בית פורומים בית שמש

משכנות דעת הסיפור המלא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/12/2009 02:08 לינק ישיר 
משכנות דעת הסיפור המלא

עד לפני כחודש עוד היו חמישה משפחות ספרדיות מרמה ב' אשר ביקשו להכניס את בנותיהם לבית יעקב
אך הם לא התקבלו והחליטו שלא לוותר, 

בחודש האחרון בסיוע של יואב ללום רודף האשכנזים הצליחו לכפות על המנהלת בקריה פורוש לקבלם
כיוון שמדובר בחינוך העצמאי יש חוק הנקרא חוק החינוך העצמאי המחייב את בתי ספר אלו לקבל כל מי שמוגדר כחרדי

מכיוון שברמה ב' בית יעקב הוא בית ספר פרטי של הרב הגר אין יכולת לאכוף את החוק הנ"ל בבי"ס פרטי
כיוון שכך נותרה הגב' פורוש במלחמה מול משרד החינוך ואכן היא אולצה לקבל  4 בנות.

נותרה ילדה אחת שלה לא נמצא סידור כיוון שבאמת לא נותרו מקומות בכיתות עבור בת זו ומשרד החינוך מתוך דחיפה שניתן ע"י ריצרד ויואב ללום הוחלט ע"י גורמי החוק להכניס את הבת למשכנות דעת
יש לציין שהדבר קרה רק לאחר מאבק ממושך אותו ניהל מר יואב ללום כנגד החינוך העצמאי מאבק אשר חלקו נוהל מעל גלי הרדיו ברשת ב' העלו את יואב ואת המשפחה והדבר גרם לפעילות נמרצת של משרד החינוך.

יש לציין כי הרב שטינמן הורה להכניס את הבת למשכנות דעת (כך לדיברי המנהלת אתמול)

בשבוע שעבר זימן הרב גולדשטיין את ההורים ואמר כי הם "מוסרים" הרב אף איים עליהם כי אם הם יאלצו להכניס את הבת הם ינדו אותה בביה"ס

יום לאחר הפגישה הנ"ל הגיע הצו המורה להכניס את הבת והוחלט ע"י ההורים לשבות

עד כאן פחות או יותר מה שהיה (יכול להייות שאנני מדייק בכל הפרטים ולשם כך נשמח אם מישהו יתן עוד פרטים)

אשמח לשמוע אתכם

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 06:15 לינק ישיר 

הילדה באמת לא מתאימה לבי"ס חרדי או זה רק בגלל שהיא ספרדיה? למה היא צריכה לסבול - ינדו אותה? שינדו את ההורים מבית כנסת או משהו, אבל לנדות הילדה בגלל מאבק של הורים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 09:22 לינק ישיר 

נראה לי שכדאי להציע למשרד החינוך או לרשויות הרווחה להציל את הילדה על ידי שיוציאו אותה מהוריה ויכניסו אותה למוסד תומך וחם כי הם גורמים נזק אדיר בעקשנותם להכניס אותם למקום שהיא תרגיש דחויה ותינזק לנצח.התנהגות כזו של הורים מוכיחה שיש בעיה קשה בבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 10:26 לינק ישיר 

אולי כדאי להציע לקב"ה להחליף עם, לא נראה לישהוא התכוין מלכתחילה לעם גזעני...  (בהנחה שהדבר היחיד שמעכב הוא צבע עורה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 23:48 לינק ישיר 

תוקן על ידי עטרסברמה ב- 21/12/2009 23:49:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2009 13:33 לינק ישיר 

מה שברור זה שנגרם כאן חילול ה' נורא!!!

דבר אחד לא ברור לי , אם הרב שטיינמן ציוה להכניס את הילדה לביה"ס אז מדוע ועד ההורים מתנגד?

תוקן על ידי אלישבע1 ב- 22/12/2009 13:34:19

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/12/2009 18:17 לינק ישיר 

פנקסי 
צודק בכל  מילה

וכמו שאמר אריה דרעי "אני לא אעזור לספרדים שמנסים להכניס את ילדיהם למוסדות אשכנזיים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2009 09:20 לינק ישיר 

אלישבע 1

ממתי שומעים לרבנים כשמדובר במשהוא שקשור אליך???

הם רק אומרים שהם שומעים לגדולים, אך בפועל הם שומעים לעצמם בלבד!!!

וזה לא הסיפור היחיד.

לא ראיתילא שמעתילא אמרתי.תן חיוך הכל לטובה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2009 10:19 לינק ישיר 

בינתיים מי שאני מדבר עמו על הנושא מכחיש שרב שטיינמן הורה לבי"ס לקבל הילדה. ההוכחה שלו זה שזה לא הגיוני שאם היה מורה כך לא היו מקבלים אותה. אלא כנראה לא הורה להם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2009 10:28 לינק ישיר 

יש_כבוד 

ממתי אתה מתמם?
איפה אין גזענות?
כאילו שאם היו רוצים להכניס לבית הספר של ילדך 
לא היית עומד על הרגליים האחוריות?

תפסיקו להיות תמימים......
הרב שטינמן אמר או לא זה ממש לא קשור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2009 11:52 לינק ישיר 

מה שברור בכל מקרה בכל הסיפור , שההורים גורמים נזק רציני לילדה - ולילדיהם האחרים....
ומעצימים את תחושת הנחיתות!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/12/2009 00:15 לינק ישיר 

איך מרגישים אנשים המשתייכים לקהילה בה מתייחסים לאנשים ע"פ צבע עורם?
מדוע לא להפריד בין מרכיבי משקפיים למרכיבי עדשות למשל?
מדוע לא לקבל לבתי"ס לפי משקל התלמידה למשל (מעל 45 ק"ג לא תתקבל למשכנות דעת...)?

הזוי? נכון !!
גם הפרדת אנשים וילדים ע"פ צבע העור היא דבר הזוי!

תקלטו! גזענות היא מחלת נפש.

יבוא הצדקנים ויאמרו שסיבת אי הקבלה היא בשל אופיה של המשפחה וכו' וכו' בלה בלה בלה
ברור כשמש שבת למשפחה בעלת אופי דומה שתהיה מהמוצא הנכון, לא תתקל בבעיות כאלו.

דוחה/מגעיל/מבחיל/מה עוד?

מצחיק אותי שיש אנשים שקובעים את כל חייהם ע"פ שיקולים גזעניים

אבל!

הגזענות במגזר החרדי היא דו סטרית לחלוטין! יוצאי גלויות עדות המזרח שונאים שנאת מוות לעיתים את יוצאי גלויות אשכנז.
יותר מכך: המתנגדים הגדולים לשילוב מזרחיים בבתי"ס של בית יעקב ברמה הם דווקא ספרדים "בני תורה" כביכול. אפרו-ליטאים... שלא מעוניינים שבנותיהם תלמדנה עם ספרדים שלא התחככו בליטאיות.

לא יודע מי דוחה אותי יותר...

שלא שם חלקנו כהם וגורלנו ככל המונם.

אני בטוח שאם ביתי תרצה בעתיד להתחתן עם יוצא גלות אשכנז או לחילופין עם אתיופי, אתמוך בכך לחלוטין במידה ושאלת הגזע תהיה השאלה האחרונה בעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 02:19 לינק ישיר 

שלמה

האמת שלא הותרת לי מילה אחת להוסיף, כתבת את האמת הכי נכונה, זו שאנשים מפחדים לפעמים מלומר אותה או אפי' לחשוב אותה שמא מישהו יסתכל עליהם  כתמהונים.

רק הוסיף פרט אחד על הספרדים המשתכנזים אשר אותם אתה מכנה בצדק רב אפרו - ליטאים

לעיתים אני רואה כיצד מבקשים ממני אותם ספרדים שח"ו שלא תהיה לי איזו מחשבה לנגן בחתונתם שיר ספרדי,
בשופ"א לא! הם אומרים.

תראה עד לאיזה מימדים מגיעה המחלה

מי שלא מוכן שילדיו ילמדו או ישתדכו עם בני עדה אחרת יש בו חלק מתסמונות המחלה. נקודה.
שכל הפוסל בממומו פוסל.

האם יש שוני בין אנשים המתנהגים בבוטות תוך הפעלת כוח לבין אנשים המהלכים אימים על אחרים שאם הם יעיזו לבוא לבית ספרם הם ינדו את הילדה ? ולילדה לא יהיו חברות וכו'

הכוחנות הקימת אצל חלק קטן מאנשי עדות המזרח שווה בדיוק לאותה אלימות שפוטרת בעיות ע"י חרמות והפחדות כמו נעיף את ילדך אם תעשה כך וכך או כמו הפחדות מבית המדרש של כמרים מהמאה ה17 שמי שלא ישמע לנו יחלה במחלות וכו' אלימות ישנה גם אצל חלק מהאשכנזים אלימות שהיא הרבה יותר שטנית רעה  ומסוכנת מכמה צעקות או דחיפות.

אני יודע כי רבים מסתכלים על חשיבה כזו כעל מישהו שנפל מהירח.

אבל אני מסתכל על אנשים כעל חלק אלוק-ה ממעל.
כולם אהובים כולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 12:26 לינק ישיר 

אפרו-ליטאים!מתגלגל
שלמה קבל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 15:56 לינק ישיר 

מעבר לעסיסיות שבסיפור ראוי להיות כנים ולהודות שלעיתים יש סיבות סוציולוגיות שמצדיקות אי קבלה.

בנוסף, יש לזכור גם שלכופף את ידי ההנהלה לא בהכרח תורם לחינוך הילד ויש לחוש שזה רק ממניעים של כבוד. 
יש הרבה צדדים ללמד זכות על הורים אחרים בבית ספר שנלחמים על האוטונומיה של בית הספר. אדם שמערער את האוטונומיה הזו לצרכי עצמו יורה לעצמו ברגל, כי הרי בי"ס בלי אוטונומיה יש בשפע.

מצד שני, המקרה מוכיח עד כמה גדול הכוח של מנהלי המוסדות החינוכיים. לדעתי כוחם גדול יותר משל כל העסקנים או הרבנים. באוושה אחת הם חורצים אורח חיים למשפחה שלימה. א"א להשאיר את החינוך משועבדים רק לכוחות השוק...

אבל ללא ספק "אפרו-ליטאים" מגדיר את הבעיה בצורה הברורה ביותר.

תודה שלמה 
קבל שידרוג שלמה746 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2009 19:09 לינק ישיר 

שבוע טוב!

באחד המקומונים בעיר התפרסם, שהעיתונאי בצלאל קהאן הוא העומד מאחרי השבתת כיתות א' בבית הספר "משכנות דעת" בגין קבלת ילדה ממוצא מזרחי.

הטיעון האוילי לפיו הילדה אינה תושבת השכונה ובבי"ס משכנות דעת לומדות אך ורק תלמידות מרמב"ש א', רק מחזק את התחושה שהסירוב לקבל את הילדה נובע ממניעים גזעניים בלבד.

קביעת מכסות ואחוזים לבני עדות מסויימות, או קבלת תלמידות ע"פ סוג כיסוי הראש של האם, מקומו לא יכירנו במוסד המקבל תקציבים מרשויות ממשלתיות. מנהלות והורים מסוגו של בצלאל קהאן הסובלים ממחלת נפש ששמה "גזענות" ואפלייה עדתית, שיתבזו ויקימו מוסדות פרטיים לחלוטין, בהם יתחנכו ע"פ תורת הגזע ושנאת בניו של הקב"ה שאינם מהזרם אליו הם שייכים. שיצהירו על כך בפירוש כדי שכולנו נדע לא לשלוח אליהם את ילדינו.

אם סיבותיו של מר קהאן ענייניות, אשמח אם כעיתונאי היודע היטב להשתמש בשירותי התקשורת, יספר לנו מהם, וימנע את ביזוי העיר בתקשורת הארצית והמקומית.
הוא מוזמן להגיב גם כאן, אם יש לו ניק כמובן... אני בטוח שיאשרו לו ברגע שיבקש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > משכנות דעת הסיפור המלא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext