|
|
| נשלח ב-5/2/2013 11:22 |
|
| |
העיריה בשבילך, אבל לא למשפחתך!
מספר השוואות בין טבלת הנחות של משרד הפנים לשל העיריה | תיאור מצב | על פי העיריה | על פי משרד הפנים | ההפרש | | זוג+ילד לקבלת 40% | עד 4,510 ₪ | עד 5,917 ₪ | 1,407 ₪ | | זוג +5 ילדים לקבלת 90% הנחה | עד 6,504 ₪ | עד 8,438 ₪ | 1,934 ₪ | | זוג +6 ילדים לקבלת 50 % הנחה | עד 9,562 ₪ | 12,381 ש"ח | 2,819 ₪ | | זוג + 9 ילדים לקבלת 50 % הנחה | עד 13,057 ₪ | עד 17,083 ₪ | 4,026 ₪ | | | | | | המסקנה, ככל שיש לך יותר ילדים העיריה פוגעת בך יותר!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2013 11:52 |
|
| |
זה הנחה למה? לארנונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2013 14:10 |
|
| |
הכל עניין יחסי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2013 07:17 |
|
| |
רק בבית שמש ובירושלים העיריה גובה ארנונה לפי חישוב משלה בשונה משאר הערים בארץ .
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2013 09:39 |
|
| |
וש.ג. טוען בחינמון המפלגתי שלו שכאן הם באים לקראת התושבים בצורה יותר טובה ממשרד הפנים
הוא כנראה חושב שכולנו כאן מטומטמים ונמשיך לתמוך בו ללא עוררין כי הוא שלוחי דרבנן ....
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2013 17:52 |
|
| |
תגובתו של גרינברג ,ביתד, באמת לא ברורה. שיתן לויינר להתפוצץ עם הבעיות שלו. למה הכניס את עצמו לזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2013 12:05 |
|
| |
הכל ביידיים של ויינר הוא שומר על קופת העירייה כאילו ומדובר בכסף שלו. אם אתה רוצה שנחשוב שאתה שווה ליהיות ראש העיר תציג קבלות
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2013 15:41 |
|
| |
אנשים פה שוכחים דבר קטן אבל משמעותי..
שסכום החיוב הבסיסי לארנונה בבית שמש פר מטר הוא מהנמוכים בארץ!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2013 11:26 |
|
| |
תעלומות תבדוק שוב את הנתונים שלך, תראה לי עיר חרדית (כולל אשדוד) שמשלמים יותר. מהכלל הזה אני מוציא את עיר הבירה ירושלים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2013 16:37 |
|
| |
ראשית, א"א להוציא מההשוואה אל מול כלל הרשויות בארץ את הנתונים שנוח לך, ואת אלו שלא להשליך הצידה השוואה כזו כזו ובדיקה כזו היא תמיד ארצית ובנתון הזה בית שמש היא אחת הערים שנמצאת במיקום נמוך משמעותי ברשימה.
שנית, בית שמש וירושלים עדיין לא נחשבות לערים חרדית! (סה"כ פעם אחת בשניהם ראש עיר חרדי לא הופך אותן להגדרה של עיר חרדית)
שלישית, לגבי ב"ב נהנית מאפיק הכנסה בארנונה שמתבסס בעיקרה על המגזר העסקי שהוא משמעותי וגדול בעיר [בפרט אם נצרף לכך את המגדלים הנבנים בזא"ז באזוה"ת בעיר] וזהו עיקר הכנסתה (+דוחות חנייה ;))
רביעית, יתר הערים החרדיות שחלקם בקשוי יצאו מההגדרה של מועצה הם יותר בהגדרה של עיירות מבחינת השירותים העסקיים, הממשלתיים, ואפשרויות התעסוקה בהן, ועוד מגוון נתונים שמפחיתים את שווי המגורים באזור, דבר שתומך בתעריף ארנונה נמוך.
חמישית כאמור בשונה מיתר הערים החרדיות, זו פעם ראשונה שיש ראש עיר חרדי ומועצה שמחציתה חרדית. כך שתעריף הארנונה עד כה (מלבד העלאות האחרונות) הוא תעריף שהתבסס לא על החלטות של מועצות חרדיות שנוטות לתמוך באופן טבעי ומסורתי בארנונה נמוכה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2013 22:31 |
|
| |
תעלומות הנכבד, משרד הפנים הקים וועדה שדנה בנושא ההנחות (ולא עבור הציבור החרדי) והגיע למסקנה שצריך לסייע יותר למשפחות שעובדות אבל עדיין לא גומרים את החודש. גם בבית שמש יש משפחות כאלו. כולנו מכבדים ומוקירים את לומדי התורה ואני מוכן לשלם עוד ארנונה כדי שיהיה להם פטור ולא רק 90%, אבל העיריה צריכה למצוא אפיקים ולקדמם (פיתוח אזורי תעשיה ומסחר-בית שמש זה מרכז הארץ!!!!) במקום לשלוח כמה מודדים לא מקצועיים ולהוסיף עשרות מטרים לאנשים, לחייב ברוטו שלא כמו בירושלים, לא מעדכנים את טבלת ההחות אפי' באחוזים שהעלו את הארנונה, ואתה מגן על חבורת הלצים שם? תנסה לעדכן את המוקד העירוני על בור בכביש או ספסל שנשבר ותראה כמה זמן, אם בכלל, יקח עד שיתוקן. על מה משלמים את הארנונה? כדי לממן אירועי ענק יקרים של בלעיש, החלפת הפרחים בכיכרות(בעיר) כל חודש, נופש בים המלח לנציגי הציבור שעבדו קשה במערכת הבחירות האחרונות? לך תבדוק כמה עסקים בעיר יש להם פטור מארנונה על סעיף "נכה צה"ל" כאלו מכל הארץ הגיעו לבית שמש. תבדוק את מחיקת החובות באזורים החרדיים מול האזורים החילוניים. ועל כל זה הייתי שותק לולא חשבון הארנונה המסכן שלי שהתנפח בשנים האחרונות בכמעט כפול!!!!!!!!!!!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2013 11:52 |
|
| |
כתבה פתטית של ויינר ושות' בעתון חדש. שידאג לכלל הציבור וכשיש בעל שמחה שלוקח גמ"ח אז ויינר יכול לעזור לו דרך הוועדה. כמו"כ מדוע בנ"א שבנו מעליו ויש לו ריצוף בגינה או במרפסת חייב לשלם כדיור? על זה הוא לא ענה. ויינר עוזר רק למסכנים אבל למשפחה עם 7 ילדים שהאבא נצרך לצאת לפרנסתו לעבודה והם מתקיימים מ 10,000 ש"ח נטו הוא ואשתו. משלמים 2000 ש"ח בחודש שכר לימוד, 3500 ש"ח שכירות או משכנתא ומנסים להתקיים מ-4500 ש"ח שנותר (אוכל, ביגוד, חשמל, מים וכל ההוצאות הנוספות) ומשרד הפנים הכיר בקושי ועדכן משמעותית את הטבלה כדי לסייע, והרב ויינר פשוט מתעלם!! הרב ויינר דואג לקופת העיריה, ואיך מסתדרים בביתר ובקרית ספר? שם נראה הרבה יותר נקי ובכל זאת מאמצים את טבלת משרד הפנים. ויינר, הציבור לא ישכח אותך! אני מבקש מכל מי שהעניין נוגע לו לשלוח מכתבים לעתונות ולנציגי הציבור כדי שהנושא לא ירד מסדר היום.
תוקן על ידי חרדיברמה ב- 14/03/2013 11:53:05
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול