| נשלח ב-5/12/2013 09:13 |
|
| |
משקה לזאת חנוכה פמ"ש - פדאו מרדת שחת?
בזאת חנוכה נוהגים חסידי קרלין ,לוצק, לעלוב, פינסק, קהל חסידי ירושלים, לשתות משקה מיוחד הנקרא פמ"ש (פדאו מרדת שחת) שמיוצר מיין תמצית רום סוכר ואלכהול והוא מסוגל לישועות גדולות, ואני הקטן מבקש לדעת ולהבין מהיכן מנהג זה ומה מקורו וסגולותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2013 09:34 |
|
| |
רציני יש דבר כזה?? ורציני אתה מחפש מקור?! כלומר, מקור ביהדות?? שוב, רק לראות שהבנתי נכון. שותים אלכוהול, משם המשקה עשו ראשי תיבות, וזה מסוגל לישועות גדולות. אגב, אתה יודע, יש ישועות גדולות עוד יותר שפועלים בהזרקה או הסנפה. ביניהם זה שהוא הר"ת הנשגבים של "קבל רינת עמך קדוש". פרטים בשובו באנגים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2013 09:38 |
|
| |
נתנאל שחכתי לציין שאני לא רוצה תגובות מליצנים מתוסכלים מלאים בקורת על כל העולם כמוך,זה פשוט מדהים עד לפני חמש דקות לא ידעת כלל על מנהג זה וכבר יש לך משנה סדורה לגבי מנהג זה,זה מדהים כמה שאתה לא שקול.
תוקן על ידי רבותי1 ב- 05/12/2013 09:40:03
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2013 09:42 |
|
| |
מה יש פה כל כך להבין? לקחתי אחד לאחד מה שאמרת, לא הוספתי דבר משלי. רק שאלתי אם לדבר הפאגאני הזה שתיארת אתה, שכפי שאני יודע נפוץ עד היום בטקסים אליליים ושאמאניים, אתה מחפש מקור ביהדות. רבונו של עולם, איך אפשר בכלל לחשוב שיש קשר בין שטויות אליליות כאלה ליהדות. כנראה לא עשינו כלום בשלושת אלפים שנה האחרונות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2013 09:46 |
|
| |
רק עכשיו הבנתי למה ליצנים הם על משקל עמלקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2013 09:47 |
|
| |
מעולה, את זה הבנת. עכשיו נשאר לך רק להבין איך גמיעת אלכוהול פועלת ישועות ואתה מסודר. חילך לאורייתא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2013 09:56 |
|
| |
| נתנאל34 כתב: |  | מעולה, את זה הבנת. עכשיו נשאר לך רק להבין איך גמיעת אלכוהול פועלת ישועות ואתה מסודר. חילך לאורייתא. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
תאמת מזמן חשבתיך לחצי אפיקורס סוג לץ שלועג על כל דבר רק עכשיו הוברר לי הדבר ולא בגלל שאתה צוחק על עניין שתית המשקה פמ"ש אלא אך ורק שאתה מגיב לדבר שעד לפני חמש דקות לא ידעת על דבר קיומו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2013 10:01 |
|
| |
אתה מבין את ההגיון שלך? מחר תפתח אשכול על זה שחוג מסויים כורעים לפסל, ואני אצטרך ללמוד את זה לעומק כדי לדעת שזו לא יהדות? חוצמזה, כתבתי דבר ראשון שאני מתפלא מאד אם יש בכלל דבר כזה. רק בהנחה שיש ושהוא מה שאמרת, כתבתי מה שכתבתי. חביבי, במקום ללמוד מנהגים תמוהים כאלה, תלמד יהדות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2013 10:16 |
|
| |
ציטוט שמצאתי ברשת בנוגע למנהג המוזר הנ"ל.
הצדיק ר' אברהם יעקב מסדיגורה, בנו של ר' ישראל מרוז'ין, סיפר: "זכורני כי ברוזין היה מנהג לשתות בשלחן הטהור בזאת חנוכה מי דבש (מעד) עם שמן זית מצלוחית השמן שעמדה על השלחן... וזכורני בילדותי אצל אבי הקדוש זצוק"ל היה מנהג זה חוב גדול... רק אח"כ כשכבר היה יין לא היו צריכים משקה זה" (אמת ליעקב... מפ"ק... אברהם יעקב זצוקללה"ה מסאדיגורא, ירושלים תשנ"ג, עמ' פט). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2013 10:30 |
|
| |
אולי הציטוט שהביא לאמאמין יסביר את הכינוי "פמש".
בזאת חנוכה, עקרות הבית דוחקות בגברים לפנות כבר את סוללות השמן והפתילות והצלוחיות. ובכן, בצלוחית נשאר מעט שמן זית, ובמקום לשפוך את השמן לכיור ולהורידו אל השחת, "פדו" אותו באלכוהול ועשו ממנו פמש.
תוקן על ידי אור_היום ב- 05/12/2013 10:33:33
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2013 10:36 |
|
| |
מי שטוען שמעט אלכוהול לא פועל ישועות נשגבות, אינו מבין דבר וחצי דבר בעולם הזה, ומי מדבר בענינים שברוח ובעולם הבא.
אייי מחירי האלכוהול? תיתי לכם חסידי קרלין ,לוצק, לעלוב, פינסק, קהל חסידי ירושלים, וכל השאר, על מעט פמ"ש לפי הטף. לחיים!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2013 10:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2013 10:43 |
|
| |
ברוך
לחיים ולברכה!
ותזכה לכל הישועות
תוקן על ידי HOORIKAN ב- 05/12/2013 10:43:08
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2013 10:45 |
|
| |
שתית ארבעים אחוז ונושעתי. שתיתי תשעים ושש אחוז ונרדמתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2013 11:19 |
|
| |
גם בטאלנא זה נהוג והגיע אליהם משולשלת סטרעטין.
|
|
|
|
|