מזעזע! מכלל לאו אתה שומע הן:"אסור לתת לבחורים כדורים פסיכיאטרים"
הגרמ"ה הירש ראש ישיבת סלבודקא בכנס בני הישיבות בקיבוץ חפץ חיים:
"אסור יותר לתת לבחורי הישיבות כדורים פסיכיאטרים, או כל סוג אחר של טיפול, בלי מעורבות ההורים".
משמעות הדברים שעד היום ההינו משגיחים וראשי ישיבות להלעיט בחורים הסרים למרותם בכדורים ובטיפולים פסיכיאטרים ללא ידיעת ההורים.
אינני מקנא במשגיח ו/או ראש ישיבה לו הייתי תופס אותו עושה זאת לאחד מילדי.
נשלח ב-28/3/2016 00:01
צריך לשמוע מה מדובר. ייתכן ושאלו אם מותר וענה שלא. לא צריך להתייחס לכל כותרת באתרים כמו תורה מסיני עם דיוקים.
הגרמ"ה הירש ראש ישיבת סלבודקא בכנס בני הישיבות בקיבוץ חפץ חיים:
"אסור יותר לתת לבחורי הישיבות כדורים פסיכיאטרים, או כל סוג אחר של טיפול, בלי מעורבות ההורים".
משמעות הדברים שעד היום ההינו משגיחים וראשי ישיבות להלעיט בחורים הסרים למרותם בכדורים ובטיפולים פסיכיאטרים ללא ידיעת ההורים.
אינני מקנא במשגיח ו/או ראש ישיבה לו הייתי תופס אותו עושה זאת לאחד מילדי.
כדורים וטיפולים פסיכיאטרים שלא ע"י רופא פסיכיאטר מוסמך אסורים עם או בלי מעורבות ההורים. \המלצה לבחור בן 18 ומעלה על טיפול פסיכולוגי\פסיכיאטרי אצל מטפל מוסמך ומורשה אינה זקוקה לאישור ההורים, ברור שעדיף לשתף את ההורים, אך כל מקרה לגופו, ואם ידוע שהם חשוכים והמילה פסיכולוג\פסיכיאטר היא מילה אסורה מבחינתם, יתכן וצריך לעקוף אותם.
נשלח ב-28/3/2016 00:13
אם זה בחור שמעל גיל 18 מה הקשר להורים? ואם ההורים לא מסכימים והבחור נצרך לזה?
אתה קורא את מה שאתה כותב? בתחילה טענת שלא צריך להתייחס לכל כותרת כי יתכן שרק שאלו אם מותר. כשהשגתי על רעיון עוועים זה אתה כותב שבכלל לא ניתן ללמוד מדברי הגרמ"ה הירש שיש כאלו שכן.
אז מה נשאר לנו לשיטתך. שהגרמ"ה הירש העלה רעיון שאף אחד לא חשב עליו ולא עלה בדעתו של איש מלבדו. סורי. אבל הגרמ"ה הירש חשוב ונכבד ממה שאתה מצייר אותו.
ולכל המיתממים הנוספים שמדובר בבחורים מעל 18 להורים "חשוכים" וכו'. הגרמ"ה הירש נזקק לדבר זה ולא בכדי, אל תהפכו אותו לעוד מישהו שאינו יודע על מה הוא שח משום שלא נח לכם עם התופעה החמורה והמזעזעת...
תוקן על ידי שקוףשקוף ב- 28/03/2016 00:22:17
נשלח ב-28/3/2016 00:51
הוא התכוון אולי לגור
נשלח ב-28/3/2016 00:59
למדתי בעולם הישיבות, וממש לא הייתי מאלו שלא יודעים מה נעשה מסביבם. להיפך. הייתי מעורב לא פעם בטיפול בבחורים עם בעיות מסוגים שונים. אני כמובן לא יכול להתחייב שבאף ישיבה לא קרה מקרה שנתנו לבחור כדורים\טיפולים על דעת עצמם ללא רופא כנדרש, בדיוק כפי שאני לא יכול להתחייב שאין ר"מ שפגע מינית בבחורים. מה שאני יכול להגיד בצורה נחרצת - שלא קיימת תופעה כזאת.
נתקלתי בהחלט במקרים הם הפנו בחורים לפסיכולוג ובמקרים קיצוניי יותר לפסיכיאטר, כשמסיבות שונות בהרבה פעמים הוחלט לא לערב את ההורים בתחילת התהליך, ולעתים גם לא בסופו. בכל המקרים היה מדובר בבחורים בוגרים שסבלו מהתמכרויות\דיכאונות\בעיות נפשיות אחרות. במרבית המקרים, לפחות אלו שני נתקלתי בהם, הטיפול הצליח מאד. האם היה מצליח יותר או נכשל אם ההורים היו מודעים לכל ההליך ? קשה לדעת..
נשלח ב-28/3/2016 01:04
קלעפער כתב:
הוא התכוון אולי לגור
הוא התכוון כנראה לישיבות של גור ששם בחורים מקבלים כדורים פסיכיאטרים שלא לצורך . ומי שלכאורה נותן את הכדורים הם הצוות החינוכי במקום.
נשלח ב-28/3/2016 01:09
גב' שרית560. את ידיעותייך ונסיונך בטיפול בבחורי חסידות גור נוטלת את מבעלך?
נשלח ב-28/3/2016 01:12
כמעט כולנו מכירים מקרים בהם ההורים מתכחשים למציאות ולצרכים האמיתיים של הילדים, בחינוך, בשידוכים ובתשישות נפשית.
נשלח ב-28/3/2016 01:21
שקוףשקוף כתב:
גב' שרית560. את ידיעותייך ונסיונך בטיפול בבחורי חסידות גור נוטלת את מבעלך?
ברוך השם בעלי לא חסיד גור ואין לו שום קשר לגור. וגם לי אין שום קשר לגור.