ישנם מתושבי העיר שחסרה להם הכרת הטוב על פועלו של ראש העיר למענם מבחינתם מה שלא רואים אינו קיים צריך להיזהר הגמ' כותבת במפורש כל הכופר בטובתו של חבירו לבסוף כופר בטובתו של מקום הנה סיפור נאה עם מסר נאה
שומר היערות
היה היה פעם שוכן יערות שקט שחי מעל כפר אוסטרי לאורך המדרון המזרחי של הרי האלפים. שנים רבות לפני כן עובד צעיר של מועצת העיר קיבל את האיש שהיה עכשיו קשיש לעבודה. תפקידו היה לסלק פסולת מן המעין ומן בריכות המים שנקוו בהרים והזינו את האגם שנקווה למרגלות העיירה. האיש היה חרוץ ונאמן- הוא היה מסייר בגבעות ומוציא עלים וענפים , מסלק את החצץ והעפר שהיו עלולים לעצור את זרימת המים החיים ולגרום לזיהומם. עד מהרה הפכה העיירה לנקודת משיכה אהודה על נופשים ותיירים. ברבורים גאים שחו באגם שמימיו היו זכים במיוחד. גלגלי טחנות הרוח שסבבו יום ולילה סיפקו כוח לעסקים רבים בקרבת המים. אדמות חקלאיות הושקו באופן טבעי ואין מילים לתאר את הנוף הציורי שנשקף מהאגם. חלפו שנים ובאחד הערבים בישיבת מועצת העיירה – כאשר עברו על תקציב העיירה לשנה הקרובה- העלה אחד הנציגים תהייה לגבי משכורתו של שומר המעיין- " מדוע אנו ממשיכים להעסיקו שנה לאחר שנה? איש אינו רואה אותו וככל שידוע לנו האיש המוזר אינו מועיל לנו- הוא מיותר". ובהצבעה פה אחד – החליטו על פיטוריו של הקשיש. במשך מספר שבועות שום דבר לא השתנה. בתחילת הסתו העצים החלו להשיר עלים וענפים קטנים נשברו ונפלו אל תוך הבריכות ושיבשו את זרימת המים. האגם החל משנה את צבעו לצהבהב ואח"כ לחום. לאחר מכן כיסתה שכבה דקה של זיהום חלקים מהמים לאורך הגדות והורגשה צחנה. גלגלי הטחנות סובבו לאט עד שאחדים מהם נעצרו לבסוף. הברבורים נטשו וכך גם התיירים. עד מהירה פקדו את הכפר גם מחלות. ראש המועצה כינס בדחיפות ישיבה מיוחדת. חברי המועצה עמדו על שגיאתם החמורה וקראו לשומר המעיין שיחזור לתפקידו. הזקן לא אמר מילה, ורק חזר למלא את תפקידו בנאמנות ובחריצות. בתוך מספר שבועות החלו מים טהורים שוב לזרום אל האגם, הברבורים חזרו ובעקבותיהם התיירים והנופשים. גם גלגלי טחנות הרוח שבו להסתובב וחיים חדשים חזרו לעיירה היפייפיה שלרגלי האלפים.
ישנם כאלו שממעיטים מערך העבודה והמסירות שראש העיר הרב משה אבוטבול עושה למעננו מבחינתם אם הם לא רואים כנראה שהוא לא עשה כלום ואם ישנם כלבים שנובחים כנראה שהם צודקים הסיפור מראה לנו נכוחה שישנם דברים הנעשים והם חשובים לנו גם אם אנחנו לא רואים אותם או לא רואים בהם תועלת ולכן בתור הכרת הטוב לראש העיר הרב משה אבוטבול נצא כולנו להצביע עבורו.
נשלח ב-26/9/2013 23:44
איש חלם - די עם האגדות וספורים על ברבורים ושליו ודגים, ופנים שחורות, וכד' אם יש מה להגיד על העבודה ומסירות של ראש העיר, תכתוב בדיוק מה היו הישגיו שנדע על מה להכיר טוב (אם באמת יש על מה)
נשלח ב-27/9/2013 10:13
אני אמנם אורח אבל ראיתי המון דברים שראש העיר הצליח לעשות למען
התושבים מספר קניונים גדולים בניית היכל התרבות כביש 10
מכרזים לכביש 38 כיכר האליפסה תשלום למוסדות על מים וחשמל השוואת תקציבי המוסדות
החרדיים לתקציבי המוסדות הממלכתיים בניית רמת בית שמש ג' ד' וה' הוספה והחלפה של מתקני
המשחקים לילדים.
ישנם כאלו שיטענו שהם לא רוצים לשמוע על מכרזים אלא
עשייה בפועל רק בחלם מדברים ככה
כידוע כשבנו את העיר חלם התושבים לא רצו לקבל את
העובדה שלפני שבונים צריך לתכנן איפה ומה ומתי ובנו כמובן ללא תכנון כך שיצא שרק
בחלם יש את הכביש שמוביל לשום מקום ויש את הגשר שבלית ברירה בנו בית חולים מתחתיו
בכדי לפתור את בעיית הגשר ועוד שלל ליקויים ואין כאן מקום להאריך.
לסיכום כדי לבנות נכון חייבים תכנון נכון, ומכרזים
למרות שזה עניין תכני הם סיום מוצלח של עבודת תכנון קשה שאגב זה גם הישג של ראש העיר וחייבים להתאזר בסבלנות
הסבלנות משתלמת.
נשלח ב-27/9/2013 13:22
שכחת שגם ב5 שנים האחרונות השמש זרחה ושקעה כל יום, וכמעט תמיד החמשל פעל, וכו'
בין כל הדברים שכתבת איזה מהם היו מיוזמת אבוטבול? למשל ראיתי אותו בתמונות הככר החדש, אבל התוכניות כבר היו מוכנות לפני נשיאותו. לפי טענתך, חייבים להכיר טוב לווקנין לדברים האילו.
ומצד השני, עלו מכירי המים משמעותי, וירקו על ילדה קטנה, וכו' ושם העיר נהפך להיות סמל של עיר מלא קטטות ומלחמת אזרחים. במקום לנקות הזבל כמו באגדה שלך, הוסיף ללכלוך.
אני לא טוען שלא לא עשה כלום לטובת העיר, וגם מניח שכוונתו היתה לטובה, אבל הוא לא ה"איש מסכן חכם שמלט את העיר..."
נשלח ב-27/9/2013 13:23
ראש העיר מתמסר למען הפרט והכלל .
נשלח ב-27/9/2013 14:01
אייזין - "פרט וכלל אין בכלל אלא מה שבפרט" וכנראה לא כולנו נחשבים כחלק מהפרט
נשלח ב-27/9/2013 16:44
יש כאלו שמוציאים את עצמם מהכלל .
וחבל שאתה כזה .
נשלח ב-27/9/2013 17:37
אייזין - כחלק מהכלל אני משתתף בצער שלך -
זה ממש קשה לתמוך במישהו שאין לו הישגים לזכותו שאפשר לפרט,
ובמקום זה צריכים להשתמש בהצהרות ריקות ומשלים.
נשלח ב-1/10/2013 12:41
לגרויסעצדיק
אני לא מנסה לכתוב על ההישגים של אבוטבול
למרות שיש הרבה (הרשימה ארוכה) חינוך בריאות שפ"ע בניה ועוד
כי אתה אכול בשנאה עיוורת לאבוטבול ופשוט חבל על המאמץ
אך אני ישתמש בשפה שלך אם קשה להצביע למי שלא מציג הישגים
איזה הישג בדיוק מציג אלי כהן הוא צנח משום מקום
האם הוא בכלל יודע איך מנהלים עיר הוא אף פעם לא היה בשדה הפוליטי
הייתי מבין אם היית תומך בשלום לרנר או מוטי כהן או ג'קי אדרי או מאיר
בלעיש
יש להם הרבה הישגים בתחום המונציפלי ויש להם ניסיון פוליטי
אך מה יש לאלי כהן סמנכ"ל כח אדם בחברת מקורות
נו באמת לנהל עיר ועוד עיר מורכבת כמו בית שמש צריך ניסיון יותר מוכח
נשלח ב-1/10/2013 13:52
כל מה שעשה לעצמו עשה.
נשלח ב-1/10/2013 23:01
שטיבלנייעס,
קודם כל, לדעתי אבוטבול הוא בן אדם נחמד מאוד, ואין לי באופן אישי שום דבר נגדו. אבל נראה לי, שהוא הישג הרבה במהלך כהונתו כראש העיריה.
את רוב הדברים שאנשים מזכים אותו בהם בעצם נעשו על ידי אחרים, על ידי יוזמת וקנין, או עבודת אדרי וכו'. ובאמת אולי אפשר לומר שהם נעשו למרות ראש העירייה.
אבל איפה שהוא היה צריך לנהג, לעמוד חזק ולהיות תקיף, הוא נכשל. הוא בזבז כסף שהיה לו ביד לבנות כיתות לימוד חדשות, אבל בגלל חוסר החלטיות, הלך הכסף. בנושא בית הספר אורות הוא התחמק לגמרי.
אם אתה כבר מדבר על נסיון, מה היה נסיונו של אבוטבול בתקציבים גדולים או בניהול של ארגונים גדולים. לפחות יש לאלי כהן נסיון באלו אף שזה לא היה בעירייה. אני לא יודע אם אלי יצליח או לא, אבל היה למשה את ההזדמנות שלו, ואין טעם לזרוק כסף טוב אחרי כסף רע.
נשלח ב-3/10/2013 08:05
ראש העיר לא סתם זוכה לתמיכה מלאה מכל המגזרים .
נשלח ב-3/10/2013 22:07
אייזין - בטעות הוספת מילה מיותרת: הנוסח הנכון הוא "ראש העיר לא זוכה לתמיכה מלאה מכל המגזרים"
נשלח ב-4/10/2013 00:03
זה אולי רצונך .
אך המציאות חזקה יותר .
נשלח ב-4/10/2013 02:04
אנשי ״טוב״ המסולאים בפז
תמשיכו לקחת קשה את העובדה שראש העיר
איננו האיש שבו בחרתם בבחירות הקודמות
וגם בבחירות האלה לא צפוי שינוי בהנהגת העיר
עדיף שתתרכזו בלגרד ולקושש עוד כמה קולות
כדי שתכניסו לפחות נציג אחד שגם ככה לא יעשה כלום
או שבעצם כן יעשה ( יכנס לקואליציה ויצא וחוזר חלילה וחוזר חלילה וכו׳ וכו׳)
כולי תקווה שראש העיר ייבש אתכם באופוזיציה כי אתם אנטי חרדים יותר גרועים מלפיד ובנט גם יחד
נשלח ב-4/10/2013 11:55
הלולן, נו תגיד - מה עשו אנשי טוב שנראים לך יותר גרועים מלפיד ובנט?
אייזין - זה לא נראה כמוך מהסקרים, וגם הפאניקה ב'חדש' מוכיחה שהתמיכה באבוטבול די חלשה. הזמן יגיד...