| נשלח ב-7/11/2013 22:03 |
|
| |
האם יש ריבוי בעיות נפשיות בציבור שלנו?
כך שח לי חבר, וטוען שהם מתחבאים בישיבות, ומידי פעם הם צצים, עיין ערך פילץ...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2013 22:32 |
|
| |
אתה רואה שם בצד את השטיח ? ואת המטאטא שלידו ? יופי אני רואה שהבנת מה עליך לעשות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2013 22:32 |
|
| |
בדוק בנתונים של צה"ל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2013 22:41 |
|
| |
בנתונים של צה"ל גם במגזר החילוני האחוזים פי כמה מהמציאות...
ככל הנראה גם בכל העולם...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2013 22:47 |
|
| |
צה"ל אינו ראיה, אנשים משוגעים לא להיות בצה"ל...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2023 12:11 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | אתה רואה שם בצד את השטיח ? ואת המטאטא שלידו ? יופי אני רואה שהבנת מה עליך לעשות. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2023 12:12 |
|
| |
תוקן על ידי זמןלכל ב- 15/09/2023 12:26:40
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2023 16:44 |
|
| |
דבר ידוע ומקובל אצל כל המשכילים. בהיותי תלמיד לתואר מתקדם באונברסיטה העברית; נדרשתי לקחת קורס במבוא למדעי ההתנהגות. הפרופסורית המלמדת היתה פרופ׳ מיה בר- הלל.כבר סשיעורים הראשונים. נחשפנו לכתביו של אבי הפסכולגיה המודרנית פרופסור פרויד ; שמצא קשר ישר בן הפרעות נפשיות ונטיה דתית . קשר כזה בין בעיות נפשיות לדת מופיע בכתביו של זיגמונד פרויד, אבי הפסיכואנליזה. פרויד, חילוני מושבע, ראה בדת צורה של הפרעה נפשית, אוסף טקסים חסר משמעות כשלעצמו, שאנשים מבצעים כי הוא מרגיע: פרויד ראה הקבלה בין טקסים דתיים ובין התנהגויותיו של אדם כפייתי, שבודק למשל שוב ושוב שאכן זכר לנעול את הדלת, כתחליף לרגשות האשם שיש לו, נניח, על כך שהיה רוצה לנאוף עם שכנתו. כמוהו האדם הדתי, טען פרויד, מתפלל ומקיים מצוות כדי להיפטר מתחושת האשמה על דחפיו המוגנים, והדת היא למעשה "הפרעה כפייתית אוניוורסלית". החולים שאנחנו נחשפים להם כיום; "היו נראים לפרויד רק כהקצנה של מצב קיים – לדעתו, כל הדתיים מנשקים מזוזות כדי להיפטר מאשמה על מחלות על מין או כעס, וחולה זה שונה מהם רק בכך שהוא עושה זאת מספר מופרז של פעמים. גם המשכלים של תקופתנו בניהם הביולוג הנחשב פרופסור דוקינס מאמנים שאמונה דתית היא על רצף של הפרעה נפשית In 2006, biologist Rid Dawkins published his book The God Delusion, in which he acterizes belief in God as delusional. Dawkins cites the definition of a delusion as “a persistent false belief held in the face of strong contradictory evidence, especially as a symptom of a psychiatric disorder.” על זה נאמר כבר במדרש חוכמה בגויים תאמין ואכמ״ל
—————
נכתב מחוץ לישות הציונית, ביום חול.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2023 19:44 |
|
| |
לכבוד מה הוקפץ אשכול מלפני עשור? מה התחדש בנושא עכשיו? ולאיזה פילץ התכוון פותח האשכול? לר' אביעזר ר"י תפרח?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2023 05:13 |
|
| |
מה יש, אתה לא היחיד עם אובססיביות בנוגע לציבור החרדי. סיכום דבריו, עדיף החילוני, זה שאונס נואף שודד ורוצח, ממלא את בתי הכלא ואין לו נקיפות מצפון, העיקר שהוא בריא נפשית..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2023 07:25 |
|
| |
פרויד גם כתב הרבה שטויות
אמונה נותן חוסן לאדם.
אינני חושב שיש מחקר בנידון,
כמה מטורפים יש בשמאל, וכמה מעשני סמים ומתאבדים, וחוסר אונים במקרה של אסון, או במקרה והחילוני נולד מכוער .
החיים החרדיים הם יותר מסופקים ועם משמעות, והם חיים בקהילה וחממה .
אמונה תורה וחברים נותן חוסן אושר ושלוה, ודוקה התפילה היא מרגיעה
תוקן על ידי רציף ב- 18/09/2023 07:35:17
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2023 16:16 |
|
| |
הסבירו לי באישי שפותח האשכול התכוון לפילץ המעורער בנפשו שפרץ לבית הרב שטיינמן זצ"ל ותקף אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2023 10:13 |
|
| |
לענ"ד -חד משמעית שכן.
החינוך ליראה ופחד בשילוב הלכות וחומרות יוצרים הרבה הפרעות, בעיקר OCD
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2023 10:21 |
|
| |
אכן יש בציבור החרדי יותר הסתרה, כנראה, ולכן מספר הבעיות הן הרבה יותר ממה שידוע. מצד שני בציבור החילוני פחות מסתירים, ויש יותר בעיות שכן מפורסמות, ולכן מספר הבעית קרוב יותר למה שידוע. מסקנה - בשני הציבורים יש בערך אותה כמות של בעיות.
ובכל זאת נראה לי שבציבור החילוני יש יותר בעיות, יש פחות יציבות בחיים, במשפחה, וזה מערער שוב ושוב. גירושין, למשל, זה אירוע מטלטל בכל תרבות, וזה קורה שם יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2023 17:39 |
|
| |
תוקן על ידי זמןלכל ב- 19/09/2023 17:39:42
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2023 21:00 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | אכן יש בציבור החרדי יותר הסתרה, כנראה, ולכן מספר הבעיות הן הרבה יותר ממה שידוע. מצד שני בציבור החילוני פחות מסתירים, ויש יותר בעיות שכן מפורסמות, ולכן מספר הבעית קרוב יותר למה שידוע. מסקנה - בשני הציבורים יש בערך אותה כמות של בעיות.
ובכל זאת נראה לי שבציבור החילוני יש יותר בעיות, יש פחות יציבות בחיים, במשפחה, וזה מערער שוב ושוב. גירושין, למשל, זה אירוע מטלטל בכל תרבות, וזה קורה שם יותר. |
| אלה שסובלים ולא מתגרשים סובלים הרבה יותר מהאחרים שהתגרשו ושמו סוף לצרה...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 19/09/2023 21:27:29
|
|
|
|
|