בית פורומים בחדרי חרדים

שלושה!!! ימים ר"ה ושבת. טיפים עצות ורעיונות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/8/2007 07:30 לינק ישיר 
שלושה!!! ימים ר"ה ושבת. טיפים עצות ורעיונות

רק לחשוב על המצפה לי בימי ראש השנה ובשבת שלמחרת אני נכנסת ללחץ וחוטפת קריזה.

חשבתי לשתף את  החברות והחברים בניסיון שלי ובעיקר לשמוע עצות מועילות איך אפשר להקל את ההכנות ואת המעבר של שלושת הימים העמוסים שאנו בארץ איננו רגילות לזה. בקיצור איך לעבור את החג בקלות בלי יותר מדי בלגן.

מנסיון אישי של שנים עברו, אני מתחילה לעשות את הסימנים לליל ראש השנה שבועים לפני החג ומקפיאה בפלסטקים קטנים של רבע ק"ג כל אחד מהסימנים בפלסטיק נפרד.

צימעס אני מכינה מגזר קפוא של סנפרוטס ככה אני חוסכת קילוף הגזר , מכניסה הכל לתוך סיר עם כוס דבש וכו' ומכינה גביעי פלסטיק כמות שיספיק לכל החג עד אחר שמחת תורה פלסטיק לכל ארוחה.

דגים אני קונה 4 סוגי דג כדי לא להמאיס ולהימאס מהם יש בלילה הראשון גפילטע עם ראש דג, מושט בתנור סלומון חמוץ מתוק ופורלים אפוים. את המרינדה שלהם אני מכינה כבר בימים אלו, ומקפיאה את זה, יום לפני החג נשאר לי רק למרוח את הרוטב על הדג לטגן לבשל או לאפות בתנור, את הדגים המוכנים את שוב מקפיאה עד סמוך לארוחת החג אז אני מוציאה את המיכלי הפלסטיק בתוכם הדגים לאותה ארוחה ומה שצריך לחמם מניחה על הפלטה איזה שעה לפני הסעודה.

אותו דבר לגבי הבשר בקר והעוף שאני מכינה כשבוע לפני החג בסיר לחץ, מתבלת היטב ומבשלת על אש קטנה איזה 3-4 שעות, מקררת ומסדרת מנות בתוך מיכל פלסטיק מקפיאה עד לארוחת החג. אז אני שמה על פלטה לחימום וריענון.

סימנים לליל ראש השנה=יש

דגים =יש

בשר =יש.

מה צריך יותר מזה.

בגדי החג של הילדים אני דואגת לקנות חודש לפני החגים לכל ילד וילדה 2 סטים של בגדי חג ובדרך כלל יש לי גם סט אחד במצב טוב מהעונה הקודמת. וזוג נעלים שבתיות חגיגיות.

אני מכינה בתוך סלסלת פלסטיק סט בגדים גרביונים וגרביים לכל יום מימי החג  וכל יום שולפת לכל ילד את אשר לו. תאמינו לי א מחייה.

בזמן הסעודות אני מקפידה שילבשו חלוקים ככה שהבגדים נשמרים נקיים. 

כביסה המלוכלכת המצטברת בימי החג: אני מתארגנת לפני החג עם שקיות בצבעים שונים כל צבע לכביסה הנדרש, צבע אחד לצבעוני צבע שני להרתחה והשלישי לכביסה עדינה. כל ילד שמוריד בגדים יודע לשים את בגדיו לתוך הניילון המיועד. ומה שנשאר במוצאי החג זה רק להכניס את תכולת הכביסה שבניילון למכונה, בלי לחפש ולהתבלבל עם כל הכמות של הבגדים.

עוד טיפים מועלים וחשובים שנזכרתי בקשר לבישולים דווקא.

שבועיים לפני החג בכל הזדמנות להכין בצל מטוגן להכניס בתוך מיכלים ולהקפיא ולשלוף מתי שצריכים לתבשיל שצריך בצל מטוגן, ככה חוסכים ליכלוך זמן קילוף והכנה. זה אגב טוב לכל ימות השנה.

אותו דבר אפשר להכין כמות שיני שום ולהקפיאם מקולפים בפלסטיקים או בניילון וכשצריך שום לבישול הרי הם מוכנים במיידי רק לזרוק לסיר וזהו.

מי שיכולה להוסיף רעיונות איך להקפיא איך לערוך ובכלל דברים מועילים היכולים להקל עלינו את הברדק המצפה לנו בשלושת ימי החג תבוא עליה הברכה.

שיהיה לנו שנה טובה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 10:20 לינק ישיר 

שירה30 כתב:

סימנים לליל ראש השנה=יש

דגים =יש

בשר =יש.

מה צריך יותר מזה.  

צריך הרבה עצבים ויותר מזה סלסלות ופלסטיקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 10:43 לינק ישיר 

בקשר לכביסה - אין בעיה של "בורר"?
את נשמעת לי היסטרית, אך מאורגנת להפליא - אז מה הלחץ?

משום מה אני לא נלחצת מהדברים האלו. אני מכינה יום לפני החג ובערב החג, מגוונת עם סוגי גשר, עוף בוריאציות שונות, כבד, סוגי דגים שונים וכדו' 

מה שיותר מסובך זה העצבים בשביל הילדים ש"כלואים" בבית שלשה ימים.... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 10:48 לינק ישיר 

עם כזו רמת ארגון, כדאי לעבור דירה לחו"ל, שם יש השנה שלוש פעמים שלושה ימי חג...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 10:52 לינק ישיר 

בורר אין לכאורה כי מדובר כאן בשלוש שקיות אמנם, אך ביד יש רק בגד אחד ועל הילד לבחור היכן להניחו בלבד, לא למיין שום דבר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 11:31 לינק ישיר 

מה עם הקפאת שיני שום מקולפות? נדמה לי שאסור להשהות שיני שום / בצל מקולפים ללילה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 11:33 לינק ישיר 

להקפיד לא לאכול יותר מדי בחג. למה אחר כך אי אפשר לזוז שבוע... (עד לשבת, וחוזר חלילה...:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 11:34 לינק ישיר 

בלי קשר לעובדת שלושת הימים:
לא לשכוח לגהץ את הקיטל - לנוהגים.
הנוהגים בכך יבינו את הצורך בתזכורת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 11:40 לינק ישיר 

אני שמעתי על הרבה שרוצים לשבת חלות טריות ולא חלות שכבר עברו עליהם 4 ימים, שפשוט עושים את התנור עם השעון שבת שיידלק כל אחה"צ לשעתיים וחצי וביום שישי מכניסים לתנור בצק שמוכן מערב החג.
החרוצים/ות יכולים ללוש בצק חדש ביום שישי ידנית כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 11:54 לינק ישיר 

אוכל? ראש השנה???

גשמיות???

יום הדין!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 11:57 לינק ישיר 

אפשר פשוט להקפיא את החלות בעודן טריות ולהוציא מס' שעות לפני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 12:01 לינק ישיר 

(ט) וַיֹּאמֶר נְחֶמְיָה הוּא הַתִּרְשָׁתָא וְעֶזְרָא הַכֹּהֵן הַסֹּפֵר וְהַלְוִיִּם הַמְּבִינִים אֶת הָעָם לְכָל הָעָם הַיּוֹם קָדֹשׁ הוּא לַיקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם אַל תִּתְאַבְּלוּ וְאַל תִּבְכּוּ כִּי בוֹכִים כָּל הָעָם כְּשָׁמְעָם אֶת דִּבְרֵי הַתּוֹרָה:

(י) וַיֹּאמֶר לָהֶם לְכוּ אִכְלוּ מַשְׁמַנִּים וּשְׁתוּ מַמְתַקִּים וְשִׁלְחוּ מָנוֹת לְאֵין נָכוֹן לוֹ כִּי קָדוֹשׁ הַיּוֹם לַאֲדֹנֵינוּ וְאַל תֵּעָצֵבוּ כִּי חֶדְוַת יְקֹוָק הִיא מָעֻזְּכֶם:

(יא) וְהַלְוִיִּם מַחְשִׁים לְכָל הָעָם לֵאמֹר הַסּוּ כִּי הַיּוֹם קָדֹשׁ וְאַל תֵּעָצֵבוּ:

(יב) וַיֵּלְכוּ כָל הָעָם לֶאֱכֹל וְלִשְׁתּוֹת וּלְשַׁלַּח מָנוֹת וְלַעֲשׂוֹת שִׂמְחָה גְדוֹלָה כִּי הֵבִינוּ בַּדְּבָרִים אֲשֶׁר הוֹדִיעוּ לָהֶם:

(נחמיה פרק ח)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 12:08 לינק ישיר 

לקנות חג"ז

דרך מכון צומת

ואז אפשר לבשל חלק מהבישולים ביום טוב...........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 13:20 לינק ישיר 

מאורגנת להפליא.
הלואי על כולנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 13:34 לינק ישיר 

יהודי גורם ליהודיה שלא להשתמש בסומק. טנקס.

תביא רעיונות ועצות איך לצמצם בלגן ולהוריד לחץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 15:37 לינק ישיר 

להתארח אצל חברים. אפשר אולי אצלכם ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שלושה!!! ימים ר"ה ושבת. טיפים עצות ורעיונות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext