| נשלח ב-1/2/2011 17:41 |
|
| |
מסע היסטורי: סאטמר חוזרת לסיגעט • מיוחד
 | | | מסע היסטורי: סאטמר חוזרת לסיגעט • מיוחד | | עשירי סאטמר, ובראשם האדמו"ר, בדרכם לעיירה שבה התגוררו אבות החסידות • המטרה: גאולת בית-הכנסת, בית החיים ובית האדמו"רים • ויש תמונות היסטוריות | | ישראל חבר ומנדי כץ, בחדרי חרדים 13:10 01/02/2011 |
 | | ה'ברך משה' בבית החיים סיגעט, לפני כיובל שנים |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2011 18:01 |
|
| |
עדכון מהשעות האחרונות
עקב המזג האוויר הסוער בניו יארק, יצא האדמו"ר שליט"א ביחד עם חלק גדול מהנוסעים במטוס לפלורידא שם ישהה עד אחרי הצהריים ומשם יצא למסע ההיסטורי לעיר האבות סיגוט
חלק קטן שלא יצאו איתו נוסעים עכשיו עם אוטובוס למאנטריאל ומשם יצאו הערב לסיגוט
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2011 20:42 |
|
| |
|
ווארט פון מערכת בחצרות סאטמאר:
לאור פקודת הקודש פון כ"ק מרן רבינו הגה"ק שליט"א איבער דעם גרויסן הייליגקייט פון קברי צדיקים וקדושים שרפי מעלה זי"ע, כי המקום אשר אתה עומד עליו אדמת קודש היא, און ווי אומפאסיג ס'איז אריינצוברענגען פאטאגראפיר מאשינען א.ד.ג. אין אזא מקום קדוש ונורא, מעלדן מיר פאר אונזערע חשובע ליינער אנ"ש איבער דער גארער וועלט, אז מיר וועלן אי"ה באגלייטן די מסע הקודש פון כ"ק רבינו שליט"א ופלמייתו הנכבדה קיין סיגוט בלויז מיט נייעס באריכטן, און נישט קיין בילדער, ולעשות רצון צדיק חפצנו.
וה' ישמור צאתינו ובואינו לחיים ולשלום מעתה ועד עולם, און דער רבי שליט"א זאל פועל'ן פאר אונז אלע און פאר גאנץ כלל ישראל רפואות וישועות, געזונט פרנסה נחת, און די גאולה שלימה בב"א.
מיט כבוד המערכת
|
לאור פקודת האדמו"ר שליט"א לשמור על קדושת האוהל הק' ולא להביא מצלמות לנסיעה הקדושה בסיגוט לכן מערכת בחצרות סאטמאר לא תעדכן תמונות מהמסע הקודש ויהיה רק דיווחים לעשות רצון צדיק
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2011 22:33 |
|
| |
בדקות אלו יוצא האדמו"ר מפלארידא שם שהה האדמו"ר בדרכו לעיר האבות סיגוט לדרך יעצרו באיהעל ובקערעסטיר
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2011 22:38 |
|
| |
השבת בפיקוד של אברכי ויזניץ, מאירפא, וארץ ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2011 23:41 |
|
| |
מה לסאטמאר אין חסידים ועסקנים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 01:07 |
|
| |
אין לי בעיה עם הוראות האדמו"ר, ובוודאי שזה לא מפריע לי.
אבל רבים וגם שלמים תמהים ושואלים, מה פתאום שנזכר שאסור לעשות תמונות ליד בתי חיים,
הרי לא עובר אירוע שאין תמונות מהאדמו"ר.
הרי נאמני ביתו גבאיו ומשרתים מסתובבים עם מצלמות דיגטליים בכיסם, וכל ציוץ של האדמו"ר מצולם לנגד עיני האדמו"ר אשר אינו מוחה.
ויתירה מכך, הרי מידי שנה עולה האדמו"ר לציון דודו מרן בעל הויואל משה מסאטמאר זי"ע, ושמה חסידיו מרביצים פלשים והבזקים לנגד עינו, ולמה שם לא חשש מהבזיון של צילום תמונות.
אלא מה.
אגלה לכם למה פתאום נזכר האדמו"ר להוציא הוראה כזו.
כי גיסיו של האדמו"ר כאשר נוסעים לקברי אבות מארגנים מסע בה מתלווים מאות חסידים.
האדמו"ר מבעלזא כאשר נוסע לקברי אבות בבעלזא, נוסע עם 800 חסידים פחות או יותר.
האדמו"ר מסקווירא יוצא עם מאות רבות של חסידים לקברי אבות.
הרה"צ ר' ישראל הגר שליט"א מווויזניץ בני ברק, יצא לקברי אבות לפני שנה עם מאות חסידים.
וכאן בנסיעת האדמו"ר באם המסע יצולם יתגלה האמת שלמסע האדמו"ר לסיגוט לא התלוו יותר מ70- 50 איש , ואז יגידו, מה? הרי סאסוב וספינקא וקרעטשניף נוסעים עם ציבור כזה.
אזי האדמו"ר בכדי לחסוך מעצמו בזיונות החליט שאין תמונות, כך לא יתפרסם הבזיון והכשלון הגדול של הנסיעה
זאת תורת האיסור החדש על התמונות.
תוקן על ידי יוסף90 ב- 02/02/2011 01:10:29
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 01:17 |
|
| |
יוסל תכתוב מה שאתה רוצה הקנאה והשנאה יוצאת מבין עיניך
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 02:02 |
|
| |
יוסל'ה, עד עכשיו חשבתי לתומי שפשוט אינך יודע (?) מכל הרכישה ההיסטורי של חצר הק' של אדמור"י בית סיגוט
אבל אם אתה כן בענינים ואתה אפילו מעודכן עם מספר האנשים שישתתפו בנסיעה המלכותי (והמספרים שלך אמיתיים כתמיד)
אז אנא ממך שתף אותנו פה קצת וספר לנו מה עשו ראשי הקהילה שלכם בכדי לטרפד את כל רכישת והצלת המקום הק' בסיגוט, דווח לנו בפרוטרוט איך תכננתם מבצע של גם לי גם לך לא יהיה ותמות נפשי עם פלשתים, כלומר השקעתם דמים תרתי משמע בכדי למנוע את רכישת הבית הקברות של אדמור"י בית סיגוט, הי' לכם עדיף שתישאר המקום בידי נכרים מליפול בידי הארונים, ולבסוף..... עלתה חרס בידכם, הפעם נזכרתם מידי מאוחר, כנראה שהאדמורי"ם בגנזי מרום רצו קצת אחרת...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 02:56 |
|
| |
שכלדי'ג
אני לא אשם שאתה לא יודע שכבר היה אשכול פה בבחדרי על נושא הרכישה או אי הרכישה של הביה"ח והאוהל וכו'
ובאשכול שם התברר שלא רכשתם כלום, ואתם סתם מדמיינים בקול רם וחולמים בהקיץ, לא רכשתם ולא קניתם, בסך הכל קיבלתם רשות לשפץ את המקום, וכבר אתם יוצאים רוקדים כמו ילדים מחדר ששמחים שקיבלו סוכריה מהרבי.
באשכול שם ביקשנו נסח טאבו של המקום אחרי הרכישה, והניק "סאטמאר בילד" הבטיח שזה בדרך ושאני יאכל את הכובע אחרי פרסום המסמכים (לא שאתם לא יכולים לזייף מסמכים) וכבר יותר מחודש אנחנו מחכים לנסחי הטאבו.
אף אחד לא הפריע לכם לקנות את המקום, כי אין אפשרות לקנות המקום.
אף אחד לא מפריע לכם לשפץ את המקום, כי במילא לא תקבלו בעלות.
המקום אינו נמצא בסיכון כלשהוא יותר מבעבר, ולא תצא מכל סכנה (אם זה היה בסכנה) בגלל השיפוץ שאתם עושים במקום.
תפסיקו לנפח דברים, תפסיקו למכור לוקשים, במילא אף אחד לא מאמין לכם אפילו לא קוראי הבלאט המטופשים.
תוקן על ידי יוסף90 ב- 02/02/2011 03:00:19
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 02:59 |
|
| |
אגב: בעלות המקום אם כי אינו בידי יהודים חרדים, אינו נמצא אצל נוכרים, אלא בידי הקהילה היהודית המקומית של המדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 03:22 |
|
| |
| שכלדיג כתב: |  | |
אז אנא ממך שתף אותנו פה קצת וספר לנו מה עשו ראשי הקהילה שלכם בכדי לטרפד את כל רכישת והצלת המקום הק' בסיגוט, דווח לנו בפרוטרוט איך תכננתם מבצע של גם לי גם לך לא יהיה ותמות נפשי עם פלשתים, כלומר השקעתם דמים תרתי משמע בכדי למנוע את רכישת הבית הקברות של אדמור"י בית סיגוט.
|
|
אולי תואיל אתה בטובך, שכלדיג, לספר מה שהנך רוצה שכולם ידעו. ואנא, אם אפשר נשמח לראות גם גיבוי במסמכים.
אכן, דווח לנו בפרוטרוט, וידע כל הקהל הקודש הזה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 06:57 |
|
| |
חברים יקרים אני לא חסיד סאטמר אבל יש לי מידע מוינה מהמארגנים, שגם הם לא חסידי סאטמר, בעזהשי"ת אפרסם בדיוק כמה מיטות היו, כמה מנות היו וכו' בנתיים תמשיכו לשעשע את הציבור פה...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 08:21 |
|
| |
יוסף90- תזכיר לי, עכבתי אחר ותו אשכול ולא ראיתי שם שום הוכחה... ראיתי אותך מפריח שם טזות ואגדות שלא הצליחו להתחבר זו לזו...
וביהות וככל הידוע לי ישנה סיבה ברורה מאחורי ההוראה לא להביא מצלמות אז מה אתה מבלבל על כמות קהל? הרי יכלו להנמיך את מחיר הכרטיס והיו מגיעים לשם כמה מטוסים עמוסים....
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 17:27 |
|
| |
קונסול אני יכול להגיד לך בדיוק מספר הנוסעים 196 נוסעים בדיוק ששילמו עשר אלף דולר לכרטיס 10,000 $ לכרטיס, ואפילו כרטיס של האדמו"ר שילם אחד מהעשירים ככה שכל כרטיס שילמו 10,000$ וזה המון בימים אלו ומתוך ידיעה אישית מי שלא שילם לא נסע ואני בתוכם
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 17:35 |
|
| |
ומפה אמשיך רק לדווח בלי להכנס לשטיות של הצרי עין שלא מפרגנים כאשר סאטמאר פורח ב"ה
האדמו"ר יצא אתמול בערב מפלארידא לכיון פראנקפורט האדמו"ר נחת בפראנקפורט בשעה 8:15 זמן מקומי (2:15 זמן ארה"ב) משם יצא בטיסה להונגריה בודאפעסט.
האדמו"ר נחת בבודאפעסט בשעה 10:58 שם כבר חיכו לו כמה מחסידי סאטמאר שהגיעו מוקדם יותר או מארצות אחרות ושילמו את אותו המחיר של 10,000 $ לכרטיס.
משם נסע האדמו"ר למלון ששם התפללו שחרית, אחרי שחרית עבר הציבור להגיד שלום לאדמו"ר,
אחרי מנחה יצא האדמו"ר לכיון אוהעל וקערעסטיר שם יפקוד את ציוני הרה"ק בעל הישמח משה ראש השלשלת, והרה"ק ר' ישעי' מקערעסטיר.
נמשיך לדווח מאוחר יותר
|
|
|
|
|