השבת יצא לי לקרוא את מגזין "בית של עיתון יתד נאמן"
(בדרך כלל אני מתרחק מהעיתון הזה וממה שהוא מיייצג אבל התארחתי אצל משפחה וזה מה שהיה לקרוא.. )
והנה באחד מהעמודים של העיתון שמחתי לראות ראיון עם ראש העיר שלנו מכובדינו הר' משה
ר' משה מכובדינו סיפר סיפור שהעורך כל כך התלהב מהסיפור שאף טרח להגדיל את הפונטים עליו
תמצית הסיפור:
ראש העיר ראה אצל איש עשיר (גביר) יהודים שמתדפקים על דלתותיו..
ראש העיר ביקש מהעשיר לעזור כספית גם בבית שמש..
עם טענה שעדיף שיעמדו על דלתותיו אנשים בשביל לקבל כסף להחזיר משכנתא. מאשר שיעמדו לבקש כסף לשכירות ..
לצערי ראש העיר אינו מתייחס לאפשרות שיהיו פה בעיר שכונות שלמות של אנשים שיחיו פה במצוקה כלכלית נוראה (כמו ק ספר)
עד כדי כך שעלולים לבקש כספים בשביל להחזיר משכנתא
בכל הארץ ראשי ערים מעדיפים שכונות עם דירות גדולות ע"מ להביא אוכלוסיות חזקות ומבוססות
והנה רק בבית שמש ראש העיר פותח את דלתותיו לכל אחד ואחד
אני מנסה להבין מה הרווח של ראש העיר מהמהלך הזה האם מהלך הבניה כרגע היא בשליטתו?
מבחינה פוליטית ברור שהוא לא ייצא מורווח מכך..
עיקר האוכלוסיה החדשה שתאכלס את רמה ג' ד' ה' ו' וכו' יהיו קצת אמריקאים (סטייל לרנר) ובעיקר אברכים צעירים (דגל התורה)
מצד שני ראש העיר הינו אדם חכם שמתמצא בנבכי הפוליטיקה
מה לו ולשגעון הזה של בניה מסיבית של שכונות עמוסות אנשים ללא יכולות כספיות
20.000 30.000 ראש העיר זורק מספרים אסטרונומיים של יחידות דיור שיכולות להיבנות פה.
מי צריך את כל המאסת אנשים הזאת? מי ידאג לפרנסה עבור האוכלוסיות החדשות?
למה להרוס את הטבע והירוק שסובב אותנו כשזה אחד מהפלוסים הגדולים שלנו באיזור..
אם לא היה מדובר באדם שתרם רבות כ"כ לעיר במשך שנים, ושבאמת אכפת לו מהעיר ..
עוד הייתי עלול לחשוב שכל רצונו כרגע זה לקבל פרסום ועם זה להגיע למקום בכנסת.
אבל על ר' מוישה אי אפשר לומר את זה..
לצערי אני כותב את הדברים מתוך ידיעה שזה כבר לאחר מעשה
אבל לפחות שנדע מהי תמונת המצב האמיתית ולקראת מה אנו הולכים
בברכה באמונתו
(נא להגיב בצורה מכובדת )
נשלח ב-27/2/2011 13:40
אפשר לשאול אותך איפה אתה גר?
בושה שחרדי כך כותב. חבל שאתה לא נמצא במצב של אלפי זוגות שאין להם דירות כי פשוט אין! יבוא היום ותחתן את ילדיך, אולי תהיה באותו מצב, ותחווה על בשרך את מה שאחרים חווים. לא כל מה שאדם עושה חייב להיות עם רווח אגואיסטי נטו, נכון שכולם פוליטקאים נכון שכולם חושבים גם על עצמם, אבל לא רק! אנשים כמוך אכן חושבים רק על עצמם! ראש העיר רואה לנכון לעזור לפתור את המצוקה הנוראה של הדיור, ואגב הוא ירוויח מזה במישור האישי, אל תדאג, זה לא חייב להיות פוליטי אם כי אני מאמין שזה יהיה פוליטי איכשהו. גם מונטג ירוויח במישור האישי ועוד איך הוא ירוויח, לדעתי היום הוא רק מרוויח!
חוץ מכל זה, צא לבדוק לפני שאתה משמיץ. משטרת ישראל אמורה להכניס כמויות של כסף מארנונה ומגורים. מונטג מצהיר מעל כל מקרפון פנוי שהוא פועל בשביל התעסוקה, הוא וראקוב מסתובבים ומצטלמים בסיורים אצל כל מיני גופי תעסוקה, זה נוח רק לצעוק ולא לבדוק לפני שכותבים.
נשלח ב-27/2/2011 15:01
ידידי אל תלמד אותי מה זה מצוקת דיור. ודווקא בגלל שאני מכיר מקרוב את המצוקה הקיימת אני כותב את הדברים.
אם אתה מביא כמות אנשים עצומה בלי תכנון מקדים בלי גיוון מתאים על מנת לפתור מצוקת דיור.
ובמקביל אתה גורם למצוקה אחרת של אבטלה וחוסר תעסוקה
של כבישים לא תואמים של הרס הטבע ושל יצירת שכונות מאוד הומגניות,
אזי לא פתרת כלום
אלא החלפת מצוקה במצוקה
נשלח ב-27/2/2011 15:27
כאשר מדובר במצוקה כלכלית, לא חושבים על איכות חיים, איכות הסביבה או איכות אחרת. ראו את חגיגת תוספות קומות מכוערות בשתי הרמות (אבל במיוחד ברמה ב'), ללא התשחבות בפיתוח סביבתי, מגרשים לילדים ומקומות חניי'ה. הצעקות לראש העיר יתחילו לאחר תקופת ההתיישנות...
נשלח ב-27/2/2011 16:01
אם היית כותב רק על תשתיות ניחא. אתה מערב בדבריך ערכי טבע וכדומה. זה בדיוק השאלה האם אתה מקדש את העצים או את החיים? כי בשביל מסלולי הליכה ואופניים ישאר מספיק מקום בצד השני של 38 וגם באזורים המיועדים לבניה אני מבין שיש מקומות גדולים שישארו. בשביל תשתיות, שמעתי שראש העיר כבר אמר או מונטג אמר או אולי זה היה השר אטיאס שלא יקודמו תוכניות של השכונות הבאות עד שלא יהיה פתרון לכביש 38. כי הרי משרד התחבורה לא יחתום על התוכניות. ועל התשתיות בתוך השכונה, כמדומני שאנשים מספיק חכמים ללמוד מטעויות של אחרים ולתכנן כמו שצריך, ואל תשכח שזה לא יזם פרטי שמתכנן, זה משרד השיכון ויש לו סטנדרטים אחרים. ברמת בית שמש ב' זה חתיכת גועל נפש, כל אחד דוחף כמה שיותר, אבל שם באמת הרוב זה תכנון פרטי של יזם רשע, ושל עסקנים עוד יותר רשעים שמכרו את החברים שלהם בשביל להשיג עוד דירה ועוד היד נטויה שם.
נשלח ב-27/2/2011 16:40
בבית שמש הבה ונדייק
אם הייתה כאן רק תיכנון אמיתי לטובת הציבור החרדי אזי הדברים היו נעשים קצת יותר עם מחשבה
זה לא שאנני רוצה כאן חרדים נהפוכו אני רוצה גם רוצה אבל לא בהליכה עיוורת רק מתוך המטרה של משה את משה לצאת גדולים בעיני הציבור הארצי תוך הזנחת הצרכים המקומיים
ואלו הם הדברים שהיו צריכים להיעשות ביחד עם המגמת הבניה המאסיבית
1. התנייה מול משרד השיכון שבונים רק אם הם נותנים תשתיות וכבישים ברמה נצרכת כמו שעושים בכל עיר ורק כאן ראש העיר אומר תבנו מבלי להתנות זאת בכלום כאשר בית שמש היא העיר הכי מקופחת בכל מה שקשור לערים אחרות באותו סדר גודל
2. לא לתת שום הקלות לקבלנים כאשר הם אינם מקצים מצידים עוד קרקע למבני ציבור כאשר נותנים הקלות לעוד יח"ד לא יהיו מקומות עבור מוסדות כדי לשכן את הילדים ומונטג נותן כל הזמן הקלות מבלי להתנות את הדבר, חברי אלי פרידמן הוא היחיד שמעיר על כך כל פעם שדנים בועדת תיכנון ובניה על זה אך כולם מתנהגים כעיוורים ומתעלמים מכך ששוב ושוב תהיה לנו חוסר עצום בקרקע מבני ציבור
3. אי אפשר לנהל עיר באופן סדיר בלי תוכנית כלכלית שיש בתוכה הוספה של עוד איזורי תעשיה ומסחר שיניבו ארנונה בית שמש נמצאת במקום גרוע וגם התוספת של 2000 דונם לתעשיה לא הולך לפתור את הבעיה אבל לעיר שלנו אין תוכנית כלכלית
נשלח ב-27/2/2011 16:53
יש כבוד, אענה לך ממה שאני שומע. אני לא בקיא לעומק אבל מה שאני שומע אני מעביר.
1. יש עד כמה שאני יודע התניה כזו ואמרתי את זה. שמישהו התנה את המשך התוכניות או השיווקים של הדירות בפתרון הכבישים המובילים.
2. חוששני שאתה צודק. יעיד על כך גזל הקרקעות שנעשו בשיתוף עם מונטג והעוזר שלו שגר בשכונה הזאת בנצי ראקוב יחד עם שלמה אייזנשטיין והמשולש הזה שגנבו את השטח היחיד לגינה בשכונה לטובת עוד דירות. לא יודע מי הרוויח שם יותר מבין השלשה. ועוד היד נטויה שם. על שאר תיקים אני לא מכיר, אבל רסידו זה אחד הפרשיות המלוכלכות של העיר שטוב יהיה אם מישהו יחקור את העוול שם.
3. היו תכניות כלכליות כגון משטרה ואזור תעשיה מערבי. חלק יצאו חלק טורפדו על ידי הון ושלטון מקומי.
אז בעצם, אולי אתה צודק במידה מסויימת, השאלה האם פיתוח של שכונה עם תעסוקה מקומית מתאימה באופן יחסי, ופיתוח תנועה ותחבורה לערים אחרות, לא יצור מעט איזון. כי ברור שאנו לא הולכים לכיון מודיעין או עיר עשירה, אבל אין ברירה, אנו כחרדים חייבים לגור איפשהו וכמובן שיש לזה השלכות. אבל אנחנו לא מפונקים.
נשלח ב-27/2/2011 17:21
אענה בהרחבה בהמשך היום.
רק אציין שאת מה שאני כותב אני כותב למרות הערכתי למשה אבוטבול וגם לאלי פרידמן. אבל גם אלי פרידמן (שרק הודות לקול שלו העיריה העבירה בזמנו את ההחלטה על רמה ג׳)למרות שהוא קול יחיד בעיריה היה צריך להצביע תמורת הסדרים שיגנו על הטבע באיזור. תמורת פארקים. תמורת תעשיה. תמורת שילוב של כל האוכלוסיות. מה שקורה היום בבניה בבית שמש זה פתרון מהיר למחוסרי דיור ושיביא מצוקות לעיר ובכיה לדורות
תנו דעתכם שלא תקלקלו ותחריבו את עולמי (קהלת)
נשלח ב-27/2/2011 19:19
פארק אמור להיות מתחת ג פארק ענק. עשרות דונמים. אבל מסחר זה יהיה קטסטרופה בג׳ אין שטחי מסחר כמעט וגם אלו שיש זה בדיחה ועדיין לא שווקו. כי ג׳ תוכנן להתבסס על המע״ר ז״ל. מעניין מה יקרה לאברכיות ועקרות הבית של השכונה החרדית ג׳ כשהמכולת הקרובה תהיה מרוחקת מאוד.
נשלח ב-28/2/2011 13:06
צודקים, שקודם ידאגו לשכונות שלנו כמו רמת בית שמש ב׳ וקרית חסידים שכבר כתבו פה מה שהולך שם ובחפציבה רק צפיפות בלי גינה אחת ורק בית ספר יפה לגור.
נשלח ב-1/3/2011 11:26
כך זה היה נראה לפני מס' חודשים ...
נשלח ב-1/3/2011 11:27
וכך זה נראה היום...
נשלח ב-1/3/2011 12:29
60 שנות חורבן זה הסלוגן שצריכה העירייה להכניס ל 60 שנה לעיר
נשלח ב-1/3/2011 15:46
קיבלתי בפרטי
קרית חסידים
נגעת בנקודות מאוד רגישות, יש המון פרטים, רווחים וגגוגות וכדו' שעבר למשולש האמור... אבל יש להיזהר לא להיות מוסר, שזה חמור. וגם אם הם קיבלו....ולקחו...
נשלח ב-1/3/2011 15:49
ואליך באמונתו, חבל שאני לא יודע איפה אתה גר, הייתי מביא לך תמונה איך הבית שלך גם הרס ודרס צמחיה נוף ועצים. איזה אדם רע אתה שהסכמת לקנות דירה במקום שהרסו שם עצים נוף וצמחיה!!
אנשים רעים שמקדשים את הנוף ומחללים את החיים.. אנשים צריכים לגור בקורת גג, ואתה בוכה על עצים? עצים ישארו המון בכל האיזור, רק להצר ולצעוק!! באיזה אמונה אתה חי??
נשלח ב-1/3/2011 23:10
ידידי, יש הבדל מהותי בין בניה מבוקרת כמו רמה א' לבין בניה לא מבוקרת כמו השכונות החדשות שרוצים לבנות
תכניס לך טוב טוב לראש עד כה בנו ברמת בית שמש א' אלפי יחידות דיור בלבד.
בבניה החדשה מדובר על בניה צפופה ולא מתוכננת של שכונות שלמות פי 10 ממה שיש היום ברמת שמש א'
אתה לא חושב שבבניה בסדר גודל כזה צריך קודם לתכנן איפה יעבדו האנשים שהולכים לגור שם?!
אתה לא חושב שבבניה בסדר גודל כזה צריך גם לבדוק איך פוגעים כמה שפחות ביערות שם ובחורש הטבעי ?
אולי אצלך טבע וירוק זה מילות גנאי. אבל יש שם חורשות ומתחמים עתיקים והיסטוריים עוד מתקופת שמשון וכו'
הירוק הזה נמצא שם במשך מאות שנים ואולי אפילו יותר
איך זה שבדבר כזה גדול ומהותי לעיר ההחלטות מתקבלות תוך כדי שינה עמוקה של כלל הנציגים בעיר