הוא בקושי חצה את ה30, אבל מה שהוא הספיק בחייו, איפה שהוא עומד במעמדו היום גם אנשים בגיל ורזומה כמו יהושע פולק לא הגיעו לאן שהמונטג הזה כבר הספיק..
הוא התחיל בניהול והקמת הגמ"ח המרכזי, (אני מאמין שבישיבה הוא כבר ניכר במעלליו), סייע ובעצם הקים את חניכי הישיבות של הרב פערלשטיין ונקרא אל הדגל בהיותו בן 25. את הרוטציה הוא לא נתן אבל כבר אז הסתמן כאדם שדוהר ומפלס את דרכו למעלה. כאדם שלא רואה ממטר אחרי שסימן את המטרה. ויצויין כי לשיטתו המטרה היא עזרה לציבור, אבל בציבוריות, פחות בפרטיות. לאחר הקדנציה הראשונה חטף זעזוע אבל התאושש אחרי מינוי ליו"ר ועדת משנה לתכנון ובניה. מינוי שבא לו בטיימינג הכי מוצלח מבחינתו. מוצלח גם בגלל ואולי במיוחד כי בציבור הכללי והארצי שררה התחושה כי מונטג נלחם על ראשו האישי לטובת כל הציבור החרדי. המינוי כחבר ועדת הדיור של דגל התורה שידרגה אותו בפרמטרים הפנימיים של המפלגה. אבל אתמול הוא עשה את הפוליטיקה המוצלחת מבחינתו כאשר השיג את המינוי הניכסף להיות חבר ועדת תיכנון מחוזית.. רק לשם השוואה, יהושע פולק ניסה ומנסה, ועדיין לא שם..
מונטג היום בן 31, איפה הוא יהיה בעוד...??
בקצב הזה הבולדוזר יגיע רחוק.
אבל מיד יהיו שיקפצו ויגידו שכל זה לא שווה למונטג ללא שינויי בגישתו לפרט. יש לי הרבה שאומרים לי שמונטג אם הוא שואף להיות ראש עיר הוא יכול לקפוץ כי השטח שייך לגרינברג הידוע ביחסי הציבור המעולים שלו והאמת שהם צודקים. אבל מונטג אמר לא פעם ולא פעמיים שהוא עוסק בדברים ציבוריים דחופים וגדולים ופחות בתחום הנצרך לפרט. אבל האיש שניסה לתפוס אותו בטלפון והתעצבן שהוא לא ענה, מספר לחברים בכולל ולבית כנסת על האדם היהיר שיושב בהנדסה ולא מוכן לעזור לו בחריגת הבניה שלו. בפעם הבאה שקבוצת החברים האלו פוגשים בו באיזה אירוע הם משוכנעים שמונטג הוא דל-גאה שלא רואה אחרים מלבד מי שיכול לעזור לו באינטרסים. זה נכון במישור המקומי. בהחלט יש צורך בריענון יחסי האנוש.
אבל מבחינה ציבורית וארצית האיש כבר גבוה מאוד. הוא העפיל לפסגות שהרבה חולמים להגיע לשם אחרי רזומה הרבה יותר עשירה וארוכת טווח. לאדם מבני ברק או רכסים או תפרח שמחתן ילד או יהודי מירושלים שצריך עזרה בהרחבת דירה ברמות מונטג מצטייר כמושיע ובולדוזר.
אני מפרגן למונטג מכל הלב, כי כל אחד צריך להצטיין בתחומו. ואם הוא נמצא איפה שהוא נמצא הוא כנראה מוכשר ויכול לכך. רק נותר לעודד ולקוות שיעזור לציבור ולכלל בבעיותיו הגדולות..
בהצלחה!
תוקן על ידי דולה_ומשקה ב- 25/11/2009 01:11:26
נשלח ב-25/11/2009 02:56
"מברך רעהו בקול...."
יש סיבה לפתחית האשכול בעיתוי הנוכחי?
ברור לכל בר דעת שפתיחת דיון על אישיותו של משה מונטג ופועלו, תגרור אחריה גם השמצות של מתנגדיו.
אם מטרתך הייתה לפרגן לבן אדם, גש אליו ותפרגן לו... הרי כאן אתה יודע להיכן זה עלול להגיע...
או שמא הייתה כוונה נסתרת בפרסום, וזה בדיוק מה שאני רוצה להבין, מה מטרת הדיון באישיותו ופועלו של משה מונטג.
נשלח ב-25/11/2009 04:19
הוא כתב במפורש מדוע, אתה לא קראת?
נשלח ב-25/11/2009 08:52
מונטג מקומו בישיבה
נשלח ב-25/11/2009 10:09
פתיחת האשכול ברורה.
הכותב השאיר שאלה אחת פתוחה בהודעתו
עליה אתם נדרשים לענות בתבונה.
תשובתי הכנה: "בכלא"
נשלח ב-25/11/2009 10:36
נכון, היה צפוי שיהיו משמיצים והולכי רכיל.
לחלקם אני קורא 'קנאים' לחלקם אני קורא 'צרי עין' לחלקם אני סתם קורא בעלי הלקאה ויסורי מצפון שיש אנשים מוצלחים שהם חרדים בוגרי ישיבות ותורה שעדיין עם כל רום תפקידהם שומרים על ההשקפות והדרך בה הם חונכו.
למרננים על כלא ועוד, כבר הצעתי מזמן למי שיש בידו חומר/ראיות/הקלטות/שיירי מעטפות/המחאות/טישו וכל דבר מה שיועיל לחקירה, שירוץ היום למשטרה, אני מוכן לתת לו טרמפ עד הכניסה. סתם להשמיץ כל אחד יכול, והרי האנשים באשכולות הסמוכים ניסו עד מאוד להידבק לאמת הצרופה, עם הוכחות של שכנים וגידופים על רבנים. אז אנא מכם, תחסכו מעצמכם את הפיצול אישיות..
אני אישית חושב שאדם שמגיע לאן שמונטג הגיע, בפרט בעידן שכזה, נבדק היטב ע"י שולחיו וממוניו על יושר ונקיון כפיים. לא חסרים מושחתים במערכת והיום מעדיפים נקיון. מונטג מספיק מוכשר בשביל להבין שכגודל ההצלחה כך גודל הקנאות והמעקב אחרי כל צעד ושעל. (בטח מישהו מקנא פה בסקודה. חברי'ה זה עדיין לא וולבו V70, ומותר לבנאדם לנהוג).
פתיחת האשכול נועדה לפרגן, ובאמת לפרגן. במיוחד פה בין שלל הקנאים/שקרנים/חסרי יכולת פירגון. ניסיתי ללמד גם לאלו שמפרגנים אבל טוענים ליהירות להבין שיש גם צד שני. הבנאדם עסוק מעבר לכל מושג. זה לא קל להילחם על חפות מצד אחד, לספק סחורה למשרד השיכון מצד אחר, וגם להספיק את ועדת הדיור, את הגמ"ח המרכזי, את הועדה המחוזית, את הפוליטיקה הקטנה בפנים ובחוץ (ומי שצריך יודע), ובנוסף גם את חפציבה/רסידו/בבר אסולין/שלמה אייזנשטיין/קבוצת סילמן/הלל יעקובזון/גולובנציץ/ביג ועוד עשרות אנשים שהם יזמים או קבלנים בפועל/במיל'/בדימוס/או באופציה..
למי שבכה, פירגנתי לו כשפגשתיו אחרי המינוי..
נשלח ב-25/11/2009 10:42
אגב, שלמה היקר. דיון על אישיותו של אדם ציבורי, העמדתו למבחן עשיה, שקיפות ודיונים ציבוריים על פועלו של נציג ציבור זה הרי אחד הטענות של כל המפלגות ובעיקר שמענו על כך ממפלגת טוב שמאוד התחננה שנצביע עבורה כי יהיה שקיפות.
באמת אתה אמור לשמוח על אשכול שכזה, ואולי מקוה או מחשבות יפתחו אשכול על פועליו של אלי פרידמן. הוא התחייב לכך..
בקיצור, אין שום פסול בדיון ציבורי על שלוחי דרבנן ושלוחי דידן, ולהיפך..
נשלח ב-25/11/2009 12:20
דולה!
דיון ציבורי אודות אישיותו ופועלו של איש ציבור הוא אכן דבר מבורך ורצוי.
שאלתי הייתה לגבי העיתוי הנוכחי, מדוע דווקא כעת פתחת את הדיון?
האם קרה משהו מסויים עם הבן אדם?
