היא בבית וסגן ראש העיר הממונה טרם הפעיל את סמכותו ....
זה פשוט כי הוא היה עסוק בפתיחות של כמה חנויות ואכילת טובין וטופינים.....

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > "רצח" בבית שמש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext