מתוך 5 שעות של שמחת בית השואבה נכנס כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א פעמיים לטיש והשתתף עקב חולשתו רק כשעה וחצי בשמחה.
לך דוד 10 הנך מוזמן באושפיזין של משה להתרשם מחסידות קטנה ששמה "ויזניץ" (נכון לא כמו חב"ד, אבל ניגוני חב"ד הרה"צ רבי ישראל שליט"א הביא מהמקלט בבית חב"ד ברח' רש"י בשפע. ניגוני חב"ד שמושרים בויזניץ בכל עת: אבינו מלכנו אין לנו מלך, צמאה לך נפשי, קלי אתה ואודך, ניע זוריצי חלאפצי (בלי המילים, בקרוב הקליפ יעלה באתר) ועוד ועוד
והנה לך תזכורת מנעילת החג בויזניץ ראש השנה תשס"ז עם הרה"צ רבי ישראל שליט"א (חסידות קטנה!)
נשלח ב-8/10/2006 16:57
כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א משתתף מידי לילה בשמחת בית השואבה, כדלהלן:
מידי לילה מתאספים אנ"ש בסוכה הגדולה לשמחת בית השואבה בהשתתפות הרה"צ רבי ישראל שליט"א בנו הגדול של כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א, והרה"ג רבי מנחם ארנסטר שליט"א ראש ישיבת ויזניץ חתנו של כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א, זקני וחשובי אנ"ש, אברכים ובחורי חמד וצעירי הצאן. שמחת בית השואבה נמשכת לפחות ארבע שעות, כאשר באמצע נכנס כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א לעריכת הטיש.
ואכן בליל שב"ק נכנס כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א באמצע הבאטע לעריכת הטיש, שנמשך במשך ארבעים דקות. אתמול נכנס כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א באמצע שמחת בית השואבה לעריכת הטיש פעמיים: פעם ראשונה הוא שהה בטיש במשך ארבעים דקות, ולאחר הפסקה של חצי שעה נכנס כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א שוב לעריכת הטיש למשך עשרים וחמש דקות נוספים.
נשלח ב-8/10/2006 17:20
א. מדוע דווקא באושפזין של משה?
ב. מי מדבר על חב"ד? אני מדבר בהשוואה לחסידויות בינוניות וקטנות.
הייתי לא מזמן בצאנז והיו יותר אנשים.
נשלח ב-8/10/2006 17:42
ברוב הלילות לא מגיעים מחוץ לעיר, זולת ליל האושפיזא דמשה רעיא מהימנא, היות וזה אחד מ2 שמותיו של אדוננו מורנו ורבנו שליט"א. אז באים בעיקר רוב מנין ובנין והרבה מחוץ לבני ברק... קחו בחשבון שהבן הצעיר יושב בנפרד בקר5ית ויז'ניץ עם עדתו שמונה כמה מאות איש. וכשאדמו"ר שליט"א נכנס לטיש באים האנשים מהחגיגה שם בראשות הרב אב"ד שליט"א (זו גם הסיבה למכות שהיו במוצאי ר"ה כשהרבי נכנס והגיעו משם האנשים שנותרו ללא מקומות. מקום בנו של הרבי כן שמור בשלחן האדמו"ר).
נשלח ב-8/10/2006 18:10
היית בצאנז בבר מצוה, ולא נראה לי שאפשר להשוות שמחה כמו בר מצווה, לבאטע שנערך כל שנה כמה ימים ברציפות.
ואולי באמת צאנז לא הרבה יותר קטן
נשלח ב-8/10/2006 22:04
הן הן הדברים אשר אמרתי במוצאי ר"ה. דוד 10 אתה מוזמן כעת לסוכה הגדולה ולספור כמה אנשים משתתפים בה, ותיוכח לראות שה ה החסידות הצטמקה למאד, וצאנז אכן כבר עוד רגע קט עוברת אותה.
דוד 10 תספור אפ' את התמונה שויזניץ 1 מביא ממוצאי ראש השנה וכן ממירון, ותגיע לכל היותר לאלף מאתיים איש גג, כולל ילדים!!!
אך אני אישית מציע לך ללכת להתענג שם בשמחת בית השואבה ברוב רובו של הזמן מושרים מיטב להיטי חב"ד מכל הדורות, ותרגיש ממש ליד הרבי בהתוועדות.