או שמא ישנם כוונות נסתרות...
פרגון דביק במיוחד מעורר מייד אנטגטניזם, וחששתי שאולי דווקא זו הכוונה.
אציין שמבחינות מסויימות (מאוד...) הצגת את הדיון בצורה מאוזנת יחסית. במישור הפרטי ובמישור הציבורי וכו'.
את דעתי על הבן אדם אחסוך כעת, לפחות עד שיוברר לי סיבת הדיון.
נשלח ב-25/11/2009 12:27
העיתוי הוא פשוט, אולי משתתפי הפורום לא יודעים כי השבוע ביום שני התקיימה מליאה שבה אושרו שלל מינויים חדשים. מועצה דתית, ועוד. בין השאר מונטג קיבל מינוי מאוד גבוה, שזה חבר ועדה מחוזית...
כמו שכתבת, אני רשמתי גם את בעיותיו של מונטג, ואני חושב וכתבתי, שזאת בעיה שתפגע בו בסופו ובתחילתו של דבר. לא הסתרתי זאת. אבל בהחלט דעתי שבכל שלל החסרונות עדיין מאפיל העובדה שהוא מצליח להגיע לתחנות יפות מבחינתו..
אין פה שום טיימינג מיוחד. מלבד העובדה של המינוי הטרי..
תוקן על ידי דולה_ומשקה ב- 25/11/2009 12:38:29
נשלח ב-25/11/2009 12:33
" מאפיל העובדה שהוא מצליח להאפיל לתחנות יפות מבחינתו.. "
תקן שגיאות ניסוח וכתיב בבקשה
כיאה לחבר בוועדה המחוזית
נשלח ב-25/11/2009 12:47
מוישעאמס!
כאילו אתה מתכוון ש....?
נשלח ב-25/11/2009 16:27
לא שהיתי ליד המחשב, אבל לפעמים אני פשוט לא מבין למה בן אדם לא קורא משהו שמישהו כתב בלי להגיב, דולה כתב שהוא קיבל מינוי חדש וזה דבר גדול, מה בדיוק שאלת שלמה? הוא כתב במפורש למה הוא פתח את האשכול.
חבל שע"ז ליאור לא כותב פירוש.
נשלח ב-25/11/2009 18:27
דולה!
אכן את שתי השורות האחרונות בקטע הראשון על מר מונטג, לא קראתי בעיון...
חשבתי שגם שם אתה משבח את פועלו של "הבולדוזר" כלשונך, ולא ראיתי צורך לקרוא כל מילה.
ככה זה כשמרפרפים מלמעלה.
אכן עיתוי ראוי לפתיחת דיון אודות האיש.
רק תסביר לבורים כמוני, מה מהות התפקיד החדש שקיבל?
לגבי דעתי על האיש, לאחר שהובררה לי סיבת פתיחת הדיון.
קצת בשונה ממך, לפני די הרבה שנים, הייתי קרוב קצת לעזרה וסיוע שמר מונטג העניק למישהו מהקרובים לי, דווקא במישור הפרטי! והוא עשה זאת די בחביבות אם אני זוכר ממרחק השנים.
הבן אדם עלה לגדולה דווקא ע"י עזרה לפרטיים בראשית דרכו.
הבעייה המרכזית היא לדעתי, דווקא במישור הציבורי. לפי התנהלותו נראה שכל מי שאינו משתיייך לזרם שלו, אינו ראוי להתייחסות או גרוע מכך, ראוי להתייחסות יהירה ומתנשאת.
כשאדם נושא תפקיד ציבורי, מחובתו לשרת לא רק את האינטרסים הצרים של הקהילה המצומצמת אליה הוא משתייך, אלא לראות קצת מעבר לאופק.
הכרזותיו אודות רמב"ש ג' מוכיחות שהוא נוהג בחוסר הגינות כלפי השונים ממנו (הציונות הדתית, אנשי טוב, ומי שאינו שומר תומ"צ). זאת כאשר הוא מצפה ודורש ובצדק, יחס הוגן ושוויוני מבעלי תפקידים שאינם משתייכים לזרם אליו הוא משתייך.
זו רעה חולה אצל רוב רובה של העסקונה החרדית. דאגה לאינטרסים כיתתיים צרים מחד, ודרישה לשוויוניות מאידך.
