בית פורומים בית שמש

החיבור בין מודח למתוסכל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/12/2009 15:08 לינק ישיר 
החיבור בין מודח למתוסכל

בס"ד

החיבור בין מודח למתוסכל

כפי שעושים אנשים רציניים גם חברי האופוזיציה גילו רצינית אישית עמדו בהתחייבותם והגישו לבית משפט לעניינים מנהליים עתירה כנגד החלטת המליאה עליה הצביעו בעצמם מה שאומר שיד ימין לא תמיד מסונכרנת עם יד שמאל ואולי אף גרוע מכך שמא חברי המועצה לא תמיד יודעים על מה הם מצביעים והעיקר שמצביעים. טענות קשות עולות מהעתירה, טענות הנותנות תחושה כי עתירה זו מלאה שנאה ושטנה כלפי חבריהם לספסל המועצה שכל חטאם מסתכם בעצם היותם חרדים. אם הייתי צריך לבחור את הכותרת המתאימה לעתירה זו לבטח הייתי כותב "חרדים עלייך בית שמש". אין בעתירה זו שום דבר המזכיר את טובתה של בית שמש, גם לא ברמז. נראה שכאשר אדם מגיע לספסלי האופוזיציה נופלת עליו שכחה המונעת ממנו להיזכר בימים עברו. נראה כי העותרים שכחו את ימיה הראשונים של רמב"ש בה עמדו קבלנים ויזמים חסרי אונים למול מאות דירות העומדות ריקם ואין להם דורש. מצב שהיה רק כפסע בינו לבין זה שהם יהפכו לפושטי רגל וחדלי פירעון לבנקים המלווים. את הצלתם מקריסה כלכלית הם מייחסים ללא שום הינד עפעף כלפי הציבור החרדי שבה ורכש דירות בכל מחיר זאת מתוך מצוקת שהייתה - ועדיין קיימת - בקרב הציבור החרדי. ומשכך קרה החלו היזמים לבנות אך ורק לציבור זה שהוכיח רצינות וכח קניה שלא היה אפשר להתעלם ממנו מה שהביא להתאמת הדירות לצרכיהם. עכשיו אני שואל את העותרים: מנין לכם שהאוכלוסייה החילונית טובה לבית שמש. מנין לכם שהציבור הדתי לאומי תורם יותר מהציבור החרדי. מה גרם לכם להגיע להחלטה שהתחרדותה של העיר פוגע באורח חייהם של התושבים הוותיקים. לא נותר אלא לומר כי אותם עותרים מטפחים את השנאה שנזרעה בתקופת השלטון הקודם. שנאה שיצרה סוג של תהום ווירטואלית בין תושבי העיר השונים. אין לאף אדם בעיר הזו את הזכות לטעון "גנבו לי את העיר" או "השחירו לי אותה" זו דמגוגיה זולה ומרושעת. בית שמש מאז ומעולם היתה עיר מסורתית-דתית והיא קרובה יותר בערכיה לציבור החרדי מאשר לאג'נדה אותה מנסים להוביל חברי האופוזיציה כדי ליצור הון פוליטי על גבם של תושבים תמימים. והמוזר ביותר זה עצם הבאתו של דני וקנין שהודח מבית העירייה על ידי מרבית מתושבי העיר להיות עד תומך הממלא תצהיר המשקף את נקודת מבטו האישית. מפליא אותי שאנשים הנראים אינטליגנטים לכאורה מביאים ערב שעצם ערבותו זקוקה לערבות. חיבור זה יוצר את צומת הרחובות אופוזיציה פינת תסכול ואין יותר משעטנז כגון זה להוכיח את חוסר רצינותם של העותרים. זהו חיבור בלתי אפשרי של אנשים שאפילו על צבעה של השמש אינם יכולים להסכים. כותב מר דני וקנין בתצהיר שזה תמיכה בעתירתם של "חבריו החדשים" "מתוך צורך לשמור על המרקם הפלורליסטי בעיר". מה שלא ברור בסיפור זה איך השתלחות בציבור מסוים מסמלת את הפלורליזם נוסח דני. גרוע מכך, איך מי שטוען שהביא את החרדים לעיר ובנה ועשה עבורם מה שלא עשו קודמיו יכול לבוא היום ולטעון את ההיפך הגמור, האם הוא חוזר בו, האם יש כאן הודאה בכישלון. מדוע מבקשים העותרים המלצות מסוג של כישלון. עוד מלין דני על עיכוב בבניית המע"ר בגלל לחץ חרדי. כן דני, כחרדי תושב רמב"ש אין לנו צורך בבתי קולנוע ומרכזי קניות שיגרמו לפגיעה ברגשותינו. לא חסרים בעיר הזאת מקומות ששם כן היה צריך להקים מבנים אלו ולו מהסיבה שיש להם דרישה אמיתית. ואם על מתנסי"ם אתה מדבר, היינו שמחים לו המתנ"ס ברמב"ש היה משרת גם את האינטרס החרדי והיה מפעיל שם חוגים המתאימים לרוח בה אנו מחנכים את ילדנו. אלפי ילדים - כן ירבו - מתחנכים במוסדות החינוך החרדיים, אך חוגים במסגרת המתנ"ס אין. מעניין באמת למה. ולעצם הטענה שהתחרדות העיר תפר את האיזון ותגרום לתושביה הוותיקים לנטוש את העיר, הייתי מציע להגדיר קודם מיהו תושב ותיק. אין אפילו משפחה אחת מדיירי רחוב השבעה או מגבעת שרת שתמכור את ביתה רק בגלל חרדים המגיעים לרמת בית שמש למעט תמורה הוגנת בעבור הנכס ומתוך רצון לגור במקום בו לא מלבים שנאה בשם הפלורליזם ותוקפים את התושב בגלל אמונתו ותפיסת עולמו הדתית ומי שחושב אחרת חי בגן עדן של שוטים וזורה חול בעיני התושבים. מכיוון שכך טענתו של דני היא על תקן של זאב זאב. ואם על נוהלי עבודה בין ראש עיר לשרי ממשלה מדבר דני, נשאלת השאלה על איזה עבודה הוא מדבר. מזה שנים שהמערכות העירוניות לא מתפקדות, אפילו לא בצחוק. כתושב יקנעם לשעבר אני מזמין את דני לסיור התרשמות שבו הוא יבין איך נראית עיר בריאה ואיך היא מנוהלת על ידי ראש עיר שבה לעבוד ושהעיר חשובה לו באמת ולא בסיסמאות ריקות מתוכן. מסתבר שמה שאנו ראינו התושבים ראו גם שרי הממשלה השונים והבינו כי בבית שמש לא היה עם מי לעבוד וההחלטות צריכות להתקבל במקרים רבים באופן חד צדדי. אני רוצה להודיע לכל העותרים "והמסייעים" למיניהם כי לבית המשפט יש ראייה רחבה יותר מצרי עין שכמותכם והוא ידחה את העתירה הקנטרנית הזו מהר יותר ממה שאתם חושבים וכדאי מאוד שכבר תחפשו לכם נושאים נוספים במה להתעסק כדי שתישארו רלוונטיים מבחינה ציבורית. חפשו לכם נושאים שהם באמת חשובים לתושבי העיר מבלי ליפול ברשתם של כותרות ומקומונים.   

(פורסם במקומון "תמורה")

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2009 01:27 לינק ישיר 

קצת מייאש לקרוא מאמר ארוך כ"כ, חשוב ככל שיהיה, ללא קיטוע ראוי.
בהצלחה בפעם הבאה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2009 18:37 לינק ישיר 

חבל שאתה לא קורא, זה יכל להוביף לך איזה תובנה שחסרה לך

"טוב" לנגח את החרדים, מחפשים את השקר הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > החיבור בין מודח למתוסכל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext