ידוע שיש בציבור החרדי נוהג להקל הרבה בנושא משקאות חריפים תוצרת חוץ, על אף שאין להם שום הכשר, ויכולות להיות בהם הרבה בעיות, לדוגמא (אני כותב מחוסר ידיעה ורצון לברר - לכן אם יש למאן דהוא מידע ברור על כשרותם אנא שתף את הציבור)
BLACK LABEL
JOHNY WALKER
שיבס ...
ועוד , אם משהוא יודע מקור מוסמך , שישתף את הציבור.
נשלח ב-23/6/2005 12:40
בטיסתי לפני מס' שבועות ב"אל על" הופתעתי לראות בחוברת ה"דיוטי פרי" את המוצר הנ"ל בתוית "לא כשר".
לדעתי, לא ראוי לחברה ישראלית למכור מוצרים שאינם כשרים בהחלט.
(מזכיר לי מסעדה בבודפסט שע"י המסעדה היהודית שם, שכתבה בכניסה באותיות עבריות "לא כשר".)
נשלח ב-23/6/2005 12:46
מה עם ה "קלוע" ?
לפי הלינק של NOMAD13 הוא לא מופיע ברשימת הכשרים.
מישהו יודע מה עם הליקר הזה?
נשלח ב-23/6/2005 12:47
ייגר בפירוש לא כשר. יש בו מרכיבים שבלתי אפשרי שיהיו כשרים.
נשלח ב-23/6/2005 12:58
king,
מישהו ממכריי מתעניין מה הסיבה שייגר מייסטר לא כשר, ידועים לך שמות של מרכיבים לא כשרים ספציפיים שהמשקה מכיל?
תוקן על ידי - קב_ונקי - 23/06/2005 13:26:23
נשלח ב-23/6/2005 22:12
ייגר (בטעם דבש) מכיל מוצרים שמקורם בבשר אחר.
נדמה לי שראיתי רק סוג אחד שנושא ציון כשרות.
הייגר הנמכר בארץ - ברובו 'גלאט טרייף'
נשלח ב-24/6/2005 02:10
קיבלתי בתיבה האישית:
אין לי אישור כתיבה עדיין פה אבל אני יצרתי קשר לפני כחודש אם אדם שהוא מוסמך על ידי הרבנות הראשית לישראל לכשרות של משקאות שונים והוא אמר לי שייגר לא כשר כי שמים בו חומרים של בשר אחר.. שלח את זה לפורום זה חושב מאוד.. היה לי תטלפון שלו אבל אתה יכול לברר את זה ברבנות הראשית בירושלים.
איני יודע איך לפרסם זאת בפורום פרסם לזיכוי הרבים את הפרטים שלי
בברכה
ד"ר ג'וני מסטוגי
נשלח ב-24/6/2005 07:51
כתושב חוץ לארץ אני באמת מופתע מהגישה של יהודים חרדים לגבי משקאות חריפים מחו"ל
בארה"ב בדרך כלל יש על כל הליקרים המתוקים חשש חמור של סתם יינם,
בנוגע KALUAH האו יו הורידו את ההכשר מזה
אפילו על וויסקי ישנם כמה סוגים שמישנים אותם בחביות עתיקות של יין. גם יש הנקראים BLENDED שמערבבים כמה וכמה סוגים של וויסקי וביניהם אלו המיושנים בחביות הנ"ל.
מפעם לפעם מפיצים ארגוני הכשרות למיניהם רשימות משקאות הכשרים לדעתם. אבל צריכים לדעת כי רוב ארגוני הכשרות הם ברמה של הכשר הרבנות בישראל עם כל המשתמע מזה.
המשקאות החריפים המיוצרים בישראל הם מהמעולים בעולם. הברנדי והליקרים ואעכו"כ היינות המשובחים. למה לרעות בשדות זרים?
נשלח ב-24/6/2005 09:21
יש ייגר מייסטר עם כיסוי של נצרים קלועים ,והוא בכשרותו המצויינת של הרב הוכולד מגרמניה
נשלח ב-24/6/2005 10:20
[ציטוט] בכשרותו המצויינת של הרב הוכולד מגרמניה [סציטוט]
נשלח ב-26/6/2005 01:21
אם יש לך תלונות על כשרות הנ"ל
אז רוב הקפה המשובח[אספרסו] לסוגיו המיובא מאירופה [בעיקר איטליה לדוגמא "קפה יילי" של עלית
הם אסורים עליך בבחינת "שויא אנפשיה"
שכןגם הבדצי"ם החשובים מסתמכים על פיקוחו של הרב הוכוולד