לא זו העיר ולא זו הדרך.
לגבי חוסר נחמדותו של מר מונטג כיום, לפונים אליו באופן פרטי. לא ממש מכיר את התופעה, כי לא הוא איש הציבור אליו אני פונה באופן אישי כשאני נזקק לעזרה.
אני רק רוצה לקוות, שהוא לא בנה את עתידו הפוליטי על גבי אנשים פרטיים בראשית הדרך, וכעת הוא שוכח בזכות מי הוא עלה לגדולה (בוחריו).
גם זה די נפוץ אצל הפוליטיקאים החרדים שחלקם מסביר פנים לאזרח רק בתקופת הבחירות ואח"כ עושה ככל העולה על רוחו.
נשלח ב-25/11/2009 18:31
שלמה745 כתב:
הכרזותיו אודות רמב"ש ג' מוכיחות שהוא נוהג בחוסר הגינות כלפי השונים ממנו (הציונות הדתית, אנשי טוב, ומי שאינו שומר תומ"צ). זאת כאשר הוא מצפה ודורש ובצדק, יחס הוגן ושוויוני מבעלי תפקידים שאינם משתייכים לזרם אליו הוא משתייך.
אהבתי את המשפט הזה......... מה אומר לך, באת לברך ונמצאת מקלל
נשלח ב-25/11/2009 18:55
שלמה745 כתב:
דולה!
אכן את שתי השורות האחרונות בקטע הראשון על מר מונטג, לא קראתי בעיון...
חשבתי שגם שם אתה משבח את פועלו של "הבולדוזר" כלשונך, ולא ראיתי צורך לקרוא כל מילה.
ככה זה כשמרפרפים מלמעלה.
אכן עיתוי ראוי לפתיחת דיון אודות האיש.
רק תסביר לבורים כמוני, מה מהות התפקיד החדש שקיבל?
לגבי דעתי על האיש, לאחר שהובררה לי סיבת פתיחת הדיון.
קצת בשונה ממך, לפני די הרבה שנים, הייתי קרוב קצת לעזרה וסיוע שמר מונטג העניק למישהו מהקרובים לי, דווקא במישור הפרטי! והוא עשה זאת די בחביבות אם אני זוכר ממרחק השנים.
הבן אדם עלה לגדולה דווקא ע"י עזרה לפרטיים בראשית דרכו.
הבעייה המרכזית היא לדעתי, דווקא במישור הציבורי. לפי התנהלותו נראה שכל מי שאינו משתיייך לזרם שלו, אינו ראוי להתייחסות או גרוע מכך, ראוי להתייחסות יהירה ומתנשאת.
כשאדם נושא תפקיד ציבורי, מחובתו לשרת לא רק את האינטרסים הצרים של הקהילה המצומצמת אליה הוא משתייך, אלא לראות קצת מעבר לאופק.
זו רעה חולה אצל רוב רובה של העסקונה החרדית. דאגה לאינטרסים כיתתיים צרים מחד, ודרישה לשוויוניות מאידך.
לא זו העיר ולא זו הדרך.
לגבי חוסר נחמדותו של מר מונטג כיום, לפונים אליו באופן פרטי. לא ממש מכיר את התופעה, כי לא הוא איש הציבור אליו אני פונה באופן אישי כשאני נזקק לעזרה.
אני רק רוצה לקוות, שהוא לא בנה את עתידו הפוליטי על גבי אנשים פרטיים בראשית הדרך, וכעת הוא שוכח בזכות מי הוא עלה לגדולה (בוחריו).
גם זה די נפוץ אצל הפוליטיקאים החרדים שחלקם מסביר פנים לאזרח רק בתקופת הבחירות ואח"כ עושה ככל העולה על רוחו.
שלמה, האמת הפניה בשורה זאת היא למקוה, היית מת שיקראו את התגובות/אשכולות שלך בריפרוף. אולי היית סופג פחות אש. או שאולי תגיד שהבעיה שלא מספיק קוראים בעיון..
ועכשיו לשלמה. מונטג לדעתי האישית הוא אדם חביב מאוד, ועסוק. אני רשמתי את דיבורי חברים ועמיתים, אבל גם את דעתי מתוך נשימת הרחוב והאנשים. אבל דעתי האישית, והכרותי עם מונטג, הוא אדם מאוד מאוד נחמד. הוא אדם שאוהב לעזור כאשר יש לו זמן. ואפילו להקדיש זמן למען הפרט. כל העבודה שלו סביב השעון הם לטובת האנשים, ולפעמים קורה שאדם עסוק בדברים גדולים אין לו זמן לפרטי פרטים של אדם יחיד.. זה דעתי, בשילוב הטענות שעולות מהשטח.
לא ציינתי שמונטג לא אדם נחמד כאשר פונים אליו. ההיפך, פשוט אי אפשר לתפוס אותו..
הכי קומם אותי המשפט הבא שלך 'כשאדם נושא תפקיד ציבורי, מחובתו לשרת לא רק את האינטרסים הצרים של הקהילה המצומצמת אליה הוא משתייך, אלא לראות קצת מעבר לאופק.' האם הפוליטיקאים נושאי משרות ציבוריות כל מפלגה שהוא עוזר לחרדים? האם חברי הכנסת הציבוריים עוזרים למישהו מעבר לאופק האינטרסנטי? האם דני ועקנין עזר מעבר לרצונותיו ומחשבתו הפוליטיות? האם ג'קי אדרי פעם עזר למוסד חרדי בלי איזה התניה של דיל? או רק וטו על מנדי"ם הוא ידע להטיל? תגיד אתה חי בישראל או בשוויץ? האם מישהו חשב לתת משהו לחרדים בלי מאבק? עיין ערכי התרבות ותקציבי החינוך שתמיד הופלו לרעת החרדים. אלא מה כולם דואגים לכולם? אתה חי בהזיה או בבית האח הגדול...
נציגי הציבור החרדי נשלחו ע"י בוחריהם, והם אמורים למקסם את השגי השולחים שלהם. בדיוק כמו שנערי מפלגת העבודה טוענים מה שטוענים, ושונאי החרדים מהמפד"ל דורשים ממנהיגהם את האינטרסים שלהם בלבד.. זהו פוליטיקה ולכך העולם רע..
מונטג אינו חייב דבר לאיש מלבד לבוחריו. להם הוא חייב הכל. אם ישאר לו זמן וזה לא מתנגש באינטרסים של בוחריו הוא חייב לעזור לאחר. זאת בשוה מראש העיר שנבחר ע"י מגוון אוכלוסיות, וגם אם לא, הרי שתושבי העיר משלמים לו את משכורתו. הוא חייב לכווולם..
אתה טוען שהוא עלה לגדולה רק בזכות עזרתו לפרט בתחילת דרכו? אמת. אף אחד לא אמר אחרת. רק כמו שכתבתי, היום, אחרי שהוא כה עסוק, אנשים פרטיים חושבים שהוא עלה וכעת מתבונן עליהם ממרומי תפקידו.. זה כל הנקודה, והבהרתי את זה כמה פעמים בכל תגובה שלי..
פתחתי את האשכול כאמור, בגלל המינוי, ובתקווה שכעת לא יגברו הרינונים, אלא שיפיק לקחים ויעצור שניה לבדוק איך הוא יכול לשלב גם את תלונות הציבור. וככה יצא מורווח מכל כיוון.. לא פתחתי כתבת צבע על אדם באמצע יום בהיר, אני לא יחצ"ן שלו.. כאשר יש לי ביקורת עליו אני כותב..
הגדרת המינוי חבר ועדת תכנון ובניה מחוזית, תפקיד המרכז הרבה כוח, קשרים, מעמד. עוברים תחת הצבעות הועדה כל תוכניות הבניה שאינם יכולים לעבור רק במקומי, זהו תפקיד רב עוצמה וקשר..
נשלח ב-25/11/2009 19:55
למי שעדין לא הפנים מונטג עם הראיה הרחבה הוא העתיד של הציבור החרדי ובמקום לפרגן לו ולהיות גאים בו שהוא מבית שמש יש אנשים צרי עין
אז תמשיכו לקנא ולא לפרגן ובסוף תאכלו את הלב
לשמוליק גרינברג עם כל הכבוד ויש כבוד הוא נציג מקומי מוצלח שמתעסק בדברים הקטנים אבל אין לו את הראיה הארצית הרחבה
והוא תמיד ישאר הנציג בבית שמש משא"כ מונטג שכולם מודים שהוא כבר עבר מזמן למגרש הארצי