בית פורומים בחדרי חרדים

געגועי לרביץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/5/2013 20:03 לינק ישיר 
געגועי לרביץ

בשנת 2000 כאשר המלומד הלפרט העביר את חוק הלפרט שהעניק 850 ש"ח לכל ילד מהילד החמישי (משפחה בת 8 ילדים קיבלה אז 4700 ₪ ) כל כותרות העיתונים החרדים צהלו משמחה על ההישג האדיר שלא לדבר על תחושת האופוריה שהיתה אז בקרב אנ"ש, אולם רק אדם אחד העז לקלקל את המסיבה הלא הוא ח"כ הרב אברהם רביץ ז"ל שטען בפני כל בפני מי שהסכים אז לשמוע ש"חוק הלפרט" הוא חרב פיפיות וברגע שהפכת את קצבאות הילדים לפרה חולבת של הסקטור החרדי (אילו היתה טיפת שכל בקודקודו של הלפרט היא היה מציע 850 ₪ לילד ראשון שני ושלישי) יבוא יום ויפגעו בקצבאות בשיא העוצמה מבלי לפחד שכלל הציבור יתקומם שהרי בלאו הכי זה ביזנס של טפילים... ואכן כך היה ב-2003  שהקיצבאות קוצצו למשפחות ברוכות הילדים ב-70% בממוצע, ועוד היד נטויה. 

למה נזכרתי בכך עכשיו?

היום ער"ח סיוון התקיימו  כידוע עצרות זעקה ונהי בכל אתר ואתר  על הקיצוצים האיומים של יאיר לפיד האנטישימי שר"י, אולם אילו בשנה שעברה היה עמנו הרב רביץ ז"ל  (שעיניו היו צופיות למרחוק) כאשר התקיים פסטיבל "ועדת פלסנר", בטוחני שהיה הופך עולמות! ולא היה מאפשר  לחבריו סרסורי הדת החרדים להחרים את דיוניה,  ובמקום להיות עסוקים בתחרות חרופים וגידופים כדי לייצר כותרות בעיתונות החרדית   היו נכנסים לעובי הקורה ומסכימים למתווה שאפשר לחיות אתו בבחינת תן לי יבנה וחכמיה  (היום לאחר מעשה הם היו מוכנים כמובן  לחתום על מתווה יעלון בשתי ידיים...) ולא היינו הולכים לבחירות מוקדמות שהביאו עלינו את הקטסטרופה שנחתה על הציבור החרדי,  ולפיד  היה ממשיך עד לרגע זה  להתייבש בפייסבוק  והופך לקוריוז...

אחד היה אברהם...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 20:07 לינק ישיר 

כתבת יפה אבל אני לא מתג' אליו ח"כ שחצן ויהיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 20:09 לינק ישיר 

'יעקברוכמן' כבר קדמך לפני חודשיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 20:28 לינק ישיר 

המסקנה שלי הוא שאילו לא היו לוקחים כסף, לא היתה בעיה להחרים את וועדת פלסנר ולעשות ממנה פלסתר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 21:56 לינק ישיר 

אכן כן, רביץ היה אחד המיוחדים והנדירים שהיו כאן, תמיד התנהג בצורה מכובדת והיה מקור לגאווה לציבור החרדי, ובפרט בנאומיו מעל בימת הכנסת ובתקשורת, ידע לענות כסיל כאיולתו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 21:57 לינק ישיר 

אני מניח שכבודו לא מתגעגע לקומיבנות של רביץ... (עיינו ספרו של מוטי גילת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 23:44 לינק ישיר 

לומר שהלפרט אשם בקיצוץ הקיצבאות,  זה כמו  לומר שהרשל גרינשפן אשם בליל הבדולח , או שאריק שרון אשם באנתיפאדה  השנייה . 
כלומר, לא היה זה צעד חכם , אבל  הקיצוץ היה מגיע בכל מקרה , והחוק של הלפרט לא היה אפילו קש ששבר את גב הגמל.  
לפחות בנתיים נהנו כמה יהודים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2013 00:03 לינק ישיר 

לאמאמין כתב:
'יעקברוכמן' כבר קדמך לפני חודשיים.

תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 10/05/2013 00:04:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2013 09:43 לינק ישיר 

כדאי להיכנס לפרוטוקול של הועדה שדנה בגיוס בני הישיבות בשנת 2001 בהשתתפות גפני רביץ וטומי לפיד תמצאו הרבה ציטוטים מעניינים, ובין השאר רביץ  מודה בגלוי באומץ לב שאילולי  חובת הגיוס ספסלי הכוללים היו מתרוקנים...

קטע לדוגמא:

משה גפני:

היינו בבקו"ם, והביאו שם נתונים שחלק מהציבור החרדי משרת.

שחר אילן:

98% לא עושים שירות צבאי משמעותי, אלא לכל היותר ארבעה חודשים בבקו"ם.

משה גפני:

הם משרתים חלק מהזמן בלימוד תורה ובחלק מהזמן שלב ב' או שהולכים לשנה או לשנה וחצי. יש כאלה שלא לומדים תורה בכלל.

שחר אילן:

לנתון של שנה ושנה וחצי אין כל בסיס.

משה גפני:

אנחנו שמענו על כך נתונים בבקו"ם.

שחר אילן:

היתה עליית מדרגה, מ-3% ל-5% בהסדר, ויכול מאוד להיות שמי שמגיע עכשיו אלה הבנים של מי שנכנסו עד לאותה קפיצה.

אני מעריך שהרבה לפני 2020, במצב הנוכחי ובתנאים הנוכחיים, נגיע ל-20% מהמחזור. הצבא מעריך, אגב, פחות, לצבא יש נטייה להמעיט. הערכת הצבא מופיעה בדוח טל, והם מדברים על 15% באמצע העשור השני של המאה הזאת.

למען הצדק חשוב לציין, ואני חושב שראוי היה שהצבא יעשה את ההפרדה הזאת, שה-4,000 כוללים 700 או 800 דתיים לאומיים, שאחרי שנה או שנתיים עושים שירות קרבי מלא, ובדרך-כלל עושים אותו ביחידות קרביות מאוד. זאת אומרת, אנחנו מדברים על 3,200 נטו.

ההערכה המקובלת היא, שכ-20% מהבחורים שדוחים את השירות הם שב"בניקים, דהיינו אנשים שגם לפי הגדרתם של הרב גפני או הרב רביץ הם משתמטים במובן הזה שהם לא לומדים בישיבה, אלא רק רשומים בה. בעבר החרדים סיפרו לנו, שאת החבר'ה האלה צריך לשלוח לכלא. הנח"ל החרדי העמיד את מנהיגי הציבור החרדי בניסיון, וחלק גדול מהם לא עמדו בו במובן הזה שהם אומרים, שגם את הבחורים של הנח"ל החרדי אסור לשלוח לצבא כדי שלא יתקלקלו. מהבחינה הזאת אני חושב שדי ברור היום, שהנימוק העיקרי של הציבור החרדי למה לא הולכים לצבא, ואפשר להוכיח את זה באין-ספור מכתבים של רבנים, זה לא כי הלימודים בישיבה מגינים על המדינה, אלא כדי שהנוער לא יתקלקל. אני משוכנע שהם גם מאמינים שלימוד התורה מגן על המדינה, אבל הסיבה העיקרית, שבגללה גם מי שלא לומד בישיבה אסור לו ללכת לצבא, היא כדי שהוא לא יתקלקל. במלים אחרות, מדובר פה בכך שהסדר דחיית השירות מבודד את הנוער החרדי מההשפעות של הצבא ושל הסביבה החילונית.

עוד נתון שחייבים להתחשב בו הוא שאין אכיפה. אתם יכולים לחשוב מה שאתם רוצים על כך שזה לא בסדר שבחורים מפרים את תנאי דחיית השירות, אבל צה"ל לא מוכן לשמש שוטר. צה"ל יוזם כמה עשרות חקירות בשנה, שזה ללא ספק מעט מאוד. ב-1998 צה"ל עשה הצלבה עם הביטוח הלאומי כדי לגלות מי עובד. ההצלחה של הצבא היתה אדירה, לפי צה"ל היו 1,200 מקרים ולפי מקורותיי היו הרבה יותר. צה"ל מאז נזהר מאוד לא להצליח שוב ולא לעשות את ההצלבה מחדש, כדי שלא יהיה לו כאב ראש.

משה גפני:

למה?

שחר אילן:

כי זה כאב ראש אדיר להתמודד עם מאות בחורים, לזמן אותם, להביא אותם ולהעמיד אותם לדין.

אברהם רביץ:

צריך לגייס אותם.

http://www.knesset.gov.il/protocols/data/html/tal/2001-07-03.htm

http://www.knesset.gov.il/protocols/data/html/tal/2001-07-10.html
l

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2013 10:35 לינק ישיר 

כמה נוח להתכרבל בנוסטלגיה, תמיד הרי היה פה יותר טוב,ורביץ הוא  היה ממש מושלם....[האמת שמי שהזהיר זה לורנץ בטענה שאם נוגעים במשהו  לטובה מחר עלולים לגעת בו לרעה]

אבל אם הטענה הזאת תקפה, לא היינו צריכים להכנס לממשלת בגין שבה נוספו לנו תשלומים, כי אחרי זה הוריד, ומורידים לנו מהם,או בלשונו של לפיד הגיע הזמן שהחרדים לא יהיו ליד שולחן הממשלה.
ממש טענה "חכמה" אל תקבל היום כי מחר עלולים להוריד לך את זה.על האנשים "החכמים" האלה אתה בוכה???

תפסיק למכור לעצמך לוקשים, יש משתתפים גם היום בוועדות הגיוס וינרוט, ודיונים לא רישמיים ישנם כל הזמן,
וכי לחינם הגר"ש  צועק?

אני לא בטוח שפה המקום  לחשוף את אהבתך לרביץ שמקלקלת את  השורה ואתה לא מסוגל לראות נכוחה,
 הוא לא היה  מוערך בכנסת, לצערו הרב!!!   שם לתבונתו לא היו קונים, פוליטיקה זה מקצוע בפני עצמו ולא כל אחד  מתאים לו.

תוקן על ידי דברוני ב- 10/05/2013 10:38:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2013 11:19 לינק ישיר 

דברוני כתב:
ממש טענה "חכמה" אל תקבל היום כי מחר עלולים להוריד לך את זה.על האנשים "החכמים" האלה אתה בוכה???

תפסיק למכור לעצמך לוקשים, יש משתתפים גם היום בוועדות הגיוס וינרוט, ודיונים לא רישמיים ישנם כל הזמן,
וכי לחינם הגר"ש  צועק?

צר לי שכבודו לוקה בהבנת הנקרא ומסלף עובדות הניתנות לבדיקה

הטענה  כנגד חוק הלפרט  היתה שבעקבות הזעם שנוצר בציבור החילוני יווצר פתח פתח לגעת בעתיד  גם בבסיס הקיצבאות שהיה עוד לפני חוק הלפרט  (ולא רק ביטול ההעלאה)  וכך היה.

ובקשר לועדת פלסנר אזכירך שוינרוט  פרש ממש בהתחלה בעקבות לחץ של משומדי ההשקפה... ובאשר ל"דיונים לא רשמיים" שישנם כל הזמן... אני מבין שכב' סבור שמפגש על צלחות צ'ולנט בליל שישי יכול לשנות סדרי עולם כפי שאף ועדה ממלכתית אינה יכולה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2013 12:33 לינק ישיר 

בבא מה אהבה יכולה לעשות לא רק זיכרון סלקטיבי גם קריאה סלקטיבית,מה עם כל הפטורים שהחרדים עומדיםלהפסיד מה שהיה ב"בסיס  התקציב" אין כזה דבר בסיס זה משתנה בהתאם לצרכים אפילו בפנסיות נוגעים.

כמעט  שכחתי מה  עם הכסף שמורידים  כרגע לישיבות ולכוללים?? עוד טיפשות מאותו בית מדרש, לא רצו אותו כתקציב רגיל
 [בבסיס  התקציב] אלא כל פעם להלחם עליו מחדש עכשיו ישארו עם כלום.

תוקן על ידי דברוני ב- 10/05/2013 12:43:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2013 21:00 לינק ישיר 

החל ממחר משפחה בתי שש ילדים  תקבל פחות ממה שקיבל ילד אחד (מהילד החמישי ומעלה) בזמן הלפרט (לפני 13 שנה), האם יש סיכוי שהמלומד הלפרט יעשה איזה שהוא חשבון נפש בעניין? הצחקתם אותי! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2013 21:28 לינק ישיר 

רביץ היה אחד ויחיד.    אבל אין שום סיבה להטיל על הלפרט את האשמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2013 21:47 לינק ישיר 

ביושר_בינל כתב:
המסקנה שלי הוא שאילו לא היו לוקחים כסף, לא היתה בעיה להחרים את וועדת פלסנר ולעשות ממנה פלסתר

לא כולם יכולים להתפרנס מהפגנות קברים וחיטוטי שכבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2013 21:48 לינק ישיר 

איזה חשבון נפש הלפרט בדיוק צריך לעשות? הוא כבר פרש מהפוליטיקה, וחוץ מזה אם אתה מטיל את האשמה עליו זה רק כי אתה מתעלם מכך שהממשלה הזו באופן שיטתי מנסה להצר את הציבור החרדי איפה שהיא רק יכולה, אבל רווח והצלה עוד יעמדו לנו ממקום אחר ולפיד ובית אביו יאבדו אמן כן יהי רצון

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > געגועי לרביץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext