היות ואני עוסק קצת בשידוכים, אני פותח אשכול בו יוכל כל אחד מהשדכנים שביננו, לכתוב כל מיני עצות וטיפים או טריקים שונים שיואילו לעבודה הזאת. כן אפשר לכתוב חוויות מעניינות בנושא זה, מה שחוויתם או שמעתם מחבריכם.
נשלח ב-5/7/2010 20:51
בדיוק לאחרונה שמעתי מחבר שהתארס על הטריק שעשה לו השדכן. בשעות הבוקר נפגש עם הבחורה המוצעת, לאחר פגישה של כשעה ביקש להפסיק ולחשוב על העניין, לאחר שיחה עם הוריו העבירו לשדכן שהוחלט שהוא יפגוש את הבחורה בשנית בשעות הערב ואז יראו מה הלאה. בשעות הערב הגיע הבחור בשעה המיועדת לבית הבחורה לשם קיום הפגישה, בכניסתו נפערו עיניו לרווחה בראותו את השולחן ערוך ומוכן עם כל מיני מעדנים לקראת ה'ווארט' וכמה קרובים שהוזמנו. לבחור לא נשאר יותר מידי ברירות ואפשרויות לחשוב ולאחר כמה דקות שיחה עם הבחורה שברו צלחת! כמובן שהבחור היה יכול לסרב באם היה רוצה דווקא אך זה תרגיל לחץ טוב.
נשלח ב-5/7/2010 20:55
לא חכם במיוחד. כי אח"כ כשיתגלעו בעיות בתחילת דרכם המשותפת (ובעיות תמיד יש) הוא עשוי להגיד לעצמו: אם לא היו מפעילים עלי לחץ לא הייתי סוגר
ומחשבה כזאת זה האסון הכי גדול. כי כל עוד אדם לוקח אחריות על המעשים שלו אז יש תקווה.
בכ"א נקווה שהשידוך יעלה יפה ולא יגיעו לזה
נשלח ב-5/7/2010 21:03
קודם כל לשדכן הערמומי לא כל כך איכפת מה יהיה אחר כך שהוא מתכוון לכסף.. וכמו שהראשי תיבות הוא ש-קר ד-ובר כ-סף נ-וטל. חוץ מזה שבדרך כלל בסוף הכל מסתדר.
נשלח ב-5/7/2010 21:08
לשדכן באמת מה איכפת אבל אם מדובר בילדים שלכם - אל תפעילו עליהם לחץ בלתי סביר לסגור, כאשר ליבם אומר להם אחרת (אלא אם כן מדובר במתקשי קבלת החלטה)
נשלח ב-5/7/2010 21:14
תנו לילדים להחליט בעצמם, לישון על זה לילה [מדובר כמובן בחסידים]. זה טוב לעתיד, כפי שכתבה ליטאית.
אפילו אם החליטו אחרי פגישה-שתיים שהם מסכימים, תנו להם זמן לחשוב שירגישו שזו החלטה שלהם ולא נכפה עליהם דבר.
נשלח ב-5/7/2010 21:15
בדרך כלל בחורים ובחורות לא יודעים מה שהם צריכים ורוצים ומסתמכים בעיקר על ההורים ושם הם הסכימו. ובא נאמר שהוא כן היה פוגש אותה בשנית מה היה קורה? פתאום הוא כבר היה רואה שהיא כבר כן מתאימה לו לכל החיים? הרי ביננו ממספר פגישות כבר אפשר להכיר את השני? מי מכם מספר שנים לאחר נישואיו יכול לומר שזה אכן זוגו שהכיר בפגישה?
נשלח ב-5/7/2010 21:20
ברור שלא יודעים כלום. אין שום קשר בין מה שלפני לבין מה שאחרי, אבל דווקא לכן חשוב שההחלטה תהיה עצמונית, ככה שלא יהיה אפשר לזרוק את האחריות על קבלתה על מישהו אחר
נשלח ב-5/7/2010 22:21
זה רק עוד סיבה.
נשלח ב-5/7/2010 23:01
שונא שדכנים!
נשלח ב-5/7/2010 23:05
מה יש, בן כמה אתה?
נשלח ב-6/7/2010 01:10
סיפור חסידי מבית חסידי.
אצל הליטאים אין חיה כזאת!
נשלח ב-6/7/2010 01:14
אני מכיר סיפור על זוג שנפגשו ושניהם התלבטו ולבסוף אמרו את הלא,
אבל השדכן דיבר עם כל צד ואמר להם בדיוק את ההפך שכל אחד התלהב מהפגישה והוא רוצה עוד פגישה ולא יפה לא לנסות שוב וב"ה הם נשואים בעושר ואושר עם כמה ילדים, והכל בא על מקומו בשלום.
נשלח ב-6/7/2010 01:18
עוד סיפור על חתן שהיה קצת מגמגמם בפגישות, ולא ידע מה לעשות, עד שייעצו לו לשתות קצת יין והכל יעבור לו, וכך הוה, והוא הפסיק לגמגם בפגישה והכל רץ כשורה.
נשלח ב-6/7/2010 01:56
דורוסישורם כתב:
סיפור חסידי מבית חסידי.
אצל הליטאים אין חיה כזאת!
לפי מה שאני יודע, אחוזי הגיטין בציבור הליטאי ויותר הספרדי הם לא פחות מהציבור החסידי, עם זה שהם נפגשים הרבה פעמים ובוררים אחת לאחת.