| נשלח ב-15/9/2009 17:05 |
|
| |
קודם אני רוצה להזכיר אולי נשכחות.
תקופה לא ארוכה לפני הבחירות האחרונות לרשויות המקומיות ובכללם לראשות עיריית בית שמש, עשה ראש העיר הקודם מר דניאל ועקנין מספר צעדים תמוהים
בין הדברים שהוא עשה היה המקרה הבא.
בסמוך לשכונת הערשי פרידמאן בסוף רחוב הרצוג שהיא לכל היודע שכונה חרדית למהדרין קיים שטח ציבורי לבנייתם של מוסדות ציבור לתושבי העיר.
כל בר דעת מבין שסמוך לשכונה חרדית שטחי הציבור מיועדים לאוכלוסיה המתגוררת בסמוך לו!
רק אדם אחד לא הבין זאת,בעצם כנראה דבר כזה גם הוא הבין. אבל כשהיה צריך להחלךיט בעניין לא עמד שיקול עניני לנגד עיניואלא מטרה אחת היה לו והיא שהיות והיה זה תקופת הבחירות השתמש במתן השטח הזה למוסדות שעלי תורה שאינם נמנים אם הציבור החרדי, כדי לנסות לאחד את כל הציבור שאינו חרדי במטרה למנוע מהגוש החרדי שלצערו הרב לא עזרו לו כל מעלליו והם נצחו את הבחירות בכל אופן
בפועל מה שקרה הוא שבניין אחד כבר נבנה ואוכלס ע"י אותם אנשים וכשבתוכנית אמור להיבנות בניין נוסף בסמוך לו והוא גם עבורם, על אפם וחמתם של תושבי השכונה החרדים שהודיעו שילחמו כנגד מזימה זו בכל כוחם.
היום בשעות הצהרייםהגיע טרקטור להתחיל להכשיר את השטח לבניית הבניין השני ואז באו כמה עשרות מתושבי השכונה ועצרו את הטרקטור ולא נתנו לו לעשות את מלאכתו.
מסקנת הדברים
לכל אלה שירקדו על הסיפור הזה כמטרה לנגוח את הציבור החרדי
לאור העובדות דלעיל כנראה את הפרובקציות יש עוד אנשים שעושים חוץ מהחרדים!
תוקן על ידי מבט ב- 15/09/2009 17:52:50
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2009 22:53 |
|
| |
חדש ,
לכל סיפור יש שני צדדים בא נתחיל בכך שזה שטח פתוח ליד הערשי פרידמן אך גם ליד שיינפלד ובעצם נופי אביב מקומות ריכוז מובהקים של הציבור הד"ל . זה לא המקרה של אולם הספורט ברמת הקנאים שהפך לבית מדרש של בעלזא ולמרות גזל הציבור שכרוך בעניין ( מה בית מדרש צריך סלים ,פרקט , לוחות תוצאות , טריבונות וכו' בעלות של קרוב למליון ש"ח ? ) כולם שותקים כי ברור שזוהי שכונה חרדית ואיש לא ישחק שם כדורסל .
כאן יש שטח של מינהל מקרעי ישראל שפתוח לציבור זכותה של העירייה ואף חובתה לתת אותו למוסד הזקוק ביותר לקרקע .
השנאה לציבור הדת"ל אינה יכולה לעקור אות אחת מהתורה ובוודאי לא להתיר גזל וחמס . מי משעכב שם בניה יתן את הדין ולא יעזור לו ההיתר דרב הונא .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2009 08:27 |
|
| |
דל רמבש , הנך חכם במיוחד.
צריך להעניק שטח למוסד הזקוק ביותר לקרקע ,כלשונך.
אז נתחיל , לך לרחוב שפת אמת וראה כיצד לומדות שם תלמידות בתנאים מחפירים
כיצד בתי ספר ותלמודי תורה לומדים בדירות ,ואני מאמינה שאחרים ידעו טוב ממני לנקב בשמות.
אז קדימה ,עזר לנו לבצע צדק באותם מוסדות המופלים לרעה
תודה ובהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2009 09:55 |
|
| |
צד תמוה נוסף של דני ועקנין - להביא תושבים חרדים לתוככי עיר חילונית-מסורתית לפני כשני עשורים...
הוא כנראה מחבב תמהיל אוכלוסיות. נאיבי, חשב כנראה שהציבור שהוא פתח לפניו שערי עירו, יכיר לו טובה בצורה של מנדט ממושך...
תוקן על ידי פיינרך ב- 16/09/2009 9:51:50
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2009 16:22 |
|
| |
לי נראה שהצדק עם דל רמבש, מי שחדר לשטח של הדלי"ם הם החרדים, ממול גרים דלי"ם שיינפלד ונופי אביב צמודים למתחם, אין כל סיבה שהשטח יוקצב לחרדים, יש שטחים וראש העיר מקצה, הוא לא נתן להם שטחים בחפציבה ולא במתחם הנמצא בשכונה חרדית אלא בשטח הצמוד לשכונות דליו"ת ותיקות, אם החרדים צריכים שטחים שיבקשו מנציגי הציבור לא לפעול להקצאת שטחים לאלו שאינם מצביעים בבחירות לעיריה, ואז יהיו להם שטחים.
אני חרדי הצבעתי ג', ואתם יכולים לקרוא לי בשמות אך זה לא משנה את האמת
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2009 18:53 |
|
| |
קול,
אם אין לך עבודה ג'קי ישמח מאוד אם תוכל להצטרף אל המפד"ל.
כתיבה וחתימה טובה
|
|
| נשלח ב-16/9/2009 21:47 |
|
| |
קול, חדש, ומי שבינהם. לא חשבתי להתערב באשכול הזה, אבל מעט עובדות לא יזיקו.
המגרש נשוא האשכול הינו שטח שהופקע מחברת רסידו לצורך בניית מוסדות ציבוריים (שטח חום כהגדרתו). חברת רסידו אולי רצו למכור לצרפתים ואנשים אמידים, ולכן גם בנו את הקניון, (היה אדם ששכנע אותם שזה הדבר הנכון שיביא קונים, מזל שהוא נבעט), אבל בתכלס חברת רסידו מכרו לחרדים! החרדים לא פלשו או השתלטו, הם קנו דרך פרסום שחברת רסידו הזמינה, שילמו למשווקים מטעם רסידו, ורסידו מעולם לא בכתה שהגיעו חרדים.. השטח שהופקע לצרכים ציבורים מטבע הדברים אמור לשרת את התושבים שקנו את הדירות באיזור, ואף שילמו על המגרש בכסף הגלום בדירה.
שיינפלד כשבנה את שכונתו, גם הפקיע שטחים חומים. השטח הענק עומד שומם ומעלה קוצים ודרדרים. כולם מוזמנים לסיור בצד הימני של שדרות הרצוג לכיוון העיר. שטח ענק ענק של כמה עשרות דונם שעומד שומם והגדרתו חום. רוצים לבנות שם קאנטרי ומגרשי ספורט. כשזה יקרה ראש העיר יהיה שוב דני..
נותר אולי טענה אחת, שרמת נריה הייתה אמורה לאכלס כמה מאות משפחות ולהם יש גם זכויות בשטח החום. ואני שואל את חברי המלומדים, ציפור ביד או שניים בחלון מי עדיף? לי בונים קודם למי שמאכלס כבר או למי שיאוכלס? (והאמת מאחורי הסיפור, האם בונים בית ספר על חשבון משרד החינוך וילדי העיר, כדי לקדם מכירות של מגזר מסויים? ויותר מזה של אינטרסנט מאוד מסויים??).
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2009 11:38 |
|
| |
שלוימה (מקוה)
יש לי עבודה ב"ה ואיני מחפש לרעות את אמונתי בשדה זרים, אבל העדר תגובה עניינית מוכיחה כי אני צודק.
דולה
ממתי שטחים מופקעים מוקצים לתושבי המגרש, שטחים מוקצים עפ"י החלטות ושיקולי הרשות המקומית.
אם רסידו מכרה לחרדים וכו' וכו' ויש לתושבים טענות שיפנו לרסידו לא לעיריה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2009 14:06 |
|
| |
| קול_מהרמה כתב: |  | |
שלוימה (מקוה)
יש לי עבודה ב"ה ואיני מחפש לרעות את אמונתי בשדה זרים, אבל העדר תגובה עניינית מוכיחה כי אני צודק.
דולה
ממתי שטחים מופקעים מוקצים לתושבי המגרש, שטחים מוקצים עפ"י החלטות ושיקולי הרשות המקומית.
אם רסידו מכרה לחרדים וכו' וכו' ויש לתושבים טענות שיפנו לרסידו לא לעיריה.
|
|
קול, מידיעה מבוססת אתה טועה באאוטינג שלך.
שטחים מופקעים אכן מוקצים לפי שיקולי הרשות, ולכן אין בעיה שבנות חיל או בית ספר חרדי אחר ישכון בבטחה בבניין שיבנה, הטענה היא נגד שיקולי הרשות או אנשים ברשות הקודמת שניצלו ומנצלים שטח עירוני לקידום מכירות של פרוייקט שנכשל ובגדול..
כל טענות רמת בית שמש א' נגד שפה ותרבויות וכדומה שוים לטענות של תושבי השכונה הזאת..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2009 03:33 |
|
| |
אין טעות, עובדה שהוא לא מכחיש.
הטענות כנגד שפות ותרבויות במקומם עומדים ועם קצת סבלנות כל הבית ספר יעבור לחרדים, אבל מה לעשות שבבית שמש חושבים שעל כל דבר צריך לעשות מהומות.
לעומת זאת הדלי"ם היו ברח' הסמוכים לפני שהחרדים הגיעו לנהר הירדן.
וחוץ מזה, לפי ההגיון שלך מה עושה מגן אבות בב' וכן תיכון וינגרטן, למה לא נתנו להם בניינים בא'
כי ככה זה עובד, אין קשר בין מיקום המוסד ללומדים בו.
|
|
|
|
|